brana Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Ја сам крштена као мала беба, у кући, зима и сњег у Лици, свештеник је тада Крштавао по кућама, било је то прошлом столећу, 60-тих година, ретки су и Славу славили, Крштења су обично била по кућама. Хвала драгом Богу, да је тако уредио, иначе би сви били некрштени, а то је страшно и погубно. Баба and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nicholas Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 13 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Kršten sam sa 4 godine. Trebao sam zapravo biti kršten kao beba, ali sveštenik u selu, je odbio da me krsti, jer majka i otac nisu bili venčani crkveno. Oni su se valjda zbog toga, posle nešto smorili, pa sam ostao nekršten još koju godinicu. Onda su pitali popa u maminom selu, koji je rekao da nema problema nikakvih, i tako sam eto ipak hvala Bogu kršten. Interesantno da mi je kuma bila devojčica, koju nikad nisam kasnije video. Sa tom devojčicom (koja je bila koju godinu starija) i ćerka tatinih kolega, sam se igrao često kao mali. Onda smo se odselili, i zaborav je pao.. Баба and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Ja sam krstena sa 7 godina ,zajedno sa sestrom,majkom i ocem. Svi smo se krstili posle smrti mog rodjenog brata.. Krstio me je otac Branko Curcin u Almaskoj crkvi i Novom Sadu.Njemu mogu biti zahvalna sto mi se otac tada nije ubio.Tata je bio izrazito depresivan i on ga je svojim razgovorima spasio.Kao i mnoge pre i posle njega.Mene je kuma na krstenju bila unuka baka Verice a roditeljima baka Verica. Ona je bila jedna pobozna bakica iz naseg komsiluka koja se posle zamonasila. RYLAH, Баба, Лидија Миленковић and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Са 13. година. На моје инсистирање, стално сам запиткивао родитеље зашто нисам крштен. Бебца смо крстили са 42 дана. Јаков., Boba, Саша од Москве and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Са пуних 15 година, на Острогу (горњи манастир) тад сам птви пут и чуо и видео Острог Кум беше боксер, диван човек,( и ћерку ми је крстио кад се родила) После смо ишли на Мијоску (окука на путу у кањону Мораче) на ручак, покојни деда голооточанин је опалио пар пута из пиштоља у ваздух, а за столом беше и Титов унук (био ми је и на крштењу) Још два дечака су се крстили самном, тад сам се први пут помолио и Св. Василију Острошком, иако нисам знао ко је он, и услишио ме је bgpj, Лидија Миленковић, мирођија and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Sa mesec dana , tajno , da ne saznaju partijski kadrovi inace ostadose roditelji bez posla . Isto takodje, samo sam ja imao 5,5 meseci... Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Донели брата и мене из Аустрије да нас крсте на Ченеју, јер то нам је била најближа и уједно црква којој припадамо . Ја сам имо 5 а буразер 1 годину. Деда широм отворио капију , окитио је , пустио музику, а преко пута шора у каналчићу цео комшилук засео да гледа шта се дешава и да коментарише како смо заостала породица која још увек практикује религију. Кад смо се вратили с крштења , кум из Немачке ( четник ) испали неколико хитаца у ваздух и комшије се разиђу. Иначе Тито је умро 3 године касније , што ће рећи ко је хтео да крсти могао је, ко је хтео да то прослави могао је. Дакле нису Срби опогањени на силу и одвраћени од Цркве, истина ђаво притиска човека али на човеку је како ће да одговори на те притиске, да ли ће савити кичму или се исправити и борити. Драшко, Срђан Ранђеловић, Јаков. and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Имао сам тачно 13 ДАНА када сам крштен. Био је септембар 1986. године и крштен сам у патријаршијској капели Светог Симеона Мироточивог у Београду. Драшко, bgpj, мирођија and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 8. januar 1976. imala sam 6 meseci roditelji, baba i deda i kumovi su me, na smenu, nosili na visoko podignitim rukama 10 km jer je taj dan nanos snega bio preko 2 m i bio je zesci minus. krstena sam u svestenikovoj kuci jer crkva tad nije imala prozore pa da se ne prehladim. mesto u kom sam krstena je Ivanjica мирођија, Boba, Драшко and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 У 5.. разреду ОШ и то једва. Кад су требали да ме крсте као малог татина теткка, чији су сви били у Партији одговорила га је од те намјере, аргументацијом да је боље потрошити паре у кафани него дати попу, што је стари у пракси примјенио. После нам је кум стално отказивао да би обећао кад се брат родио и све је било заказано, свештеник је дошао код нас кући, а кума нигде и онда смо окумили једног комшију да више не одлажемо. После тога сам почео ићи у цркву, пјевати и помагати свештенику о. Миладину Еркићу, који ме и послао у богословију. Чак сам ишао с њим и на опела, па су ме у школи прозивали. Посебно ми је остало у сјећању кад смо ишли 10 км пјешке да служимо у Вишњику гдје је било 80 православних домова. Имали су капелу чија су врата уредно закључавали, иако се срушио дио олтарског зида дасе могао човјек провући. bgpj, Јаков., Баба and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 15, 2012 Гости Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Као беба, седмог дана од рођења, из породилишта право у цркву! bgpj, Јадранка-Дервента, Хелена Вујовић and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Крштен сам са 40 дана, 4. августа 1974. године у цркви у Мачванском Прњавору. Тако барем пише у крштеници... мирођија, Драшко, Милан Б and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Крштен сам са 40 дана, 4. августа 1974. године у цркви у Мачванском Прњавору. Тако барем пише у крштеници... и ја сам 4. августа ал 1990 Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Децембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2012 Крштена сам `81., на Духовни Урорак (не знам који је датум био те године , са непуних годину дана. Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука