Grizzly Adams Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 ko tebi soli pamet o naoružanju? jel često ti tako umišljaš? ... svakako jeste obuka u tom pravcu, ajde probaj bbiti papak među 30 mladića u sobi pa ćeš da vidiš kako će ti biti, nekako postaneš svijestan koje su ti pozicije u društvu, a to je vrlo korisno za ličnost, tako ja gledam na stvar, još nešto uopšte nije loše da znaš baratati vatrenim oružijem sutra da možeš braniti svoju porodicu, kuću,državu ako dušmanin navali, jer to radi narod, neće bog umijesto nas to da radi, da je po vama egoistima , da vi odlučujete i prevladavate onda bi svaku zemlju bilo lako okupirati, zlostavljati, ekspluatisati, ma raditi šta hoćeš, ali sreća ovaj svijet je sazdan većinom od drugačijeg materijala Да имаш стида, ућутао би и не би се јављао више. florenntina and drvce је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Чекај брате, шта да ти кажем? Желиш нешто свим срцем, то ти је апсолутно могуће, све што треба да урадиш предаш један папир.. и ти то не радиш и ту ми причаш неке изговоре? Колико дуго имаш Српско држављанство, и колико дуго имаш ту жарку жељу за коју се ниси распитао ни како да је оствариш? Мслим како очекујеш да ти верујем? http://www.mod.gov.rs/sadrzaj.php?id_sadrzaja=4383 Одговор: Добровољно служење војног рока са оружјем у Војсци Србије омогућава се, под условима који су прописани Законом о војној, радној и материјалној обавези: регрутима, женама и лицима у резервном саставу која су извршила цивилну службу или одслужила војни рок без оружја. Министарство одбране у средствима јавног информисања објављује јавни оглас за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем и курс за резервне официре Војске Србије. На добровољно служење војног рока са оружјем у Војсци Србије и за курс за резервне официре Војске Србије, могу се пријавити кандидати мушког и женског пола који у текућој години навршавају од 19 до 30 година живота. Да ли је могуће да за све ово време колико си држављанин СРбије ти ниси нашао времена да одслужиш војску коју жарко желиш? nisi očigledno upoznat sa stanjem stvari van srbije, o tome se radi, tvoja nevjera ima šuplje noge zbog toga, ja sam ti pokušao obijasniti no imaš pretvrdu glavu, puno ljuske , manje ostalog srpsko drzavljanstvo imam evo sad ce 2,5 godine od podnosenja zahtijeva a u rukama ga imam 2 godine, mislim da sam previse mator za sluzenje vojske po zakonu,a ovako kao ličnost sam odavno premator, ja sam to želio u onom dobu kad je normalno, znači 18-20 godina Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 srpsko drzavljanstvo imam evo sad ce 2,5 godine od podnosenja zahtijeva a u rukama ga imam 2 godine, mislim da sam previse mator za sluzenje vojske po zakonu,a ovako kao ličnost sam odavno premator, ja sam to želio u onom dobu kad je normalno, znači 18-20 godina А како си онда био на регрутацији? Значи овако жарко желиш, али када је требало, ти си морао на факултет, па кад си завршио факултет касно ти је са 27 година, бедара ти да будеш најстарији тамо - али ван тога жарко желиш. Хмм, десет година ниси могао да се наканиш на нешто што си жарко желео.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 ... Да имаш стида, ућутао би и не би се јављао више. zbog čega bi ućutao, šta sam ja to pogrešno rekao, jel to nije tako ? znaš čak i tokom normalnog obrazovanja dijeca se stavljaju u slične situacije, recimo ekskurzije, ikli dok sam ja isao u skolu postojala je sekcija izviđači pa smo išli na par dana kao mali kolektiv na logoorovanja i slično, vrlo slično vojsci i vrlo korisno za osobe po meni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 А како си онда био на регрутацији? normalno ko i svi, dobiješ pismo kući iz vojnog odsijeka da se javiš tad i tad u tu i tu sobu vojnog odsijeka , dođeš tamo, evidentiraju te, prođeš ljekarski pregled i to je to, možda je greška u terminu, ali u narod use to zove regrutacija....zatim ti odrede kada i gdje ideš u vojsku, s tom razlikom sto su moji zemljaci isli na čekanje, to je sve.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 мени који сам прошао ШРО Билећа Да имаш стида, ућутао би и не би се јављао више. Да, јеси. Види се. У војсци је важна једна ствар а то су две ствари: ред, рад и дисциплина! Куд ћеш веће радости него кад ти стигне водник шро-вац да заводи ред. Какве су то биле вртешке, ево, сад сам се осмехнуо.. kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 normalno ko i svi, dobiješ pismo kući iz vojnog odsijeka da se javiš tad i tad u tu i tu sobu vojnog odsijeka , dođeš tamo, evidentiraju te, prođeš ljekarski pregled i to je to, možda je greška u terminu, ali u narod use to zove regrutacija....zatim ti odrede kada i gdje ideš u vojsku, s tom razlikom sto su moji zemljaci isli na čekanje, to je sve.... НЕ занима мене шта је регуратција, ја сам је прошао. МЕне занима како си могао да добијеш позив за регуратацију а не можеш да служиш војску. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Кад мало боље размислим, ипак многи од нас овде говоре са врло различитих временских дистанци у служењу војног рока па стога и цела ова дискусија иде у правцу конфронтације а не конструктивног дијалога... Драшко and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Да, јеси. Види се. У војсци је важна једна ствар а то су две ствари: ред, рад и дисциплина! Куд ћеш веће радости него кад ти стигне водник шро-вац да заводи ред. Какве су то биле вртешке, ево, сад сам се осмехнуо.. generacije i generacije sa radošću na licu se prisjećaju svog služenja vojnog roka, to vidiš kud god se okreneš oko sebe kod nas, ali eto ima po neki koji to smatra besmislicom, bez obzira sto se u skoro cijeloj evropi do skora isto sluzio vojni rok ukljucujuci i zapadne zemlje isto, oni su po pameti ispred svih, njegoš je nula po mudrosti u odnosu na njih Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 A inace od svega ovoga naravno nista nece biti: Иначе, ево Министарство одбране је реаговало већ... САОПШТЕЊЕ Данашња изјава начелника Генералштаба Војске Србије приликом полагања заклетве мартовске генерације војника на добровољном служењу војног рока у Ваљеву, указује на обавезу и нужност коју Министарство одбране Републике Србије чини достављајући овај званични став:Трајно стратегијско опредељење којим се врши професионализација Војске Србије искључује разматрање и постављање на дневни ред пред државне органе питање редовног служења војног рока.Одлука о обустави служења војног рока није предмет преиспитивања у Министарству одбране, и самим тим није ни била предвиђена да буде тема у политичкој, стручној и војној јавности.Враћање на концепт обавезног служења војног рока искључило би припаднике Војске Србије из могућности учешћа у евро-интеграцијама и мировним мисијама широм света, за шта већ добијамо признања, као и у даљем повећању оперативне спремности за извршење свих војних задатака. МОРС Успут, врло "нес(п)ретно" срочено... Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Значи овако жарко желиш, али када је требало, ти си морао на факултет, па кад си завршио факултет касно ти је са 27 година, бедара ти да будеш најстарији тамо - али ван тога жарко желиш. Moj brat je išao sa 27, pošto je već bio apsolvent, i zvali su ga deda, časna starina, starac Fočo od stotinu ljeta i dr. Ali, on je bio navikao, pošto je i na fakultet stigao kasnije nego ostali... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 НЕ занима мене шта је регуратција, ја сам је прошао. МЕне занима како си могао да добијеш позив за регуратацију а не можеш да служиш војску. pa nije se ni računalo da ne mogu, nego trenutno ne mogu, nema kapaciteta, nato je jako ograničio vojsku r srpske, skresao je na nivo lovačkog drustva, kad se strani element umiješa u rad države onda je svašta moguće Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Кордун, па ја тек сад видех да ти ниси служио војску О брате, па немој бити тако неозбиљан... drvce, Драшко, feeble and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Кордун, па ја тек сад видех да ти ниси служио војску О брате, па немој бити тако неозбиљан... a šta mogu, tako je kako je, pošteno sam rekao istinu, a smatram da je služenje vojske korisna stvar, to mi je dubogo uvijerenje, bez obzira sto je nisam sluzio imao sam prilike moje drugare da gledam kao vojnike i njihovu korisnu blagu transformaciju kao ličnosti.... R.Žiskar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Кад мало боље размислим, ипак многи од нас овде говоре са врло различитих временских дистанци у служењу војног рока па стога и цела ова дискусија иде у правцу конфронтације а не конструктивног дијалога... iskreno cenim ovakav pozitivan iskorak kao odgovor, naglasio bih da ovde nije reč o tome koliko je kome bilo ,,lepo" u vojsci, već je ovde reč o ličnoj slobodi, i o tome da sam upravljaš svojim životom, a ne neko drugi Juanito and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука