cloudking Написано Август 15, 2012 Пријави Подели Написано Август 15, 2012 Smrt nije kraj- ne pratis me... kraj zivota na propadljivom svetu... tj. robija koju, hteo da se pokajes ili ne, opet moras da odsluzis do kraja... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Август 15, 2012 Пријави Подели Написано Август 15, 2012 ne pratis me... kraj zivota na propadljivom svetu... tj. robija koju, hteo da se pokajes ili ne, opet moras da odsluzis do kraja... ne pratiš ti mene ti si izabrao da budeš ovdje da bi iskušao ovaj svijet to je bio tvoj slobodni izbor treba li Boga zbog toga kriviti? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 15, 2012 Пријави Подели Написано Август 15, 2012 ti si izabrao da budeš ovdje da bi iskušao ovaj svijet to je bio tvoj slobodni izbor Ovo jednosavno nije tacno. Nikada nisam nacinio takav izbor. Nikada nisam pitan i nikada nisam doneo odluku. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Август 15, 2012 Пријави Подели Написано Август 15, 2012 Ovo jednosavno nije tacno. Nikada nisam nacinio takav izbor. Nikada nisam pitan i nikada nisam doneo odluku. znači ti prije nego što si naučio da govoriš nisi postojao? i da, upravo ovo je potvrda da ljudi svojevoljno izbjegavaju oboženje...jer ih niko nije pitao "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Август 15, 2012 Пријави Подели Написано Август 15, 2012 Ok, zasto nije stvoren na cilju, kao sto je Tvorac na cilju od starta i ne moze da omasi stazu? Da li mogucnost silaska sa staze, onima koji ne sidju sa nje i dostignu cilj donosi iakakv boljitak, poen vise... u odnosu na Tvorca koji nikad nije reskirao? Oni koji skrenu sa staze, ne pise se dobro. U cemu je fora sa takvom postavkom? Па ти се бусаш за слободу и кад имаш избор, какав би избор онда имао? Где би ту била твоја воља да си у старту био обожен? Не би био човек, већ робот. Какав теби поен више од Бога треба да имаш, кад ћеш бити без смрти, без бола, без патње..вечан? Нећеш да прихватиш да си из љубави створен, да уживаш..ту Божију љубав претвараш у игру типа мачке и миша..па је он мачка и створио те да се поигра и задовољи своје садо- мазо нагоне. Створен си из љубави да будеш бог по благодати, што се бусаш толико Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Август 15, 2012 Пријави Подели Написано Август 15, 2012 ne pratis me... kraj zivota na propadljivom svetu... tj. robija koju, hteo da se pokajes ili ne, opet moras da odsluzis do kraja... Смрт није робија, смрт је ослобођење од робије Замисли да смо вечно овакви какви смо онда би на Бога кукали да пошаље смрт, јер би били себи овакви (необожени) неиздрживи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 15, 2012 Пријави Подели Написано Август 15, 2012 [quote name=malina ' timestamp='1345070886' post='693730] Смрт није робија, смрт је ослобођење од робије Замисли да смо вечно овакви какви смо онда би на Бога кукали да пошаље смрт, јер би били себи овакви (необожени) неиздрживи. Sad me ti ne pratis... kad kazem robija mislim na zivot... smrt je kraj robije... cita li neko sta je pisem uopste Poenta je da pokajao se ili ne pokajao opet moras da preguras celu robiju (zivot) sve dok ne umres pa tek tad da vidis el imalo efekta sve to sto si radio. A sve to si morao da radis jer si osudjen na robiju (propadljivi zivot) a da nista nisi uradio... kazu da si sam izabrao a tebe nikad niko nije nista pitao u vezi sa time пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Август 15, 2012 Пријави Подели Написано Август 15, 2012 Да се и ја прикључим. Ok, zasto nije stvoren na cilju, kao sto je Tvorac na cilju od starta i ne moze da omasi stazu? Da li mogucnost silaska sa staze, onima koji ne sidju sa nje i dostignu cilj donosi iakakv boljitak, poen vise... u odnosu na Tvorca koji nikad nije reskirao? Oni koji skrenu sa staze, ne pise se dobro. U cemu je fora sa takvom postavkom? Мало да банализујем. Ко каже да и Бог одувек нема избор да буде лош? Има, али никад није хтео и никад неће то да буде и то је што је јер је баш такав и то бира. Дакле, он каже-крени мојим путем и бићеш Бог. Кад бих био створен да имам безброј избора и да сваки од њих води у добром правцу, ја бих-у ствари, суштински био ограничен да НИКАДА не могу да искусим нешто лоше, дакле не бих имао тај потенцијал (који наравно не треба да искористим, али ради пуноће избора треба и он да постоји) и ТАДА бих био ограничен, а не слободан. malina :) and Ратко :( је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Август 15, 2012 Пријави Подели Написано Август 15, 2012 Sad me ti ne pratis... kad kazem robija mislim na zivot... smrt je kraj robije... cita li neko sta je pisem uopste Poenta je da pokajao se ili ne pokajao opet moras da preguras celu robiju (zivot) sve dok ne umres pa tek tad da vidis el imalo efekta sve to sto si radio. A sve to si morao da radis jer si osudjen na robiju (propadljivi zivot) a da nista nisi uradio... kazu da si sam izabrao a tebe nikad niko nije nista pitao u vezi sa time Да, видех..тако је то кад хоћу на сто страна и још да одговарам овде свеједно сложили смо се око тога Ако, Христос бане тумороу, онда нећеш дуго да робијаш, смо се питај колико ти остаје времена за покајање greengrin greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Август 15, 2012 Пријави Подели Написано Август 15, 2012 [quote name=malina ' timestamp='1345069946' post='693723] Па ти се бусаш за слободу и кад имаш избор, какав би избор онда имао? Где би ту била твоја воља да си у старту био обожен? Не би био човек, већ робот. Какав теби поен више од Бога треба да имаш, кад ћеш бити без смрти, без бола, без патње..вечан? Нећеш да прихватиш да си из љубави створен, да уживаш..ту Божију љубав претвараш у игру типа мачке и миша..па је он мачка и створио те да се поигра и задовољи своје садо- мазо нагоне. Створен си из љубави да будеш бог по благодати, што се бусаш толико Ko zna zasto je busavost dobra! U svakom slucaju ne tucem se u grudi da bih bio najveci gorila, nego da vidim kolko mi busanja podnose grudi i gde su mi granice. Nije mi cilj da pojedem misa, ali mi je zabavno jurcanje za njim. Iz ljubavi sam stvoren i tu sam ljubav, falabogu , osecao dok su me gajili! Ovde u vidu avatarcica pokusavam da istestiram neke svoje stavove. Ako se pokaze da neki koraci skripe, da ih nekako podmazem... Imao bih valjda istu slobodnu volju koju ima Cilj, necemo valjda da kazemo da je za to neophodno biti nesavrsen i smrtan? Ili da se postaje robotom kad se stigne na Cilj? Ne treba mi poen vise, ali ako je ona postavka tacna, koja fora sa VECNOM patnjom, surovo je to za moje poimanje s obzirom na onu ljubav koju sam iskusio. Imam utisak da moze i bez toga, to je sve! Ратко :( је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Август 15, 2012 Пријави Подели Написано Август 15, 2012 Дакле, он каже-крени мојим путем и бићеш Бог. On to kaze kao Bog i nije morao da ide za sobom da bi bio to sto jeste i da na tom putu rizikuje vecite muke i skrgut zuba. Zasto mi daje mogucnost da se zeznem do kraja, a da za sebe ne zadrzi takvu mogucnost (nepogresivost)? Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Август 15, 2012 Пријави Подели Написано Август 15, 2012 ne postoji nepogrešivost drvce, postoji samo život malina :) је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Август 15, 2012 Пријави Подели Написано Август 15, 2012 ne postoji nepogrešivost drvce, postoji samo život Za neke zivot u ljubavi, za neke zivot u muci. On ne rizikuje gubitak ljubavi i dopadanje muka bilo kakvim svojim slobodnim izborom, a covek rizikuje to. Ратко :( је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Август 15, 2012 Пријави Подели Написано Август 15, 2012 Sad me ti ne pratis... kad kazem robija mislim na zivot... smrt je kraj robije... cita li neko sta je pisem uopste Poenta je da pokajao se ili ne pokajao opet moras da preguras celu robiju (zivot) sve dok ne umres pa tek tad da vidis el imalo efekta sve to sto si radio. A sve to si morao da radis jer si osudjen na robiju (propadljivi zivot) a da nista nisi uradio... kazu da si sam izabrao a tebe nikad niko nije nista pitao u vezi sa time И ја сам некада имао тај проблем (као и свако ко није свесно изабрао заједницу са Богом) да сам живот доживљавао као наметнуту робију. Када сам "открио" Бога и ушао у заједницу са њим, тада сам живот осетио као немерљиви дар ничим заслужен који сам бадава добио без морања да Му узвратим. Дакле, ја сам био исти ја и пре и после. Да ли се живот променио? Не, него мој угао посматрања. А кад осетиш да те неко толико воли без тражења да му узвратиш-зар нећеш то учинити? А кад учиниш (узвратиш љубављу на љубав), онда осетиш и схватиш да не мораш "da preguras celu robiju (zivot) sve dok ne umres pa tek tad da vidis el imalo efekta sve to sto si radio", већ то осетиш (јел` имало ефекта) овде и сада. Али то је пут којим мораш сам да прођеш, ту нема теоретисања, него "дођи и види". Прими Христа у себе (првенствено кроз Причешће, и да му даш простора унутар себе да узрасте) па види... Јер не можеш ни на љубав девојке одговорити изношењем дотичној поставке "шта ће бити ако" него или узвратиш или не узвратиш. А камо ли на љубав Божију... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Август 15, 2012 Пријави Подели Написано Август 15, 2012 Za neke zivot u ljubavi, za neke zivot u muci. On ne rizikuje gubitak ljubavi i dopadanje muka bilo kakvim svojim slobodnim izborom, a covek rizikuje to. ovo si sada na brzinu smandrljao život u sreći i život u muci su dva kraja istog štapa, posle sreće dolazi muka, i posle muke dolazi sreća život je iznad i jednog i drugog On. misliš na Boga. pretpostavljam, umrije na krstu, da mu ne bi prstom prijetili "odozdo" "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука