Ненад Р. Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 На шта циљам? Само отворено кажем истину онако како јесте. Христос нас није учио да славимо убице и терористе. Истина је и ово , а то је да Аустроугарска је планирала да нападне Србију , а ово је послужило само као повод . Да није дошло до тога , Аустроугарска би нашла други повод да нападне Србију. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Sa Zvonkom se u potpunosti slazem sto se tice Principovog nedela, ali se ne slazem sa natucanjem o Ferdinandovim namerama. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Ма могао сам и да одћутим ова тема би отишла у заборав непримећена... Али мислим да је добро за све нас да се мало преиспитамо и разбијемо ту наопаку митологију. Знам да ће ме неки извређати и већ су почели, али нема везе. Блажени јесте јегда поносјат вам итд. Што се мене тиче, Принцип није никакав мученик нити борац за слободу него убица који је заслужио своју казну, а свом народу нанео огромну штету. Мада је он био само пион, зна се ко је стајао иза свега. Ја те њихове злочине не могу да спојим са хришћанством и Јеванђељем па све да дубим на глави... Реално, има индиција да је та цела екипа људи (Млада Босна, Црна Рука) у којој се кретао Гаврило Принцип била под утицајем Енглеза којима је требао рат на Балкану као и крвопролиће између Руса и Немаца. Значи исто оно што ће се догодити 27. 03 1941. А Гаврило је испао наивна будала а и радикалска влада на челу с Пашићем у Бгд-у која није ово раскринкала. Коме је нормалном требао рат након већ завршеног, који је резултирао губитком трећине становништва. Логика боље гроб него роб је јадна и нама везе са политиком какву је Србија водила у Средњем Веку илчи и Новом Веку под Обреновићима. Узгред откуд парастос за човека који се декларисао као атеиста!? Grizzly Adams, DYNABLASTER and Orthophill је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 еално, има индиција да је та цела екипа људи (Млада Босна, Црна Рука) у којој се кретао Гаврило Принцип била под утицајем Енглеза којима је требао рат на Балкану као и крвопролиће између Руса и Немаца. Pa da, obavezno mora teorija zavere sa Zlom Zapadnom Silom iza nje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Истина је и ово , а то је да Аустроугарска је планирала да нападне Србију , а ово је послужило само као повод . Да није дошло до тога , Аустроугарска би нашла други повод да нападне Србију. Истина је да је у том периоду било у Аустроугарској људи који су желели да "неспоразуме" са Србијом решавају силом, али је било и оних других који су желели да избегну сукоб - не зато што су много волели Србију, већ да би избегли сукоб са Русијом и осталим државама које су имале међусобне војне споразуме. И та "мирољубиво-интересна" струја је преовладавала све до убиства Франца Фердинанда и његове жене Софије, без обзира што је српска влада водила изразито анти-АУ политику. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Само не разумем чему толико у теби жеља за оправдавањем непријатеља Србије, па и када су ту и историјске чињенице. А где ја то оправдавам "непријатеље Србије"? Франц Фердинанд и његова жена нису били непријатељи Србије. И да је био душа од човека, не би могао да оправдам њихову агресију на моју земљу и мој народ. Па он није извршио агресију на твоју земљу и твој народ. Јер су требали да нападају Србију због његовог убиства? Зар није могло судски да се реши? Па могло је. То је АУ и тражила од Србије у ултиматуму. Не може се са сигурношћу тврдити, али из записа како су га описивали, није далеко, чак би можда био и суровији. Па не знам који су то "записи"... Ако читаш записе, он је човек хтео да мањинама да већа права, чак и државе да њима управљају. То се никако не слаже са идејом да је био "сурови садиста". Проблем је што не резонујеш на основу историјских чињеница него на основу неке митологије која се ту направила. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Да су уистину желели да избегну сукоб , сукоб неби избио ни после антетата. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Ако ни због чега другог, Фердинанда је требало убити јер је био пасионирани убица животиња... Док њега није усмртио Гаврило, Франц је усмртио више од 500 000 животиња (словима: пет стотина хиљада)! Да добро сте прочитали: петСТОхиљада! Био је лудак своје врсте... и неко је морао да га заустави у помору животињске врсте... nedeljko and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Да су уистину желели да избегну сукоб , сукоб неби избио ни после антетата. Па јес`, срам их било да се узнемиравају за такву ситницу... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Ако ни због чега другог, Фердинанда је требало убити јер је био пасионирани убица животиња... Док њега није усмртио Гаврило, Франц је усмртио више од 500 000 животиња (словима: пет стотина хиљада)! Да добро сте прочитали: петСТОхиљада! Био је лудак своје врсте... и неко је морао да га заустави у помору животињске врсте... Zastrasujuce cifra i profil licnosti, ali ga nije trebalo ubiti radi toga, ne znam odakle ti takva ideja. Eto ujedno i pokazatelja koji ne ide u prilog Zvonkovom natucanju, cak naprotiv, opovrgava. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 У потпуности разумемо твоју мржњу Хвала високо на разумевању, и хвала Гаврилу што је зауставио убицу, иначе би нас све потаманио... Grizzly Adams and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Као и ми што смо напали Французе. Што бре Французе? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 @Golub Nije nista zaustavio, samo im je posluzio kao izgovor za napad. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Хвала високо на разумевању, и хвала Гаврилу што је зауставио убицу, иначе би нас све потаманио... Кол`ко пута сте ми само упрљали ауто... Видиш како свако заступа своје интересе. Golub је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 @Golub Nije nista zaustavio, samo im je posluzio kao izgovor za napad. Они би свакако напали, Гаврило је само убрзао напад на Србију, али је Франца одвојио од ловачке пушке и хвала му на томе... Луди Франц се хвалио како је само у једном дану убио двадесетак срна (у изгубљеном рају)... болестан човек 100%, морао га је неко зауставити у том геноциду! "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука