Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 A kakva je razlika između toga što nam se država uvlači u kuće, i toga što crkva pokušava da se uvuče narodu u gaće, krevete i polne organe? Pošto se u kuće poodavno uvukla? Moжда си ти помислила како ја лемам своје бебце,па си гнев против мене упутила према мојој Цркви. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 A kakva je razlika između toga što nam se država uvlači u kuće, i toga što crkva pokušava da se uvuče narodu u gaće, krevete i polne organe? Pošto se u kuće poodavno uvukla? Разлика је у томе што се Црква увлачи, како кажеш, само тамо где је позвана и где је човек добровољно прихвата. Са друге стране, држава се увлачи силом тамо где није позвана. То је огромна разлика. Volim_Sina_Bozjeg, Mилена КШ, nana and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Jedan moj komšija i ja smo jedini bili ludi pa prijavljivali kretenku koja mlati svoje dete kad god ovo nešto ne uradi kako treba.Komša je prvi zvao, reče mi- otpilili ga policajci. Otpiliše i mene, kažu- neka svako vaspitava svoje dete kako hoće. A ovamo ulica odjekuje. Rezultat je da dete ima psihičke smetnje koje se odražavaju na inteligenciju. koje nije imalo pre nego što je počela sezona vaspitavanja. Ne znam kako neko može da udari svoje dete. То су патолошки случајеви и не треба их поистовећивати са разумним и безазленим батинама нормалних родитеља. Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Четврто дете наше,Макрина,Хвала Богу,добила прву ћушку по гузи.Сад ће две године.Не да је размажена,не да јој се све чини,него је то прешло у обест.Наравно,нећеш тући дете док је мало и док ништа не разуме али зато сад су се створили условииии па је добила лепо по гузи пар пута,па да видиш кад подигнем прутић у ваздук како зна да се смири.Хм! Milan Nikolic, Александар Милојков, Богдан_ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Zavisi sve to od opšteg pristupa djeci, ako idemo već u uhodanim tračnicama AustroUgarske škole koja je izgleda na Balkanu jedina poznata i priznavana onda zaista tamo batina, šipka i prut itekako imaju svoju važnu ulogu u cijelom tom sistemu. No, problem je s nama na Balkanu što za nekakav drugačiji sistem ustvari ni ne znamo. Koliko učitelja iz Srbije, Bosne, Hrvatske, Crne Gore ili Makedonije bi savladalo raditi prema ovom češkom programu rada s djecom koji je ustvari izmislio sam Jan Amos Komenski i koji je poznat pod svojim drugim popularnijimn nazivom "Škola igrom"? Možda samo neki iz Slovenije bi pristali na tako nešto. Šteta što ne razumijete češki, tako biste ustanovili sa koliko poštovanja se ta učiteljica njima ustvari obraća kao sebi ravnima, djeca osjećaju odgovornost za sve što urade ili ne urade. Mnogi učitelji ne bi bili u stanju ni pola sata odradit u ovakvom sistemu jer bi im to bilo sve tako haotično i nekontrolisano, tamo nema klupa, nema katedre, nema table a nema ni šipke. A na ispitima imaju rezultate uporedive sa klasičnim školovanjem pa čak i bolje u društvenim oblastima i na polju vaspitanja jer škoíla nije samo obrazovanje već i vaspitanje. A sve to što se tiče vaspitanja u školi tiče se i vaspitanja kod kuće, oboje nam je još u tom austrougarskom obrazovnom i vaspitnom podrumu. Inače ni to austrougarsko obrazovanje nije za nikakvu generalnu osudu jer je u svoje vrijeme bilo najmodernije i najuspješnije u Evropi, ono je iznjedrilo i takve veličine kao Nikolu Teslu i druge. No, ne može se sad čitavu vječnost ostati na tome što se tada smatralo dobrim. Vrijeme svuda ide naprijed ali neke ideje kao Jana Amosa Komenskog imaju univerzalnu i nadvremensku vrijednost. Problem je samo u tom, što ih nismo isprobali i ostvarili u praksi i u realu. Dobrá škola: Role dobrého učitele ve třídě Dobra škola. Uloga dobrog učitelja u školi Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Moжда си ти помислила како ја лемам своје бебце,па си гнев против мене упутила према мојој Цркви. Prekini da paranoišeš, tvoje postove odavno ne čitam i ne obraćam se tebi. То су патолошки случајеви и не треба их поистовећивати са разумним и безазленим батинама нормалних родитеља. Ovo je oksimoron. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Ovo je oksimoron. Није оксиморон. Не можеш стављати знак једнакости између манијакалних родитеља који злостављају своју децу и чије батине представљају озбиљно психо-физичко повређивање детета са умереним и разумним физичким кажњавањем. Проблем и јесте у томе - што овај нацрт закона изгледа да то поистовећује. Прво свакако треба забранити, а друго не. Богдан_, Deja Vu, ИгорМ and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Volim_Sina_Bozjeg, on 11 Nov 2014 - 23:36, каже: Мене је баш дубоко дотакла ова тема,будући да сма отац два сина од којих старији нема ни 4 године,не плашим се толико за казне које држава спрема,него се плашим да држава улази у приватни дом,оазу приватности једне породице,на најперфиднији начин и то преко такве светиње као што су деца. Већ видим,разне радионице,психологе,комплетан државни апарат у служби разарања приватности дома сваке породице. Мислите ли да неће смети свака шуша на улици да пита моје дете из чиста мира или из чисте злобе,да ли те дете батинају кући ако нешто погрешиш? Нема више светости,приватности и блажене интимности породичног дома, држава је постала водећа светиња а људи на власти нови "Адам" од новог Адама Христа Исуса већи. Врло ме ово узнемирава,јер знам да такав дух и свест нема граница. (искористио сам твој пост јер спомињеш државу у том смислу па сам и ја хтео да поделим своје мисли.) A kakva je razlika između toga što nam se država uvlači u kuće, i toga što crkva pokušava da se uvuče narodu u gaće, krevete i polne organe? Pošto se u kuće poodavno uvukla? Мени се не обраћаш? волиш мало да манипулишеш људима? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 @@Margareta, DR ZORAN MILIVOJEVIĆ: TELESNO KAŽNJAVANJE DECE – DA, ALI RAZUMNO http://www.detinjarije.com/dr-zoran-milivojevic-telesno-kaznjavanje-dece-da-ali-razumno/ obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Мени се не обраћаш? волиш мало да манипулишеш људима? Pa eto ti dokaza koliki bes imam usmeren prema tebi- nemam pojma ni čiji sam post citirala. Nebitan mi je autor. Možda misliš da ja manipulišem, ali veruj mi, ne radim to ni približno dobro koliko ti pokušavaš da izigravaš mučenika i napadnutog jadnika. Paranoišeš, eto. Moj bes je usmeren prema retardima sa kratkim živcima koji nemaju pojma kako da gaje svoje dete. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 A woman with attitude. facenew22222222 Ja cu prebijem tvoje, a ti moje dete i stvar rešena! ) facenew22222222 Volim_Sina_Bozjeg and LISA је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Moj bes je usmeren prema retardima sa kratkim živcima koji nemaju pojma kako da gaje svoje dete. Маргарета, судећи по садржају постова "кратке живце" у овој дискусији за сада имаш само ти. Дадох ти да прочиташ стручни чланак (др Зоран Миливојевић) и да се увериш да ниси у праву. Богдан_, obi-wan, Драшко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Ja sam volela sve da rušim i uzimam i igram se sa svim što mi je na dohvat ruke Onda je majka uradila jednostavnu stvar- rekla nosite se miljei i šugave vaze i sve što je bilo meni na dohvat ruke su bile- igračke. Nisam mogla da se povredim, nisam mogla ništa da razbijem. Takođe, bele zidove su krasile moje umetničke kreacije čiča gliša i maca i kuca. U toj kući je živelo dete, a ne sterilni robot. Ishod- mene kad su vodili u goste daju mi papir i olovku, bojice nisam ni tražila, i možemo sedeti do ujutru. Ne mdam. Kad su došli neki klinci kod nas, davno beše, haos napavili, rasturili kuću, poubijali ribice u akvarijumu. njihova majka se čudom čudi. Kaže- pa oni su tako mirni kod kuće, otac im je strog, ne ponašaju se tako. Da, draga mama- deca su ti neiživljena. Све може тако да се протумачи али је питање шта стоји иза тога. Сваки екстрем је лош, нема универзалног обрасца. Не знам шта би рекао неки педагог или психолог, али деца се васпитавају интуицијом можда више него "причом или батинама". А робот је свакако стерилан? Нес па? Мислим да јако вучеш у једну страну и искључујеш оправданост било каквог физичког кажњавања деце. Све се бојим да по српским селима, где хвала Богу има пуно вредне и васпитане деце, нису коришћена "биљна" средства типа прутова и сл. а негде сигурно и "ручни" рад. Сад се иде у један нов екстрем и то је јако лоше. Слобода је свесна неопходност, што рече Нејгауз, и треба деци врло ставити до знања шта су има обавезе шта се мора, иначе одосмо.... Bokisha је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Pa eto ti dokaza koliki bes imam usmeren prema tebi - nemam pojma ni čiji sam post citirala. Nebitan mi je autor. Možda misliš da ja manipulišem, ali veruj mi, ne radim to ni približno dobro koliko ti pokušavaš da izigravaš mučenika i napadnutog jadnika. Paranoišeš, eto. Moj bes je usmeren prema retardima sa kratkim živcima koji nemaju pojma kako da gaje svoje dete. Ако може мало људскости у нашим заједничким јавним темама. Можеш ли сагледати,да ја не могу,видети, да ти не знаш чији одговор цитираш.'? Дакле ни то да ти је аутор небитан,не може да се види. Наравно да ћу терати мак на конац ако видим неистину и није ми тешко. Мој бес је такође усмерен према људима који васпитање детета (ради комфора и лењости,неодговорности) своје обавезе око васпитања решавају уз помоћ батина свакодневно. Мучеником радовање Ма у реду ја сам заиста такав код тебе,каквим ме ти видиш. Ако не желиш да ме читаш,онда немој, ја ћу се јављати на сваку моју цитирану реч,јер ћу помислити да си се предомислила и прочитала мој пост. Иначе нема љутње не занима ме тензија... Драшко је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Prekini da paranoišeš, tvoje postove odavno ne čitam i ne obraćam se tebi. Видиш шта ме сачека? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука