R.Žiskar Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Кордун, па ја тек сад видех да ти ниси служио војску О брате, па немој бити тако неозбиљан... Ма да ми организујемо за брата једно шестомесечно служење, да не буде црна овца? Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 a šta mogu, tako je kako je, pošteno sam rekao istinu, a smatram da je služenje vojske korisna stvar, to mi je dubogo uvijerenje, bez obzira sto je nisam sluzio imao sam prilike moje drugare da gledam kao vojnike i njihovu korisnu blagu transformaciju kao ličnosti.... Ја вазда, да си ти жив и здрав, нисам видое никакву благу трансформацију личности ни код једног који је служио војску. Једино сам видое да се неки мало угојили или мало смршали. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 iskreno cenim ovakav pozitivan iskorak kao odgovor, naglasio bih da ovde nije reč o tome koliko je kome bilo ,,lepo" u vojsci, već je ovde reč o ličnoj slobodi, i o tome da sam upravljaš svojim životom, a ne neko drugi a brate a koliko je to korisno, ajde dijeci daj slobodu da odlučuju hoće li ići u školu ili neće pa ćeš da vidiš rezultate, ajde daj odraslim ljudima slobodu da li će sebi uplaćivati penziono osiguranje ili će radije da prime te pare na ruke odma, treba malo oprezan biti sa slobodama jer često imaju negativne tendencije, liberalizam bi bio idealan da nema greha, da smo u eshatonu, a posto smo tu gdje jesmo ja uopste ne razumijem te liberaliste to je sunovrat društva Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Ма да ми организујемо за брата једно шестомесечно служење, да не буде црна овца? kasno je za mene brate, već sam rekao da sam to želio onda kada su isli i moji drugari a ne sada, čemu bi me sada učio ? disciplini, premator sam ja za to, a sto se drugih stvari tiče ja sam izašao iz rata , bolje vojne obuke nema od rata Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Ја вазда, да си ти жив и здрав, нисам видое никакву благу трансформацију личности ни код једног који је служио војску. Једино сам видое да се неки мало угојили или мало смршали. pa kad si ćorav, šta da ti kažem Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Ти којима је било "лепо" у војсци и нису били у војсци. Данашњи клици слушају маторе будале које су џабалебариле по годину дана у ЈНА и причају како су се "супер провели". А то је само зато што су били ленштине којима је супер било да немају никакве обавезе + плаћен смешај и храну. Ко је био у правој војсци никад неће рећи да му је било лепо јер је поента праве обуке да ти не буде лепо. Професионалним војницима свака част, а она комедија од "војног рока" надам се да се никад неће вратити. Значи људи моји, хајде да се више не расправљамо безвезе, него нађите мало смирења па слушајте шта овде старији и искуснији имају да кажу. Колико видим, многе сте отерали јер вероватно нису могли да слушају више те небулозе о Дверима, патриотизму, војним роковима и шта знам... Имате прилику да научите пуно. Има овде супер теолога, стучњака за разне ствари, чак имамо и војне пилоте. Само нас поштедите више тих детињарија, молим вас. badenac and Juanito је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Ти којима је било "лепо" у војсци и нису били у војсци. Данашњи клици слушају маторе будале које су џабалебариле по годину дана у ЈНА и причају како су се "супер провели". А то је само зато што су били ленштине којима је супер било да немају никакве обавезе + плаћен смешај и храну. Ко је био у правој војсци никад неће рећи да му је било лепо јер је поента праве обуке да ти не буде лепо. Професионалним војницима свака част, а она комедија од "војног рока" надам се да се никад неће вратити. Значи људи моји, хајде да се више не расправљамо безвезе, него нађите мало смирења па слушајте шта овде старији и искуснији имају да кажу. Колико видим, многе сте отерали јер вероватно нису могли да слушају више те небулозе о Дверима, патриотизму, војним роковима и шта знам... Имате прилику да научите пуно. Има овде супер теолога, стучњака за разне ствари, чак имамо и војне пилоте. Само нас поштедите више тих детињарија, молим вас. nikome u vojsci nije bilo lijepo kao i većini u školi što nije bilo lijepo, a svi bi da se vrate u to doba,samo je to druga tema. međutim postoji nešto što ostaje iz vojske ,a to je taj timski duh, međuljudski odnosi, nesto sto je za mlade ljude dragocijeno i što ne mogu da nauče od mame i tate Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 iskreno cenim ovakav pozitivan iskorak kao odgovor, naglasio bih da ovde nije reč o tome koliko je kome bilo ,,lepo" u vojsci, već je ovde reč o ličnoj slobodi, i o tome da sam upravljaš svojim životom, a ne neko drugi Па, реално, и кад сам ја ишао имао си опцију да не идеш, само је то тад била срамота. Данас није. Друго време. Ја сам слободно одлучио да идем у војску као и сви моји пријатељи и другови. Било је пар појединаца који су слободно одлучили да не иду у војску али врло мало и за неке од њих разумљиво зашто нису хтели да иду. Лепо је имати визију личне слободе у којој ти можеш како хоћеш али користиш све погодности које ти одговарају а које пружа друштво у којем живиш. Или краће, права да - обавезе не. Реално, и ја бих волео да имам слободу да возим без поштовања семафора и знака јер ја знам да ја возим пажљиво али не могу то да захтевам јер знам да има и оних који не возе пажљиво и који би злоупотребили непоштовање саобраћајних знакова. Е, сад, мој избор се састоји у следећем: 1. да мењам закон на прихватљив начин (већина гласача, већинска власт, редом), 2. да пронађем средину у којој могу да не поштујем саобраћајне знаке и да за то не будем кажњен и 3. да поштујем саобраћајне знаке. Ако има још неко решење, дајте да чујем. УБР, зар није цела прича почела око резервног распореда а не око служења? Ти си Иване, служио војску, колико сам разумео? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 чак имамо и војне пилоте Е, супер, колега Ракићу, ја бих да научим да пилотирам војним авионом, можеш ли кратак курс овако на форуму? feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Е, супер, колега Ракићу, ја бих да научим да пилотирам војним авионом, можеш ли кратак курс овако на форуму? heheh, pa brate vojni piloti su elita, znači najbolji među najboljim dobrovoljcima u psihofizičkom smislu, nije to samo stvar kursa, prvo moraš biti opaljen p oglavi da bi se uopšte time bavio, pošto sijediš na raketi dok se voziš Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 heheh, pa brate vojni piloti su elita, znači najbolji među najboljim dobrovoljcima u psihofizičkom smislu, nije to samo stvar kursa, prvo moraš biti opaljen p oglavi da bi se uopšte time bavio, pošto sijediš na raketi dok se voziš Имате прилику да научите пуно Према томе - дабоме. Ти си још млад и зелен и ти има да ћутиш и да учиш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад С. Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Ја нисам за враћање редовног служења војске.Стање у нашој војсци,пре самог укидања редовног служења,било је катастрофално. Ако буде кренуло редовно,а притом добијем позив,са задовољством ћу одбити,јер сам једва нашао посао,који са задовољством радим. Не интересује ме никакав рат,нити било шта што има везе с тим,довољно ми је погледати људе из комшилука,који су били у рату.Сви сносе последице(здравствене,психичке,менталне). Не каже се за џабе, "за идеале,гину будале".Највећи пример ове реченице,нека вам буде легија странаца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Е, супер, колега Ракићу, ја бих да научим да пилотирам војним авионом, можеш ли кратак курс овако на форуму? Па једино на неком симулатору Иначе, прича(наравно измишљења) је ономад, ва времја она самоуправног социјализма и браства и јединства била следећа... Поред мостарског аердрома била душевна болница-лудница. Наравно да није била никакава лудница. Мисли се на "стари логор" и на место где је била Ваздухопловна војна гимназија и хеликоптерски деташман Војне академије. Укратко, тамо где је снимама "Партизанска ескадрила". И поред те касарне је била фабрика авиона "Соко", али ето, за причу је битно да је била лудница И у касно поподне, питомци играли одбојку и лопта им прелети преко жице у двориште луднице. А пацијенти се управо шетаху у ишчекивању вечере... Питомци безуспешно покушавали да дозову да им добаце лопту, али се ови оглушиваху. И онда један прескочи жицу и оде по лопте, кад у том тренутку изађе доктор и позовве пацијенте на вечеру. Ови крену, а онај сват са лоптом преко жице... Ало друже и ти! Ајде на вечеру, остављај ту лопту!, дрекну доктор... Али ја сам пилот!, одговори му питомац... Ма сви смо ми пилоти!, дрекну доктор и посла двојицу рмпалија да овога приведу на вечеру, док војна полиција наравно након сат времена није реаговала... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Не каже се за џабе, "за идеале,гину будале".Највећи пример ове реченице,нека вам буде легија странаца. Pa oni ginu za pare, ne za ideale? Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад С. Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Pa oni ginu za pare, ne za ideale? Пример је само био.Не желим гинути због тврдоглавих политичара,и болесне Америке,која сеје зло по свету. Овде нека буде пример Ратко Младић и Слободан М. Мојој деци ће једног дана биће потребан нормалан отац,а не психички и ментално уништен од рата,јер други није хтео да попусти,или је јурио своје циљеве,а није знао,да кад умре,ништа неће понети. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука