Иван ♪♫ Написано Април 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2014 А уколико ти и твоја породица пазарите истоврсне телефоне и рачунаре-тим боље, али онда заправо ниси поштен и није уопште било потребе да "изазиваш" моје мишљење... Жив ми био! ajd' se pomirimo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 Због те досадне бирократије Европа заостаје за САД у иновацијама пар деценија. Осим тога је тај "закон" већ застарео. Ево гледам око себе, сви мањи уређаји које имам у соби (мобилни, таблет, миш, слушалице, мобилни WiFi, portable recorder...) - све се пуни преко USB-a. Са собом носим само један USB адаптер и то је то. Кад немам адаптер једноставно убодем у лаптоп. Значи, тај проблем је већ решен. Само у ЕУ народ нема пара да купи најновије уређаје. Оно што ће се десити је да ће у ЕУ направити неки, унапред застарео, "пуњач" који ће бити превелик, незграпан, ружан, па ће сви корисници морати да се малтретирају с` њима. А за то време ће нека политички повезана фирма која их прави, потпуно незаслужено, зарадити велику лову. Такве ствари решава тржиште, иноватори, а не дебели политичари. Милан Ракић, Juanito, Млађони and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 Не разумем и мислим да ти констатација није на месту... Ал` нема везе... Како год. Пажња! Сарказам! Шала! Комика! Опуштено! Готово! Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 Како год, знам само да је код мене у кући хаос од којекаквих каблова и пуњача... Баш данас се убих тражећи пуњач за Сони Ериксон Милан Ракић and Милан Б је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 Због те досадне бирократије Европа заостаје за САД у иновацијама пар деценија. Осим тога је тај "закон" већ застарео. Ево гледам око себе, сви мањи уређаји које имам у соби (мобилни, таблет, миш, слушалице, мобилни WiFi, portable recorder...) - све се пуни преко USB-a. Са собом носим само један USB адаптер и то је то. Кад немам адаптер једноставно убодем у лаптоп. Значи, тај проблем је већ решен. Само у ЕУ народ нема пара да купи најновије уређаје. Оно што ће се десити је да ће у ЕУ направити неки, унапред застарео, "пуњач" који ће бити превелик, незграпан, ружан, па ће сви корисници морати да се малтретирају с` њима. А за то време ће нека политички повезана фирма која их прави, потпуно незаслужено, зарадити велику лову. Такве ствари решава тржиште, иноватори, а не дебели политичари. Управо, нек` се "зове" УСБ или како год, ал` нек буде у служби потрошача... Ја од 1998 користим Нокију и од тада сам мање више сваке године мењао апарат и сваки пута је био различити пуњач... А батерија се увек сасројала од два-два и по Волтина елемента... Дакле ни сами произвођачи нису доследни (код Нокије-дебела игла, танка игла, може на УСБ-не може на УСБ, све наравно у зависности од типа)... ajd' se pomirimo Ма не љутим се... У реду је. Пажња! Сарказам! Шала! Комика! Опуштено! Готово! У реду. Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 Psa zasto bi standardizacija punjaca bila stetnija od standardizacije auspuha i katalizatora na kolima? Naveo sam ti primerr, zamisli da su to uradili pre recimo 7 god. Kakav bi problem danas imao. Pravo pitanje je - koja je prava potreba za tom regulacijom? Ima li je? Sutra dan moze da osvane nesto novo na tehnoloskom polju i ovo moze postati problem. Мислим да сада ниси у праву... У начелу ми импонују твоја размишљања, либералан став и либертаријанство у коначном, али просто, нема потребе да се натежете(мо)-ти и Билбија или ми сви, јер просто, нити производиш мобилне телефоне, нити наша држава чини то... Биће како нам се одреди, као што је и "тма" ствари на шару земаљском, па макар га и у дупе укључили... Да се пуни... Jeste brete milane, ali zapitaj se da su to pravilo uveli pre 10 godina? Kada su svi imali one bananice? sada bi na modernom mobilnom telefonu mora da imas 2 jacka, morao bi da imas bananicu i micro usb. Ko zna sta ce sutra dan da osvane novo na tehnoloskom polju zbog cega ovo moze postati problem. Evo ti primer kako regulacija postaju iznenadni problem, npr kod nas decko napravio kola na struju - ne moze da ih registruje. Zasto? Zato sto je regulacija po kubikazi, a on nema kubikazu. Cist primer kako regulacija moze da skodi. Evo ti drugi primer... zbog registracije po kubikazi, ja kupim forda starog 20 godina sa 3 000 kubika placam skuplju registraciju nego neko ko ima bmw starog 5 godina sa 1 400 kubika. Itd.... Regulacije su dakle super, kada imaju smisla.. a kada nemaju - bolje da ih nema, samo mogu da skode.. ako ne skode, verovatno ce skoditi... A nikako ne koriste. pa ni ova regulacija.. nikako ne koristi.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 У међувремену, људи направили батерију која се пуни за 30 секунди: http://mashable.com/2014/04/08/30-second-battery-charger/ Тамо негде 2056. ће ЕУ парламент донети закон да Еуро-пуњач коначно буде компатибилан са њом... Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 Осим тога је тај "закон" већ застарео. Ево гледам око себе, сви мањи уређаји које имам у соби (мобилни, таблет, миш, слушалице, мобилни WiFi, portable recorder...) - све се пуни преко USB-a. Са собом носим само један USB адаптер и то је то. Кад немам адаптер једноставно убодем у лаптоп. Значи, тај проблем је већ решен. Само у ЕУ народ нема пара да купи најновије уређаје. Оно што ће се десити је да ће у ЕУ направити неки, унапред застарео, "пуњач" који ће бити превелик, незграпан, ружан, па ће сви корисници морати да се малтретирају с` њима. А за то време ће нека политички повезана фирма која их прави, потпуно незаслужено, зарадити велику лову. Такве ствари решава тржиште, иноватори, а не дебели политичари. Овај закон је практично писан за Apple. Хоће да их натерају да lightning connector замене мини (или микро, немам појма како се тачно зове) USB-ом. Сви остали већ имају USB. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 У реду. Мрско ми је да цртам смејајућа лица па понекад звучи озбиљно. А није. А можда и лакмусирам...ја сам одвећ стар и нејак али рећи ћу ти један савјет - каниш ли побједити, не смијеш изгубити! Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 Све ће то народ (мислим тржиште) позлатити Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2014 Naravno da ima smisla, sto vise stvari tog tipa je standardizovano laksi je zivot svima . Potrosacima na prvom mestu jer vi cesto zaboravite da trziste postoji zbog potrosaca a ne zato da bi neko imao vise ili manje slobode da montira ovakav ili onakav punjac. Potriosaci, cena, kvalitet to su vazne stvari na trzistu. Koji to ,,mi"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 Па и Apple има USB са друге стране... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 људи направили Пусти ти то, свашта људи направе, само није све на корист. Сад кад одеш код комшинице да позајмиш мало пуњач, не стигнеш ни да проговориш а већ си напунио телефон и немаш ништа друго него да одеш. А некад је могла и кафица да падне док се сачека. Видиш како то може да буде незгодно. Crveni Baron, Млађони and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 Па и Apple има USB са друге стране... Али нема са прве, то им смета. А и муштерије су незадовољне, па уопште неће да купују iPhone и iPad док ови из Брисела то не изрегулишу. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2014 http://twistedsifter.files.wordpress.com/2012/05/artwork-satire-cartoonist-pawel-kuczynski-polish-4.jpg umetnik: Pavel Kyczunski DYNABLASTER, Млађони and Juanito је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука