асдф Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Ne, nego kažem nezreo si, ima nešto što se zove glupost, tek kasnije čovjek shvati to. Ок, извини ако сам те увредио било како. I asdf, sta si osetio na liturgiji, pricescu, i crkvi? Не знам, никад нисам могао да се концентришем потпуно на службу, постајало ми је досадно па су ми мисли лутале, али трудио сам се. А након причешћа, па шта знам, ништа посебно. Можда неки осећај успеха што сам изгурао пост, можда неки плацебо ефекат мира и среће, можда прави осећај, не знам :/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Ок, извини ако сам те увредио било како. Aman čovječe ne shvataš, ne može te neko uvrijediti, ako ti to ne dozvoliš, niti zaplašiti, niti išta. Glupost ne može biti uvreda, ako se nešto kasnije shvati, kada shvatiš isti si kao oni koji su shvatili odavno. Tu je prošao pokajani razbojnik, u tome je radost pravoslavlja Милан Ракић and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Па не тера ме, али ме плаше причама о паклу И некако не дозвољавам себи да се предам тако лако... al si plašljiv stvarno mi ličiš na dete koje je pojelo kilo kolača pa mu je muka od svega , nije mu dobro , a voli kolače , pa na kraju dobije dijabetes opusti se malo ne treba da znaš sve odgovore na samom početku polako ИгорМ and асдф је реаговао/ла на ово 2 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 @@асдф, Колико си близу да постанеш атеиста? Имаш ли неке разлоге за то? Можда би се као атеиста осећао слободније. Много је таквих као што си ти - наплашених паклом до сржи, изједених грижом савести због идеологије у шта се хришћанство претворило. У атеизму нема таквих проблема. Све се гаси после биолошке смрти, док се смисао и порекло постојања оставља у сужен оквир науке. За нешто више од тога се не треба питати. Какав однос имаш према Исусу Христу? Да ли си уплетен у Јеванђеља и да ли донекле налазиш суштину хришћанства? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 @@асдф, Колико си близу да постанеш атеиста? Имаш ли неке разлоге за то? Можда би се као атеиста осећао слободније. Много је таквих као што си ти - наплашених паклом до сржи, изједених грижом савести због идеологије у шта се хришћанство претворило. У атеизму нема таквих проблема. Све се гаси после биолошке смрти, док се смисао и порекло постојања оставља у сужен оквир науке. За нешто више од тога се не треба питати. Какав однос имаш према Исусу Христу? Да ли си уплетен у Јеванђеља и да ли донекле налазиш суштину хришћанства? Zasto bi se pravdanje ateizma svelo na nauku? Nauka je nemocna u sustinskim pitanjima. Filozofija mnogo bolje "radi posao" za tu svrhu. I kaze van subjekta nema objekta. A ja kakav god da sam Bog je za mene objekat. Jer je definicija objekta ono cega je subjekat svestan. Dakle ako Isus Hristos stane PRED mene on ce za mene biti PREDmet ili objekat. A gde je objekat ako nema subjekta? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
асдф Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 nisi mi odgovorio na pitanje a ko te tera da budeš pravoslavac ? Ако ме питаш зашто баш православље поред осталих деноминација... ЗАТО ШТО САМ СРБИН ПРАВОСЛАВАЦ!!!!!111 Шалим се наравно, па нем појма, немам шта друго да будем... Католици ми се не свиђају, а ни протестанти... а у секте нећу да залазим... emilija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 @@pedja257, То је тако када посматраш Христа и ништа више. Треба се сјединити са Њим, примити Га у себе, у дисање и душу, у јетру и крв. Кад волиш неког тај постаје твоја суштина. Без тога, хришћанство губи смисао. Срђан Шијакињић, ИгорМ and emilija је реаговао/ла на ово 3 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 joj, mene ovaj asdf strahovito podseca na mene samu na pocetku vere nekada davno. Identicno. (ovde su me na forumu samo jos vise prepadali, ne daj se:P) zelim tebi i svima laku noc , citirala bih ti nesto bas o tom strahu ali sveska mi je u podrumu trenutno:))) асдф је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 немам шта друго да будем. za početak budi TI sve ostalo će doći samo polako ako ovako nastaviš izgubićeš sebe није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 На овој теми је замољен о. Сава (Архимандрит Сава Јањић,игуман манастира Високи Дечани ) да одговори на твоје питање. Искрено, и ја жељно ишчекујем одговор, јер се надам још једном душекорисном тексту. Пропрати тему. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 @@pedja257, То је тако када посматраш Христа и ништа више. Треба се сјединити са Њим, примити Га у себе, у дисање и душу, у јетру и крв. Кад волиш неког тај постаје твоја суштина. Без тога, хришћанство губи смисао. Ja zaista volim nekog. Volim svoju zenu i ona jeste moja sustina, jedini smisao mog zivota. Medjutim ne vidim kakve to veze ima sa Hristom?...to je sa stanovista hriscanstva cak i greh (ne samo zato sto je van crkvenog braka vec i zbog toga sto ne volim Boga pre nego sto volim druge kao sebe samog kako nalaze (jedina) Hristova zapovest). A ti ovde izjednacavas ljubav prema drugima sa ljubavi prema Bogu.... Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 A gde je objekat ako nema subjekta? objekat je tu , ali subjekat se negde izgubio ! Oglo је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
асдф Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 @@асдф, Колико си близу да постанеш атеиста? Имаш ли неке разлоге за то? Можда би се као атеиста осећао слободније. Много је таквих као што си ти - наплашених паклом до сржи, изједених грижом савести због идеологије у шта се хришћанство претворило. У атеизму нема таквих проблема. Све се гаси после биолошке смрти, док се смисао и порекло постојања оставља у сужен оквир науке. За нешто више од тога се не треба питати. Какав однос имаш према Исусу Христу? Да ли си уплетен у Јеванђеља и да ли донекле налазиш суштину хришћанства? Атеиста никад, зато што ми атеизам изгледа као бежање од истине. А и притом чврсто верујем да Бог постоји, некако бих осећао празнину да не верујем. И поред толико чуда не могу затворити очи. Могуће да бих се осећао, али зар да се одрекнем Бога само да бих се осећао слободније на овом свету? Знам да има много људи који су били верујући па изгубили веру, и баш зато се не дам тако лако. Сматрам да ово није неко успутно питање типа за који клуб навијаш, него је поента целога живота, поента свега што је икад постојало и што ће постојати, значи најважније питање у нашем животу. Верујем у Христа, нисам прочитао Јеванђеља али сам упућен (надам се). Ја колико капирам упрошћено, суштина је да се отарасимо греха, да имамо што више љубави... да се обожимо... нисам сигуран? ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
асдф Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 На овој теми је замољен о. Сава (Архимандрит Сава Јањић,игуман манастира Високи Дечани ) да одговори на твоје питање. Искрено, и ја жељно ишчекујем одговор, јер се надам још једном душекорисном тексту. Пропрати тему. Хвала ти и Ивану Илићу ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 A ti ovde izjednacavas ljubav prema drugima sa ljubavi prema Bogu.... ljubav prema Bogu treba da je na prvom mestu a onda svi ostali p.s. ja nisam dostigla taj stepenik , a iskreno ne verujem ni da su drugi , ako jesu skidam kapu није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука