Milan Nikolic Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Pitam tebe: prvo, zato sto one u paklu ne mogu; drugo, zato sto je logicki jednako validna opcija da ce se neki od njih mozda pokajati; i trece, zato sto ti tvrdis da je njihovo stanje nepopravljivo a ne znam na osnovu cega. Изгледа да си ме погрешно разумео. Заправо ја верујем да ће се многи спасити из пакла. Међутим, постоји једна крајња одлука коју ће слобода запечатити. Једноставно, више неће бити промене воље. Ако се неко буде одлучио за пакао - а само ће такви бити у паклу -, тачније, такви ће тражити да Бог уништи њих саме и Себе самог, онда се воља код таквог човека у паклу вечно дефинише у таквом стању. Можда ће Бог вечно да чека њихово покајање. Шта мислиш о томе? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Не желим да га се држим ал не могу одбацити, знаш оно, параноја... Укратко речено не желим да верујем из страха, а страх ми је изгледа једини повод... не мислим на саму веру у Бога, него веру у то да морам ићи на литургије и да се исповедам и причешћујем, иначе пакао Znaš kako, ja mislim da ti i ne znaš na šta se žališ. Nego poslušaj ono što sam ti rekao, čuješ li? Ti misliš da smo mi ovdje došli da se zezamo? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 asdf da li si bio u crkvi i na liturgijama? da li si se pricestio? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Не желим да га се држим ал не могу одбацити, знаш оно, параноја... Укратко речено не желим да верујем из страха, а страх ми је изгледа једини повод... не мислим на саму веру у Бога, него веру у то да морам ићи на литургије и да се исповедам и причешћујем, иначе пакао Momak, jesi li ti čuo za poslušanje? Ono da se sluša a? Znaš, kao sin slušaš roditelje, zatim starije, zatim nadređene, zatim slabije, zatim sve, pa odgovornost, pa zadaci? Jesi li čuo za to? Hajde prvo poslušanje, pa na radovanje, Nema leba bez motike. Jesi li čuo? Mironosica and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 pa jesam ti rekla da se opustish malo i prepustish Gospodu brige, ukljucujuci i to da On bolje zna od tebe kad je vreme (svacije, ne samo tvoje) i da li ce za tebe biti dobro da odmah znas sve odgovore i znaj da vidi tvoju zelju i strah i brigu a i okolnosti u kojima zivis i kakav je svet oko tebe i tvoju paniku.... evo ti nesto blago i lepo:) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/DuhovnoUzdizanje/MojZivotUHristu/Lat_MojZivotUHristu02.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Укратко речено не желим да верујем из страха, а страх ми је изгледа једини повод... не мислим на саму веру у Бога, него веру у то да морам ићи на литургије и да се исповедам и причешћујем, иначе пакао a jel te neko tera da veruješ ? p.s. i kako to da imaš 0 poruka ? Саша од Москве је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Да али кад бих био сигуран да ћу живети још дуго па онда натенане, учим се на грешкама... ал овако, фрка паника, могу умрети сваког тренутка, зато јурим што пре то боље да сазнам одговоре... параноја, шта ћеш пролупао сам мало (више) од свега овога... Не дај се у прелест, има и тога писано код св. Отаца. Него страху нема места јер је вера православна испуњена љубављу и истином. У реду је осећати страхопоштовање, али не и страх. Не набијај темпо, није ваљда да те неко форсира (можда жели тако да те збуни и одведе на погрешан пут)? Шалим се опусти се мало. Ми смо духовно у почетку као бебе, прво смо на млеку, лаганој храни и како се развијамо и растемо добијамо јачу храну. Ово често цитирам: "Иштите, и даће вам се; тражите, и наћи ћете; куцајте, и отвориће вам се. Јер сваки који иште, прима; и који тражи налази; и који куца, отвориће му се." асдф, Deki992 and emilija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Желим веровати из љубави, а да бих имао ту љубав, морам избацити слику пакла, што је немогуће. Питање је какву слику пакла имаш. Пакао нису котлови који кључају. Заправо, пакао је солипсистичко постојање испуњено мржњом. Солипсизам значи самоћа, саможивост. У паклу не видиш никог другог. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
асдф Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Znaš kako, ja mislim da ti i ne znaš na šta se žališ. Nego poslušaj ono što sam ti rekao, čuješ li? Ti misliš da smo mi ovdje došli da se zezamo? Жао ми је што ме ниси добро схватио, наравно да не мислим о зезању, врло сам озбиљан и веома ме муче ови проблеми asdf da li si bio u crkvi i na liturgijama? da li si se pricestio? Јесам Momak, jesi li ti čuo za poslušanje? Ono da se sluša a? Znaš, kao sin slušaš roditelje, zatim starije, zatim nadređene, zatim slabije, zatim sve, pa odgovornost, pa zadaci? Jesi li čuo za to? Hajde prvo poslušanje, pa na radovanje, Nema leba bez motike. Jesi li čuo? Опрости али какво послушање? Да не мислим својом главом а радим како ми неко други каже? Мало ми се не свиђа тај принцип Нисам сигуран да ли се шалиш када пишеш овим стилом или си стварно овако нападан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Опрости али какво послушање? Да не мислим својом главом а радим како ми неко други каже? Мало ми се не свиђа тај принцип Нисам сигуран да ли се шалиш када пишеш овим стилом или си стварно овако нападан Ne, nego kažem nezreo si, ima nešto što se zove glupost, tek kasnije čovjek shvati to. "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 I asdf, sta si osetio na liturgiji, pricescu, i crkvi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Опрости али какво послушање? Да не мислим својом главом а радим како ми неко други каже? Мало ми се не свиђа тај принцип nisi mi odgovorio na pitanje a ko te tera da budeš pravoslavac ? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
асдф Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 a jel te neko tera da veruješ ? p.s. i kako to da imaš 0 poruka ? Па не тера ме, али ме плаше причама о паклу И некако не дозвољавам себи да се предам тако лако... А што се порука тиче, веруј ми да се и ја питам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Па не тера ме, али ме плаше причама о паклу И некако не дозвољавам себи да се предам тако лако... А што се порука тиче, веруј ми да се и ја питам Ма, боле те уши - будеш будиста и мирна Бачка Нема пакла, раја, ... ничег више нема,јој... Милан Ракић, ИгорМ, Oglo and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 p.s. i kako to da imaš 0 poruka ? потон`о у солипсизам па и поруке задржава за се`... horatio, Саша од Москве and ИгорМ је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука