Срђан(Православац) Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Imas ti pravo na svoje glediste, ali nemoj da predstavljamo kao sustinsko u veri - nesto sto nije, i kao istinu vere - nesto sto je misljenje. Моје гледиште није настало само од себе,већ из учења,по књигама,по православној филозофији. Да ли представљам лаж?Ја мислим да не. Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Моје гледиште није настало само од себе,већ из учења,по књигама,по православној филозофији. Iz istih knjiga si mogao da stekens utisak da je zemlja ravna ploca. Ne znam, jel si zauzeo to glediste? Да ли представљам лаж?Ја мислим да не. Ne, u ovom sluchaju predstavljas misljenje. A istinu samo gospod zna, cak ni nauka ne predstavlja stvarnost, vec modele stvarnosti. A ni sam covek ne vidi i ne moze da iskusi stvarnost, vec je "vidi" kroz svoje oci. Naprimer.. u stvarnosti boje ne postoje, postoji svetlo na odredjenoj frekvenciji a onda tvoj mozak to "oboji" u odredjenu boju. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Ne vidim zast oje tebi toliko neverovatno da gospod stvori coveka kroz evoluciju... zasto da ne? Stvorio prirodu i njene zakone i tokove, samim tim i evolujciju kao jedan tog prirode kroz koju je kreirao po slici svojoj, kreaciju coveka - coveka. Зато што не иде са оним што је написано "од праха земаљског",да је написано да је створен у води као жаба,риба па испливао на површину онда би веровао.Како било,нека верује како ко хоће ја као што рекох сматрам да ми није на корист. Требаћу сутра да се правдам пред Богом за сва веровања на суду Његовом.Овако држим се иза границе. Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Iz istih knjiga si mogao da stekens utisak da je zemlja ravna ploca. Ne znam, jel si zauzeo to glediste? Ne, u ovom sluchaju predstavljas misljenje. A istinu samo gospod zna, cak ni nauka ne predstavlja stvarnost, vec modele stvarnosti. A ni sam covek ne vidi i ne moze da iskusi stvarnost, vec je "vidi" kroz svoje oci. Naprimer.. u stvarnosti boje ne postoje, postoji svetlo na odredjenoj frekvenciji a onda tvoj mozak to "oboji" u odredjenu boju. Зашто их црква штампа и издаје кад ће да нам створе погрешно расуђивање. Значи на крају закључујеш да је истина да не знамо шта је истина. Онда тако и треба остати,по мени,да је Бог хтео Он би је дао. Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Od praha zemaljskog znaci od zemlje i svih onih elemenata koji postoje u prirodi. Ovaj stih se oduvek kod otaca shvtao bukvalno a ne kao puka alegorija. E sad ono sto eventualno ostavlja mesta za TE je kada je Bog uzeo zemlju onda je on prilikom stvaranja ljudskog tela mogao da primeni neki oblik evolucije. Ali bi to mogla samo da bude skokovita evolucija gde bi se metamorfoza odvijala trenutno po reci Bozijoj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Слажем се,Бог је човека створио из љубави,кад је пожелео да га створи зашто би му за то требало милион или више година. Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Кажем опет,по мени човек размишља на два начина,духовно и овоземаљски. Mogu li saznati kakvo je to duhovno razmišljanje? Je li to ono kada složiš dubokoumnu facu i razmišljaš? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Mogu li saznati kakvo je to duhovno razmišljanje? Je li to ono kada složiš dubokoumnu facu i razmišljaš? Ти си убедљиво највећа легенда форума. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Mogu li saznati kakvo je to duhovno razmišljanje? Je li to ono kada složiš dubokoumnu facu i razmišljaš? Можеш да сашнаш,то то је размишљање у оквиру вере по Христовом и апостолском учењу. Најбоље ћеш да сазнаш кад будеш молио Бога самог да ти подари разумевање и Духа Светог. Или можда да одеш у манстир и да проведеш неко време,у разговору са духовницима. Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Mogu li saznati kakvo je to duhovno razmišljanje? Je li to ono kada složiš dubokoumnu facu i razmišljaš? сазнаш*,да се исправим Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 @@Juan, Drago mi je da si opet tu Ivice "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 @@Срђан(Православац), "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orion Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Iz istih knjiga si mogao da stekens utisak da je zemlja ravna ploca. Da, takav utisak su mogli da steknu samo oni koji nisu ni čitali.... U Bibliji lepo piše da je Zemlja okrugla, samo treba pročitati. ISAIJA (gl. 40) 21. Ne znate li? ne čujete li? ne kazuje li vam se od iskona? ne razumijete li od temelja zemaljskih? 22. On sjedi nad KRUGOM zemaljskim, i njezini su mu stanovnici kao skakavci; *on je razastro nebesa kao platno i razapeo ih kao šator za stan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Da, takav utisak su mogli da steknu samo oni koji nisu ni čitali.... Npr Sveti Oci. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Зашто их црква штампа и издаје кад ће да нам створе погрешно расуђивање. Ista ta crkva je tolerisala dovodjenja sektasa Miroljuba Petrovica u manastire... To sto crkvena izdavacka kuca odstampa nesto ne cini to nesto istinom... niti lazi... vec misljenjem... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука