Jump to content

Предавања епископа Атанасија Јевтића

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

Дјеца владики Атанасију Јевтићу

Ви кажете да смо мутави,

Лењивци и незналице,

А знате да дјеца гледају кроз лице

Директно до срца,

И у вашој вици виде очи душе,

Како се у тузи и молитви гуше,

А и сами чујете кад Вам срце муца.

Атанасије је бесмртан,

Тако име каже,

Али Ваша бесмртност

Не лежи у њему!

Ако смо мутави и мутавије приче,

Срце нам никад не може да лаже

И чује кад Ваше

Јеца и док виче!

Е зато нам опростите,

Јер нама ништа не значе ријечи,

Елоквентне,

Вавилонски ријечници за дичне и паметне

Тући и ћуткати дјецу лако могу!

Ипак, она знају:

Ћутање је почетак муцања о Богу!

И не стидимо се ми нимало муцања!

Ми се више плашимо правог одрастања,

У временима кад нас речитости уче...

Тући треба децу...

Али нас нешто горе туче...

Вјечност има мјеру - збуњенији нас уче

И сада да може без сјутра и јуче.

Није лако данас ни мутав више бити,

А још мање ко Ви, иза језика се крити.

Ратоваће језик с муцањем довијека!

Одмуцајте свијету у име Ваше дјеце

Да муцање је једини говор у човјека!

Mislim da ovakva duhovnost sa Novinar.db ne treba da se ovde dozvoljava od strane modova...

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Атландида, изгледа да имаш проблем са разумјевањем пјесме.

Иначе пјесма је и званично објављена у новом Видослову, саборнику Епархије ЗХиП.

Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином

Подели на овим сајтовима

Potpuno mi je jasan kult ličnosti koji se već odavno gaji na ovom forumu u pogledu pojedinih vladika. Taj kult ličnosti se ispoljava u netrpeljivosti prema svima onima koji je ne dijele zdušno zajedničko uvođenje u legendu ljudi od krvi i mesa pa bili oni i vladike. Primjer vladike Atanasija je očit primjer za to. Zadnji put kad sam gledao ovakvu ediciju slika djece sa odraslim čovjekom, bilo je u osnovnoj školi jer nam se iz svakog udžbenika smiješio drug Tito sa gomilom razdragane djece. Postojala je čak i priča "Koga Tito gleda?" Da li ćemo ovdje imati i temu "Koga vladika Atanasije gleda?" Ne mislim naravno ozbiljno da se to može porediti, jer je Titov kult bio ideološki potkrijepljen. Nažalost, u slučaju vladike Atanasija (tačnije onih koji prave ove ovakve performanse u njegovo ime) se radi o čistoj estradi i to onoj najprimitivnijeg tipa.

Подели на овим сајтовима

Берђајев твој пост је неутемељен и тотално конратадикторан ставовима  који си ти раније износио. Нарочито ово о "стварању култа" и "нетрепељивости према другима"...  sHa_sarcasticlol

Подели на овим сајтовима

Берђајев твој пост је неутемељен и тотално конратадикторан ставовима  који си ти раније износио. Нарочито ово о "стварању култа" и "нетрепељивости према другима"...  sHa_sarcasticlol

Ne kontam, objasni...

Подели на овим сајтовима

Potpuno mi je jasan kult ličnosti koji se već odavno gaji na ovom forumu u pogledu pojedinih vladika. Taj kult ličnosti se ispoljava u netrpeljivosti prema svima onima koji je ne dijele zdušno zajedničko uvođenje u legendu ljudi od krvi i mesa pa bili oni i vladike. Primjer vladike Atanasija je očit primjer za to. Zadnji put kad sam gledao ovakvu ediciju slika djece sa odraslim čovjekom, bilo je u osnovnoj školi jer nam se iz svakog udžbenika smiješio drug Tito sa gomilom razdragane djece. Postojala je čak i priča "Koga Tito gleda?" Da li ćemo ovdje imati i temu "Koga vladika Atanasije gleda?" Ne mislim naravno ozbiljno da se to može porediti, jer je Titov kult bio ideološki potkrijepljen. Nažalost, u slučaju vladike Atanasija (tačnije onih koji prave ove ovakve performanse u njegovo ime) se radi o čistoj estradi i to onoj najprimitivnijeg tipa.

Тито=вл. Атанасије sHa_sarcasticlol

Подели на овим сајтовима

Princip je isti, sve drugo su nijanse...

Подели на овим сајтовима

Princip je isti, sve drugo su nijanse...

Ako jedan stvara kult to ne znaci da onaj drugi stvara...

Cuvaj se generalizacija jer istina ne trpi jednostranost...

Ima nesto i u cistoti srca...

Подели на овим сајтовима

Nigdje nisam ni rekao da vladika Atanasije stvara kult, već ljudi oko njega, potreban im je idol, mada se ne može reći ni da im vladika ne daje povoda. Ja govorim o drugom. Ako meni npr. šale vladikine nisu uopšte smiješne da li to znači da ja nemam smisla za humor, ili vladika uopšte nije smiješan. Da li ako se ne nasmijem u presudnom momentu, znači da imam nešto protiv vladike?

Подели на овим сајтовима

Nigdje nisam ni rekao da vladika Atanasije stvara kult, već ljudi oko njega, potreban im je idol, mada se ne može reći ni da im vladika ne daje povoda. Ja govorim o drugom. Ako meni npr. šale vladikine nisu uopšte smiješne da li to znači da ja nemam smisla za humor, ili vladika uopšte nije smiješan. Da li ako se ne nasmijem u presudnom momentu, znači da imam nešto protiv vladike?

Ja i govorim za ljude oko njega.

Ne, to ne znaci da imas nesto protiv njega.

Подели на овим сајтовима

Култ личности и ауторитет није исто. Здрави ауторитети су потребни. Једно од метода намерног урушавања једног народа (а и поједница) јесте и рушење његових ауторитета.

Но, ова тема мирише на грађење култа личности, што мени исто није драго. Ја веома волим и ценим вл.Атанасија (као и многи други) и не треба ружити његов природни ауторитет некаквим обожавањем.

Подели на овим сајтовима

Разлика је само у томе што су нам Тита наметали свуда,по читанкама и књигама,по медијима свуда и на сваком месту,а о слету да не говорим јер сам га мрзео више од свега на свету јер је био наметнут.

Владику Атанасија нико не намеће већ је чак под медијском блокадом али МОЖЕ ЛИ СЕ СВЕТЛОСТ САКРИТИ КАД НА ГОРИ СТОЈИ?

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!!!

Подели на овим сајтовима

али МОЖЕ ЛИ СЕ СВЕТЛОСТ САКРИТИ КАД НА ГОРИ СТОЈИ?

Ono što jes jes...Predlažem ti da ovu svoju kolekciju slika skupiš i izdaš u full izdanju u vidu jedne monografije. zašto da se Svjetlost povlači po kojekakvim forumima gdje svakojake protuve mogu da osporavaju njegov značaj.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...