Margareta Написано Април 28, 2014 Пријави Подели Написано Април 28, 2014 Можеш ли мало детаљније о овоме? Одакле конкретно да крене неко ко жели да истражи порекло? Nama je davn prošla kroz ruke knjiga koja se time bavi, samo sam zaboravila koja Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Април 28, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 28, 2014 Који деда мени дође , отац мом чукундеди ? :.mislise. Наврдеда. То је пето колено. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Мирило Написано Мај 14, 2014 Пријави Подели Написано Мај 14, 2014 Са очеве стране знам до седмог колена до 1730. године. Са мајчине до чукундеде. Најбољи сајт и форум за истраживање порекла је порекло.рс, а за оне који су пореклом из Босне и Хрватске поостоје микрофилмоване православне књиге рођених и налазе се на сајту familysearch.com Христос Воскресе! Ваистину Воскресе! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Равиојла Написано Децембар 23, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2019 My heritage сајт је фантастичан уколико неко жели да више сазна о свом етничком и географском пореклу. Препоручујем! Душица је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Децембар 23, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2019 Знам само да сам племените крви и то ми је довољно, даље ми не треба да истражујем.... AnaLaz, Предраг М, Драшко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 1 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Децембар 23, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2019 Познајем до чукундеде. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Децембар 23, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2019 Ја радио оно ДНК тестирање да сазнам нешто више.. сад ми тек ништа није јасно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Децембар 24, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2019 пре 10 часа, Натан рече Ја радио оно ДНК тестирање да сазнам нешто више.. сад ми тек ништа није јасно. i sta je ispalo? "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
AnaLaz Написано Децембар 24, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2019 Ракић-Стубленица, досељени у првок половини 18. века, из Звечана-Косово, крсна слава Ђурђевдан. Ракићи су врло стара, никад подељена, необично богата и велика задруга, у којој се деоба никад није могла извршити, што је редак члан ове породице, који би могао доживети и преживети 45. годину. Тако је било некад. И по седамдесеторо их је живело заједно у задрузи. 1.Милан 2.Гроздан 3.Велимир 4.Милош 5.Младен 6.Пантелија 7.Милан Даље не знам. Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Децембар 24, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2019 пре 2 часа, Драшко рече i sta je ispalo? Испало да припадам хаплогрупи I1-M253. Најближи су ми тестирани људи са Косова, а иста нам је и Слава, што се такође поклапа и са писаним предањем које сам пронашао у једној књизи на сајту Порекло где за моје пише да су: ''Стара породица. Били њихови стари у фрајкору. Старином су од Косова.'' А сад, што се тиче прапорекла, ту постоје неке претпоставке којој грани припадам, а да бих сазнао којој, морао бих да радим нека СНП тестирања која се поручују код лабараторија у иностранству. Толико. А очекивао сам више од те генетике. (-_-) Драшко and Аристарх је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Децембар 27, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2019 Натраг у прошлост до почетка 16-ог века да имам код себе документа. Има навода у неку литературу до 12-ог века да се датира порекло... То ћу негде једног дана да седнем и све прелистам обећах себи... али кад сам чуо за одређивање порекла по хаплотипу, морао сам да се тестирам, добио сам резултат да сам I2a1b Натан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Децембар 28, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2019 пре 16 часа, Аристарх рече Натраг у прошлост до почетка 16-ог века да имам код себе документа. Има навода у неку литературу до 12-ог века да се датира порекло... То ћу негде једног дана да седнем и све прелистам обећах себи... али кад сам чуо за одређивање порекла по хаплотипу, морао сам да се тестирам, добио сам резултат да сам I2a1b Честитам. Нека је са срећом хаплогрупа. =))) Динарик, ''словенска'', најзаступљенија код Срба. Моја хаплогрупа доминира у Скандинавији ( 30-40 %) Код Срба је заступљена са 7%. Аристарх је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука