obi-wan Написано Март 12, 2014 Пријави Подели Написано Март 12, 2014 oni imaju samo jednu stvar zajedničku, a to je da su obojica politički sveci, svako u svojoj crkvi...Zato ne izvrćite reči koje sam napisao. Elegantno si zaobisao ono sto sam postavio - ikone ruskog cara mirotoce, sto - osim detaljnog crkvenog ispitivanja - jasno pokazuje da je zaista svet covek u pitanju. Nije ti dobro da budes ovoliko tvrdoglav, jer je ovo sto si napisao nista drugo nego jedno veliko ruganje svetinji. Razmisli malo o tome. feeble, Ћириличар, Manastir Bradaca and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 12, 2014 Пријави Подели Написано Март 12, 2014 Auu brate, ja razumem da neko postuje Putina kao politicara, ali ovako nesto.. stvarno ne razumem. Kako dodjemo do toga kod politickog lidera (uz duzno postovanje Putin je i dalje samo politicki lider) crkveni dostojnici ovako ,,pogrese"?! Taj "pop" pripada raskolnickoj makedonskoj "MPC", to bi trebalo da ti dovoljno govori... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 12, 2014 Пријави Подели Написано Март 12, 2014 Pa nije on tu pogresio. Nikolaj se okrvavio na tu nedjelju kao Justinijan u "nika protestu" kada je izmasakrirano 13000 protestanta na hipodromu u Konstantinopolju. Ali i pored toga sto su razni hriscanski carevi radili teske zlocine i dovodili imperije do propasti svojim suludim ratovima, bilo je uobicajeno kanonizovati ih jer su darivali Crkvu i gradili zaduzbine. Mozda je trebao radi politicke korektnosti da se ne izjasnjava tako, jer je trenutno period u kome Crkva opet dominira u ruskom drustvu. Ali brate, ikone tog cara mirotoce na vise mesta u Rusiji. Zar ne mislis, iako je stvarno ucinio nesto lose, da je svakako mogao da se pokaje i uzraste u svetitelja? Zar je malo primera ljudi u istoriji Crkve koji su od najgorih zlocinaca preumili do najvecih svetitelja? Meni je to nekako sasvim ocigledno i kod ovog ruskog cara... Жика је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 12, 2014 Пријави Подели Написано Март 12, 2014 Ali brate, ikone tog cara mirotoce na vise mesta u Rusiji. Zar ne mislis, iako je stvarno ucinio nesto lose, da je svakako mogao da se pokaje i uzraste u svetitelja? Zar je malo primera ljudi u istoriji Crkve koji su od najgorih zlocinaca preumili do najvecih svetitelja? Meni je to nekako sasvim ocigledno i kod ovog ruskog cara... Ne znam koliko je gledanje u cuda ponajprije dokaz necije svetosti. Cini mi se da je jednom vl.Ignatije objasnjavao da se razlikuje prihvatanje svetitelja kod katolika i pravoslavnih. Kod katolika se izricito traze posebni znaci svise, dok kod pravoslavlja prihvatanje necije svetosti ima veze sa prihvatanjem lika i djela, pa jos i za vrijeme zivota doticne persone. Ne znam jel se Nikolaj pokajao, ali menio je ocigledno da ga je Crkva kanonizovala zato jer je pogubljen od neprijatelja Crkve. Mirotocenje je jako slab dokaz, jer mirotoce i starokalendarske ikone i mosti, i isticanje nepoznate tecnosti je svud prisutno sirom vaseljene. Evo proglasi u buducnosti Mirasa Dedeica za sveca i neka se formira kult postovaoca i nakon izvjesnog vremena neko ce izaci sa ikonom koja mirotoci. Tako mu nekako dodje. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 12, 2014 Пријави Подели Написано Март 12, 2014 Auu brate, ja razumem da neko postuje Putina kao politicara, ali ovako nesto.. stvarno ne razumem. Kako dodjemo do toga kod politickog lidera (uz duzno postovanje Putin je i dalje samo politicki lider) crkveni dostojnici ovako ,,pogrese"?! Тако брате, шта те ту чуди? Ово је јерес. А нема јереси а да је мантија није покренула. Ћириличар and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manastir Bradaca Написано Март 12, 2014 Пријави Подели Написано Март 12, 2014 oni imaju samo jednu stvar zajedničku, a to je da su obojica politički sveci, svako u svojoj crkvi...Zato ne izvrćite reči koje sam napisao. ako pod izrazom "politicki svetac" podrazumevas vladare-svetitelje,to znaci da su i Nemanjici tzv. "politicki sveci" ? Дуња and Руси долазе је реаговао/ла на ово 2 Kада би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа,ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином. Манастир Брадача Монах Нектарије Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 12, 2014 Пријави Подели Написано Март 12, 2014 Ствар је у томе што је многима појам светости поптуно неправославан. Зато су им овакве ствари чудне и лупетају о некаквим политичким светитељима. Светост у Цркви није тек скуп моралних особина а Светитељи нису они око којих играју шарени лептирићи. Manastir Bradaca, kordun and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 12, 2014 Пријави Подели Написано Март 12, 2014 Нема земаљаког цара а да нема крви на рукама. Таман он важио и за хришћанског. Manastir Bradaca and lab_man је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manastir Bradaca Написано Март 12, 2014 Пријави Подели Написано Март 12, 2014 ko ne razume pojam svetosti,neka preslusa ovo predavanje „О светости и светима“ bgpj је реаговао/ла на ово 1 Kада би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа,ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином. Манастир Брадача Монах Нектарије Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Март 12, 2014 Пријави Подели Написано Март 12, 2014 ko ne razume pojam svetosti,neka preslusa ovo predavanje „О светости и светима“ nije svetac onaj koga mi proglasimo za svetitelja, već onaj koga Bog proglasi za sveca... :bendoff: Натан је реаговао/ла на ово 1 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Руси долазе Написано Март 12, 2014 Пријави Подели Написано Март 12, 2014 Колике крајности у мишљењима међу теолозима у стварима у којима би трехало да постоји саборност. Цар Николај је Свети Мученик и ко мисли другачије у заблуди је јер се коси са одлукама Цркве и расуђивањима духовних горостаса као што су Свети Владика Николај, Свети Јован Шангајски и многих других. Између осталог ту су и Божије потврде у виду миротиочивих икона Цара и Царске Породице као и бројна исцелења ту је ствар већ кристално јасна и неупућеном мирјанину. bgpj, Жика and Orthophill је реаговао/ла на ово 3 NATO STEP BACK NO PLACE FOR YOU IN SERBIA!!! EU YOU WILL NOT CONQUER LAND OF THE SERBS!!! СРБИНЕ БРАТЕ ЗАР ИМ ВЕРУЈЕШ? ЖЕЛЕ НАМ ЗЛО ЛИЦЕМЕРИ ЗАПАДА, НЕ ДАЈ СЕ ПРЕВАРИТИ!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Март 12, 2014 Пријави Подели Написано Март 12, 2014 Taj "pop" pripada raskolnickoj makedonskoj "MPC", to bi trebalo da ti dovoljno govori... Отац архимандрит Методије је заменик игуман манастира Валаама, који колико је мени познато припада Руској Православној Цркви. А МПЦ припада колико што и вл. Григорије Захумски припада РКЦ. Руси долазе је реаговао/ла на ово 1 Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Руси долазе Написано Март 12, 2014 Пријави Подели Написано Март 12, 2014 Отац архимандрит Методије је заменик игуман манастира Валаама, који колико је мени познато припада Руској Православној Цркви. А МПЦ припада колико што и вл. Григорије Захумски припада РКЦ. Да то је била посета Путина манастиру Валам у Финској. Не знам откуда информација о мпц. NATO STEP BACK NO PLACE FOR YOU IN SERBIA!!! EU YOU WILL NOT CONQUER LAND OF THE SERBS!!! СРБИНЕ БРАТЕ ЗАР ИМ ВЕРУЈЕШ? ЖЕЛЕ НАМ ЗЛО ЛИЦЕМЕРИ ЗАПАДА, НЕ ДАЈ СЕ ПРЕВАРИТИ!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Март 12, 2014 Пријави Подели Написано Март 12, 2014 Да то је била посета Путина манастиру Валам у Финској. Не знам откуда информација о мпц. Човек је Македонац, и када му је отац преминуо служио је опело са клирицама из МПЦ (али не и литургија). Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 12, 2014 Пријави Подели Написано Март 12, 2014 Светост у Цркви није тек скуп моралних особина а Светитељи нису они око којих играју шарени лептирићи. Али ипак када неко достигне светост, зар то не подаразумева да је у том тренутку достигао и одређене вредности које подразумевамо кад поменемо хришћански морал? Без обзира како је неко живео до тога, ако је живот завршио као светитељ, онда ми се чини да мора да га је завршио и као моралан човек... Жика and kordun је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука