Jump to content

Srbija će morati da bira: EU ili RU

Оцени ову тему

Препоручена порука

Па ја не посматрам свет црно-бело, већ само констатујем неке чињенице...

Констатујеш чињенице тако да гледас ствари црно бело, радиш такозвани чери пикинг cherry picking узимаш чињенице које ти одговарају, а одбацаш оне које ти не одговарају, да би се уклипиле у твоју слику света.

Например ти кажеш Запад и Русија су у рату јер ето имају сукоб интереса на територији украјне.

А ја ти на то кажем да је Русија дала нату базу у сред русије када је вршена инвазија на авганистан и да путин у думи прича да је "нато фактор мира и стабиланости у свету" те чињенице например - игноришеш.

Им још чињеница које "игноришеш" например коплетну економску срадњу русије и запада.

Другим речима узео си само чињенице сукоба запада и русије а игнорисао чињенице које указују на сарадњу.

И тиме си постао жртва пропаганда да ту има неки једноличан однос пријатељ/неприајтељи неког рата уместо реалне чињенице да постоје различити интереси на различитим пољима у некима су "пријатељи" у некима су "непријатељи"

И то је разлог црно-беле слике твог света...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 207
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

ОК, видите како предрасуде нису добре. Ајде сад кад смо пребројали крвна зрнца да се вратимо на тему.

Него, Гризли брате, реци ми шта је погрешно, по теби,  у ономе што је рекао Решетњиков?

Ја уопште не прихватам његов поглед на свет. Србија нема шта да "издаје" или "не издаје" Русију. Ако ми са њима имамо неки уговор, онда то лепо да се испоштује - чист рачун, дуга љубав. А Србија нема шта да "бира" него треба да сарађује са свима који желе да раде и сарађују. Ако они имају неки проблем са ЕУ, нека то решавају међусобно, а не преко наших леђа. И тако даље.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Најважније од свега - наше благостање зависи највише од нашег унутрашњег уређења, а не од ЕУ или Русије.

Док то не укапирамо, само губимо време...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Најважније од свега - наше благостање зависи највише од нашег унутрашњег уређења, а не од ЕУ или Русије.

Наше уређење ће бити онако како други буду, директно или индиректно, захтевали од нас...јел ти то схваташ? 

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Наше уређење ће бити онако како други буду, директно или индиректно, захтевали од нас...јел ти то схваташ? 

Не. Србија има слободу да направи унутрашње (пре свега економско) уређење какво год жели. Услове поставља само ЕУ - зато што наша власт тражи да се придружи унији која има своја правила. Иначе њих не би било брига какво је наше унутрашње уређење.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Док то не укапирамо, само губимо време...

Слажем се. То је најбитније. Али и сам знаш да изолација није добра. Некако морамо да будемо у неком друштву, и као појединци и као држава.

Како бирамо друштво за себе, тако требамо и на нивоу државе. Дружити се нећемо уопште, или не пуно, или опрезно, са онима који су нас често тукли и отели нам део имања. Који су традиционално познати по експлоатисању сиромашнијих и наметању својих вредности и обичаја који нису у духу наших. Они који су познати као лоши момци, табаџије, користољупци и себичњаци... не могу бити наши блиски пријатељи са којима ћемо живети у заједници. Не морамо бити на ратној нози са њима. Можемо сарађивати тамо где нађемо заједнички интерес. Али не да нам они кроје политику и међе.

Дружити се хоћемо и у заједницу ући са онима који су нам традиционално блиски. Који су приликом борбе са горе поменутима били на нашој страни и пружали нам помоћ. Који су познати да су били на правој страни када је долазило до великих сукоба. Са којима делимо и заједничке дедове, религију, морал, обичаје. Они се противе отимању нашег имања и желе нас целовите...

Нико од њих нам неће поклонити бољи живот. Ако се сами не променимо на боље пропашћемо. Али знамо да друштво утиче на појединца. Зато је битно бити у добром друштву. Оном које ти прија и које ти је природније. Тако ћемо се и сами лакше променити на боље. ;)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

сам знаш да изолација није добра

А где сам ја говорио о "изолацији"?

Који су традиционално познати по експлоатисању сиромашнијих и наметању својих вредности и обичаја који нису у духу наших. Они који су познати као лоши момци, табаџије, користољупци и себичњаци...

У тај опис се уклапају скоро све веће државе. Питај државе бившег СССР-а и оне који су им се нашли на путу шта мисле о Русији.

Мала држава као Србија, наравно мора да пази да се не нађе некој великој сили на путу.

Који су приликом борбе са горе поменутима били на нашој страни и пружали нам помоћ. Који су познати да су били на правој страни када је долазило до великих сукоба.

Па рецимо САД, Француска и Велика Британија су биле на истој страни са нама у свим ратовима до овог последњег. Чак су били на нашој страни и 1948-е када је СССР претио да нас прегази.

Поента приче је - мирољубиво сарађивати са свима, не улазити у непотребне савезе ни са ким.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Не. Србија има слободу да направи унутрашње (пре свега економско) уређење какво год жели. Услове поставља само ЕУ - зато што наша власт тражи да се придружи унији која има своја правила. Иначе њих не би било брига какво је наше унутрашње уређење.

Наша власти (све до једне) одавно дејствују у смеру који јој је, по мом мишљењу и искуству, наметнут, или, ако ти је драже, именоваћу га као "добро финансиран"...ако мислиш другачије, веруј ми, живиш у заблуди.

Наравно, ово тренутно нема везе са причом да ли је по Србију добро или лоше ући у ЕУ, то је посебна прича, већ представља мој став који, изграђен на основу више од дводеценијског искуства, на основу онога што сам имао прилике прочитам, сазнам, видим на делу и повежем, упућује на просту констатацију да политички курс који Србија изабира није био нити ће бити независно изграђен и успостављен.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Наша власти (све до једне) одавно дејствују у смеру који јој је наметнут, или ако ти је драже, рећи ћу "добро плаћен"...ако мислиш другачије, веруј ми да живиш у заблуди.

Наше власти све до једне делују у смеру који им је наметнут пре свега нашим исквареним системом, јер нико нема храбрости да изађе пред овај народ и каже шта мора да се мења. Није то наметнуто од некога "споља", већ је обичан кукавичлук и неспремност да се решавају тешки проблеми. Парадокс је да им је у ствари то наметнуто од нашег народа који не жели промене економског система.

Додуше, сад кад више нема куд чујемо неке млаке најаве које се вероватно неће остварити.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Поента приче је - мирољубиво сарађивати са свима, не улазити у непотребне савезе ни са ким.

Их сад. И ти сам знаш да ја ту идеју несврстаности највише желим. Али времена се променила после пада Берлинског зида. Дошло време да мора да се бира на коју ћемо страну. Или ЕвРопска Унија или Евро-азијска Унија. Ову другу бих изабрао као мање зло.

Подели на овим сајтовима

Ако се нешто променило после пада Берлинског зида, то је да су притисци за "бирање стране" пуно мањи.

Само Руси даве нешто, ваљда им је криво што су изгубили Хладни рат па сад лече комплексе.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па о чему се сад ради овде? Народ је гласао за СНС која је добила апсолутну већину, а СНС је про ЕУ опција и не сећам се да су говорили и ЕУ и Русија. Па, шта се сад фемкају? Хоће морати народ да протестује као у Украјини што неће да наставе беспоговорни пут у ЕУ...

Подели на овим сајтовима

Па рецимо САД, Француска и Велика Британија су биле на истој страни са нама у свим ратовима до овог последњег. Чак су били на нашој страни и 1948-е када је СССР претио да нас прегази.

Све док се нису појавили слобомани и срБаљски стаљинисти који имају такав став о Западу какав имају и док нису окренули старе пријатеље против нас...

И после су као "били у праву" све време  ;)

Подели на овим сајтовима

Па о чему се сад ради овде? Народ је гласао за СНС која је добила апсолутну већину, а СНС је про ЕУ опција и не сећам се да су говорили и ЕУ и Русија. Па, шта се сад фемкају? Хоће морати народ да протестује као у Украјини што неће да наставе беспоговорни пут у ЕУ...

Па тако и јесте, али се појављују чауши којекакви и овај патриотски фронт бушка по мало, јер су отприлике скапирали да Председник Републике баш и није на том ЕУ путу... Па чачкају :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...