Jump to content

Секте у Русији и борба против њих

Оцени ову тему

Guest Оливера

Препоручена порука

• Одговори 106
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Пусти сад секте,Ољишка,шта се то дешава са руском светом водицом ?  1405_love

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Има супер књига Дворкина о сектама. Он ми је предавао и из ње сам учио. http://iriney.ru/Иначе зна српски. Он је тренутно највећи и најпознатији сектовед у ТРусији. такво је стање да ако неко жели да направи своју секту, тешко да ће да измисли неко оригинално учење да га већ нема.Проблем су и закони, наслеђе деведесетих....

Самог Муна је Горбачов за време свог председништва увео на Велики Петак  у Кремљ у Успенски Сабор.То је највећа руска светиња и главни храм.тај мун је тамо сипао свој прах. Састав праха је познат, али због саблазни не би да пишем. Јако је непријатно. После су освештавали овај величанствени храм поново.

Подели на овим сајтовима

• Гости

??? ????? ????? ???????? ? ???????. ?? ?? ?? ???????? ? ?? ?? ??? ????. http://iriney.ru/????? ??? ??????. ?? ?? ???????? ??????? ? ???????????? ???????? ? ???????. ????? ?? ????? ?? ??? ???? ???? ?? ??????? ????? ?????, ????? ?? ?? ?? ??????? ???? ?????????? ????? ?? ?? ??? ????.??????? ?? ? ??????, ??????? ???????????....

????? ???? ?? ???????? ?? ????? ???? ????????????? ???? ?? ?????? ?????  ? ????? ? ???????? ?????.?? ?? ??????? ????? ??????? ? ?????? ????.??? ??? ?? ???? ????? ???? ????. ?????? ????? ?? ??????, ??? ???? ???????? ?? ?? ?? ?????. ???? ?? ??????????. ????? ?? ??????????? ???? ????????????? ???? ??????.

??, ??????? ??? ???????? ?? ???????? ????????, ????????, ????????...???? ?? ?????? ????????? ???????? ?????. ???? ????? ??? ?? ??????, ??? ??????...??? ? ???? ???...???? ?? ? ????????????.

????? ???? ??????? ????????? ????????!

Подели на овим сајтовима

??? ?? ????????? ????? ?????...????!

???? ?? ?? ???? ?? ????...????? ?? ????? ???????? ????? ?? ?????

??? ???????, ?????? ?? ?????? ??????? ? ??? ?????? ?????. ?? ?? ????????? ???????.

?????? ?? ???? ?????????? ??? ???????? ?????? ( ?? ??????? ?? ??????? ??? ??????? ????????). ?? ?????? ? ?????????? ?????????????? ? ??????????? ??? ?? ???? ????? ?? ??????. ? ?? ????? ??????? ?????, ???????.

????? ?? ?????, ??? ?? ????? ??????? ?? ?? ????? ????????????? ???????, ?? ???? ??????? ????????? ??????? ? ??? ??? ??? ????? ??????? ?? ??????.

Подели на овим сајтовима

За сваку секту постоји питање, на које они немају одговора или их тај одговор разоткрије.Као например, за Јеховине сведоке познато je

питање о преливању крви.Кришнаити су утихли мало. Мени је жена причала како су некад марширали у већем броју него сад ( на ВДНХ) и са оним својим точком. Сад углавниом с времена на време нуде књиге испред улаза у метро. Друго, секташи су редовни излагачи књига на сајмовима. Студенти су им , како сам ја видео омиљена група.

Да вам испричам и овај случај од пре 2 године. Зове мене жена на послу. Каже да дођем хитно јер неки непознати људи су у стану или на вратима а она мора да иде. Пошто сам радио близу, ја сам пожурио кући и затекао сам у соби две жене пензионерке и моју ташту, како седе једни наспрам других. Моја ташта сва радосна рече да ће је сад учити Библији. Ја онако брадат, и висок им рекох да имају 10 секунди да напусте стан. Нисам се свађао. Али сам им објаснио да смо ми православна кућа и да немају ту шта да траже.

Тако да овде, барем, са секташима има где да се полемише. Није досадно.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Па слично је и овде...

Књига професора Дворкина о којо сте причали, како се зове?

А друго, оно што сам писала о готској субкултури међу младима, колко је то распрострањено?

И какав је ваш лични утисак, појачава ли се деловање секти?

Подели на овим сајтовима

• Гости

•А.Л.Дворкин  

СЕКТОВЕДЕНИЕ: ТОТАЛИТАРНЫЕ СЕКТЫ

Нижний Новгород, 2002

•А.Л.Дворкин

ДЕСЯТЬ ВОПРОСОВ НАВЯЗЧИВОМУ НЕЗНАКОМЦУ

или Пособие для тех, кто не хочет быть завербованным

Москва 1995

Како позвати Професора Дворкина

Пригласить меня для чтения лекций и миссионерской работы в тот или иной регион не сложно. Достаточно связаться со мной по телефону (495) 785-36-34 или по электронной почте [email protected] Желательно планировать визит и, соответственно, звонить заранее - месяца за 2-3, поскольку мой график обычно составлен весьма плотно. Если нет особо срочных и неотложных обстоятельств (судебный процесс или что-нибудь в этом роде), требующих моего незамедлительного выезда в регион, я могу себе позволить не более 2-х поездок на дальние дистанции в месяц.

Обязательное условие моего приезда - согласие местного правящего архиерея. Чаще всего, инициатива исходит как раз от епархии. В случае, если организаторами выступают администрация либо отдельные приходы, монастыри, ВУЗы, общественные движения, СМИ и просто заинтересованные люди, архиерея надо проинформировать и получить его согласие на мой приезд. Таковы правила церковной этики, которые я, будучи православным христианином и профессором Православного Свято-Тихоновского Гуманитарного Университета, ни при каких обстоятельствах нарушать не буду.

Итак, до встречи в вашем регионе!

http://iriney.ru/lector.htm

Подели на овим сајтовима

Дакле, 90'-их је било горе.Мислим да се књига зове СЕКТОВЕДЕНИЕ, ту коју сте навели.

Готи, па још емо су субкултуре и нису баш секта, али их нема масовно. У Москви људи теже да се лепо обуку, дотерају.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...