kordun Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 o milosavljeviću jesi li oslobodio bibliju od jeresi, vidim potrga se već 3 dana u ovoj temi sve si potego od svetih otaca do klintona Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Da, takav utisak su mogli da steknu samo oni koji nisu ni čitali.... U Bibliji lepo piše da je Zemlja okrugla, samo treba pročitati. ISAIJA (gl. 40) 21. Ne znate li? ne čujete li? ne kazuje li vam se od iskona? ne razumijete li od temelja zemaljskih? 22. On sjedi nad KRUGOM zemaljskim, i njezini su mu stanovnici kao skakavci; *on je razastro nebesa kao platno i razapeo ih kao šator za stan. mozda bi neko trebalo da ti objasni razliku izmedju kruga i lopte... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 mozda bi neko trebalo da ti objasni razliku izmedju kruga i lopte... Јесте пророк Исаија знао шта је лопта у то време,играли фудбал тада,како другачије могао да објасни Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 o milosavljeviću jesi li oslobodio bibliju od jeresi, vidim potrga se već 3 dana u ovoj temi Ne oslobadjam ja bibliju od jeresi, pogresna adresa. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 mozda bi neko trebalo da ti objasni razliku izmedju kruga i lopte... ili tebi možda, pošto ti je krug i lopta jedno te isto, samo krug je 2D a lopta 3D projekcija jedne te iste stvari, ali vama bukvalnost u bibliji paše samo kad vama ide u prilog u svim drugim slučajevima jok Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 kako vas nije uopšte sramota Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 kako vas nije uopšte sramota Sta tacno da nas bude sramota? Rana crkva je prihvatala aristotelovsku logiku i mnogi su verovalo da je zmelja ravna i centar kosmosa. I to se isto argumentovalo biblijom i dansa odbacilo. I danas me neko ubedjuje da je evolucija nekompatibilna sa hriscnastvom. Jedini razlog zasto ti ili bilo ko drugi sumnja u evoluciju je upravo verovanje da hriscanstvo ne moze da posmatra stvari tako. De si ti ikad video coveka koji je ateista da sumnja u evoluciju? Nigde. Ko sumnja u evoluciju najvise - ekstremni muslimani, pa za njima ekstremni hriscani, pa za njima newagerske sekte. Ali kao sto se nekad verovalo da je zemlja ravna i da tako "zapoveda" biblija, tako se danas veruje da je svet stvoren pre 6 000 godina i da to zapoveda biblija. Ni jedno nit drugo nije tacno. Ako neko hoce da siluje svoj mozak, pa da veruje u te gluposti, slobodno, meni je sve jedno.. ali nemoj meni da namece kako sam ja neki jeretik jer ne delim misljenje. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 ma ne govorim ja o tome, nego brate eto na svog komšiju novog člana na forumu si navalio drvljem i kamenjem, umjesto da si otišao sa dečkom pa popio piće negdje, ni to ti nije dosta nego si navalio i na moju zemljakinju orion, e a kad ti se ja nakačim sad na glavu nećeš živ ostati.... pusti ljude da iznose svoje stavove, što vječito naturaš nekome svoje, nisu svi ko ti i ova tvoja ekipica na forumu ivica,zvonko, jozo i meho Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Изашао бих са ове теме уз коментар, једини раскол који се прави у цркви, прави се јер једна страна браће оће другу да пролгаси јеретицима ван саборност, само зато што се не слажу по појединим питањима. ma ne govorim ja o tome, nego brate eto na svog komšiju novog člana na forumu si navalio drvljem i kamenjem, umjesto da si otišao sa dečkom pa popio piće negdje, ni to ti nije dosta nego si navalio i na moju zemljakinju orion, Дошо човек да ми прича да сам јеретик и да +Давид кога ценим није веродостојан теолог. Човек не једе по три дана колико је предан христу.... предаје на ПБФ итд.. и сад "није веродостојан" једно је не слагати се са њим друго је отписати његову веродостојност. А твоја земљакиња, не прати причу и није видела где се цитирају свети оци шта причају о земљи, па нашла да аргументује да се то тако мислило у хришћанству одувек.. а сигурно знамо да је добар део ране цркве мислио да је зељма округла. Нисам хтео ту да се убацим, ал и ту греши, исаја да ј хтео да каже лопта, имали су јевреји израз за лопту у то доба... а да су круг и лопта једно те исто, није тачно круг је део и купе, није само лопте. Ал небитно је то нећу да се расправљам о томе. Ви морате да схватите да је библија уџбеник смисла живота а не науке, и свако мешање библије и науке је глупо, непотребно и контрапродуктивно... апсолутно силажење са поенте. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Изашао бих са ове теме уз коментар, једини раскол који се прави у цркви, прави се јер једна страна браће оће другу да пролгаси јеретицима ван саборност, само зато што се не слажу по појединим питањима. pazi jednu stvar meni je grozno čuti od nekoga da biblija nije tačna, toliko o tome i to ladno reći bez ikakvih argumenata, posljedice takvih nepromišljenih riječi mogu biti veliki greh, dobro je obi rekao treba mlo paziti šta piskarate po forumu, ovdije puno ljudi čita Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 pazi jednu stvar meni je grozno čuti od nekoga da biblija nije tačna, toliko o tome i to ladno reći bez ikakvih argumenata, posljedice takvih nepromišljenih riječi mogu biti veliki greh, dobro je obi rekao treba mlo paziti šta piskarate po forumu, ovdije puno ljudi čita Историјски и научно библија није тачна. Али није ни писана да буде уџбеник историје и науке. превелики значај придајете библији.. то је само књига о Богу а не књига од Бога. Црква је од Бога а не библија. Бог је био на земљи и није написао никакву књигу, већ су је написали они који су били уз њега. ДА је хтео да напише књигу, написао би је. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Нисам хтео ту да се убацим, ал и ту греши, исаја да ј хтео да каже лопта, имали су јевреји израз за лопту у то доба... а да су круг и лопта једно те исто, није тачно круг је део и купе, није само лопте. Ал небитно је то нећу да се расправљам о томе. Ви морате да схватите да је библија уџбеник смисла живота а не науке, и свако мешање библије и науке је глупо, непотребно и контрапродуктивно... апсолутно силажење са поенте. krug kao 2 d projekcija nije kupa, prikaži 2d projekciju kupe pa ces da vidis da to nije samo krug, istina je da je krug dio 2d projekcije valjka samo sto mu fali jos po neka projekcija jel de, pa onda nije ni projekcija valjka, teorijski krug je beskonačan skup radijalno raspoređenih tačaka jednako udaljenih od centra, istu tu teoriju kad primjeniš u 3 d dobiješ loptu, krug i lopta su jedno te isto teorijski, mani me svoje advokature i traženja polovičnih izlaza iz gluposti i neobrazovanosti nekog trećeg, šta ti je trebalo da se petljaš u to, ja te nisam zvao.... ali ti moraš biti svemu poklopac jer si popio svu pamet svijeta, pusti ljude da čitaju bibliju i da pitaju sta im nije jasno a nemoj da ih poklapaš praveći budale od njih i debile.... još ću jednom reći kako vas nije sramota da to činite što činite.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 krug kao 2 d projekcija nije dio kupe, prikaži 2d projekciju kupe pa ces da vidis da to nije samo krug, istina je da je krug dio 2d projekcije valjka samo sto mu fali jos po neka projekcija jel de, pa onda nije ni projekcija valjka, teorijski krug je beskonačan skup radijalno raspoređenih tačaka jednako udaljenih od centra, istu tu teoriju kad primjeniš u 3 d dobiješ loptu, krug i lopta su jedno te isto teorijski, mani me svoje advokature i traženja polovičnih izlaza iz gluposti i neobrazovanosti nekog trećeg, šta ti je trebalo da se petljaš u to, ja te nisam zvao.... ali ti moraš biti svemu poklopac jer si popio svu pamet svijeta, pusti ljude da čitaju bibliju i da pitaju sta im nije jasno a nemoj da ih poklapaš praveći budale od njih i debile.... još ću jednom reći kako vas nije sramota da to činite što činite.... Ma filozofiraj ti sta je Isaja mislio do ujutru, mene to ne zanima. Ja ti kazem sta su mislili rani crkveni oci koje ovde brat Srdjan proziva nepogresivim, i da ih mi nazivamo lazovima ako kazemo da grese. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Dzana ti sve sad. Danas su vernici najkonzervativnija grupa ljudi. A broj modernih medju njima je na nivou statisticke greske... Negde ste usput u proteklih 2000 godina nesto debelo pobrkali... Jok, bilo je takvih oduvek, samo danas ima interenta pa su takvi najglasniji. Ko sto su na internetu najglasniji Dverasi, Obraazovci i Radikali.. a posten svet slabije cujes. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 (измењено) Jok, bilo je takvih oduvek, samo danas ima interenta pa su takvi najglasniji. Ko sto su na internetu najglasniji Dverasi, Obraazovci i Radikali.. a posten svet slabije cujes. jes bitno da postoje "moderni" taki ko ti pa da prave neki prelaz između nas zaostalih i ovih neoliberala... ti si ovdije učestvovao u odbrani abortusa, gmo hrane i skoro svih boleština modernog doba, sad si spao još da maltretiraš tu normalne pristojne ljude Измењено Март 20, 2014 од Милан Ракић Речник Кордун, речник! Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука