Grizzly Adams Написано Март 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 18, 2014 ОК, не би да улазим у анализу комунистичког друштва и његовог утицаја на психологију... Жеља ми је да вас све охрабрим да не клонете духом. Без обзира како црно изгледало - ако си жив и здрав, сутра је нови дан. Постави циљ и ради на њему. Да би успео, мораш да радиш све супротно од онога што ти већина саветује, јер он виде само ствари непосредно око себе. Ти видиш мало даље. Знаш да постоје ствари које тренутно нису "на радару", али ће бити. И онда мораш да будеш мало "јуродив" и не одустајеш. Пре свега, не ослањај се на устаљене "шеме". Свако ко је нешто успео радио је ствари за које су сви говорили да су немогуће. И мора да се буде одлучан, да се прегурају тешки дани. Можда мораш да одеш у нови град где никога не знаш - иди. Одмах. Немој да чекаш да ти се "укаже прилика". Прилика се неће указати ако не помериш дупе. Кад одеш, видећеш шта тамо има. lab_man, Никола Поповић, Данче* and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 dakle, sto kazu Francuzi - allez les enfants, bougez vos fesses ! iliti na srpskom - Hajte deco, mrdnite tom guzicom! Драшко, Данче*, Natasa. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Шта ли би рекли за Авраама, Исака и Јакова? Рецимо, Исак се тек у четрдесетој оженио и проживео је сав живот са родитељима. Ето кад нису били фенси и по данашњој моди. „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Ето кад нису били фенси и по данашњој моди. A sa koliko godina je preminuo? Ayla and Natasa. је реаговао/ла на ово 2 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 A sa koliko godina je preminuo? Da a kada je napustio oca? "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Људи моји... Па нећемо ваљда да упоређујемо живот номадских племена пре 5000 година са животом данас? Natasa. and DankaM је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Boravak sa roditeljima u istom domu održava je u nekoj formi produženog puberteta i dečje zavisnosti. А да ли је Авраама, Исака и Јакова боравак са родитељима у истом дому одржавао у пубертету и дечјој зависности? „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 19, 2014 А да ли је Авраама, Исака и Јакова боравак са родитељима у истом дому одржавао у пубертету и дечјој зависности? Када би живели у данашње време, вероватно. Natasa. је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Мислим, шта им је то толико недостајало, када су дефинитивно били далеко интелигентнији од оних који се баве оваквим размишљанцијама? „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Stvar je kao i u svemu ostalom zbog kojih razloga smo ili nismo sa roditeljima. Motivi su u hriscanskom zivotu najvazniji. I u vreme Avrama nisu svi ziveli u plemenskim zajednicama. Setimo se i primera Lota koji se odvojio od Avrama. Zivot u zajednici ima svojih prednosti (duhovnih) ali i svojih mana a i zivot sa roditeljima. Lako je onima koji su imali pomoc sa strane ili posao da se upuste u bitku a stacemo kada zivite bez posla i sa siromasnim roditeljima. Naci posao danas u vecini gradova u Srbiji je prava avantura. lab_man је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Biky83 Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Mnogi danas zive na racun roditelja, jer ima je zaista tako lakse. Cinjenica je da se tesko zivi i da su mala primanja, a sami troskovi zivota su veliki, tako da danas nije nikome lako. Mnogo slucajeva znam, da ljudi biraju posao, ne rade ono sta im se nudi vec cekaju nesto posebno za njih i traze sta bi radili a ne zadovoljavaju se sa onim sto im se pruza. E tu lezi glavni problem! Zivimo u vremenu kada ne mozemo mnogo toga da biramo, vec nam je dosta toga nametnuto, pa bi trebalo da prihvatimo, a ne da se stalno nesto bunimo i trazimo ono sto realno ne mozemo datog momenta da imamo...... Upravo zbog svega toga , ljudi se teze osamostaljuju i kako godine dolaze, sanse da deca odu od roditelja su sve manje, jer kada roditelji malo ostare, onda treba njih gledati i tako deca ostaju uz njih. Mada mislim da roditelji dosta grese. Veoma cesto su deci stvorili uslove za zivot , tako da se oni ne trebaju mnogo muciti....a kada roditelji ostare, onda postaju sebicni e tada dete ne moze da ih ostavi. Onaj ko se nije odvojio od roditelja do 40 god, tesko da ce to ikada uraditi. Mi mladi ljuddi, treba da razmisljamo i o tome da cemo i mi ostariti jednog dana, tako da ce i nas neko morati gledati. Nisam za to da se stari ljudi zapostave, a li sam za to da svako treba da zivi svoj zivot i to najbolje odvojeno od roditelja. koliko god da nam je tesko, treba se malo i pomuciti . Ne moze nista da se dobije ako se ne pomucimo. BEZ VELIKE ZRTVE, NEMA VELIKIH DELA !!!!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ina Ina Написано Новембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2016 Ne mozes se osamostaliti ako nemas posao sa redovnim primanjima i sa visinom plate kojom mozes isplatiti iznajmljen stan i ostale troskove. Takodje nwophodno je ziveti sa cimerom ili partnerom jer jedna prosecna plata ne pokriva troskove zivota. Drzava nam nema ulogu drzave.. I sama rec kaze, da se drzis tj pridrzis - Drzava. Nazalost, poznajem ljude koji su usli u petu deceniju i jos zive sa roditeljima... Slazem se da se treba boriti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ina Ina Написано Децембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2016 Slazem se, nisam se dobro izrazila, mislila sam treba da nas podrzava a ne da saplice, kao sto radi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2016 Ma ima i u mentalnom sklopu matoraca da drže decu uz sebe. Što da trošiš kad imaš gde, prevod-izgradili smo kućerinu da niko ne mora da ide i obezbedili smo da nam neko menja pelene pod stare dane. Toga ima koliko hoćeš. Čim vidim kućerinu, sve mi je jasno. Ok, svako ima prostor, ali mi je filosofija matorih idiotska. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Децембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2016 Sindrom Borivoje Surdilovic. Pored ekonomskih je jako bitan faktor neozenjenost i neudatost. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука