Mилена КШ Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 Svi se, s vremena na vreme, suočavamo sa stresom. Na njega mogu uticati mnogobrojni faktori, od svakodnevnih životnih izazova do sitnica sa kojima ne možete izaći na kraj. Često ga nazivaju i bolešću modernog doba, a on može imati izrazito negativan uticaj na celokupno zdravlje. Simptomi su veoma različiti te variraju od problema sa spavanjem do razdražljivosti. Stres je, takođe, vodeći uzrok mnogobrojnih oboljenja, a neka od češćih su gubitak kose, depresija, visok krvni pritisak, glavobolje, drastične promene težine… Sledeći put kada budete imali neke od simptoma ili, jednostavno, kada osetite da ste pod stresom, isprobajte neke od prirodnih lekova. Lavanda Ukoliko imate problema sa spavanjem, bilo bi dobro da vazduh u spavaćoj sobi blago poprskate esencijalnim uljem lavande ili da samo ulje pomirišite nekoliko puta. Istraživanja pokazuju da lavanda ublažava anksioznost i da smiruje um i telo usled čega dolazi do opuštanja. Samim tim, ona vam može pomoći da brže i lakše zaspite. Takođe, dokazano je da aromaterapija inicira različita raspoloženja i osećanja i da se veoma efikasno koristi kod problema kao što su depresija, zamor, anksioznost, glavobolje, loša probava i slično. Kamilica Čaj od kamilice dokazano opušta mišiće (ali i živce) pre spavanja. Ova prekrasna biljka se već stotinama godina koristi zbog svojih sedativnih svojstava, ali i kao namirnica koja poboljšava imunitet. Tamna čokolada Istraživanja pokazuju da konzumiranje svega 30 grama tamne čokolade smanjuje nivo hormona stresa i anksioznosti u organizmu. Hormon stresa, kortizol, lako može postati neuravnotežen i dovesti do dugoročnih oboljenja i disfunkcionalnosti. Tamna čokolada može biti od pomoći da se nivo pomenutog hormona smanji pa se zbog toga i preporučuje da se češće konzumira. Ipak, ne preterujte – kao što smo na početku rekli, 30 grama dnevno sasvim je dovoljno. Kantarion Istraživanja pokazuju da ova biljka popravlja raspoloženje i ponašanje kod osoba sa blagom depresijom. Koristi se vekovima kao prirodni anti-depresiv, a toliko je sveprisutna da se često smatra korovskom biljkom. http://vesti.krstarica.com/zabava/prirodni-lekovi-protiv-stresa-koji-odmah-deluju/ DankaM, Данче*, ines and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 Млађони, DankaM, ines and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 Potpuni antistres tretman bi bio kad bi tu biljku i gajio ines је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 Не се слажем. Увек се стресем од прве. Лидија Миленковић and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 Млађони and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 - fizicka aktivnost - hobi - muzika - bliskost - popricati sa prijateljem o problemima Саша од Москве, -Владимир-, nana and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 Da, vidis, najjaci antistres lek sam zaboravio: pecanje, tj. priroda! :good2: Iako lol pecanje moze biti jedna od najstresnijih stvari, zena od mog druga, koji malo malo pa padne sa svom opremom, se ispovracala od silnog stresa dok smo stigli na mesto pecanja probijajuci se kroz neprohodnu dzunglu i rojeve komaraca hahahahaa A jedan drug Chizonja, stariji tip, koji inace nije razmazen, je insistirajuci da se vratimo sve vreme vikao "ovo nije za ljude, ovo nije za ljude!" hahahahahaa Oni me pitaju "kolko jos veliki strumpfe?" a ja im stalno odgovaram "blizu smo, samo jos malo, samo jos malo!" I na kraju se isplatilo, Chiki je mazno bucova od 3 kile sa masinicom koja vergla u mestu, jako smesno, Chiki vrti u mestu i bucov vrti u mestu, na kraju ga je izvukao, prelep prizor zalazak sunca roza nebo dok se odigrava borba sa velikim bucovom Crveni Baron and Juanito је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 секс Млађони, obi-wan, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 секс OMG! Did u just say S E X? Andjeobg and ines је реаговао/ла на ово 2 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 Evo riba bucov izgleda ovako Inace, najbrza slatkovodna riba, fura 8m u sekundu, ima izuzetan vid i tesko ga je prevariti. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 Мени је антистрес кад уђем у моју радионицу. Нема лажи, нема преваре. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 Мени је антистрес кад уђем у моју радионицу. Нема лажи, нема преваре. A o kakvoj radionici se radi? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 Vala ja sam prekjuce uso u moju radionicu, lepo izdubio rupe za stalak za frezu, i onda sam shvatio da sam izdubio sa pogresne strane, sva sreca pa sam uspeo da odradim kako treba sa prave strane, al me od silnog stresa prosla volja za rad, tako da sam elegantno izaso iz radionice Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crnokosa Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 Meni pomogla Crkva i muzika... skinuh se sa AD. nana, Никола Поповић, Иван ♪♫ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Филип, мамин зврк, рођен је 18.04.2013. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 11, 2014 Пријави Подели Написано Април 11, 2014 Evo riba bucov izgleda ovako Inace, najbrza slatkovodna riba, fura 8m u sekundu, ima izuzetan vid i tesko ga je prevariti. Koliki komad covece. Pa sve ribe skupa koje sam u8pecao nisu velike k'o ova ... Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука