Баба Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Овде је на делу она : "Ко узме кајаће се, ко не узме кајаће се опет ". Тако је било и пре Косовског боја, да ли се борити или покорити. Цвет Српства је изгинуо у бици, па су опет Срби постали вазали, морали да дају порез и ратују за Турке. Можда би било боље да су се покорили, а опет с ове историјске дистанце, можда су услови пре битке били захтевнији, него су и Турци имали губитака, остали су без султана и морали су да се смире пар година. А и Угари су ударили с леђа уместо да помогну. Тако је и данас ратовали смо , имали велике губитке, свет је признавао права свима, само не Србима. Зарат треба имати средстава и мотива. Једно без другог не иде. Сећам се 90'их многи су дизали дреку, али кад крене мобилизација, нема их нигде. Да нема НАТО снага на КиМ имали би проблем да приволимо Шиптаре да живе у Србији. Милом тешко, силом нимало лако. Питање је ко би онда ишао на КиМ да се бори, не само као војник, него као и свештеник, учитељ, службеник ? Да су се Срби покорили 1389 онда боја не би било. Али не би било ни ових и оваквих Срба. Сваки избор у историји доноси одређене последице. Избор за бој 1389 донео је своје последице. Увек има букача и Лазару су многи дали реч и погазили је на крају и нису дошли у бој на Косово. Данас нико од власти не очекује да мобилише људе и шаље их у рат на Косову. Једино што се од ове власти очекује да се не одрекну Косова. На жалост они ни то нису у стању, дакле ни толико храбрости немају. И даље је актуелно оно: Нек је круна на глави па макар велика колко прстен, а земља колико копљем можеш добацити. Срђан Ранђеловић and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Тако је било и пре Косовског боја, да ли се борити или покорити. Цвет Српства је изгинуо у бици, па су опет Срби постали вазали, морали да дају порез и ратују за Турке. Можда би било боље да су се покорили, а опет с ове историјске дистанце, можда су услови пре битке били захтевнији, него су и Турци имали губитака, остали су без султана и морали су да се смире пар година. Било је и оних којима није било до борбе, ко да су се овајдили: Веровали или не: У ТУРСКОЈ ЖИВИ 9 МИЛИОНА СРБА! „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Прокло је постом у којем је објаснио како дела вл. Атанасије објаснио суштину писма. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Kotur Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Cfarë të bëjë me shqiptarët? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Cfarë të bëjë me shqiptarët? Sa mendoni se është? Srdjan Kotur је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 ata fushë e gjerë Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Овде је на делу она : "Ко узме кајаће се, ко не узме кајаће се опет ". Тако је било и пре Косовског боја, да ли се борити или покорити. Цвет Српства је изгинуо у бици, па су опет Срби постали вазали, морали да дају порез и ратују за Турке. Можда би било боље да су се покорили, а опет с ове историјске дистанце, можда су услови пре битке били захтевнији, него су и Турци имали губитака, остали су без султана и морали су да се смире пар година. А и Угари су ударили с леђа уместо да помогну. Тако је и данас ратовали смо , имали велике губитке, свет је признавао права свима, само не Србима. Зарат треба имати средстава и мотива. Једно без другог не иде. Сећам се 90'их многи су дизали дреку, али кад крене мобилизација, нема их нигде. Да нема НАТО снага на КиМ имали би проблем да приволимо Шиптаре да живе у Србији. Милом тешко, силом нимало лако. Питање је ко би онда ишао на КиМ да се бори, не само као војник, него као и свештеник, учитељ, службеник ? Na KiM se islo da se bori, kao i RS i RSK. Problem je nastao za pregovarackim stolom. Isto tako bi se naslo ko bi se borio da opet zagusti. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Која борба, заглавили смо се у блату и нисмо имали појам докле треба ићи. А нису ни официри. Као што рече један пуковник на мобилизацији крајем фебруара 99 : Пукли смо у Хрватској, Словенији, БиХ, али ћемо сад НАО пакту показати каква смо војска. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Која борба, заглавили смо се у блату и нисмо имали појам докле треба ићи. А нису ни официри. Као што рече један пуковник на мобилизацији крајем фебруара 99 : Пукли смо у Хрватској, Словенији, БиХ, али ћемо сад НАО пакту показати каква смо војска. Ja nemam pojma gdje si ti bio, ali tamo kud smo mi isli, dobro se znalo. I nismo izgubili rat, vec mir. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Na KiM se islo da se bori, kao i RS i RSK. Problem je nastao za pregovarackim stolom. Isto tako bi se naslo ko bi se borio da opet zagusti. I isto tako ako se bez boja predas doziveces da ces morati da se boris na strani onoga kome si potpisao kapitulaciju. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Ja nemam pojma gdje si ti bio, ali tamo kud smo mi isli, dobro se znalo. I nismo izgubili rat, vec mir. Био сам нигде и радио ништа. Или што рече мој баџо, РВИ, кад је видео ко се све хвали ,а да линије није видео, као и да суде људима за ратне злочине које нису учинили : "Ја сам чувао магацин и кујну ". Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Pa jeste bitno za nas koji smo bili na ratistu jer smo docekani kao budale iako smo imali i moralnu i zakletvenu obavezu. Mi koji se nismo obogatili ratom postali smo nevidljivi vide se samo oni borci koji su bili na prvim linijama samo zato sto su zeleli da blago pokupe prvi. Kasnije se je to razvilo i u mafiju. Puno nas je rizikovalo svakodnevno zivot na prvoj liniji koji smo to gledali kao obavezu a ne grabljenjem blaga kao gusari. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Не можеш да поклањаш нешто што немаш. Pa zasto ga onda traze od nas? Баба and javor је реаговао/ла на ово 2 Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Ко ти тражи? Нама нико ништа не тражи. Наши политиканти траже да се прикључе ЕУ (у нади да ће добити неку кинту) и ЕУ онда поставља услов да морамо то да решимо. Иначе их углавном не интересује шта ми "признајемо" или "не признајемо". Као кад приђеш девојци а она тражи да прво раскинеш са претходном. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Ја сам само реалан чо`ек који не воли да губи време на фантазирање, већ ради оно што може да се уради. Сваки дан уради оно што можеш и за пар година урадићеш и оно што ти је изгледало немогуће. Ако само машташ о немогућем нећеш урадити ништа. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука