Jump to content

Секте у Русији и борба против њих

Оцени ову тему

Guest Оливера

Препоручена порука

• Гости

В храме Христа Спасителя предотвращена акция кришнаитов

24 ноября, 2010

В храме Христа Спасителя отменена благотворительная акция с возможной раздачей кришнаитской ритуальной пищи.

Во вторник в зале церковных соборов храма Христа Спасителя должен был состояться благотворительный праздник «Дети-ангелы» с участием благотворительного фонда «Пища жизни». Представители Российской ассоциации центров изучения религий и секти, возглавляемой российским сектоведом А.Дворкиным, утверждают, что полное название фонда – «Харе Кришна – пища жизни».

«Та еда, которую будут раздавать детям кришнаиты, – прасад, то есть идоложертвенная пища. При ее приготовлении читаются специальные молитвы, затем еда «предлагается» идолу Кришны и лишь затем употребляется. Кришнаиты верят, что каждый, вкусивший прасад, принимает в себя Кришну», – предупредили накануне праздника представители ассоциации сектоведов.

Приготовленные продукты были вывезены из храма Христа Спасителя.

Источник: Интерфакс-религия

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
  • Одговори 106
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• 1 month later...

Одличан блог покрета АНТИсекта.ру - А. Кузмина

http://www.anticekta.ru/wordpress/

http://www.religioved.ru/

Кузьмин Александр Валерьевич

кандидат философских наук, преподаватель Саратовского

государственного университета им. Н.Г.Чернышевского

http://www.anticekta.ru/index.html

Grafika.sayta-00-001.jpg

Подели на овим сајтовима

РАЦИРС

РАЦИРС (Российская ассоциация центров изучения религий и сект) – ассоциация, объединяющая региональные общественные организации работающие по проблеме деструктивного сектантства на территории постсоветского пространства. Документы РАЦИРС – пресс-релизы, обращения, комментарии, реплики, – отражают общее отношение членов этой Ассоциации к тем или иным проблемам.

Ассоциация была создана в феврале 2006 года по инициативе руководителей региональных центров по изучению современного сектантства из Москвы, Санкт-Петербурга, Новосибирска, Твери, Екатеринбурга, Уфы, Саратова, Тулы, Петропавловска-Камчатского и других городов Российской Федерации. Президентом РАЦИРС избран профессор А.Л.Дворкин, вице-президентами – протоиерей Александр Новопашин и протоиерей Александр Шабанов, ответственным секретарем – священник Лев Семенов.

Целью и задачами созданной Ассоциации являются планомерный мониторинг деятельности на территории России новых религиозных движений и сект, аналитическая и исследовательская работа, оказание информационной и консультационной помощи и содействие федеральным, региональным и муниципальным органам власти, общественным организациям, СМИ в вопросах, касающихся деятельности различных религиозных объединений, в том числе, посредством издания собственных электронных и печатных СМИ, а также проведение независимых религиоведческих экспертиз.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

mislim da sam vec nesto napisao o sajentologiji, ne treba mi puno da prokljuvim nekad o cemu se radi, u ovom slucaju, sajentologija, pre ne znam otprilike 10+ godina sam kupio jednu knjigu na nemackom, od tog Ron Hubbarda, kako li se zove, naslova tipa "Da li ste ziveli pre ovog zivota" i posto me tad zanimalo svasta sto se tice magije, ezoterije i ostalih tripova, uzo da procitam, i prestao sam da citam kad je vec prevazislo i najfantasticnije sci-fi romane, kad su poceli o nekim planinskim lavovima sa planete X onda mi je bilo dosta 4chsmu1

evo kako mi sluzi ta knjiga sada, jer bolje namene nema, da je spalim nema koristi samo stete facenew22222222 aha evo nasho:

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,784.25.html

radi se o tome, da sajentolozi idu na fantastiku, cak se i potpomazu nekim navodno masinama tipa detektora lazi, samo fabrikovanog, a smisao njihovog ubedjivanja je da zrtvu tj pristalicu istripuju kao u nekim sci-fi romanima, pa da im tako dizu adrenalin i da ih zaglupe a u stvari im to sve serviraju kao pamet, a posebno sto je to i zanimljivo nadnaravno, tako da ih natripuju a i plus radi adrenalin, znaci jedna obmana u neki imaginativni paralelni svet kojim ih zabavljaju a ustvari zesce zaglupljuju i naravno izvlace pare svim raspolozivim sredstvima- sto i jeste jedini i glavni cilj sajentoloske organizacije, a sto se ne krije, sam osnivac taj crveni Ron Hubbard leprikon je to izjavio i nije tajna

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Фильм "Религиозные секты" вышел в четырех частях, по 60 минут каждая. Первые две части посвящены Международному обществу сознания Кришны, Брахма Кумарис, Свидетелям Иеговы, Богородичному братству, постоянно меняющему свое наименование и другим. Третья часть открывается рассказом о выдворении рыцарей ордена тамплиеров из православного монастыря на Украине и продолжается трагической историей убийства православного священника кришнаитом в Туре в марте 2000 года. Четвертая часть - сюжет уже дня настоящего: маленькие победы против вторгнувшихся в Россию сектантов в отдельно взятом селе, районе Москвы.

Фильм Александра Егорцева уникален: это оперативная сводка с места событий, съемки за закрытыми дверями спорткомплексов и кинотеатров, в которых зазывают своих жертв адепты новой духовности, рассказы пострадавших и комментарии экспертов. Не удивительно, что на экране постоянно звучат угрозы в адрес журналистов. Страх - главное оружие тоталитарных сект. Страх физической расправы - вот что зачастую останавливает даже местную власть. Тем оптимистичнее звучит финал документальной ленты: бороться необходимо, страх и нужно можно преодолевать, торжество истины - не несбыточная мечта. Документальная лента А. Егорцева часто цитируется в новостных передачах ведущих телеканалов, и недаром. Она призвана стать учебным пособием для сотрудников правоохранительных органов, миссионеров, социальных работников, для всех неравнодушных людей.

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Професор Александр Дворкин oповргао је гласине о свом убиству

21.10.2011

th340x255_871.jpg

МОСКВА. Председник Руске асоцијације центара за изучавање религија и секти, познати сектолог, професор Александар Дворкин, назвао је провокацијом информацију која је распрострањена на Интернету о свом убиству.

"Предпостављам, да је то део једне кампање која се води са циљем дискредитовања мог имена, којом се последњих година бави један од руских религиозних центара. Он ме, у својим саопштењима, непрестано демонизује, наводи мене као јединствени разлог проблема са религиозном слободом у Русији" - рекао је Александар Дворкин.

Тако је прокоментарисао информацију, објавњену на више интернет - форума, да је А. Дворкин тобоже убијен у ходнику испред свог стана, од убода ножем, а осумњичени је приведен: он је, наводно бивши припадник "Кришнијаната". Према његовим речима, кампања даје плодове, "јер прима претње путем телефона".

"Мислим, да је циљ тог религиозног центра - направити такво расположење у сектама, да би некоме дошло у главу да, уклонивши мене, могу се отклонити сви проблеми", додао је А. Дворкин, који је такође и председник Експертског савета за религиозну експертизу при Министарству РФ.

Како је приметио сектолог, претење му стижу "редовно", услед чега је последњу пријавио полицији, али су му тамо рекли "да нису могли да одреде са ког телефона је упућена претња."

У мају, 2006., А. Дворкин је избијен у центру Москве, саопштио је тада "Интерфаксу" извор истражних органа престонице. Према његовим речима, нападач је био 30-годишњи беспосличар, грађанин Молдавије, за кога се претпоставља да је припадник секте "Московско друштво Кришнијаната". Сектолог је задобио лакше телесне повреде и одбио хоспитализацију.

Извори: ИHТЕРФАКС–Религия

Превод за Поуке.орг, ексклузивно - Оља

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

МИТРОПОЛИТ ФИЛАРЕТ ЗАБРИНУТ ЗБОГ АКТИВИРАЊА СЕКТИ У БЕЛОРУСИЈИ

Минск, 12. јануар 2012. г.

52578.p.jpg?0.8200720821015783

Митрополит мински и слуцки Филарет примијетио је погоршање ситуације која је повезана са дјелатношћу, на територији Белорусије, псеудорелигиозних и расколничких заједница.

„Ситуација са сектама у Белорусији не да се није нормализовала од почетка 1990- их година, него се у многоме погоршала“, изјавио је Владика на засједању епархијског сабрања Минске епархије.

По његовим ријечима „ти процеси намећу већу одговорност на Цркву, која је позвана да свједочи о истинама православља у поређењу са јеретичким секташким и осталим неправославним учењима“.

Владика је саопштио да на територији Белорусије своју дјелатност остварује „неколико расколничких заједница, које се самозвано декларишу као „православне“. При томе неки расколници сматрају да могу не само да посјећују богослужења Белоруске православне цркве, „него и покушавају да продру у саслужење под видом православног духовног лица“.

Извор: Православие.ру (српска верзија)

Подели на овим сајтовима

http://www.youtube.com/watch?v=gL3JAm8_uj4&list=FLlxc_KwVzkFS_ryLw32GF-g&index=15&feature=plpp_video

Играни филм

Описание: Налаженная жизнь Наташи в одночасье рушится, когда героиня узнает, что беременна. Муж бросает ее, лучшая подруга предает, мать отворачивается — и Наташа остаётся наедине со своим отчаянием...

В этот переломный момент в ее жизни появляется странная женщина Варвара, которая забирает Наташу буквально с улицы, дает ей ночлег и проявляет участие и заботу. Убаюканная добрыми словами, Наташа едет в загородный дом, где, по словам новой знакомой, мудрый наставник Даниил, поможет решить все ее проблемы...

Героиня попадает в странный мир, где все улыбаются, провозглашают любовь, свет и правду.. Слишком поздно Наташа начинает замечать, что в доме происходят странные и страшные вещи...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...