Tumaralo. Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Niko nije gledao film do sad? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 3, 2015 Гости Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Niko nije gledao film do sad? Cekam da ga nadjem na netu... ako neko ima link neka mi cimne na PP. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Чекамо са нестрпљењем... Линак... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Људи, постоји ли овај филм уопште? IMDB не даје никакве резултате било да тражим наслов на енглеском или на руском. Још је чудније што се филм не спомиње ни у резултатима претраге за главног глумца (http://www.imdb.com/name/nm0846480/?ref_=nv_sr_1); нити за режисера (http://www.imdb.com/name/nm4914661/?ref_=fn_al_nm_1)!? Неко је написао да је премијера била 2014. Да ли је заиста била или је требало да буде? Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Местом премьеры своего нового фильма Иван Охлобыстин выбрал Новороссию 30 ноября в донецком кинотеатре «Звездочка» Иван Охлобыстин представил свой фильм «Иерей-сан», сообщает пресс-центр ДНР. Примечательно, что премьера ленты в ДНР состоялась раньше, чем в России или где-либо ещё. По словам Охлобыстина, место презентации картины было им выбрано неслучайно. «Почему именно в Новороссии, именно в Донецке? Наверное, потому что это сейчас самое яркое место на планете. Оно является эпицентром сопротивления мировому злу, как я считаю. Потому что под благовидными предлогами, несуществующими философскими идиомами, по каким-то экономическим причинам мир в одночасье изменился – стал агрессивен, стало процветать насилие, извращение. Как словно апокалипсис получается. И здесь находится первый бастион – заградотряд от этой тьмы, которая идет сегодня по миру. Поэтому для меня было большой честью представить вам этот фильм», – заявил Иван Охлобыстин. После презентации фильма Иван Охлобыстин отвез в Свято-Преображенский кафедральный собор ещё один дар – чашу для Святого Причастия ручной работы. -------------------- Извор: http://novorossia.su/ru/node/10279 Јанко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 О филмовима "Јереј Сан" и "Лука" (Св Лука Симферопољски): http://orthodoxfilmmakersandartists.blogspot.com/2014/05/the-moving-icon-episode-7-orthodox.html Са Википедије "Јереј Сан": https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D0%A1%D0%B0%D0%BD#.D0.9F.D1.80.D0.B5.D0.BC.D1.8C.D0.B5.D1.80.D0.B0 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Сценариста: Охлобыстин Иван ИвановичРодился 22 июля 1966 года в доме отдыха "Поленово" Тульской области. Его отец был 60-летним главврачом данного заведения, а мать – безумно влюбленной 20-летней студенткой.В школьные годы Иван ничем особым среди ровесников не выделялся – был обычным ребёнком. А вот после окончания учебы Охлобыстин с уверенностью в том, что его дело – правое, поступил во ВГИК. Там он слыл студентом нетрадиционно мыслящим и был весьма популярен как среди сокурсников, так и среди преподавателей.После службы в армии (служил в ракетных войсках в Ростове-на-Дону) студент Охлобыстин восстановился во ВГИКе и полностью погрузился в общественную работу. За короткий срок он даже был избран секретарем Союза кинематографистов СССР. Его актерским дебютом стала картина “Нога” – и тут же он получил приз за лучшую роль на фестивале “Молодость-91”. Первый же сценарий Охлобыстина к фильму “Урод” получил номинацию на престижное “Зеленое яблоко, золотой листок”. Первая режиссерская работа Ивана – “Арбитр” – получила награду “Кинотавр” в категории “Фильмы для избранных”... В дальнейшем всевозможные статуэтки и дипломы сыпались на молодой талант обильным дождем. Не остался без внимания Ивана и театр. Он отлично показал себя и в качестве театрального актера.На пике своей славы встретил Иван актрису Оксану Арбузову, которая осенью 1995 года стала его женой.Видимо, пресытившись кинематографом, Охлобыстин попробовал свои силы в политике. Он был членом экологической партии “Кедр”, которая шла во власть с целью возродить в России институт монархии.Свою приверженность к православию Охлобыстин сделал публичным достоянием в 1998-м году, став ведущим телепередачи “Канон”. В начале 2001 года в свет вышел фильм “Даун Хаус” с его участием, и в это же время становится известно, что Иван Охлобыстин рукоположен в священники. Произошло это событие в Ташкентской епархии. В конце года Охлобыстин возвратился в Москву, где устроил презентацию своего короткометражного фильма о князе Данииле. Причём это был первый фильм из цикла “Жития святых”, в котором должно быть, по задумке Ивана, 477 серий. В том же 2001 году Президент России В. Путин наградил Охлобыстина именными золотыми часами N 239 “За заслуги перед Отечеством”. Извор: http://www.kino-teatr.ru/kino/acter/m/ros/3208/bio/ Остало: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%85%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D1%8B%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD,_%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD_%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 Glumac iz "Mortal Kombata" prešao u pravoslavljehttp://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2015&mm=11&dd=13&nav_id=1062523 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 Добро То змамо Плутон је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Децембар 23, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 НИГДЕ ДРУГДЕ НЕМА ДУБИНЕ КОЈУ САМ НАШАО У ПРАВОСЛАВНОЈ ВЕРИ У руским биоскопима је почео да се приказује филм „Јереј-сан. Исповест самураја“ по сценрију свештеника и глумца Ивана Охлобистина. Главну улогу у филму игра познати амерички глумац јапанског порекла Кери-Хиројуки Тагава. Одиграо је улогу православног свештеника и после завршетка снимања филма је примио православље. О свом упознавању Русије и православља глумац је говорио у интервјуу за „Интерфакс-Религија“. - Ваша улога православног јапанског свештеника је била неочекивана. Јер нисте чак ни били православац пре снимања филма, пошто сте од пете године живели у Америци. - Што се тиче улоге у филму то је била неочекивана, али истовремено и дугоочекивана понуда. Раније сам у Холивуду стално играо „лоше момке“. У филму који ми је понудила продуценткиња Љубов Калинска и који је снимљен по сценарију мог новог друга Ивана Охлобистина требало је да оваплотим лик правог хришћанина. То је заиста тешко и веома одговорно. Учење Исуса Христа ми је познато од детињства, јер је моја мама, Јапанка пореклом, брата и мене водила у америчку цркву како бисмо схватили културу и религију земље у којој живимо. - Како сте се упознали с Русијом и с правослвљем? - Први пут сам био у Русији 2011. године. Укупно сам долазио седам или осам пута. Али сам тек на снимању филма „Јереј-сан. Исповест самураја“ схватио шта је Мајчица-Русија. Јер, живели смо у селу и стално смо се дружили с правим Русима. Веома ме је надахнуло и задивило какви сте заправо ви – Руси – у ствари: јаки, постојани, прави војници. Осетио сам да сам негде у дубини повезан с Мајчицом-Русијом, да желим да будем њен део. Одлуку да примим православље донео сам недавно. Али сам о томе веома дуго размишљао – целог живота сам тражио себе, своје место у овом свету. Кад смо тек стигли у Америку, у раном детињству, родитељи и ми – деца, смо примили хришћанство. Брат и ја смо од детињства ишли на веронауку. Међутим, у америчком хришћанству преовладава форма. Целог живота сам тражио суштину, садржај. Нигде другде нема дубине коју сам нашао у православној вери. Тек сад, у својој 65. години, осећам да сам пронашао своје право место. Испоставља се да сам формално избор начинио недавно, али сам потрошио цео живот како бих дошао до њега. - Одлучили сте да крштење у православну веру примите од председника синодалног Одељења за спољне црквене везе Волоколамског митрополита Илариона у московском храму иконе Мајке Божије „Всјех скорбјашчих Радост“ и да узмете име Пантелејмон. Зашто сте овог свеца изабрали за свог небеског покровитеља? - То сам одлучио врло свесно и одговорно. Јер пре него што сам почео активно да снимам филмове у Холивуду био сам исцелитељ. И сад имам своју праксу дисања која човеку помаже да се опорави и да поврати животни тонус. И веома ме је надахнуо свети Пантелејмон, који је именом Господњим лечио људе и помагао им да превазиђу своје невоље. Схватио сам да човек може физички да оздрави само ако је духовно здрав. Нипошто не може бити другачије. А овакво духовно лечење је немогуће ван Цркве, ван вере. - У току снимања сте успели да се упознате с руским глумцима Иваном Охлобистином и Петром Мамонтовом. Шта сте нарочито запамтили из дружења с њима? - У Русима ме задивљује дубина душе. Они се веома разликују од америчког начина размишљања на који сам навикао. Руси и Јапанци имају врло блиска духовна начела, наша срца су веома слична. То је зато што имате такву историју и што је у основи ваше културе душа. У америчкој култури тога нема. Кад то кажем нипошто не желим да увредим Американце. Нипошто. И они су врло добри људи. Међутим, за четристо година је једноставно немогуће да се развије нација са заиста дубоком душом. А још сам се невероватно зачудио кад се испоставило да је Иван Охлобистин свештеник. Схватио сам да су Руси тако свестрани и безгранични да обавезно желим да постанем што је могуће ближи овој култури. - Која места сте успели да обиђете за време снимања и презентације филма? - Успео сам да обиђем Нови Јерусалим који је оставио снажан утисак на мене. Својим очима сам видео колико су света места важна за Русе и колико дубоко поштујете своју веру. Сад ми је јасно због чега цео свет поштује Русе. Људи који имају такво срце не могу да не изазову дивљење. Желим вам да увек останете оно што јесте, да будете верни својој култури и православљу. То вас чини невероватно снажним људима. Разговор је водила Полина Фролова Са руског Марина Тодић 23 / 12 / 2015 http://www.pravoslavie.ru/srpska/89093.htm -Владимир-, obi-wan and Рапсоди је реаговао/ла на ово 3 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јануар 24, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2016 Јереј-сан. Исповед на еден самурај(мк превод можете да вклучите на CC) "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Март 22, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 22, 2016 Sa srpskim prevodom: http://www.filmovix.com/videos/%D0%B8%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D1%81%D0%B0%D0%BD-%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D1%8C-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%8F-jerej-san-ispovest-samuraja-2015/ Goku је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Март 17, 2017 Пријави Подели Написано Март 17, 2017 evo i sa engleskim titlom ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 ronin је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука