Млађони Написано Април 6, 2014 Пријави Подели Написано Април 6, 2014 Ne znam kako Putin moze biti isti kao banditi sa zapada. Putin uzima svoje a zapadnjaci tudje. Sta je tu "necije" rusi osvoji teritoriju tu pre 1000 godina i sad je to "putinovo" izem ti logiku.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 6, 2014 Пријави Подели Написано Април 6, 2014 Sta je tu "necije" rusi osvoji teritoriju tu pre 1000 godina i sad je to "putinovo" izem ti logiku.... Rusi su tu zapravo živeli i pre 1000 godina. Tako da nisu morali da osvajaju tu teritoriju. Ako čitaš malo klasike stare istorije videćeš da upravo stari Grci baš tu dolaze u susret sa Rusima ( tj. Slovenima). Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 6, 2014 Пријави Подели Написано Април 6, 2014 Može i ovako milosavljeviću ; osvojili je opet bez ijedne civilne žrtve. I šta kažeš? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 6, 2014 Пријави Подели Написано Април 6, 2014 Može i ovako milosavljeviću ; osvojili je opet bez ijedne civilne žrtve. I šta kažeš? Ma nek osvoji celu ukrajnu ne zanima me, Samo su mi glupe price "To je njegovo" ili "on uzima nazad njegovo" Osvajali su i Rusi sa zrtvama, manje od amera ali su osvajala. Prosto me iritira ta podela sveta na dobro(ruse) i zlo (amere).. u mozak me ubode cim je vidim. Da pitas te Ukrajince ili Poljake oni ce ti reci obrnuto dobro(ameri) i zlo (rusi) Tu ce naravno svako da kaze "aha ovi imaju jednog nacistu u vladI! " ili ne znam ni ja sta.. ljudi mant'e se tih gluposti i isterivanja pravde... imas ruse i amere i njihov interes... i kada mogu da koriste zlo i teraju silu da sprovedu interes to ce raditi.. Dokle vise ispiranje mozga narodu Srbije da su ameri neko zlo a rusi neko dobro....to neko crno belo posmatranje njihovih odnosa i ponasanja je vise nego nerealno. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 6, 2014 Пријави Подели Написано Април 6, 2014 Samo su mi glupe price "To je njegovo" ili "on uzima nazad njegovo" No čije je? Nisu valjda pre na toj zemlji živeli ukrajinci? Pročitaj šta je malo pre željko hteo da kaže. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 6, 2014 Пријави Подели Написано Април 6, 2014 No čije je? Nisu valjda pre na toj zemlji živeli ukrajinci? Pročitaj šta je malo pre željko hteo da kaže. Zar je bitno cije je? Ja ti ovde pola sata pricam da nije meni to problem cije je, nego da mi je retardirana ta podela dobro - rusi, zlo - ameri. Jer je za poljake i ukraince obrnuto... Al izgleda da su njihova misljenja i visevekovni sukboi sa rusima nebitni.. mora da suo ni sve krivi jer su rusi dobro.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 6, 2014 Пријави Подели Написано Април 6, 2014 Zar je bitno cije je? Ja ti ovde pola sata pricam da nije meni to problem cije je, nego da mi je retardirana ta podela dobro - rusi, zlo - ameri. Jer je za poljake i ukraince obrnuto... Al izgleda da su njihova misljenja i visevekovni sukboi sa rusima nebitni.. mora da suo ni sve krivi jer su rusi dobro.. Ne znam i sam vidiš da imam "problema" što nisam deklarisao mišljenja na crno i belo. Boja je Život jer nije isključiv. (boja kao svetlost=svetost) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 6, 2014 Пријави Подели Написано Април 6, 2014 Za sve koji ne vole raskole i podele,predlažem da pogledate... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 7, 2014 Пријави Подели Написано Април 7, 2014 Rusi su tu zapravo živeli i pre 1000 godina. Tako da nisu morali da osvajaju tu teritoriju. Ako čitaš malo klasike stare istorije videćeš da upravo stari Grci baš tu dolaze u susret sa Rusima ( tj. Slovenima). Jesu zivjeli su isto kao sto su Srbi pre 700 godina zivjeli u Solunu za vrijeme Dusana. Zivjelu su ali malo sutra. Prije 1000 godina Krimsko poluostrvo je bilo pretezno nenaseljeno. Naseljena podurcija su bila samo uz priobalje, i Kijevska Rusija je drzala samo mali dio na istoku poluostrva, a Vizantinci su drzali mali dio na jugu uz priobalje. Ne dolaze Grci u kontakt s Rusima, vec Rusi sa Grcima jer su Grci imali taj mali priobalni dio na jugu. Tu je i krsten Vladimir Kijevski, a neki ovo uzimaju kao potvrdu da Krim trajno pripada Rusima. To kao kad bi se sad sultan od Bruneja pokrstio u Srbiji, i onda se vrati u Bruneje i pokrsti zitelje, i onda naredne generacije pocnu govoriti kako je Srbija brunejska teritorija jer je tu krsten njihov sultan. Prvi koji su uzduz i poprijeko naselili Krim i tu podigli svoju kulturu i identitet su Krimski Tatari. Prema tome Krim pripada njima. Carska Rusija je okupirala Krim u 18 vijeku u kome su Tatari cinili 90% populacije, i otad je broj Krimskih Tatara poceo da opada, a Rusi su im zadali konacni udarac u drugom svjetskom ratu kada je Krim etnicki ociscen. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 7, 2014 Пријави Подели Написано Април 7, 2014 Rusija je kao imperija kroz istoriju, a i dan danas, podjednako divljačka kao i svaka druga. Treba baš da budeš sloboman i staljinista ili da imaš patrijotski ispran mozak da ne primetiš. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 7, 2014 Пријави Подели Написано Април 7, 2014 a metod je isti... Ja ne rekoh da je Putin bandit. Nego velim da je kod svih imperija medot isti: Dođu i uzmu šta im treba i briga ih Ценим да је потребно мало узети у обзир и то колико је Русија ћутала док су појединци узимали и рушили, заводили "демократију" и ширили тековине запада по свету и туђим главама. Треба имати сасвим испран мозак да се не разуме да овде није у питању подршка припајања Крима Русији, већ подршка томе да се поново успоставља баланс снага. Чак је требало и раније то урадити, само није имао ко. Можда би онда Карл Билт кукао за поштовањем међународног права и у случају окупације Косова и Метохије? Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 7, 2014 Пријави Подели Написано Април 7, 2014 Jesu zivjeli su isto kao sto su Srbi pre 700 godina zivjeli u Solunu za vrijeme Dusana. Zivjelu su ali malo sutra. Prije 1000 godina Krimsko poluostrvo je bilo pretezno nenaseljeno. Naseljena podurcija su bila samo uz priobalje, i Kijevska Rusija je drzala samo mali dio na istoku poluostrva, a Vizantinci su drzali mali dio na jugu uz priobalje. Ne dolaze Grci u kontakt s Rusima, vec Rusi sa Grcima jer su Grci imali taj mali priobalni dio na jugu. Tu je i krsten Vladimir Kijevski, a neki ovo uzimaju kao potvrdu da Krim trajno pripada Rusima. To kao kad bi se sad sultan od Bruneja pokrstio u Srbiji, i onda se vrati u Bruneje i pokrsti zitelje, i onda naredne generacije pocnu govoriti kako je Srbija brunejska teritorija jer je tu krsten njihov sultan. Prvi koji su uzduz i poprijeko naselili Krim i tu podigli svoju kulturu i identitet su Krimski Tatari. Prema tome Krim pripada njima. Carska Rusija je okupirala Krim u 18 vijeku u kome su Tatari cinili 90% populacije, i otad je broj Krimskih Tatara poceo da opada, a Rusi su im zadali konacni udarac u drugom svjetskom ratu kada je Krim etnicki ociscen. Какво лупетање невиђених размера... сав тај простор око Херсона су насељавали Словени од давнина. Татари су азијатски народ који је ту дошао са златном хордом 1000 година касније. Први историјски извештаји у којима се помињу Словени су управо из грчке колоније Херсон, која је ту у приобаљу подигнута са циљем трговине са баш тим Словенима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 7, 2014 Пријави Подели Написано Април 7, 2014 Какво лупетање невиђених размера... сав тај простор око Херсона су насељавали Словени од давнина. Татари су азијатски народ који је ту дошао са златном хордом 1000 година касније. Први историјски извештаји у којима се помињу Словени су управо из грчке колоније Херсон, која је ту у приобаљу подигнута са циљем трговине са баш тим Словенима. Ma koji Sloveni? Najraniji istorijski izvjestaji da neka civilizacija postoji na Krimu idu do 7 vijeka pre nove ere, Grci su osnovali kolonije na Krimu tad dok sloveni nisu ni znali sta je trgovina, a kad su Grci dosli na Krim tu su bili Skiti, narod koji potice iz Irana. Rusi su bili samo kratko prisutni na Krimu i to za vrijeme Kijevske Rusije. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 7, 2014 Пријави Подели Написано Април 7, 2014 Не бих се усудио да тврдим да је баш у потпуности тако...као што појединци неосновано, историјски непроверено и искључиво на основу својих жеља и склоности преувеличавају словенску историју, тако и ви појединци неосновано, супротно небројено многим историјским фактима који су чињенично политички промењени и замењени "подобним фактима", пренаглашавате неоспоривост, тачност и објективност тренутне званичне историје.Тотално је небитно да ли су Скити у једном делу историје дошли из области данашњег Ирана, већ је битно да су у питању племена која су делом из друштвено-социјалних, војно - одбрамбених (или освајачких) разлога, а највећим делом језички, културно, обичајно, религиозно и крвно, повезана и сродна. Тако је историја функционисала. То такође не значи да су Скити племена која нису прасловенског порекла, већ неког, наводно, чисто азијатског. Долазак са Иранске висоравни не значи да су у питању народи и племена азијатског порекла. По тој логици би значило да су и Готи - Скити, пошто има историјских бележака који их називају Скитима јер су живели на територији Скитије? Да ли су, сходно тој логици, Готи, познати у званичној историји као праоци Немаца, азијати по крви јер им је прапостојбина данашња Азија а не данашња Европа? Наравно да нису...треба познавати историју мало подробније, мало више размишљати и дубље повезивати неке ствари. Велика већина озбиљних, учених и чувених старих историчара и лингвиста (све до друге половине 19.века...после тога историја скоро стопостотно прелази у искључиву службу политике) повезује Сармате, Ските, Илире, Трачане, итд,итд са прасловенским племенима (на пример, један од забележених података имамо у Велесовој књизи где се дословце потврђује блиско крвно сродство Скита и Руса). Да ли је то тачно или не, не знам, али је чињеница да тај податак, као и небројено много историјских података који тврде исто или слично, једноставно постоје, и тешко их је не узети у обзир а притом себе сматрати објективним. Назив "Словени" потиче тек са краја 6.века и, историјски гледано, релативно је млад назив за једну тако велику и бројну групу племена и касније народа...како ли су се звала појединачна племена и народи, једно 3,4,8 или 10 векова раније? Сигурно нису сва племена себе искључиво звали уопштено "Словенима", нити историја то потврђује...а некако су се морали звати. Зашто би било немогуће да су поред племенских назива били познати и под општијим називима као што су Скити, Сармати или неким другим називима који су превазилазили племенске називе, поготово што за то имамо потврду код безбројних старих историчара? Узмимо пример неоснованог и некритичког поклањања апсолутног поверења званичној историји на примеру житија св.Кирила у којем читамо како је на Херсону (9.век) "нашао Јеванђење и псалтир руским словима писано". Значи, насупрот званичној историји која тврди да писменост пре св. Кирила и Методија код Словена није постојала, код ,на пример, Руса, писменост је итекако постојала, а тај исти податак такође посредно потврђује да су Руси и у то време живели у том подручју под Хазарима...итд,итд. Gerhard, Баба, DYNABLASTER and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука