Jump to content

Колико познајете своје порекло?

Препоручена порука

Можеш ли мало детаљније о овоме? Одакле конкретно да крене неко ко жели да истражи порекло?

Nama je davn prošla kroz ruke knjiga koja se time bavi, samo sam zaboravila koja :)

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Са очеве стране знам до седмог колена до 1730. године. Са мајчине до чукундеде. Најбољи сајт и форум за истраживање порекла је порекло.рс, а за оне који су пореклом из Босне и Хрватске поостоје микрофилмоване православне књиге рођених и налазе се на сајту familysearch.com

Христос Воскресе!

Ваистину Воскресе!

Подели на овим сајтовима

• 5 years later...

My heritage сајт је фантастичан уколико неко жели да више сазна о свом етничком и географском пореклу. Препоручујем! 

Подели на овим сајтовима

Знам само да сам племените крви и то ми је довољно, даље ми не треба да истражујем....:smeh1:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Натан рече

Ја радио оно ДНК тестирање да сазнам нешто више.. сад ми тек ништа није јасно.

i sta je ispalo?

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Ракић-Стубленица, досељени у првок половини 18. века, из Звечана-Косово, крсна слава Ђурђевдан.
Ракићи су врло стара, никад подељена, необично богата и велика задруга, у којој се деоба никад није могла извршити, што је редак члан ове породице, који би могао доживети и преживети 45. годину.

Тако је било некад. И по седамдесеторо их је живело заједно у задрузи. 

1.Милан

2.Гроздан

3.Велимир

4.Милош

5.Младен

6.Пантелија

7.Милан 

Даље не знам.

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Драшко рече

i sta je ispalo?

Испало да припадам хаплогрупи I1-M253.

Најближи су ми тестирани људи са Косова, а иста нам је и Слава, што се такође поклапа и са писаним предањем које сам пронашао у једној књизи на сајту Порекло где за моје пише да су: ''Стара породица. Били њихови стари у фрајкору. Старином су од Косова.''  

А сад, што се тиче прапорекла, ту постоје неке претпоставке којој грани припадам, а да бих сазнао којој, морао бих да радим нека СНП тестирања која се поручују код лабараторија у иностранству.

Толико. А очекивао сам више од те генетике. (-_-)

Подели на овим сајтовима

Натраг у прошлост до почетка 16-ог века да имам код себе документа. Има навода у неку литературу до 12-ог века да се датира порекло... То ћу негде једног дана да седнем и све прелистам обећах себи... али кад сам чуо за одређивање порекла по хаплотипу, морао сам да се тестирам:))), добио сам резултат да сам I2a1b

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Аристарх рече

Натраг у прошлост до почетка 16-ог века да имам код себе документа. Има навода у неку литературу до 12-ог века да се датира порекло... То ћу негде једног дана да седнем и све прелистам обећах себи... али кад сам чуо за одређивање порекла по хаплотипу, морао сам да се тестирам:))), добио сам резултат да сам I2a1b

Честитам. Нека је са срећом хаплогрупа. =))) Динарик, ''словенска'', најзаступљенија код Срба.

Моја хаплогрупа доминира у Скандинавији ( 30-40 %) Код Срба је заступљена са 7%.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...