Jump to content

Због шамара и прута (потенцијално) у затвор - Још једна идеолошка утопија од које ћемо имати штете

Оцени ову тему

Препоручена порука

@@Volim_Sina_Bozjeg,

Једна од тема која те чека на тим семинарима је и "Родитељ као рефлексивни практичар", пошто сам ја као просветар слушао ону "Наставник као рефлексивни практичар". Па кад ти психо-педаго-демагози исперу мозак, неће ти више пасти на памет да бијеш дете. :D  

Подели на овим сајтовима

• Одговори 347
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Mene je recimo majka istukla kad sam kao mali bacio giros u potok Bili smo u Budvi, imao sam 3-4 godine... Više pamtim kroz priču, nego što se sećam, ali se sećam drugih slučaja.

И да су ту улетели душебрижници у униформи који опште не познају твоју мајку?

Тако је брате, припреми се за интересантне семинаре. :)

Ваљда је то оно искушење које Христос допушта кад неко има благодат а зове се дуготрпељивост,па нам је судба да тако упознамо ту врлину...

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

@@Volim_Sina_Bozjeg,

Једна од тема која те чека на тим семинарима је и "Родитељ као рефлексивни практичар", пошто сам ја као просветар слушао ону "Наставник као рефлексивни практичар". Па кад ти психо-педаго-демагози исперу мозак, неће ти више пасти на памет да бијеш дете. :D  

Брате све ти верујем. Отеће нашу децу и направиће од њих јаничаре у служби државе. Грађанин је дужан да поштује законе и кад то постане непрекидна унутрашња исусова молитва видећемо да су нам се родила деца уствари само да постану јаничари.

Под хитно да им говоримо о Хришћанском животу ако Бога знамо.(опште није параноја,рат су објавили)

Наравно да је ту и дефектолог,јер човек у твојим и мојим годинама нема никакав став нити је научио нешто у животу,идемо са дна,дакле дефектолог.

Подели на овим сајтовима

И да су ту улетели душебрижници у униформи који опште не познају твоју мајку?

Imaju i oni dečicu kući, koju treba nahraniti (s tim naravno mi nije ni cilj opravdati što bi bilo dalje)... Sad, kao što si rekao, brate, jeste strašno to što država zalazi u svetinju porodice, a mi kao ljudi, opet se koliko-toliko trudimo da tu svetinju održimo.

Mislim, jesam za svaki savet i sugestiju, konstruktivnu kritiku itd, ne treba tući decu do krvi, ali ako bi se na te vaspitne mere gledalo skroz juridički, ja ne vidim mnogo toga dobrog što može da proistekne iz tog novog zakona... Samo da ne ode to u neku drugu krajnost

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

Свашта прочитах... Људи, немојте тако. Па зна се шта је премлаћивање и злостављање детета (против чега су сви нормални људи), а шта је васпитна длановача :)  коју сам вам описао горе. И не, да случајно не испадне како мени мајка није довољно причала и дробила да не сме да се претрчава улица бла, бла, само зелени чика и преко зебре, да не сме ово, да не сме оно... Чак се још увек сећам и песмице: Зрвено, жуто, зелено - крени. Зелено, жуто, црвено - стани!

Деци се у тренутку деси онаква ствар. Не верујем да ћете после превести дете преко улице и само му причати, па макар и повишеним гласом.

За то што се мени десило, кева је опуштено могла до мардеља, јер је десетина људи гледала како, забога, зла мајка шамаре дете које је ето, само дете и претрчало је улицу кад и где не треба. А она је свакако крива, није га научила.

Подели на овим сајтовима

Usput setih se šta sam danas video. Znači otac i majka sede na klupi, a dete šeta okolo i u jednom trenutku dođe do kante i počne da brlja tamo, nešto da traži, odmah tu pored njih, oni se raspričali niti gledaju dete ništa, bila i ulica tu moglo i na ulicu da ode oni ne bi primetili. Takve bih ja mnogo pre kažnjavao ego li ove što povremeno udare dete.

Подели на овим сајтовима

Evo sada razmišljam, baba me je dosta čuvala i kaže da sam je sve slušao nisam nikakve glupsoti pravio. A znate koliko me je puta udarila 0, znate li koliko je puta povisila ton na mene 1, kada sam uzeo neku kremu i potrošio je celu na plišane lutke. I to je to, a sve sam je slušao.

Da su te na vreme tukli, ne bi se ti igrao sa kremama i plisanim lutkicama. Decaci se igraju s masinskim uljem i pistoljima.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Da su te na vreme tukli, ne bi se ti igrao sa kremama i plisanim lutkicama. Decaci se igraju s masinskim uljem i pistoljima.

Има и тога?

Досадашњи закон је немоћан за безражлосно пребијање детета?

Подели на овим сајтовима

Bas me zanima kako ce neko detetu od dve godine da recima objasni da ne gura prste u uticnicu , onako razlozno , da dete shvati svu opstnost i bespredmensto svoga postupka. Ono , kad idioti prave zakon ...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

kako biste postupili kada bi čuli da komšija  koji obično  "samo malo" tuče svoje klince  jednog dana oleši od batina svoju decu ?

ovo pitanje nije jednostavno.   gde prestaje "PRAVO" roditelja da bije decu?   gde počinje pravo deteta da ne bude tučeno ?  

------------

ja lično ponekad udarim svoju decu.  brzo se pokajem,  ali me to pokajanje ne spreči da "grešku" ponovim. 

Jedan moj komšija i ja smo jedini bili ludi pa prijavljivali kretenku koja mlati svoje dete kad god ovo nešto ne uradi kako treba.Komša je prvi zvao, reče mi- otpilili ga policajci. Otpiliše i mene, kažu- neka svako vaspitava svoje dete kako hoće.

A ovamo ulica odjekuje.

Rezultat je da dete ima psihičke smetnje koje se odražavaju na inteligenciju. koje nije imalo pre nego što je počela sezona vaspitavanja.

Ne znam kako neko može da udari svoje dete.

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Мене је баш дубоко дотакла ова тема,будући да сма отац два сина од којих старији нема ни 4 године,не плашим се толико за казне које држава спрема,него се плашим да држава улази у приватни дом,оазу приватности једне породице,на најперфиднији начин и то преко такве светиње као што су деца. Већ видим,разне радионице,психологе,комплетан државни апарат у служби разарања приватности дома сваке породице.

Мислите ли да неће смети свака шуша на улици да пита моје дете из чиста мира или из чисте злобе,да ли те дете батинају кући ако нешто погрешиш?

Нема више светости,приватности и блажене интимности породичног дома, држава је постала водећа светиња а људи на власти нови "Адам" од новог Адама Христа Исуса већи.

Врло ме ово узнемирава,јер знам да такав дух и свест нема граница. (искористио сам твој пост јер спомињеш државу у том смислу па сам и ја хтео да поделим своје мисли.)

A kakva je razlika između toga što nam se država uvlači u kuće, i toga što crkva pokušava da se uvuče narodu u gaće, krevete i polne organe? Pošto se u kuće poodavno uvukla?

Подели на овим сајтовима

Bas me zanima kako ce neko detetu od dve godine da recima objasni da ne gura prste u uticnicu , onako razlozno , da dete shvati svu opstnost i bespredmensto svoga postupka. Ono , kad idioti prave zakon ...

Staviš zaštitu u utičnicu. Današnje utičnice se i ne prave više bez sigurnosne kvačice. Ako imaš staru, kupiš onu plastikicu.

Подели на овим сајтовима

A kakva je razlika između toga što nam se država uvlači u kuće, i toga što crkva pokušava da se uvuče narodu u gaće, krevete i polne organe? Pošto se u kuće poodavno uvukla?

Овај коментар довољно говори...хвала драга Маргарета, што си нам отворила очи..сада још само да нам даш рецепт коначног рјешења... залепљене масе робова очекују твоју моћну визију....хвала, хвала, хвала....

Подели на овим сајтовима

Молим вас прочитајте причу "Наставнику с мржњом" из збирке "Антидепресив" разних аутора а сабрала их је Мира Боб Мојсиловић.

Фантастична илустрација "немоћи" и одузете функционалности наставницима и учитељима.

Моја мајка Анђелија ме је тукла кад год је сматрала

Моја ћерка се зове тако.... :) нажалост није да није добила по гузи и тамо вамо. Били смо недавно до једног манастира и затекосмо се у цркви баш кад уђе једна стара монахиња и испрозива Анђу, те како се зовеш.... те ко ти је овај? како? Дража? (није добро чула Анђино фрфљање) и упита је монахиња (деловала ми је додуше као да је игуманија) јел добијеш некад батине од маме и тате? дете рече "понекад"...у себи се мислим "сад смо га угасили код игуманије" ....али напротив, жена рече детету нешто као "сигурно си много слушала? ниси вероватно послушала. послушање је најлакше....иди уради ово, донеси ово, немој ово....то је најбоље"

А што се тиче школе и "палете" дечјих права и одсуства говора о дечјим обавезама...... гурају нас у .......(допунити по слободном нахођењу)

Деца цене искреност и препознају чак и код строгих наставника: љубав, искрен однос, жељу да их нечему науче и васпитају.

То не треба мешати са просто строгим или "незгодним" наставницима који немају баш много ни љубави ни неког великог ентузијазма.

Мене је највише "поразило" кад сам на огледном часу на државном испиту од једне професорке чуо "прво, тај ваш огромни енутзијазам који нас је све преплавио....то немојте никако да изгубите".........помислих "јао мени"

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...