Jump to content

Volite li svoje praroditelje Adama i Evu?

Препоручена порука

oke radi kako hoces, ali znaj mozes uspeti u svim podvizima ali ako nema pokajanja onda se propada dzaba sve ostalo.

treba se malo spustiti na zemlju i ne preterivati u nicemu, sve najbolje

Čovek imam ja pokajanja vidiš da se ispovedam i to javno. Zašto me gledaš drugim očima?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 142
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Sačuvaj Bože.

Ti zaboravi Hrista?

Што си толки црнац. :D

Дал вечито морам некима да пишем филозофију о ономе што напишем.Није тешко разумети.

Први човек у Рају до свог пада је живео без брига,без болести,без туге,патње,жалости,без других проблема емотивне природе.Под тиме сам мислио оно што сам написао да се цитирам:Због њих имамо емотивне проблеме,депресије,физичке боли и болести и последње смрт.

Јер то је све дошло кроз грех.

Бог је дао једну најпростију заповест да види да ли га биће које је створио истински воли,Богу треба истинска љубав а не присиљеност да се воли зато је дао човеку избор.И ми данас имамо избор да сами изаберемо пут свој.

Тако да прво покушај да разумеш да се не зезам са тиме већ шта покушавам да кажем,нити мислим да је онај који је дао тему имао намеру да овде прави циркус.

Сад ти мени објасни себе шта си ти мислио под овим горе,јер ја не разумем. :.mislise.

Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо.

Подели на овим сајтовима

Nisam želeo odricanje od praroditelja, već sam pokušao da malo tame koju pretpostavljam svi imamo donesemo na svetlost.

Tako da Istina može ne smetano da se razvija u pravcu čoveka ili u pravcu čovečanstva,onoliko koliko je svakome od nas Bog dao ili otkrio.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Бог је дао једну најпростију заповест да види да ли га биће које је створио истински воли

Ово је интересантно.

Да ли из овога можемо помислити да Адам није волео Бога, свог створитеља?

И да ли истинска љубав треба да има услове? 

Подели на овим сајтовима

Nek odgovori kako god želi, rečima, slikom ili opisom osećanja. Moram vam priznati da su mi praroditelji i suviše daleki da bi ih svrstao u onu bezuslovnu ljubav. Kako je kod vas? Ali opet sa druge strane preživljavao bi sa njima stanje pada čoveka.

Koju si nam slobodu dao da ogovorimo u okviru naše slobode ,to se ne sreće često... 8086.gif

Ja ih ne volim.Ne poznajem ih i nemem nikakva osećanja prema njima.Postojali su. Pogrešili su,pali su,jedan njihov sin je digao ruku na brata,živeli su mnogo duže nego mi sada i automatski su odlazili u pakao,nisu bili mnogo srećni,nisu imali ni oca ni majku,Boga su izdali,bili su izbačeni iz Raja kao prestupnici i nedosledni sinovi vrhunske dobrote. Meni je njih žao.Bili su u paklu ,ko zna koliko dugo su plakali i škrgutali zubima,dok Hristos nije sišao da ih pronadje dole...

Mi smo povlašćene generacije. Imamo iskušenja,imamo slabosti,ali Imamo i Hrista.

:351780:

Подели на овим сајтовима

Ово је интересантно.

Да ли из овога можемо помислити да Адам није волео Бога, свог створитеља?

И да ли истинска љубав треба да има услове? 

Занимљиво је јеси у праву,зато размислих овако.

Не мислим да први људи нису волели Господа,и не можемо то закључити. Већ ако су преступили заповест да ли су имали довољно љубави?Поготово кад знамо због чега,јер су пожелели да буду као богови.

Мислим да је заповест била пробни тест љубави Адама и Еве према Њему,да се њихова слободна воља добровољно потчињава Његовој вољи.

Љубав нема услове,зато им Бог и није поставио услов да морају да га истински воле,већ је кроз заповест човек сам то могао да покаже.

Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо.

Подели на овим сајтовима

зато им Бог и није поставио услов да морају да га истински воле

Тај услов конкретно није али је условио доказивање љубави послушношћу. Зато и размишљам да ли је однос љубави ту обостран. 

Подели на овим сајтовима

Дал вечито морам некима да пишем филозофију о ономе што напишем.Није тешко разумети.

Први човек у Рају до свог пада је живео без брига,без болести,без туге,патње,жалости,без других проблема емотивне природе.Под тиме сам мислио оно што сам написао да се цитирам:Због њих имамо емотивне проблеме,депресије,физичке боли и болести и последње смрт.

Јер то је све дошло кроз грех.

Kao pravoslavac pokušaj da shvatiš Hrista kao nekog ko je resetovao svo vrijeme i svu istoriju čovječanstva. Znaš šta znači resetovati?

Nadam se da će tebi samom posle toga biti jasnije zbog čega si uopšte napisao ovako nešto.

Што си толки црнац. :D

Mislim da nemaš kapacitet da se šališ sa mnom, a pogotovo ne na ovaj način.

Zbog takvih stvari, na ikonama su Adam i Eva predstavljeni da ih Gospod izvlači iz pakla, jer sav teret kazne i grijeha je ležao na njima. A baš zbog toga i Gospod jeste zaštitinik, i utješitelj, i učitelj jer dođe da oslobodi ljude od pogrešnih vjerovanja i naopakih učitelja koji samo dodaju teret.

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

I oni su ipak bili ljudi i grešili su... Just_Cuz_19

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

Немам разлога да их мрзим јер су и они били грешни људи , као што смо и ми .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Jer kako po Adamu svi umiru, tako će i po Hristu svi oživeti.

http://wwwyu.com/biblija/461ko015.htm

а имамо и овде сличну дискусију о прародитељима... нагињем ка Ацином ставу али Огла симпатишем ЛОЛ

https://www.pouke.org/forum/topic/266-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%98%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BC-%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%BC-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D1%98%D0%BA%D0%BE%D0%B2/page-83#entry551039

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Samo jednu stvar je tražio od njih, jednu jedinu :0120_angryy: ...al' ne vredi :)))

не треба се превише убацивати у то што је било... нису ни они мученици били савршени

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...