Jump to content

На селу :)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Креденац су имали наше баке и деке на селу. :)

12036531_746471758813673_517854137847628

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Креденац су имали наше баке и деке на селу. :)

12036531_746471758813673_517854137847628

Znaci, potpuno isti kredenac kao u selu moje zenice, kod njenih roditelja u kuci...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Znaci, potpuno isti kredenac kao u selu moje zenice, kod njenih roditelja u kuci...
ma priznaj da si ga ti slikao.... :D

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Krava Dunavka otelila PETORKE!

krava-stala-tele-telad-3-620x350.jpg

Milisav Nešković (76) iz Brusnice kod Gornjeg Milanovca danas se oseća kao pravi domaćin. Njegova krava Dunavka  dobila je pet teladi.

Nešković je za agenciju Beta danas izjavio da je video da krava ima nagon za teljenje i odmah je pozvao veterinara i za petnaestak minuta na svet je stiglo petoro teladi, dvoje muškog i troje ženskog pola.

Imam ukupno tri krave i od Đurđevdana (6. maja) do danas dobio sam devetoro teladi, jer su se prethodno dve obliznile. Čitav život se bavim stočarstvom i posebno gajim viskomlečne krave – rekao je Nešković.

Pošto je reč prevremenom teljenju, preduzete su posebne mere nege i ishrane na četiri sata, a dvoje teladi je već danas ustalo i tražilo da sisa, dok njihova majka još ne može da ustane.

krava-stala-tele-telad-2.jpg

Najstariji veterinar u Gornjem Milanovcu Rade Jevremović koji taj posao radi 47 godina, za agenciju Beta rekao je da se u svojoj praksi i na studijama veterine nije sreo sa takvim slučajem.

– Najvažnije je da se telad sada pravilno neguju i da im u staji bude odgovarajuća temparetura, a za ovo će se zainteresovati i nauka – rekao je Jevremović.

Nešković, koji živi sa suprugom koja ima 76 godina i kćerkom, ističe da će se preseliti u staju, dok telad ne ojačaju.

krava-stala-tele-telad-4.jpg

Čestitamo i mi Milisavu, i želimo da mu krava još dugo ovako rađa!

http://www.telegraf.rs/vesti/1845940-ona-je-fenomen-na-koji-se-ponosi-celo-selo-krava-ruza-otelila-petorke-foto

Подели на овим сајтовима

:)  8086.gif Пошто је моје село далеко, далеко,  ево Дани ја свратих на твоју страницу, и могу ти рећи већ се носталгија стишала.

Знам да је сваког госта три дана доста, тако обећавам  нећу три дана већ три странице да попуним.

Питам се питам како ову страницу раније не открих.Кад год ме ухватим носталгија, направићу бег овде да је мало ублажим.

Добродошлица ти не може бити боља.

Лепи су вам они креденци зелени и моја бака исти онакав има.

Сваки викенд на селу код баке, и добар део школског распуста,  најлепши део мог живота.

Село лепо прелепо, четинари,брда нетакнута природа, 3 км ваздушне линије од манастира Милешеве, па можете онда замислити ту лепоту,

Некада се осећа  мирис тамјана када, каде доле у Милешеви./шалим се наравно али мислима осетите мирисе./  :)

Невероватно нешто да носталгију осећам за селом, које је од мог родног града далеко 20 км., а не за местом где сам рођена.Зграда ко зграда, град ко град. улице ко улице, и шта ту имаш да осећаш носталгију :) али већ за селом, можда више за предивном природом која ме подсећа на  пределе из романа Хајди, и када сам читала Хајди  замишљала сам уместо Швајцарског села, моје село.Ето толико да не гњавим превише, видимо се следећи викенд.  gmEwmsS.jpg2FMkWGj.jpg     

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

iFwiSgs.jpg

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

iFwiSgs.jpg

Подели на овим сајтовима

@, добродошла и осећај се као код своје куће..и да, слободно нас почасти дивним фотографијама да уживамо и присећамо се као да смо она мала деца, која је одлазила код баке и деке на селу.. :) 8086.gif

Подели на овим сајтовима

AJ3EvdR.jpg

Подели на овим сајтовима

0uUq7C4.jpg

Подели на овим сајтовима

sVMtuIy.jpg

Подели на овим сајтовима

WpEH7Qf.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...