Jump to content

Предавања епископа Атанасија Јевтића

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

• Одговори 2.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ja prip[adam Hristovom taboru. A ti ono kanda pripadas crveno-crnom taboru to bar znamo.

Питам те лијепо а ти мене сада вријеђаш, али нема везе, навикли смо ми на твоју реторику. Праштам ти. dada

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

чек браћо оладите  мало...

мене занима ип адреса ово руског филозофа Берђајева, мислим да се вратио чика Вукман. dada

Подели на овим сајтовима

• Гости

Čitajući ove gore panegirike vladiki Atanasiju, pomislih kako se ljudi zapravo teško mijenjaju, mentalitet pogotovo. Kao da čitam one uvijek pozitivne anegdote iz stare dobre partizanske čitanke o drugu Valteru, o drugu Savi, o drugu Tempu i naravno o dobrom starom čiča Janku iliti Moši mudracu. Mjenjaju se odijela i vremena, ali suština ostaje ista.

I da li ono neko pomenu guruizam vezan za vladiku Artemija...

Нема то везе са гуруизмом брате драги, човек је један од највећих православних теолога, захваљујући њему данас имамо многе православне књиге. Знаш ли ти шта је он све написао и превео?

Znam i da je pisao i da je preveo. Ali zar nas znanje uvodi u Carstvo Nebesko?

Колико сам ја разумео теологију вера је неодвојива од знања. Но то што покушаваш да на све начина оспориш Владику Атанасија, што се мене тиче, не успева ти ни за нокат. Ђед Таса је цар и то људи Цркве знају и воле га и поштују. Човек који је Богом подигао један народ из пепела. Питај Херцеговце, па ће ти рећи. То што Ти не лежи оно што он пише, надајући се да ће бивши Владика Артемије бар мало схватити као братску љубав, указујући му на зло које је учинио и чини је веће него сва ваша наводна љубав према Артемију. Могу само да замислим шта би му урадили када би се покајао и вратио на пут Цркве. Већ му је љуљачка екипа једном сместила покушај атентата, вероватно је негде рекао оно што не одговара овој вајној бранитељској дружини.

Подели на овим сајтовима

• Гости

чек браћо оладите  мало...

мене занима ип адреса ово руског филозофа Берђајева, мислим да се вратио чика Вукман. dada

Није он, али је изгледа неко други  :), видећемо још мало.

Подели на овим сајтовима

Onaj tvoj guru je sam maznuo milion eura. A bice darezljivi, za razliku od tebe i tvoje sekte, Vilovskog, Radosavljevica, nekome je stalo do Kosova.

Ove riječi i jesu proizvod revolucije i govora i pisanija revolucionih vođa. Koliko to veze ima sa pravoslavnom vjerom lako je ocijeniti.

Revolucija jede svoju djecu.

I Robespjer je poskidao dosta glava, dok i njegova nije pala u korpu pod giljotinom.

Подели на овим сајтовима

Владику Атанасија сам упознао лично и мој утисак јесте да се ради о врхунском духовнику.

I ja sam vladiku Atanasija upoznao lično i moj je utisak BIO da se RADILO o vrhunskom duhovniku.

Шта фали в.Атанасију, бар се ограђује од тога да га сви хвале и намерно се некад дрчно понаша како би скресао утисак великог духовника.

Ајде реци ми шта знаш од личног понашања в.Атанасија па да га прогласиш лошим духовником?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Владику Атанасија сам упознао лично и мој утисак јесте да се ради о врхунском духовнику.

I ja sam vladiku Atanasija upoznao lično i moj je utisak BIO da se RADILO o vrhunskom duhovniku.

Шта фали в.Атанасију, бар се ограђује од тога да га сви хвале и намерно се некад дрчно понаша како би скресао утисак великог духовника.

Ајде реци ми шта знаш од личног понашања в.Атанасија па да га прогласиш лошим духовником?

Nikog ja nisam proglasio lošim duhovnikom. Ja sam rekao da je devedestih kad sam ga poslednji put lično vidio bio dobar duhovnik. Kakav je sad, ne želim da sudim. Ako sam šta kritikovao, to je idolatrijski odnos, koji više govori o vama nego o samom vladiki.

Ali ako i to budeš dokazivao kako si onomad dokazivao da su stvari koje nisu rečene u stvari rečene, može na kraju ispasti da sam rekao ono što nisam ni mislio...A vjerovatno je ekipa snimatelja sa RTRS imala udjela i u mojim mislima...Isjekli su neke stvari, pretpostavljam...

Подели на овим сајтовима

Nikog ja nisam proglasio lošim duhovnikom. Ja sam rekao da je devedestih kad sam ga poslednji put lično vidio bio dobar duhovnik. Kakav je sad, ne želim da sudim. Ako sam šta kritikovao, to je idolatrijski odnos, koji više govori o vama nego o samom vladiki.

Ali ako i to budeš dokazivao kako si onomad dokazivao da su stvari koje nisu rečene u stvari rečene, može na kraju ispasti da sam rekao ono što nisam ni mislio...A vjerovatno je ekipa snimatelja sa RTRS imala udjela i u mojim mislima...Isjekli su neke stvari, pretpostavljam...

Пусти ти идолатријски однос. Ако игде постоји идолатрија која превазилази и индијски гуруизам то је онда ходање за Артемијем, куд он оком ту сви његови скоком, па би ишли за њим и у пакао преко Цркве живе, а ти таквог човека браниш можда чак и као духовну величину.

Немам ја тебе у шта убеђивати само ме је занимало због чега ти је в.Атанасије "био" добар духовник, и то си посебно нагласио, као да сад више није.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

A vi samo raspaljujte pravoslavnu omladinu. I ne zaklanjajte se iza vladike Atanasija.

I naravno paranoišite nad mojom ip adresom. To je veoma dostojno i sveštenika i pravoslavnih hrišćana.

за твоју ип адресу сам се интересова ЈА (ВЛАДАН), јер си човјек који је прије свега неваспитан, који се није представио ни ко је , ни шта је, ни одакле је.. Дошао си на форум "из неба па у ребра" иако имаш тему за неко почетно слово о себи ниси ништа написао. Пишеш из тоталне анонимности безобразлуке и  неаргументоване ствари, дрско и безобразно вријеђајући КАНОНСКЕ  ЕПИСКОПЕ СПЦ!Један такав човјек који није ни "помоз Бог" рекао не може некоме говорити о понашању и односу једног православног хришћанина!

Молим те да ми унапријед опростиш уколико си ти одиста Николај Александрович Берђајев само ме занима када си васкрсао?!

Подели на овим сајтовима

A vi samo raspaljujte pravoslavnu omladinu. I ne zaklanjajte se iza vladike Atanasija.

I naravno paranoišite nad mojom ip adresom. To je veoma dostojno i sveštenika i pravoslavnih hrišćana.

ево мало да читаш у прошлости си волио читати књиге

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,10847.0.html

Подели на овим сајтовима

Брате Вуче, мој Крајишниче, немој тако строго са братом анонимним. Будимо строго према себи и благи према другима. dada

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Гости

Поред тога што сам свештеник и хришћанин, ја сам и главни и одговорни уредник овог портала и у твојој ИП адреси смо пронашли једну чудну ствар и ускоро ћемо је истерати на чистац. Ако пронађемо да је у питању дупли налог, тј. да пишеш са два налога истовремено- а документоваћемо овде, следује ти моментални и вечити бан.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...