Jump to content

Због шамара и прута (потенцијално) у затвор - Још једна идеолошка утопија од које ћемо имати штете

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 347
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

On 9. 3. 2014. at 23:17, Милосављевић рече
знам за родитеље и децу који имају апсолутан однос поверења и дискусије

Ja o tome i govorim.

Povjerenje se najteže gradi, i jedan potez može da ga sruši. Na stranu to, što kažem najčešće se nema vremena za upuštanje u sve probleme, pri čemu dolazi do jaza u razumijevanju, o kojem sam govorio. I tu već na scenu stupaju karakteri. Tada roditelji najčešće žele da drže djecu pod kontrolom kako bi lakše "rješavali probleme". A moraš se složiti da o tome baš nijesmo pričali.

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

On 9. 3. 2014. at 23:21, Милосављевић рече

Ајде брате Ђуро што мораш одмах да будеш циничан, јја вам само преносим моје мишљење ко дојучерашње дете, ти то мишљење одмах нидподиштаваш и циничан си према мени, без да сам ти ишта цинично, безобразно или дрско рекао.

Дај батали више то.

Није ми то био циљ...скрећем пажњу на ситуације које се понављају након бесконачно много упозорења, објашњења, претњи и ситуација у којима дете може да настрада. Само то...праштај.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ja o tome i govorim.

Povjerenje se najteže gradi, i jedan potez može da ga sruši. Na stranu to, što kažem najčešće se nema vremena za upuštanje u sve probleme, pri čemu dolazi do jaza u razumijevanju, o kojem sam govorio. I tu već na scenu stupaju karakteri. Tada roditelji najčešće žele da drže djecu pod kontrolom kako bi lakše "rješavali probleme"

Јаз у разумевању је нормалан, али јаз у дискусији је већ озбиљан проблем. Немогућност остваривања било какве дискусије. Ја рецимо тај проблем имам.

Мени је јако велики проблем да дискутујем са мојим родитељеим јер се због њиховог кажњавања, које узгред није било страшно... дакле није било неких батина великих, по дупету, и затварање у собу... одмах ми се роде екстремно негативне емоције, и просто ми је немогуће уопште да дискутујем са њима.

Сад, не учим ја овде никог како да васпитава моју децу. Ја вам дајем савет из перспективе дојучерањег детета.

Цитат
Није ми то био циљ...скрећем пажњу на ситуације које се понављају након бесконачно много упозорења, објашњења, претњи и ситуација у којима дете може да настрада.

Таман посла брате ђуро да сам мислио да не ваља дебело игрдити дете када гуре прсте у штекер!

Као што рекох не учим никог ништа,  али кажњаве препоручујем само када је случак есстремни и када треба на јак начин да се скрене пажња... све остлао што може да се исправи временом, мислим да је боље некажњавањем.

• Волим 1

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

On 9. 3. 2014. at 23:17, Avocado рече

Kada bi svi kažnjavali decu onako kako Milivojević preporučuje, ovo nam nikada ne bi ni bila tema.

Ja upravo zastupam teoriju da je roditeljima potrebna edukacija kako bi se nosili sa svim problemima vaspitanja dece u danasnjem drustvu.

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

Мој покојни ђед по мајци је говорио за нас унуке: "Живели моји осветници!"

Подели на овим сајтовима

On 9. 3. 2014. at 23:28, Милосављевић рече
Јаз у разумевању је нормалан, али јаз у дискусији је већ озбиљан проблем. Немогућност остваривања било какве дискусије. Ја рецимо тај проблем имам.

Čuš, da diskutuju sa advokatom.

Ti nijesi normalan.

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

On 9. 3. 2014. at 23:31, Ђуро Станивук рече

Мој покојни ђед по мајци је говорио за нас унуке: "Живели моји осветници!"

I moja baka je govorila isto  :D

Подели на овим сајтовима

On 9. 3. 2014. at 23:44, Oglo рече

Zar ti nijesi u toj branši?

Ја сам студент права, а тренутно орем њиве... :)

посадио сам неке лале додуше скоро, нема ништа од орања још неко врме :Р

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

On 9. 3. 2014. at 23:28, Милосављевић рече
Јаз у разумевању је нормалан, али јаз у дискусији је већ озбиљан проблем. Немогућност остваривања било какве дискусије. Ја рецимо тај проблем имам. Мени је јако велики проблем да дискутујем са мојим родитељеим јер се због њиховог кажњавања, које узгред није било страшно... дакле није било неких батина великих, по дупету, и затварање у собу... одмах ми се роде екстремно негативне емоције, и просто ми је немогуће уопште да дискутујем са њима

Пртпостављам да овакав јаз није последица ћушки које помињеш, него недовољног дијалога , разумевања и поверења. 

Постоји сродна тема на форуму у којој невела пар примера психичког злостављања ( урлање по кући, омаловажавање, набијање осећаја кривице и гриже савести), где није било физичког кажњавања, а последице су огромне ( психосоматске болести). 

Да ли ће неко због таквих ствари ићи у затвор ?

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

On 9. 3. 2014. at 23:48, Лидија Миленковић рече
Да ли ће неко због таквих ствари ићи у затвор ?

Ма овакав закон је само у циљу даље поларизације становништва... 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...