Jump to content

Јасеновац, зло које се не сме заборавити

Препоручена порука

Nijedan nacista nikada nije bio ekskomuniciran iz RKC zbog svojih zlocina!

Svaki komunista jeste bio ekskomuniciran.

Ех, хвала Богу па то имамо барем написмено, баш имамо ми католици такву једну булу Папе сад не знам тачно да ли Пиа XI или Пиа XII који је у њој први на свијету упозорио на обоје, чак мислим у тој једној те истој були - проглашењу, дакле истовремено и заједно у једном истом тексту: и на комунизам и на нацизам! И написао да се чланови обојих партија или политичких покрета, нацизма и комунизма имају сматрати искљученим из Цркве јер су атеистичким и протуцрквенима. Патер Мидраш би ти то могао нађи брже, ја сам мало начитанији али ипак само лаик а он је истудирани теолог! Други проблем је тај што је и комунисте и нацисте та була "погодила" и занимала ко лањски снијег, све се испрепадаше јадни што су екскомуницирани! Хахахаха!

"Non abbiamo bisogno"[, to je ta bula o kojoj govori Zayron ne umem da prevedem, u njoj papa ne da osuđuje fašiste nego govori kao o nekome ko je proklet, ustvari taj izraz koji on upotrebljava se odnosi na one koji vladaju paklom.

Подели на овим сајтовима

Cuo sam da Hitler nikada nije bio ekskomuniciran, ne znam stvarno da li je ili ne.

Није ни потреба за индивидуалним екскомуникацијама. Сватко од тих таквих је био екскомунициран одмах исти тај момент чим је потписана и објављена та Була "eo ipso" значи сам по себи, рекло би се данас "аутоматски". Шта мислиш колико је атеиста међу већ покрштеним католицима, бискупи и папе не би ништа друго радили него само потписивали екскомуникације и проводили обредне церемонијалне анатеме. Те анатеме се уствари у КЦ више ни не проводе обредно најмање 200 година уназад, само уредно листином о екскомуникацији. И то само код одређених случајева, занимљиво и можда парадоксно изгледа што је управо највише свештеника и бискупа уствари екскомуниковано индивидуално и официјално, писмено како би био јасан дан и датум кад су били изгубили право уредоват као свештеници или бискупи због црквеноканонских потреба. Екскомуникација је позната и православној Цркви али ни тамо није вођена индивидуално, тамо су особно екскомуниковани били само такви истакнути а  врло познати руски политичари, мислиоци, књижевници као Достојевски, ваљда мислим Стаљин и слични.

Подели на овим сајтовима

Ех, хвала Богу па то имамо барем написмено, баш имамо ми католици такву једну булу Папе сад не знам тачно да ли Пиа XI или Пиа XII који је у њој први на свијету упозорио на обоје, чак мислим у тој једној те истој були - проглашењу, дакле истовремено и заједно у једном истом тексту: и на комунизам и на нацизам! И написао да се чланови обојих партија или политичких покрета, нацизма и комунизма имају сматрати искљученим из Цркве јер су атеистичким и протуцрквенима. Патер Мидраш би ти то могао нађи брже, ја сам мало начитанији али ипак само лаик а он је истудирани теолог! Други проблем је тај што је и комунисте и нацисте та була "погодила" и занимала ко лањски снијег, све се испрепадаше јадни што су екскомуницирани! Хахахаха!

"Non abbiamo bisogno"[, to je ta bula o kojoj govori Zayron ne umem da prevedem, u njoj papa ne da osuđuje fašiste nego govori kao o nekome ko je proklet, ustvari taj izraz koji on upotrebljava se odnosi na one koji vladaju paklom.

Погледам ја дај ми линк, ја знам италијански.

Подели на овим сајтовима

Našao sam, "Non abbiamo bisogno" je iz jedne pređašnje nepublikovane enciklike "Humani generis unitas" Pia XI koju je potom Pio XII iskoristio kao osnovu pri pisanju svoje nove enciklike "Summi pontificatus" gdje se osuđuju svi totalitarni režimi, rasizam, komunizam, nacifašizam a između ostalih i Hitlerov napad na Poljsku itd. Evo sažetka na engleskom:

http://en.wikipedia.org/wiki/Summi_Pontificatus

Подели на овим сајтовима

Puno opravdanja, objasnjenja, ukazivanja, primera,dokumenata itd,itb, a od priznanja i pokajanja ni traga. I opet se ponavlja Adamov greh, po ko zna koji put. Tuzno.

А врхунац цинизма јесте повратак папе на брдо Петрићевац код Бања Луке, мјесто са којег је фра Сотона кренуо у крвави покољ неколико хиљада жена, стараца и дјеце у Дракулићу, Мотикама, Петрићевцу...

Нити једном рјечју нису поменуте те свете жртве приликом обнављања самостана.

Толико о католичком покајању...

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Da, opravdanja, lupetetanja, enciklika, summi pontificatus, Armija Krajova, Nedic, Ljotic, Split, Djujic, Bjelovar, vojno tuzilastvo, ja sam vitez, Ex-snsd, truc-bla.

A istina je da se niko od njih ne kaje za ono sto je ucinjeno u ime tzv. katolicanstva. Verujem da se mnogi od njih i raduju ustaskim dostignucima. I da pripremaju teren za nova klanja, upravo na ovaj nacin, tj. skidajuci svaku krivicu sa sebe, hrvate, ustase: a nisu Hrvati, to su ustase, a nisu katolici, to su Hrvati, a nisu sve ustase, nego neke, a nije Stepinac, nego Filipovic...

A onda, da se ne bi ostavila nikakva sumnja da su zlocini nad sizmaticima ne samo dozvoljeni vec i papski blagosloveni, da se izliva velika rimokatolicka blagodet nad onima koji to cine, onda sledi blagoslovi Pavelicu, misa u Petricevcu, Draganovic, Tompson u spavacoj sobi, itd.

Подели на овим сајтовима

Puno opravdanja, objasnjenja, ukazivanja, primera,dokumenata itd,itb, a od priznanja i pokajanja ni traga. I opet se ponavlja Adamov greh, po ko zna koji put. Tuzno.

Ovako da skratimo svu tu priču, u Crkvi zapadnoj kao i u istočnoj su episkopi i njihov ured NEDODIRLJIVI. A i danas to važi bez obzira na aktualnu, za vas obične vjernike moglo bi se skoro reći praktično ADMINISTRATIVNU podjelu Crkve. Dogmatika vas ne treba puno da interesuje kad je riječ o episkopskom ili biskupskom uredu, on je jednako svet i nedodirljiv u obe Crkve. Takvi ti onda episkopi se generalno nikom niti trebaju niti moraju a niti smiju i mogu u ime cijele Crkve izvinjavat za bilo što! A to ponavljam važi i dan danas i u zapadnoj i u istočnoj Crkvi. Katolik koji bi ubio pravoslavnog episkopa ili pravoslavac koji bi ubio katoličkog episkopa, dakle biskupa bilo kojeg i kakvog su istim tim momentom i činom "eo ipso" samo po sebi isključeni iz obojih Crkvi i katoličke i pravoslavne a generalno rečeno osuđeni na pakao. I to bez ogledu na tu vidljivu aktualnu podijeljenost Crkve. Njegova Svetost Patrijarh Carigradski i Ekumenski iliti Vaseljenski Bartolomej kada najavljuje svoj put u Rim nikada nije izjavio da ide posjetiti onog rimskog šizmatika, jeretika i otpadnika što tamo sjedi u tom Vatikanu već Njegovu Svetost Svetog Oca Papu Benedikta XVI. Isto tako to nije izjavio ni Papa da je na Fanar išao posjetiti onog carigradskog šizmatika, jeretika i otpadnika već Njegovu Svetost Carigradskog i Vaseljenskog Patrijarha +Bartolomeja. Sad kada imate sve to "nacrtano" nadam se da su nekima od vas te osnovne stvari malo jasnije. A izvinjavat bi se imali svjetovni, državni predstavnici. To što se Papa izvinjavao Židovima kao Njemac je njegovo osobno izvinjenje kao Njemca i sina njemačkog naroda a istovremeno kao i katolika a dobrovoljno, nikakvom dužnosti ili moranjem. A tako ako se ikada i ikome sam ponovo Papa nekome za nešto izvine to će opet biti samo njegova osobna stvar i volja da li će to učiniti ili neće, dakle ničim niti nikim nije i ne može biti primoran, obavezan niti se za to ojećati dužnim. A više se tomu nebudem vraćati niti više komentarisati to što sam napisao a ni vaše eventualne komentare. Isto tako ni meni ne pada na pamet da mi se Njegova Svetost Patrijarh +Irinej izvinjava za moje osobne porodične gubitke u 2ww od strica pa dalje prouzročene članovima SPC. Proučite malo crkveno pravo, ako vam nije jasno informišite se kod crkvenih pravnika. Ured episkopa je jednako svet i "nedodirljiv" što se tiče laika, mirjana i na zapadu i na istoku. Riječ "nedodirljiv" upotrebljavam u smislu toga da nikom od laika ne pripada pravo o tom uredu ili tom biskupu, episkopu pisati kako mu se namane i padne mu baš na pamet! Dozvoljavate si stvarno previše kao hrišćani!

Подели на овим сајтовима

Riječ "nedodirljiv" upotrebljavam u smislu toga da nikom od laika ne pripada pravo o tom uredu pisati kako mu se namane i padne mu baš na pamet! Dozvoljavate si stvarno previše kao hrišćani!

Jel' ti to nas poducavas, brate Zajrone, kako treba da se odnosimo prema rimskom papi?

Onome koji je blagosiljao Pavelica, a i nepogresiv je?

Onome koji je stajao iza svih ustaskih projekata unistenja Srba?

Подели на овим сајтовима

I jos nesto. Kao sto je vera kod papista neka vrsta politike, tako je i pokajanje. Oni nemaju u svojoj svesti ni trag od toga.

Naravno, ispricavaju se kada ih pritisnu advokati sa Menhetna zbog toga sto su njihovi biskupi i svecenici naskakali na decake. Radi se o parama i tu se isplati "ispricavati se". Ali, niti se stide niti im je zao, niti znaju sta je to pokajanje, kada su  u pitanju silovani maloletnici u baptisteriju ili preklane bebe u Petricevcu.

Подели на овим сајтовима

Zayron,

римски папа нема апсолутно никакав ауторитет нама православнима,

ту своју причу завежи неком дебелом мачку о реп.

Мени лично је проблематично уопште назвати "хришћанском" институцију која је водила ратове,

спаљивала људе на ломачама, ударала порезе, била феудалац, продавала опроснице за новац,

а о некој јавној осуди негативних појава у европској политици да и не причамо.

Ауторитет Ватикана = 0.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Zayron,

римски папа нема апсолутно никакав ауторитет нама православнима,

ту своју причу завежи неком дебелом мачку о реп.

Мени лично је проблематично уопште назвати "хришћанском" институцију која је водила ратове,

спаљивала људе на ломачама, ударала порезе, била феудалац, продавала опроснице за новац,

а о некој јавној осуди негативних појава у европској политици да и не причамо.

Ауторитет Ватикана = 0.

Vi onda niste hrišćani! Nemate poštovanje prema episkopskom uredu! Vi takvi koji to tako tvrdite!

Подели на овим сајтовима

Наставиш ли са лупетањем третираћемо те исто онако како си се хвалио да уређујеш свој форум.

Епископски "уред" није бато канцеларија него благодат која није безусловна,

без обзира што ви то тако учите.

Вјера није магијска сила, него производ смирења и исправног исповиједања.

А ако је хришћански спаљивати живе људе само зато што су неистомишљеници,

онда ни Христос није хришћанин по вашој дефиницији.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...