Jump to content

Monstruozna ženstvenost

Оцени ову тему

Препоручена порука

Postoji ovde još jedna stvar, to je još i Adler primetio, da žene imitiraju muške osobine kako bi imale bolju prolaznost u životu, jer naročito u ranijim vremenima muškarci su mogli sve, a žene ništa. Pa ni danas žene nisu dovoljno zastupljene na važnim mestima.

Prepostavljam da je to još jedan izvor pritiska

Ali poenta je ne opterećivati se glupostima i živeti normalno, ne pokušavati da budeš neko ko nisi

Подели на овим сајтовима

Можда је моје размишљање незрело али баш ми је драго што у Царству неће бити разлике између мушкараца и жена.

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Можда је моје размишљање незрело али баш ми је драго што у Царству неће бити разлике између мушкараца и жена.

Pa i nema razlike, razliku sami pravimo.

Čini mi se da mnogi na temi nijesu baš shvatili o čemu se radi, ili kao što je već rečeno nijesu baš iskreni. Da ne idemo sada u istoriju mode, stvari su mnogo jednostavnije, makar kada je riječ o ljubavi i sexu, maltene na niovu animalnog. Muškarci se ponašaju po evolucionom kodu koji ih "tjera" da "ulove" najbolji primjerak suprotnog pola. Na isti način žene "traže" nekog ko je jak, moćan da ih zaštiti, i učini sigurnima i poštovanima.

Pa sada, koliko se ko uklapa u sve to neka se vidi : )

Uglavnom evolucija je za sve kriva ; )

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Управо си навео основне разлике на које сам мислио. Разлике свакако нема у смислу да смо сви људска бића. Само је питање ко предност даје личности а ко природи...

Uglavnom evolucija je za sve kriva ; )

12:smeha:

Подели на овим сајтовима

Управо си навео основне разлике на које сам мислио. Разлике свакако нема у смислу да смо сви људска бића. Само је питање ко предност даје личности а ко природи...

Ne mislim tako, nijeste pažljivo slušali što vam je @@Ayla ,  govorila.

Čovjek se rodi u ovom tijelu. i dobije jedan pol. I u tome u čemu je, trudi se da bude što više to što jeste, a opet sa sviješću da je čovjek jedan.

Ženstvenost nije teret, već način ispoljavanja onoga što stvarno jeste. Kao npr cvijet, pčela, su to što jesu bez podjele na ličnost i prirodu.

Žena je ženstvena (Buldožer sic!) upravo zbog svoje ličnosti.

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

Чини ми се да различито схватамо појам личности... Но, да се не удаљавамо од теме. Да смо живи и здрави... :pivo:

Подели на овим сајтовима

@,

Do mene je, često pretrčavam stvari radi što manje priče.

Siguran sam da se svodi na isto

@@Рилски,

Hvala drug, u letu pokupih prvo na umu, ispravit ću 

done : )

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

Smrdeli bi. :)

A ja i dalje tvrdim da je depilacija stvar lične higijene.  :drugarstvo:

Смрад је субјективна ствар и најчешће нема везе са хигијеном.. колко год то изгледало чудно  .. Шкољке смрде ..знате и сами на шта .. па их многи од нас обожавају .. слично ствари стоје и са многим рибама.. рибама да ..   тако рећи са свим рибама 

А по твоме ће испасти да имаш муслиманску доктрину.. :) Јер тако они уи многоме виде те ствари .. ево рецимо код њих је и циркумцизија ствар хигијене.. значи хришћани су по тим мерилима ''штрока'' .. :) 

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

За овакве ствари ми уопште није јасно како некоме могу да падну напамет. Мислим стварно, шта је теби, Гордана, у глави, у каквом свету ти живиш? Ја волим да видим (и нарочито осетим) кожу без длака и никада не бих помислио на некакву предпубертетску девојчицу. Понекад ми се чини да више најцрњих перверзија измислите ви преподобни од самих перверзњака. 

Ako si ti mera celog sveta, onda sam pogrešila. 

Uklanjanje odlike polne zrelosti je čin imitiranja polne nezrelosti...dakle, dece. A to je odjednom nametnuto kao (seksualno) privlačno. Pa ti pomišljaj šta god hoćeš, cilj je postignut. 0703_read

Подели на овим сајтовима

Siguran sam da se svodi na isto

Видиш, делује ми смислено. Нисам до сада узимао у обзир да од пола зависи формирање личности, али нисмо ли позвани да превазиђемо такав начин постојања у ком полност диктира наше односе (осим у браку)?

Да ли се неко од црквених академика бавио овим питањем (формирања личности зависно од пола) и има ли то негде записано?

Подели на овим сајтовима

Postoji li muška ili ženska misao?

Pozvani smo da prevaziđemo tijelo koje god, a ne razliku u odnosima polova. Dualnost postoji u svemu zašto ne i u odnosima čoveka i žene.

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

Нисам до сада узимао у обзир да од пола зависи формирање личности

мени се увек чинило да је личност сваког од нас, доста одређена баш и полом... па сам се исто питао како ће онда изгледати човек у есхатону када пол више не буде играо никакву улогу. стварно би било супер да неко ускочи са неким радом на ту тему, или неким својим оригиналним размишљањем.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Pozvani smo da prevaziđemo tijelo koje god, a ne razliku u odnosima polova. Dualnost postoji u svemu zašto ne i u odnosima čoveka i žene.

Прихватљива ми је та дуалност само ако је у питању брачни однос.

Ево шта је о томе написао свети Теофан Затворник (то сам прво нашао...  :)))  ):

"Сваки који погледа на жену... већ је учинио прељубу с њом (Мт.5,28). Шта, зар онај који живи у заједници да никако не погледа на жену? Не, јер не чини прељубу онај који једноставно погледа на жену, него онај који је погледа са жељом. Ако треба да погледаш - погледај, али срце држи на узди. Гледај очима детета које на жене гледа чисто, без икаквих рђавих мисли. Треба и њих волети, јер се ни оне не искључују из заповести о љубави према ближњим - али, чистом љубављу у којој се има на уму душа и духовно сродство, без ичег другог... Пред Богом нема мушког ни женског пола. Тако ни у међусобним односима Хришћана не би требало да постоји разлика. Међутим, рећи ћеш да је то тешко. Наравно, без борбе не бива. Ипак, борба претпоставља избегавање рђавог. То, пак, избегавање се милостивим Господом рачуна у чистоту."

Сексуалност је "поштапалица" од Бога дата као једно од најприземнијих средстава у циљу превазилажења себичности.

Има и оних који и без ње могу тежити афирмацији личности (што, наравно, није обавезно - "ко може да прими нека прими" (Мт. 19,12)).

...како ће онда изгледати човек у есхатону када пол више не буде играо никакву улогу.

Мислим да није тешко замислити. Можда овако некако...

index.jpg

https://plus.google.com/u/0/photos/112323977560391300953/albums/5873092128300903281/6000818716677043362?pid=6000818716677043362&oid=112323977560391300953

Имао сам негде и већу слику али не нађох је... :/

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

The video for singer-songwriter Colbie Caillat’s new single “Try” starts with a perfectly put together women, perfectly polished and without a hair out of place .But as the video goes on, the 29-year-old dit

The video is for Colbie’s new single “Try”. She hopes the song will help women understand that beauty standards set by the media are completely unrealistic. She says, “When I see gorgeous models and singers and they look perfect on their album covers, it makes me want to look like that, too, and it makes me feel like if I don’t Photoshop my skin on my album cover, I’m the one who’s going to look a little off and everyone else is going to look perfect. And that’s what everyone is used to seeing.”

Colbie is joined by several women of diverse ages and races singing along to the song…

ches that look little by little — removing her hair extensions and makeup…

https://www.youtube.com/watch?v=GXoZLPSw8U8

• Волим 1

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...