JESSY Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 Izvor: B92 Jedan od najiščekivanijih fimova godine, koji je već izazvao talas zabrana u pojedinim delovima sveta, biblijski ep “Noje” Darona Aronovskog u Srbiji će biti premijerno prikazan 26. marta u Sava centru u 20:30 časova. Inspirisan biblijskom pričom o hrabrosti, požrtvovanju i nadi, reditelj Daren Aronovski (“Izvor života”, “Crni labud”, ”Rvač”) na veliko platno prenosi svoju adaptaciju večne priče o Noju. Dobitnik Oskara, Rasel Krou igra ulogu čoveka izabranog za neverovatnu misiju spasavanja od apokaliptične poplave koja će uništiti svet. Nikada ranije nije ova priča o Noju ispričana na velikom platnu sa takvom živošću, pozivajući publiku da iskusi ove neverovatne događaje kroz oči i emocije Noja i njegove porodice, dok prolaze kroz strah i veru, uništenje i trijumf, poteškoće i nade. Evo šta je o ovom filmu rekla svetska kritika: “Veličanstveno. Epska priča u svoj svojoj veličini i ambiciji.Utisak o filmu ostaje dugo nakon što izađete iz bioskopa. Ovaj „Noje“ ne liči ni na jednu ekranizaciju do sada – intimno i uzbudljivo prikazivanje biblijske priče za koju smo mislili da je znamo.” (Pit Hamond, Movieline) “Film nikada nije manje od fantastičan – i neki put opčinjavajući – u svojoj ambiciji.” (Skot Fondas, Variety) “Daren Aronovski se upustio u borbu sa jednom od najosnovnijih priča ljudskog postanja, prizemljio ju je i izvukao je nešto vitalno i drsko, dok diže svest o pitanjima očuvanja Planete.” (Tod MekKarti, Holywood Repoter) Umetnički pristup i mašta čine ovu najpoznatiju priču novom i neotkrivenom, na trenutke prateći tekst po kojem je rađeno do tančina, a na trenutke je protežući do granice pucanja.” (Stiven D. Grejdanus, National Catholic Register) “Za sve one koji su spremni da izazovu svoje ideje o tome šta ova priča znači i kako biblijske priče mogu da se ispričaju, ‘Noje’ donosi jedno potresno putovanje.” (Dru Mekvini, HitFix) Nakon premijere u Sava centru, “Noje” već od 27. marta stiže na redovne bioskopske repertoare. Ovaj film će se prikazivati u bioskopima Cineplexx Delta City, Roda, Dvorana Doma Sindikata, Takvud, Arena (Novi Sad), Cineplexx Kragujevac Plazza, Kupina Film (Niš), Vilin Grad (Niš), Kvart (Kraljevo), Otvoreni univerzitet Subotica, Art (Užice), Cineplexx Mne Delta City (Podgorica), kao i u ostalim odabranim gradovima širom Srbije, putem Mobilne 3D Cinema opreme. Režija: Daren Aronovski Uloge: Rasel Krou, Dženifer Koneli, Rej Vinstoun, Ema Votson, Entoni Hopkins, Logan LErman Žanr: drama, fantazija Scenario: Daren Aronofski i Ari Hendel Studio: Paramount Pictures; Regency Enterprises Grizzly Adams, Милан Ракић, Дуња and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 ja mislim da je Rasel "razvalio" ovde inace je mnogo dobar trejler Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дани Миха Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 сутра ћемо видети у Сава Центру како то изгледа, по трејлеру је одлично Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 Sinoc sam gledao ovaj film. Po meni, ako se posmatra kao fikcija koja je zasnovana na biblijskoj prici, radi se o jednom odlicnom filmu. Scenografija uvek izvanredna kod Aronovskog i bogata. Glumci genijalni, emocija jaka, a i sam film je malo brutalan. Sve u svemu jedan dobar film. E sad, ako posmatramo sa biblijske strane, istina je, spajao je nespojivo sve vreme (demoni u obliku kamenih dzinova koji pomazu Noju da istraje, vrana umesto golubice, neki detalji vezani za porodicu...) sto stvarno moze da izazove vrlo negativne kritike. Ako je neko gledao njegov film "Fontana" primetio je sigurno da je i tu malo mesao babe i zabe i spajao nespojivo. Dakle, covek daje jednu svoju verziju price. "Crna labudica" iliti "Crni labud" je odvise brutalan film i ono sto je interesantno za njega, Aronovski ume glumce da natera da idu do kraja u emociji koju glume, sto je po meni fascinantno. Jel pogledao jos neko ovaj film? Sta mislite o njemu? Олимп је реаговао/ла на ово 1 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 Теме спојене Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 28, 2014 Пријави Подели Написано Март 28, 2014 А имате и овде... Kontroverzni "Noje": Da li je Daren Aronofski uvredio Boga? Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 29, 2014 Пријави Подели Написано Март 29, 2014 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 29, 2014 Пријави Подели Написано Март 29, 2014 Isla deca iz mog komsiluka da gledaju u cineplexx-u, i sto se njihovog pogleda tice - potpuno su razocarani, tj. obican trash, kako su mi rekli. Ja nisam jos gledao, nadam se da cu stici, pa cu da dam svoje strucno misljenje nakon toga... Vol`o bi da vidim te spec. efekte kako izgledaju... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 29, 2014 Пријави Подели Написано Март 29, 2014 Sinoc sam gledao ovaj film. Po meni, ako se posmatra kao fikcija koja je zasnovana na biblijskoj prici, radi se o jednom odlicnom filmu. Scenografija uvek izvanredna kod Aronovskog i bogata. Glumci genijalni, emocija jaka, a i sam film je malo brutalan. Sve u svemu jedan dobar film. E sad, ako posmatramo sa biblijske strane, istina je, spajao je nespojivo sve vreme (demoni u obliku kamenih dzinova koji pomazu Noju da istraje, vrana umesto golubice, neki detalji vezani za porodicu...) sto stvarno moze da izazove vrlo negativne kritike. Ako je neko gledao njegov film "Fontana" primetio je sigurno da je i tu malo mesao babe i zabe i spajao nespojivo. Dakle, covek daje jednu svoju verziju price. "Crna labudica" iliti "Crni labud" je odvise brutalan film i ono sto je interesantno za njega, Aronovski ume glumce da natera da idu do kraja u emociji koju glume, sto je po meni fascinantno. Jel pogledao jos neko ovaj film? Sta mislite o njemu? Filmovi cija tematika je povezana sa biblijom i treba da bude iskrivljena kako bi se gledaoci odvratili od poistovjecivanja glumackih karaktera sa stvarnim. Gomila ljudi koji su gledali "Isus iz Nazareta" snimljen 1977 sa britanskim glumcem Robertom Powell-om, ili Sesilov "Deset Bozijih Zapovjesti" sa Charlton Hestonom koji ne u potpunosti, ali mnogo realnije prikazuju biblijske likove, gotovo da u kontemplacijama prema Hristu i Mojsiju poistovjecuju njihove stvarne istorijske likove sa glumcima, sto je mislim pogresno. Igrani filmovi zato i ne treba da budu izvor istorijskih potvrda, vec izvor zabave. Za dokazivanje istorijskih ili religioznih cinjenica postoje dokumentarni ili filmovi drugog tipa. Trejler se cini odlicnim, i naravno Rasel Krou i Entoni Hopkins su glumacke velicine i vjerovatno ce gledanje filma biti uzivanje. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 29, 2014 Пријави Подели Написано Март 29, 2014 Dobar film te uvek ponuka na sozercavanje dubljeg smisla i egzaltira. Prosiruje vidike i oplemenjuje. Videcemo kakav ce ovaj biti, nadam se da je super. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука