Crveni Baron Написано Април 4, 2014 Пријави Подели Написано Април 4, 2014 Али, за Бога милога, ево реци ти, пошто Барон не верује (њему у Италији вероватно нису рекли), да ли си знао да ће гађати РТС и да ли се то причало у граду (као што сам и горе рекао, само Барон је то превидео, као што обично пр3евиђа кад му нешто не иде у прилог, дакле, да ли је то бува, метод специјалног рата, шта је већ... Причало се... Реци да није... Evo objasnicu ti, meni je kuca u Kraljevu na nekih 200 metara od postanskog repetitotra. Svi su cekali i pricali da ce da ga gadjaju. Sta su trebali oni iz poste i okoline da urade? I da su ga kojim slucajem gadjali zaista i da je ko stradao da li bi trebao direktor poste da robija? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 4, 2014 Пријави Подели Написано Април 4, 2014 A ti si dokazao da si nepismen. Probaj da procitas sta sam napisao. Ako nisi u stanju nadji nekog pismenog. Procitao sam i na taj deo sam ti odgovorio, to sto ti nisi sposoban da shvatis da Milosevic nije srbija, ni pravno, niti bilo kako drugacije nije moj problem. Iskopiran ti je gore clanak o toj "tuzbi" za koju se vatas u zadnjoj nadi tvog totalitaristickog shvatanja drzave i drzavnih funkcija. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 4, 2014 Пријави Подели Написано Април 4, 2014 Зашто су онда ти људи били тамо? Ево да ја не причам на слепо и да не лупам, 15 година је прошло, а најмање 3-4 те прве године после злочина сам док сам био у цркви светог Марка певао на парастосу, зна Драшко-певали смо заједно, на споменику иза храма, а испред срушене зграде РТС... И гледали и слушали те људе и те породице којима су деца настардала... Zašto je neko gadjao civilni cilj? I po meni kraj u glavi, jer dalje od tog pitanja ne umem da idem. Ako me razumeš... Ne znam da li negde postoji rok kojeg je NATO dao da se civili sa RTS evakuišu? Ako postoji onda je krivica do onoga koji je to ignorisao i pozivao se tvrdoglavo na živi štit. Ja ne vidim zašto mi o ovome ne bi mogli da govorimo? Ja recimo ultimatum za izmeštaj nisam video niti čuo da je postojao. ПиП је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 4, 2014 Пријави Подели Написано Април 4, 2014 Знам човека, отац два сина моје генерације, радио на РТС. Бомбардовање, млади колега га моли да се замене за дане дежурства, битно му је. Наравно. Крај Како се осећа тај мој познаник, ко ће га знати. Није крив он. али могли смо да претпоставимо на шта су спремни "милосрдни Анђели" и да су највећи "трн у оку демократије" видели у Абардаревој улици. Пола Србије није веровало да ће доћи до бомбардовања! Нас су сирене затекле на Коларцу док смо слушали пијанистичко такмичење, јеееезив доживљај, као флешбек из 1941. Моја професорка није веровала да ће да се деси, чак се мало и подсмешкала чини ми се, ал њена фаца кад је чула сирене! Ми смо дебело наивни, тада смо поготову били, та власт је била психоделија! Милан Ракић, Млађони, Manolis and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 4, 2014 Пријави Подели Написано Април 4, 2014 Како се осећа тај мој познаник, ко ће га знати. Није крив он. али могли смо да претпоставимо на шта су спремни "милосрдни Анђели" и да су највећи "трн у оку демократије" видели у Абардаревој улици. Pa upravo ako zaboravimo na šta su sve bili spremni imaćemo ubuduće problem. Ljudi su bili na svojim radnim mestima kao i svaki gradjanin Srbije u to vreme. Naši su reagovali na vest da će NATO bombardovati rts tako što su javno saopštili da iz rts ne deluje ništa opasnije negoli iz kioska pored zgrade. Koliko znam to je bilo jasno i NATO avionima... Zaista me zanima da li je srbija dobila ultimatum da evakuiše rts. Ja koliko se sećam da ponovim, mi smo zvanično objasnili da se iz rts ne emituje nikakva vojna propaganda. Zar to nije bilo dosta? Lagali smo nešto? itd itd Eto to su moja razmišljanja i stav sa napomenom da nisam upoznat nekim ultimatumom za evakuaciju zgrade rts. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 4, 2014 Пријави Подели Написано Април 4, 2014 Не знам ни ја да ли је било ултиматума како ти Марко кажеш... Ми смо знали да ће бомбардовања бити и спремали смо се за то од августа месеца 1998. године интензивно... И да се нисмо спремали, војска би имала 10 пута више жртава у људству... Техника је ионако била, барем зракопловства гледе у очајном стању и технолошки обзиром на класу и технички обзиром на исправност, односно неисправност великог броја летелица... Оног скота су молили и кумили (још од бомбардовања у Републици Српској 1995. године) да се под хитно нешто предузме и прибави неко наоружање, јер се крај представе назирао у финалу какво је било. Но он је имао неке друге планове, не знам ни сам које... На крају је завршио тако како је завршио... Бедан крај једне громопуцателне каријере... Но добро, нека њега под липом у авлији у Пожаревцу... Надам се да се бар покајао пред свој крај... Што се тиче Барона, и његовог релеја на 200 метра од куће, постоје ту три ствари. Прва, да ли је релеј са техничким објектом у склопу или само трафо станица... Ако је имао "технику" тј. радио релејног техничара, обзиром да су чворишта везе "легитимни" циљеви како се то каже, верујем да тамо није било техничара сво време. Односно, било је, али се човек свакако склањао сда тог места кад је ваздушна опасност била... Друго, 200 метара је "широк појам" ако се баш хоће гађати то место... Дакле, не рачунајући оне "хероје", који су да ли својевољно из обести или зато што им је наређено, гађали нпр. мостове у Враварину, Грделици и Мурину, тај релеј да су гађали, погодили би га без неке претеране опасности за куће на 200 метара од њега. Чисто за подсећање-зграде једног и другог МУП-а у Кнеза Милоша, а околним зградама ништа не фали... О страху који су ти људи преживљавали, то је друго... На крају, управо на 200 метара од источног прага писте батајничког аеродрома се налази тзв. Официрска колонија-читаво микро насеље села Бтајница. Као што и сами знате, аеродром је лупан неколико десетина пута, али ниједна зграда и кућа није ту погођена... Истине ради, људи из страха, ко је имао где да преспава ван тог насеља, одлазио је ноћу одатле, ко није остајао је ту и молио Бога да му се нешто не деси.... Volim_Sina_Bozjeg and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 4, 2014 Пријави Подели Написано Април 4, 2014 Знам човека, отац два сина моје генерације, радио на РТС. Бомбардовање, млади колега га моли да се замене за дане дежурства, битно му је. Наравно. Крај Како се осећа тај мој познаник, ко ће га знати. Није крив он. али могли смо да претпоставимо на шта су спремни "милосрдни Анђели" и да су највећи "трн у оку демократије" видели у Абардаревој улици. Пола Србије није веровало да ће доћи до бомбардовања! Нас су сирене затекле на Коларцу док смо слушали пијанистичко такмичење, јеееезив доживљај, као флешбек из 1941. Моја професорка није веровала да ће да се деси, чак се мало и подсмешкала чини ми се, ал њена фаца кад је чула сирене! Ми смо дебело наивни, тада смо поготову били, та власт је била психоделија! Najprecizniji i najobjektivniji post na temi. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orion Написано Април 5, 2014 Пријави Подели Написано Април 5, 2014 Ne vredjam ja nikoga, ne kazem ja da ta zena laze ili izmislja vec kazem da prenosi informaciju koja nepouzdana i ne moze se donositi drzavna odluka na osnovu rtakvih "carsijskih" prica ... koja se ispostavila kao tacna ali imas milijardu carsijskih prica koje su se pokazale kao netacne ... Barone, u čemu je problem? Šta je to nepouzdano u onome što sam napisala? Jelica Munitlak je nastradala. Živela je u Zemunu. Vidiš, ni sama nije verovala da će agresori gadjati RTS. Niko nije slutio takvu monstruoznost. Imala je stariju sestru koja je stradala mnogo godina ranije, Nakon što je Jelica poginula, njeni roditelji su se odselili i kasnije umrli, prvo otac, pa majka. Ta porodica je ugašena. To je samo jedna od mnoštva tragedija. Možeš da proveriš i pronadješ njeno ime medju stradalima. Danas, kad se osvrnem na to vreme i te strašne dogadjaje, mislim da je većina bila naivna i prosto nije verovala kakvo nas zlo vreba. Avram Izrael nas je redovno upozoravao na vazdušne napade i da se sklonimo u skloništa, ali mi smo otišli samo tri puta. Sa moje terase je bio odličan pogled na Batajnicu, Surčin i sva ta okolna mesta. Čitavo naselje je u mraku posmatralo šta se dešava, kad bi gadjali Batajnicu, čule bi se psovke i negodovanje, a kad bi se naši uspešno odbranili, čulo se navijanje...niko nije bio u skloništima, što je greška. Isto kao i ti, smatram da je glavni i odgovorni krivac za sve žrtve, stradanja i razaranja naše zemlje, agresor NATO pakt, ali smatram da su i naši političari pravili velike greške i da su trebali da povlače mudrije poteze, sve u cilju da sačuvaju narod i zemlju od NATO monstruma. Toliko, pozdravljam te.... Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 5, 2014 Пријави Подели Написано Април 5, 2014 Barone, u čemu je problem? Šta je to nepouzdano u onome što sam napisala? Jelica Munitlak je nastradala. Živela je u Zemunu. Vidiš, ni sama nije verovala da će agresori gadjati RTS. Niko nije slutio takvu monstruoznost. hteo bih da dodam, vlasti su apsolutno znale da se to moglo ocekivati sam su nas drzale u mraku, a nas doveli mecki na rupu savrsheno nesvesne u kakvu nam je poziciju Sloba sa njegovom ekipom stavio zivote i sa kakvim nas je neprijateljem zavadio i koliko duboko. Oni ne da su pravili greske, sluchajno, iskrene, oni su pravili namerne greske. Iz sopstvenog egoizma i nemara. Nije nas Sloba slucajno doveo mecki na rupu. Kad on od rambujea kulira pretnju da ce biti agresije. Aj neka mi neko kaze da "nije verovao" pa sta je on, umno zaostao? Не знам ни ја да ли је било ултиматума како ти Марко кажеш... Ми смо знали да ће бомбардовања бити и спремали смо се за то од августа месеца 1998. године интензивно... И да се нисмо спремали, војска би имала 10 пута више жртава у људству... I posle mi neko kaze nasa vlast ne deli odgovornost. Kad on covek od 1998 zna sta ce se desiti za godinu dana i zna kako ce da prodjemo i ne radi nista da to sprecimo? Pa kakav monstrum moras da budes da doneses svesno takvu odluku?!? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 5, 2014 Пријави Подели Написано Април 5, 2014 Ми смо знали да ће бомбардовања бити и спремали смо се за то од августа месеца 1998. године интензивно... Мислим да је после овога свака даља дискусија беспотребна... Та прича да тадашњи режим нешто "није знао" је провидна и за малу децу. Volim_Sina_Bozjeg, Млађони and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 5, 2014 Пријави Подели Написано Април 5, 2014 Мислим да је после овога свака даља дискусија беспотребна... Та прича да тадашњи режим нешто "није знао" је провидна и за малу децу. Pa naravno da smo znali dfa er da nas napadne nato, dovukli su nosace aviona i sve ostalo ... A 1914 smo znali da ce nas austrija napasto i 1941 kada je izvrsen prevrat smo znali ... a nigde nije bilo "tadasnjeg rezima" ... Stajali smo na svojoj zemlji ponosito kaso i uvek do sada. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 5, 2014 Пријави Подели Написано Април 5, 2014 Barone, u čemu je problem? Šta je to nepouzdano u onome što sam napisala? Nepouzdan je izvor tyvoje informacije. Brujala je carsija kazes. Brujala je ceasija kod meneda cew da gadjaju neki drugi objekat pa nisu. Brujala je carsija da ce da oslepe oni koji gledaju popmracenje sunca pa nisu ... Brujanje carsijhe nije pouzdan izvor. Ne moze na osnovu toga d se kaze da je neko kriv jefr "svi su znali" a to"znali su" je carsijska prica. A o tome ja pisem. I sta je trbala Srbija da uradi? Mogli su da kazu da ce bombardovati bolnice? Pa sta, da prestanu ljude da lece? Ili da ce gadjati pewkare pa da prestanu da peku hleb. Odgovoran je NATO jer je pucao po civilima i niko drugi.Samo, iskljucivo i jedino NATO. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Април 5, 2014 Пријави Подели Написано Април 5, 2014 Знам човека, отац два сина моје генерације, радио на РТС. Бомбардовање, млади колега га моли да се замене за дане дежурства, битно му је. Наравно. Крај Како се осећа тај мој познаник, ко ће га знати. Није крив он. али могли смо да претпоставимо на шта су спремни "милосрдни Анђели" и да су највећи "трн у оку демократије" видели у Абардаревој улици. Пола Србије није веровало да ће доћи до бомбардовања! Нас су сирене затекле на Коларцу док смо слушали пијанистичко такмичење, јеееезив доживљај, као флешбек из 1941. Моја професорка није веровала да ће да се деси, чак се мало и подсмешкала чини ми се, ал њена фаца кад је чула сирене! Ми смо дебело наивни, тада смо поготову били, та власт је била психоделија! Ово је што вели Драшко најзначајније у целој овој причи. Срби просто нису веровали да ће их бомбардовати Американци-савезници. Јер Срби су до тада традиционално гајили пријатељски однос према Америци и Американцима. Ја сам на пола године од бомбардовања говорио како ће да нас звекну. И људи су ме просто гледали као лудака. Онда да бих до краја испитао зашто су неверне Томе причао сам и измишљао детаље будућег бомбардовања. Људи су доживљавали крајњу непријатност а многи су ме замрзели од тад до сад, иако сад и да им кажем "Зар нисам био у праву" ништа не бих променио. То је просто један психо шок. Иако су Срби формално русофили до бомбардовања су исто тако били и амерофили( а многи су то и данас, ал у тајности). Бомбардовање од стране оних које волиш или којима се дивиш јесте као покушај родитеља да те убије, оставља трајне трауме на психу. Десет минута пре званичног објављивања да је почело бомбардовање, седимо у кући и вечерамо, говоримо деди како смо се враћали ( жена и ја) из Новог Сада и видели да су бомбе почеле падати, чули детонације и остало. Деда сав унезверен скаче и виче: Ћутите ако вас неко чује затвориће вас јер ширите панику и лажи! Потом смо се ућутали а пар минута затим на тв је објављено како је почело бомбардовање. Деда је исколачио очи и није могао да верује иако иде вест на слобином тв-у а неповерење према нашим речима је задржао. Психа је чудна ствар... Човек више воли сам себе да обмањује да је све супер, него да прихвати реалност и покуша нешто да промени. Драшко, Милан Ракић and Manolis је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 5, 2014 Пријави Подели Написано Април 5, 2014 I posle mi neko kaze nasa vlast ne deli odgovornost. Kad on covek od 1998 zna sta ce se desiti za godinu dana i zna kako ce da prodjemo i ne radi nista da to sprecimo? Pa kakav monstrum moras da budes da doneses svesno takvu odluku?!? Nažalost imali smo dva monstruma specijalni rat prema Srbiji je u to vreme doživeo finiš. Pogledajte šta su nemci i koje su "dokaze" navodili za opravdanje vojne intervencije. Kor istili su laži i dan danas niko ne odgovara za to a odbrana je takva da su imali informacije od svedoka. Ja vam neću govoriti koji su sve bili navodni svedoci ali je dovoljno da kažem da je miloševićća sa vlasti mogao da zbaci upravo onaj koji nas je usisavao(čistio) bombardovao, medjutim.... Srbiju je definitivno trebalo vojno pregaziti(znali su da mogu samo iz vazduha) intervencija nije imala medjunarodno pravni osnov "u daljem tekstu zločin. Kako bi "sakrili" zločin pribegli su onome da svaka srpska reč mora biti satanska i ako treba da se navedu dokazi onda su za to tu ulogu su prepustili najvišim zvaničnicima zemalja koje su bombardovale moju zemlju. (naravno da i dan danas iako dokazano na te laži ne reaguje niko. Takvu poniženu i satanski transparentnu srbiju (srbi su zločinci i amin) je bilo lakše kontrolisati i preuzeti u "tiho upravljanje". Dakle što se tiče zločina Srbija je imala DVA MONSTRUMA PROTIV NJE. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 5, 2014 Пријави Подели Написано Април 5, 2014 Dakle što se tiče zločina Srbija je imala DVA MONSTRUMA PROTIV NJE. Imali smo samo jednog monstruma protiv a ne dva. Samo, jedino i iskljucivo NATO. Srbija i Miloisevic je i na osnovu zakona i na osnovu REFERENDUMA i zelje naroda izrazene na referendumu odbila ucene Natoa. Tada nije bilo ni pola procenta Srba koji bi pristali na njih .... Danas ih ima na zalost puno vise ali opet su u manjini verujem. Ali sa sarenim lazama kao sto je EU i ucenama taj procenat polako raste ...To se zove kuvanje zabe ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука