Jump to content

Тачност Библије?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Као што рекох пре ко нема духа не може ни да разуме.

Лако је научити животињу, лако је научити простака али је тешко научити онога ко је ненаучен већ постао учитељ другима.

Владика Николај Велимировић

Nema vece dragocenosti nego kad je covek kadar sam sebi tacno postaviti dijagnozu.

Cloudking

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ја и отац једно смо. Jovan 10:30

Чусте да вам ја казах: идем и доћи ћу к вама. Кад бисте имали љубав к мени, онда бисте се обрадовали што рекох: идем к оцу; јер је отац мој већи од мене. Jovan 14:28

Ovde Hristos govori u granicama otelotvorenja.Kada bih ja izasao i kazao da je Bog veci od mene to bi bilo bezvredno zapazanje. Usporedba ima smisla samo ako su jednaki. Nego druze jer imas ti neka teza pitanja?

Подели на овим сајтовима

Samo vi sto iamte blagodat razumete, mi ostali slabije.

Грешка не ширим ја софизам овде.

Ја никад нисам био атеиста као ти,ја сам своју веру наследио од оца који је био студент богословије,свештеници били кућни пријатељи које сам слушао,наставио своје утврђивање у вери кроз духовна учења.

А ти се провери јеси ли остао и даље атеист јер ја такав дојам имам.

Дискусије нема више то се слажем нисам ни требао да се упуштам оволико дубоко.

Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо.

Подели на овим сајтовима

Математика и Библија

Пре више од 100 година живео је руски математичар др Иван Панин.

Више од 10 година се бавио проучавањем Светог Писма , Старог Завета на оригиналном хебрејском језику и Новог Завета на оригиналном грчком језику.

Пошто налик на римске бројеве , ( у латинском слова имају и своју нумеричку вредност , X = 10 , V = 5. .. ) и у хебрејском и грчком , слова имају двоструку бројну вредност , нумеричку и месну.

Нека открића до којих је дошао овај математичар :

Број речи у речнику је дељив са 7

Број речи које почињу са самогласником је дељив са 7

Број речи које почињу са сугласником је дељив са 7

Број слова у речнику је дељив са 7

Од ових слова и они који су сугласници и оних који су самогласници дељиви су са 7

Број речи које се јављају само 1 је дељив са 7

Број речи које су именице је дељив са 7 ; Број речи које нису именице је дељив са 7

Број властитих имена је дељив са 7 ; Број мушких имена је дељив са 7 ; Број женских имена је дељив са 7

Број речи које почињу сваким словом алфабета је дељив са 7

Ако погледамо само прву реченицу у Писму :

בראשית ברא אלהים : У почетку створи Бог

Берешид бара Елохим - читано са десна на лево ...

које су математичке одлике само ове прве реченице :

1 ) Ове 3 речи имају 14 слова ( 2 седмице )

2 ) Њихова месна вредност је 140 ( 20 седмица )

3 ) Број 140 са својим чиниоци има 7 цифара ( 140 = 7 к 2 к 2 к 5 )

4 ) Збир ових цифара је 21 ( 3 седмице )

5 ) Збир цифара бројева 76 , 23 , 41 и 140 је 28 ( 4 седмице )

6 ) Збир наизменичних цифара у оба случаја је 14

7 ) Ако чиниоце помножимо њиховим редним бројевима , њихов збир је 245 ( 1к76 +2 к23 +3 к41 = 245 )

8 ) 245 = 7к7к5 , 35 седмица

9 ) Ако множимо обрнутим редом добијамо 315 ( или 45 седмица ) ( 3к76 +2 к23 +1 к41 = 315 )

10 ) 140 +315 +245 = 700 ( 100 седмица )

Вероватноћа за настајање само прве реченице у Библији је ( 1 према 7 на десети ) или 1:280 000.000 !

ПОЗИВАМ СВАКОГ атеисту ДА НАПИШЕ САМО 300 РЕЧИ смишљеног ТЕКСТА придржавајући се ових МАТЕМАТИЧКИХ ПРАВИЛА ,и признаћу ДА БОГ НЕ ПОСТОЈИ !

У БИБЛИЈИ ПОСТОЈИ 1200 СТРАНА КОЈЕ СУ СВЕ ПО ОВОМ МАТЕМАТИЧКОМ ОБРАСЦУ НАПИСАНЕ , СВАКО КО ИМА логику видеће да ЈЕ АПСОЛУТНО НЕМОГУЋЕ ДА ОВАКАВ ТЕКСТ НАСТАНЕ СЛУЧАЈНО и деловањем САМО ЉУДСКОГ УМА!

Библија има изграђен математички систем због чињенице да је написана на хебрејском и грчком, а ови језици су математички конструисани. У овим језицима слова се користе као слова или бројеви. Нпр грчко А, B и C зову се алфа, бета и гама, али такође важи и за бројеве 1, 2 и 3. У оба језика првих девет слова важе за јединице, следећа за десетине и последња за сто. Значи, Библија је велика колекција бројева, они бројеви који формирају речи стоје у релацији са садржајем на најзначајнији начин. За сваку тему постоји карактеристичан број, тако да реч и израз или чак цели библијски стихови, који припадају теми, сви су дељиви са актуелним брoјем теме. На пример на тему Христовог Рождества, може се наћи најмање 32 израза ( именице, читави пасуси или важни делови њих) који могу да се деле са 111. итд... Значи ништа чудно, јер су ова два језика математички конструисани. Може свако да их пројектује на шта може да падне на памет...математика је то, од ње можe да се полуди  :)) 

Свашта човек прочита.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Ко верује с правом верује ко неверује опет има слободу да неверује.

Крај приче.

За једне Свето Писмо је Светиња коју с правом уздижу изнад свих дела људских.

За друге опет Свето Писмо је само обична књига коју треба анализирати, испитивати, сумњати, блатити... опет слобода на делу.

Све ми је дозвољено али ми није све на корист вели Свети Апостол Павле.

NATO STEP BACK NO PLACE FOR YOU IN SERBIA!!!

EU YOU WILL NOT CONQUER LAND OF THE SERBS!!!

СРБИНЕ БРАТЕ ЗАР ИМ ВЕРУЈЕШ? ЖЕЛЕ НАМ ЗЛО ЛИЦЕМЕРИ ЗАПАДА, НЕ ДАЈ СЕ ПРЕВАРИТИ!!!

Подели на овим сајтовима

Ovde Hristos govori u granicama otelotvorenja.Kada bih ja izasao i kazao da je Bog veci od mene to bi bilo bezvredno zapazanje. Usporedba ima smisla samo ako su jednaki. Nego druze jer imas ti neka teza pitanja?

:aplauz:

Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо.

Подели на овим сајтовима

Srdjane ja sam bio gori od tebe, verovao sam sve bukvalno dok nisam saznao da je Biblija prepuna istorijskih, geografskih, i drugih naucnih gresaka ali me to nije sprecilo da verujem u Boga...mislim da bukvalno tumacanje Biblije nije dobro, jer bi pretstavljalo Boga Neracionalnog i besnog sto on nije., uz milion gresaka narocito u Starom zavetu

ako mi ne verujes evo liste gresaka Biblije http://infidels.org/library/modern/jim_meritt/bible-contradictions.html

Sve ove vazi i za Kuran

Pogledaj ovo Srdjane  

Подели на овим сајтовима

hahaha, Grigorije, moze srdjan da ti aplaudira do sutra to ne menja cinjenicu da si odvalio tesku nelogicnu glupost ovim postom...

naravno da imam

Kako se zove Josifov otac? 

Jakov? (matija 1:16)

ili

Ilijn (luka 3:23)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Srdjane ja sam bio gori od tebe, verovao sam sve bukvalno dok nisam saznao da je Biblija prepuna istorijskih, geografskih, i drugih naucnih gresaka ali me to nije sprecilo da verujem u Boga...mislim da bukvalno tumacanje Biblije nije dobro, jer bi pretstavljalo Boga Neracionalnog i besnog sto on nije., uz milion gresaka narocito u Starom zavetu

ako mi ne verujes evo liste gresaka Biblije http://infidels.org/library/modern/jim_meritt/bible-contradictions.html

Sve ove vazi i za Kuran

Pogledaj ovo Srdjane  

Немам ја буквално-буквално тумачење.

Али сам традиционални верник и као такав сматрам издајом Божије науке,да нешто изокрећем другачије.

У православној догматици пише да је човек створен готово Божијим рукама.Што бих ја веровао да је настао од рибе шаркоперке.

Знамо да човек има душу која је бесмртна,а животиње не,оне имају животни дух који није бесмртан.Па како може човек настати од животиње?

Ако апостоли који од Господа примили Духа Светог кажу да је сво писмо од Бога,онда ја не видим за себе да  ми је корисно да нешто другачије тумачим и верујем.Из страха да не будем сутра међу оне којима ће Господ рећи "Ви нисте веровали Господу вашему".

И не постоји нешто што ће ме убедити другачије.

Подели на овим сајтовима

Из страха да не будем сутра међу оне којима ће Господ рећи "Ви нисте веровали Господу вашему".

Ја господа волим, и зато верујем у њега. Ту ваљда и лежи разлика између тебе који се уопште бојиш да рационално размислиш о еволуцији и нас који немам проблема са истом. Ми верујемо јер волимо, а ти јер се плашиш.

Ја никад нисам био атеиста као ти,ја сам своју веру наследио од оца који је био студент богословије,свештеници били кућни пријатељи које сам

А ја сам своју веру прихватио из љубави, нисам је наслеђивао, не верујем јер је то вера дедова мојих, већ јер сам спознао господа.

А ти се провери јеси ли остао и даље атеист јер ја такав дојам имам.

Нисам остао атеиста јер љубим господа свога свом душом својом, и свим срцем својим и свим разумом својим.

За разлику од неких који су се разума одрекли... из страха. :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...