Jump to content

Novi EU zakon - svi punjači moraju biti isti

Оцени ову тему

Препоручена порука

Због те досадне бирократије Европа заостаје за САД у иновацијама пар деценија.

Осим тога је тај "закон" већ застарео. Ево гледам око себе, сви мањи уређаји које имам у соби (мобилни, таблет, миш, слушалице, мобилни WiFi, portable recorder...) - све се пуни преко USB-a. Са собом носим само један USB адаптер и то је то. Кад немам адаптер једноставно убодем у лаптоп. Значи, тај проблем је већ решен. Само у ЕУ народ нема пара да купи најновије уређаје.

Оно што ће се десити је да ће у ЕУ направити неки, унапред застарео, "пуњач" који ће бити превелик, незграпан, ружан, па ће сви корисници морати да се малтретирају с` њима. А за то време ће нека политички повезана фирма која их прави, потпуно незаслужено, зарадити велику лову.

Такве ствари решава тржиште, иноватори, а не дебели политичари.

Pa sta ima da se inovira kod punjaca, obican transformator ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Али нема са прве, то им смета. :) А и муштерије су незадовољне, па уопште неће да купују iPhone и iPad док ови из Брисела то не изрегулишу. :)

Да бре, зато чекају целу ноћ испред Apple Store да изразе негодовање кад се отвори... :)

Ја имам ово у колима и могу да убодем све живо:

fc757d48-30f5-4e31-bda4-c845ba74dde9_300

Black & Decker - "нешто чудно пише ЕУ парламент".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Али нема са прве, то им смета. :) А и муштерије су незадовољне, па уопште неће да купују iPhone и iPad док ови из Брисела то не изрегулишу. :)

Можда је и то у питању, али Андроид је на 70% у европи.

http://www.kantarworldpanel.com/smartphone-os-market-share/

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

Ја, на пример, хоћу пуњач кога могу да убодем у мраку из прве, без да гледам (без злобних коментара, молим). Apple је таман учинио да једна страна буде таква. А сад ће морати и њу да врате уназад. То се бирократе труде да си ми не олењимо и да нам не ослабе рефлекси. Ми смо тако срећни. Људи обичну имају до једне маме и до једног тате, а ми имамо неколико парламената.

Подели на овим сајтовима

Ја, на пример, хоћу пуњач кога могу да убодем у мраку из прве, без да гледам (без злобних коментара, молим). Apple је таман учинио да једна страна буде таква. А сад ће морати и њу да врате уназад. То се бирократе труде да си ми не олењимо и да нам не ослабе рефлекси. Ми смо тако срећни. Људи обичну имају до једне маме и до једног тате, а ми имамо неколико парламената.

И ја исто:

http://arstechnica.com/gadgets/2014/04/usb-if-posts-first-photos-of-new-reversible-type-c-connector/

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

Али је стварно невероватно чиме се баве те бирократе...

Као мала деца човече. Чудо нису донели закон за стандардизацију Лего коцки... Или можда јесу?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Можда је и то у питању, али Андроид је на 70% у европи.

http://www.kantarworldpanel.com/smartphone-os-market-share/

И? Ако је тачно да европске муштерије неће Apple због пуњача, Apple ће морати сам да промени конектор или да испоручује конвертор у куктији.

Људи неке ствари не разумеју. Код Apple-a је пуњач feature који додаје вредност уређају. Рецимо овај:

HT2346_16.jpg

Он само искочи из лаптопа кад се саплетеш и спречава да све падне са стола и да се скрши. Мени се свакодневно дешава да закачим кабл. Па онда горе на врху имају два мала пластична дела која могу да се извуку и да се користе за намотавање кабла. Неко је утрошио труд, време и новац да брине о таквим једва видљивим детаљима који олакшавају коришћење и ја сам као муштерија то наградио.  И шта сад треба бирократе да ураде, да их натерају да користе ово?

Sony-laptop-Battery-Charger.jpg

Ем је ружно до бола, ем је мање функционално.

Разумите, људи, вас нико не тера да купујете било који од тих производа. Ако вам се више свиђа неки стандардизовани пуњач, просто купите производ који га има и заобиђите онај који га нема. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...