Arsenija Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Sve češće čujemo ljude koji govore o uspehu u životu. Mnogo puta su mi prijatelji poželeli da budem zdrava,srećna i uspešna. Pitam se,šta je uspeh u životu ? I šta to oni meni žele ? Šta je za vas uspeh u životu ? Da li možete da kažete za sebe da ste uspešni ? Ako niste,zašto je to tako? Koliko visoko postavljate svoje ciljeve, i da li se uvek trudite da iz sebe izvučete maksimum,ili se zadovoljavate utešnim nagradama ? Šta je uspeh iz hrišćanske perspektive ? P.s.Pišite svoja i tudja iskustva. Драшко, Никола Поповић, Mилена КШ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Написах се већ о томе шта је за мене (мој лични) циљ, успех, тј. шта би то било. Не знам да ли ће се остварити јер није све у мојим рукама, надам се да хоће, треба тежити, трудити се, молити се, мењати се.... Мислим да ми је сад више у мислима како сам неким људима поверио шта бих јако волео, али сам од неких најближих добио неке узнемирујуће реакције, нису они ни завидни ни лоши, напротив, него изгледа сумњају и тако нису ме баш онако подржали већ су им омиљени коментари били типа "ако не иде, не иде, ако Бог не да, не да...." Ово је краћа верзија Покајао сам се што сам е превише поверавао тј. што сам тражио потврду и подршку од оних који су ми највећи ауторитети међу пријатељима, поготову од једне особе која има јаку интуицију... Осећам се бедно Бедно, јер видим нечији поглед сумње у остварење онога што желим можда чак и у корисност тога. Несигуран сам, али све то моји људи....не треба!!!!! Бог ми је дао, једног лепог дана, да скужим шта је то што ја желим, јер је настао ћорсокак, а дао је истог дана када сам Му завапио. Тако да, listen to your heart! Са Богом више о томе, са људима мање Негујте своје снове, циљеве, радите, али прво проверите дал су ваши да нисте преузели од некога А знаћете да су ваши кад се мало исплачете над њима -Владимир-, Mилена КШ, Лидија Миленковић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Брате, ја мислим да је све то од искушења уочи страсне седмице, а нарочито сад када крене пост на води. И ја са осећам бедно данима и исто тако преиспитујем животни пут, несигуран сам ..., а и сам знаш по прошлим годинама и постовима како то иде. Још мало и Васкрснуће Господ, а са Њим и љубав, вера и нада... Ево једног доброг клипа са тјуба (дефинитивно подиже дух): https://www.youtube.com/watch?v=KojoTEMn1t0 Саша од Москве, nickelpower and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Брате, ја мислим да је све то од искушења уочи страсне седмице, а нарочито сад када крене пост на води. И ја са осећам бедно данима и исто тако преиспитујем животни пут, несигуран сам ..., а и сам знаш по прошлим годинама и постовима како то иде. Још мало и Васкрснуће Господ, а са Њим и љубав, вера и нада... Ево једног доброг клипа са тјуба (дефинитивно подиже дух): https://www.youtube.com/watch?v=KojoTEMn1t0 facenew22222222 хвала ти брате "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Успех је бити мало бољи данас него јуче. Све остало је последица. Никола Поповић, Grizzly Adams, feeble and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 А, да што се тиче теме... Успех је ствар вредновања, шта је човеку вредно? Ако је духовно онда по мени је мерило успеха достићи суштину хришћанског живота по светом Серафиму Саровском - задобијање Духа Светога за животног сапутника. Е сад ако је овоземаљско онда вероватно имати 3+ деце и довољно новца да нико не оскудева ниучему (што је опет релативно) и да се постигне савршена хармонија у Христу Господу тј. да се тежи ка томе. Ако се будем сетио још нечег ... :.mislise. Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Успех је "каква си особа постао". То је пут. Унутрашње стање, не ствари око тебе. Ако овладаш собом и сваки тренутак користиш онако како желиш, успео си. Ствари су само последица. Arsenija, Срђан Шијакињић, Саша од Москве and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Успех у животу је када си срећан . Срећа је релативна ствар и свако је доживљава на свој начин , али најчешће није директно везана за количину новца које имаш . :0442_feel: Arsenija, Никола Поповић, Suncan dan and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Успех је "каква си особа постао". То је пут. Унутрашње стање, не ствари око тебе. Ако овладаш собом и сваки тренутак користиш онако како желиш, успео си. Ствари су само последица. Па јесте тако, али то каква си особа постао је по мени колико је много Христа у мени, а колико мало мене или обрнуто. "Без мене не можете чинити ништа" Саша од Москве је реаговао/ла на ово 1 Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Uspeh u životu je gledati svoju decu kako odrastaju u veri i ljubavi. Eto ja svašta imam ali to još nemam. Рада., Драшко, Натан and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Радосна Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 За мене је успех створити, васпитати и одржати здраву породицу. Успех је и бити окружен људима који су ти важни и радити ствари које волиш. Arsenija, Лидија Миленковић, Натан and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Па и ја исто немам, али биће! Драшко је реаговао/ла на ово 1 Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Успех је "каква си особа постао". То је пут. Унутрашње стање, не ствари око тебе. Ако овладаш собом и сваки тренутак користиш онако како желиш, успео си. Ствари су само последица. Ово је у најмању руку дискутабилно, једино ако си мислио да то овладавње собом, само по себи значи нешто позитивно,па самим тим и жеље су такве... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Па јесте тако, али то каква си особа постао је по мени колико је много Христа у мени, а колико мало мене или обрнуто. "Без мене не можете чинити ништа" То се подразумева. Само мени се чини да су православни хришћани данас превише постали "теоретичари". Хришћанство је практична, свакоднева ствар - рад, усавршавање, стално одрицање од сувишног и увећавање потребног. И онда је нормално да то да резултате, тј. да будеш "успешан". Ако савладаваш своје несавршености, тј. "уређујеш" своју душу, неминовно ћеш уређивати и свет око себе. А данашњи хришћани би хтели да буду некакви "гуруи" који живе у нирвани па онда буду неодговорни, неуредни, запостављају свет око себе. "Одрицање од света" не значи то. Није то изговор за лењост. Иван Ивковић, Рада. and Arsenija је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Ово је у најмању руку дискутабилно, једино ако си мислио да то овладавње собом, само по себи значи нешто позитивно,па самим тим и жеље су такве... Мислио сам на дисциплину. Да не допушташ да ти "пролази време", већ да га употребиш корисно. Arsenija and Рада. је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука