Gerhard Написано Април 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Vjera jeste slijepa, ona ne moze biti ocigledna kao naucni iskazi, sta ocekujes vise? To ne znaci da je proizvod covjeka, vec znaci da Bog tako zeli. Bog se za objektivno iskustvo sakriva, i to ne mozes promjenuti. Imas ono kad apostol Pavle govori da sad vidimo kao u ogledalu a onda u eshatonu ce biti jasno kao licem u lice. Eto i on sam uvidja da se je iskustvo vjere u ovom zivotu misticno i neotkriveno u potpunosti. Onda su vjernici zaslijepljeni tj. fanatici. Tesko da Bog zeli takve obozavaoce. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Април 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 22, 2014 На начин јер је ПРАВОславна вера права истинита,а горе поменута прича о старцу је само доказ поштовања Христове две највеће заповести. 1..Љуби Господа Бога својега свим срцем својим и свом душом својом,свим умом својим и свом снагом својом. 2.Љуби ближњега својега као самога себе. (Мт.22,37 и 39; ср. Мк.12,30 и 31) A kak znas da je pravoslavna prava i istinita? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Април 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Исправност вере доказује се кроз само веровање. Ако ти религију посматраш кроз чистоту срца, душе, тела, не желећи ником зло, стрепећи за Богом и његовом добротом, спознајом себе самог твоја религија је исправна. Верујем у једнога Бога! :.mislise. ... Па ко је тај твој Бог? Којој религији је наклоњен? Он је један једини, исти за све људе, религије. Сујеверја створена су људском руком у покушају да оправдају себе, ако се издигнемо из свега тога посматрајући извор видећемо ту чисту, праву веру која је једноставна и посебна! Koliko sam shvatio, ti vjeru svodis na eticki nivo. Onda su svi oni koji se drze nekih opsteljudskih principa pravi vjernici pa iako ne vjeruju u Boga, sto je apsurdno. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 A kak znas da je pravoslavna prava i istinita? Puno pitas, i kad se bilo sta odgovori, onda imas protiv argument. Pa reci onda, imas li ideju kakve dokaze ocekujes? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Koliko sam shvatio, ti vjeru svodis na eticki nivo. Onda su svi oni koji se drze nekih opsteljudskih principa pravi vjernici pa iako ne vjeruju u Boga, sto je apsurdno. А шта ти сматраш под принципом вере?. "Ја не знам верујем". Кроз ту веру учим и стално преиспитујем себе, своје размишљање. Има ли веће религије од љубави? Љубави која је универзална за све људе , културе и нације. Искривљеношћу појединих учења које од Бога одвраћају, раздвајамо се и мрзимо једни друге само зато што су друге религије. Хоћеш да кажеш да неки индијанац који никада није чуо за православље а живи по принципима православља неће бити спашен само зато што није у тој религији? Живи животом и речју Христовом и ако никад није чуо за њега, али осећа његово присуство. Вера је субјективна.Безброј људи и безброј другачијих тумачења Бога, другачије верују у исту религију. Исправност вере никад нећемо докучити својим болесним, људским умом. Вера ће ти бити доказана тек судњега часа, а до тада ћеш хиљаду пута да се питаш и питаш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Април 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 22, 2014 А шта ти сматраш под принципом вере?. "Ја не знам верујем". Кроз ту веру учим и стално преиспитујем себе, своје размишљање. Има ли веће религије од љубави? Љубави која је универзална за све људе , културе и нације. Искривљеношћу појединих учења које од Бога одвраћају, раздвајамо се и мрзимо једни друге само зато што су друге религије. Хоћеш да кажеш да неки индијанац који никада није чуо за православље а живи по принципима православља неће бити спашен само зато што није у тој религији? Живи животом и речју Христовом и ако никад није чуо за њега, али осећа његово присуство. Вера је субјективна.Безброј људи и безброј другачијих тумачења Бога, другачије верују у исту религију. Исправност вере никад нећемо докучити својим болесним, људским умом. Вера ће ти бити доказана тек судњега часа, а до тада ћеш хиљаду пута да се питаш и питаш. Kakva ljubav? Prema kome? Imas razne vrste "ljubavi" koje su zapravo perverzije pa mi je malo nejasno ko odredjuje sta ce se ljubavlju smatrati. Ako je vjera subjektivna onda nije spasonosna jer je proizvod zelja i nagona nase duse i tijela. Sto se tice tvog primjera, pa ocigledno da Boga zamisljas kao neko okrutno bice koje ce dozvoliti da covjek koji Ga ne poznaje, ali Ga istinski trazi, propadne. Ako su nepravoslavci pravi tragaoci za Bogom, On ce im se otkriti i uputiti kako da se spasu. "Kucaj i otvorice ti se". Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Kakva ljubav? Prema kome? Imas razne vrste "ljubavi" koje su zapravo perverzije pa mi je malo nejasno ko odredjuje sta ce se ljubavlju smatrati. Ako je vjera subjektivna onda nije spasonosna jer je proizvod zelja i nagona nase duse i tijela. Sto se tice tvog primjera, pa ocigledno da Boga zamisljas kao neko okrutno bice koje ce dozvoliti da covjek koji Ga ne poznaje, ali Ga istinski trazi, propadne. Ako su nepravoslavci pravi tragaoci za Bogom, On ce im se otkriti i uputiti kako da se spasu. "Kucaj i otvorice ti se". Е бртате. Запамти ово заувек и никад не мешај појмове. Љубав је само једна и љубав је Бог! Погрешно ме тумачиш, а можда сам и ја нејасан. Просто речено ја Бога видим као бесконачну љубав, пружена и даривана свима. "Не бој се веруј". Ја не знам која је религија исправна или како ти кажеш права. Ја свим својим бићем ВЕРУЈЕМ да је то православље. То исто неко може да каже за Ислам или Будизам, на крају ће се показати ко је био у праву. Битно је да пред Бпгом будемо чисти. Живећи достојно и чисто добијамо Бога који љубављу спаја све! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Април 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Е бртате. Запамти ово заувек и никад не мешај појмове. Љубав је само једна и љубав је Бог! Погрешно ме тумачиш, а можда сам и ја нејасан. Просто речено ја Бога видим као бесконачну љубав, пружена и даривана свима. "Не бој се веруј". Ја не знам која је религија исправна или како ти кажеш права. Ја свим својим бићем ВЕРУЈЕМ да је то православље. То исто неко може да каже за Ислам или Будизам, на крају ће се показати ко је био у праву. Битно је да пред Бпгом будемо чисти. Живећи достојно и чисто добијамо Бога који љубављу спаја све! Ok, ali da bismo ustvrdili da je Bog ljubav, onda moramo odrediti sta pod tim podrazumijevamo. Upravo želim da čujem/pročitam argumentovani stav da je neka vjera ispravna a ostale ne. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Ok, ali da bismo ustvrdili da je Bog ljubav, onda moramo odrediti sta pod tim podrazumijevamo. Upravo želim da čujem/pročitam argumentovani stav da je neka vjera ispravna a ostale ne. То никад неђеш да чујеш. Јер оно што је за мене добро за тебе неће бити или обратно, сам мораш да трагаш и да нађеш себе али да притом трезвено размишљаш и гледаш и да у том трагању све сагледаш и да онај осећај љубави и добра поштујеш и следиш упоредо са трагањем. На крају долазимо до православља! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 A kak znas da je pravoslavna prava i istinita? Не хитај сине, са одговором на сва питања људска. Јер ћеш морати дати лажне одговоре, зато што су већина питања лажно постављена... Св. Владика Николај Велимировић Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Исправност вере доказује се кроз само веровање. Није тачно! Господ је рекао да ко буде чинио оно што је он препоручио да се чини, разумеће јели ова наука од Бога. Разумевање долази кроз чињење.У уму човека који чини Божју вољу јављају се нове идеје које му показују све тајне вере. Такав човек има откровења и он кроз њих разуме шта је добро и исправно. Интелигенција ту нема никакав удео. Зато је простима обећано царство јер једино су они спремни да чине просто од срца. Оно што прости разумеју интелектуалцима се чини као лудост, јер нису у стању да разумеју. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Није тачно! Господ је рекао да ко буде чинио оно што је он препоручио да се чини, разумеће јели ова наука од Бога. Разумевање долази кроз чињење.У уму човека који чини Божју вољу јављају се нове идеје које му показују све тајне вере. Такав човек има откровења и он кроз њих разуме шта је добро и исправно. Интелигенција ту нема никакав удео. Зато је простима обећано царство јер једино су они спремни да чине просто од срца. Оно што прости разумеју интелектуалцима се чини као лудост, јер нису у стању да разумеју. И прост човек ће прво поверовати па урадити нешто. Његова вера га води Христовим стопама ка спасењу. Увиђање долази тек вером. Интелкуалац, посматра умом, а верујући срцем, зато му је дато да види дубљи и шири смисао постојања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 И прост човек ће прво поверовати па урадити нешто. Његова вера га води Христовим стопама ка спасењу. Увиђање долази тек вером. Интелкуалац, посматра умом, а верујући срцем, зато му је дато да види дубљи и шири смисао постојања. Mноги поверују а не чине и остају слепи у вери, а онај који чини није слеп он види и разуме оно у шта верује. Онај ко је поверово а није чинио остаје без доказа вере иако верује, дакле вером се не доказује већ чињењем. Господ је то лепо објаснио да ко буде чинио Божју вољу разумече јели ова наука од Бога. Вером се не доказује већ се кроз веру доказује. Дакле вера дела и на крају разумевање. Вера нас пере од греха, али само ако је вера плодна, ако за њом следе дела, а ако је вера без плода, неће нас ни оправдати. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Права вера је оно што носиш у срцу и души својој. Ako si dovoljno jak neces imati potrebe ni za kakvom verom. Ako nisi onda moze samo Bog da ti bude u pomoci.. i onda imas na raspolaganju sirok spektar religija pa biras koja ti licno najvise odgovara...imas i sirok spektar opijata.... Ја мислим да јаки људи имају потребу за вером . Када је човек духовно јак и има веру у Бога , он ће бити стабилан у свакој ситуацији и неће никада да клоне својим духом . Човек који верује у Бога има увек наду и не гледа црно - бело на све што га окружује . Жедни је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Јел' потребан материјални доказ? Имам - Свето Писмо. Ту се налазе писане изјаве свих сведока. Христос Васкрсе! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука