Jump to content

Због шамара и прута (потенцијално) у затвор - Још једна идеолошка утопија од које ћемо имати штете

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 347
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

mnogo su mi teži bili razgovori od batina, jer sam bio duboko nesrećan kad dobijem kaznu da ne mogu sa drugom djecom da se igram npr po par dana,

Pa to je kazna, tako i treba da deluje...  

Nije vaspitanje bez batina vaspitanje bez kazne.

Meni je isto mnogo teže padalo kad sam bila tinejdžerka da mi ukinu džeparac za tu nedelju, i bilo je vrlo delotvorno.

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

znam , ali koliko ti  je djelotvoran običan razgovor, ja kad sam bio klinjo mene nije mogla ni lopata u glavu stopirati koliko sam blesav bio, onako kad me stara opali motkom preko leđa ja se smirim instant, malo peče ali brzo prođe, bilo je i razgovora, mnogo su mi teži bili razgovori od batina, jer sam bio duboko nesrećan kad dobijem kaznu da ne mogu sa drugom djecom da se igram npr po par dana, bukvalno patio, a batine su i zdrave zbog cirkulacije krvi i još prave čovjeka od tebe, sutra kad te ujede stršljen  u čelo da ne plačeš ko curica ili ne daj bože kad je oluja pa grmi  a ti okreneš plakati kao što rade savremena djeca od po 12 godina, svojim očima vidio

...i tako, ne moraš da odgovoriš...zaboravi da sam pitala išta.

Meni je jako žao što su te tukli :(

Подели на овим сајтовима

Drugo je lupiti dete po guzi kad krene da brka prste po utičnici za struju, a drugo je ozbiljno fizičko kažnjavanje. 

Što je dete veće, fizička kazna mora da bude manja.

I po nekom pravilu, roditelji češće biju decu zato što su oni nervozni, a ne zato što su deca baš potpuno nemoguća. 

Da roditelji valjaju, zakon ne bi bio potreban. 

zavisi sta djete radi, ako ide okolo i razbiaj drugoj djeci glavu onda i kazna mora biti jača, ovaj svijet je surov, a batine su vaspitna mjera obavezna, onaj ko ih nema kao djete taj može ispasti u većini slučajeva samo debil ili će nastradati u adolescenciji totalno, zaradiće komplekse svih vrsta  jer će se naću u surovom okruženju ko mamina i tatina maza

Подели на овим сајтовима

znam , ali koliko ti  je djelotvoran običan razgovor, ja kad sam bio klinjo mene nije mogla ni lopata u glavu stopirati koliko sam blesav bio, onako kad me stara opali motkom preko leđa ja se smirim instant, malo peče ali brzo prođe, bilo je i razgovora, mnogo su mi teži bili razgovori od batina, jer sam bio duboko nesrećan kad dobijem kaznu da ne mogu sa drugom djecom da se igram npr po par dana, bukvalno patio, a batine su i zdrave zbog cirkulacije krvi i još prave čovjeka od tebe, sutra kad te ujede stršljen  u čelo da ne plačeš ko curica ili ne daj bože kad je oluja pa grmi  a ti okreneš plakati kao što rade savremena djeca od po 12 godina, svojim očima vidio

:)):)) :)):)) :)):)) :)):))

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

zavisi sta djete radi, ako ide okolo i razbiaj drugoj djeci glavu onda i kazna mora biti jača, ovaj svijet je surov, a batine su vaspitna mjera obavezna, onaj ko ih nema kao djete taj može ispasti u većini slučajeva samo debil ili će nastradati u adolescenciji totalno, zaradiće komplekse svih vrsta  jer će se naću u surovom okruženju ko mamina i tatina maza

kordun, čuješ li sebe?

Pa, agresivna djeca u društvu reflektuju stanje u porodici. Ne misli da su djeca koju roditelji ne tuku slabići... ne živimo u Sparti.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

kordun, ne možeš nekome dati nešto što samim rođenjem stiče, ni ti ni murijii od tebe.

Moje pitanje se odnosilo na:

...i nisi mi dao odgovor. Kakvu su to slobodu žene dobile, a da je samim rođenjem kao samosvjesna bića nisu stekle.

O kakvim "ženskim slobodama" govoriš...loši ljudi...slabljenje porodice...o čemu pričaš?

već sam ti rekao o čemu pričam al se praviš malo ćorava, jesam ti reko da je danas normalno, razvodi , abortusi, a sve je krenulo sa tzv zenskim slobodama prvo je jedna zena pocela to da zloupotrebljava pa 10 , pa 100 pa milion i danas je to normalno, danas je to kod vecine ljudi sasvim realna opcija , ranije je to bilo nezamislivo, kada se sazna za  tako nesto poslejdice su  se osjecale i na siroj familiji i na potomstvu, znaš ti o čemu ja pričam no se praviš da ne znaš

Подели на овим сајтовима

već sam ti rekao o čemu pričam al se praviš malo ćorava, jesam ti reko da je danas normalno, razvodi , abortusi, a sve je krenulo sa tzv zenskim slobodama prvo je jedna zena pocela to da zloupotrebljava pa 10 , pa 100 pa milion i danas je to normalno, danas je to kod vecine ljudi sasvim realna opcija , ranije je to bilo nezamislivo, kada se sazna za  tako nesto poslejdice su  se osjecale i na siroj familiji i na potomstvu, znaš ti o čemu ja pričam no se praviš da ne znaš

Rekao si mi da sam ćorava :(  :cmizdrenje:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

kordun, čuješ li sebe?

Pa, agresivna djeca u društvu reflektuju stanje u porodici. Ne misli da su djeca koju roditelji ne tuku slabići... ne živimo u Sparti.

to je obična glupost, agresivna djeca imaju vrlo često  višak  testosterona u krvi, može porodica da bude idealna a dijete  živahno, to što tvrdiš nije tačno, da je samo to onda bi sva djeca iz ludih porodica bila isto luda, a ono vrlo cesto imamo primjer sasvim suprotan, imamo povucenu djecu,pričaš sad bez veze samo da mi kontriraš

Подели на овим сајтовима

Pa i Ayla je u pravu

Ovo nije crno bela prica, tako da bitna je mera.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

to je obična glupost, agresivna djeca imaju vrlo često  višak  testosterona u krvi, može porodica da bude idealna a djete  živahno, to što tvrdiš nije tačno, da je samo to onda bi sva djeca iz ludih porodica bila isto luda, a ono vrlo cesto imamo primjer sasvim suprotan, imamo povucenu djecu,pričaš sad bez veze samo da mi kontriraš

Neću više da ti kontriram...evo, u pravu si šta god da kažeš.

(i dalje zvoni...čorava   :(( )

Подели на овим сајтовима

Neću više da ti kontriram...evo, u pravu si šta god da kažeš.

(i dalje zvoni...čorava   :(( )

ma i ti su u pravu isto al i ja sam, dobro kaže dino , stvar se nalazi na sredini, ne ni na mojoj ni na tvojoj strani, sto opet znači da je ovaj najavljeni zakon  velika greška.... 

za ćorava izvini, pogrešio sam!

Подели на овим сајтовима

ma i ti su u pravu isto al i ja sam, dobro kaže dino , stvar se nalazi na sredini, ne ni na mojoj ni na tvojoj strani, sto opet znači da je ovaj najavljeni zakon  velika greška.... 

za ćorava izvini, pogrešio sam!

:(( 

Da sam bliže, možda bi me i udario...da shvatim :(

Hajde probaj bez grubih riječi, polako...prijateljski. Probaj da objasniš. Shvatiću ja sve. I da si ljut što su tebe kažnjavali i da svoje dijete ne želiš da povrijediš jer mu želiš najbolje u životu. Najboljeg oca, najboljeg prijatelja i savjetnika...želiš da mu budeš uzor i da te ne pamti po batini i kazni, nego po dugim i mudrim razgovorima.

Probaj, znam da možeš :)

Подели на овим сајтовима

Sveti Jovan Zlatoust ovako govori o neophodnosti kažnjavanja dece:

ja sam čitao jedno izdanje svetigore o vaspitanju dece, baš su obradili svetog Jovana Zlatoustog i tamo se jasno kaže, odnosno sveti Jovan kaže, da decu ne treba tući nikada, treba im zapretiti a pretnje se uglavnom nikad ne ostvare. 

Подели на овим сајтовима

svi smo mi slika i prilika svojih roditelja.

To kad je dete patološki arogantno, nasilno ... sve je to on iz kuće poneo.

Na deci se vidi ono što roditelji , kao odrasle jedinke, ne pokazuju...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...