Зосима Написано Новембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2013 Неће Србији бити боље ако мењамо место народне скупштине,патријаршије,главног града и слично... Треба ми ко народ да се променимо, мада вам ми београђани радо препуштамо комплет нашу политичку сцену , државну администрацију и све друге државно-друштвене организације ,које паразитски уживају под окриљем главнога града... Носите их од Бгд-а што даље, то боље... PetarP, Pontifex Emeritus, Интегра and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2013 комплет нашу политичку сцену , државну администрацију и све друге државно-друштвене организације ,које паразитски уживају под окриљем главнога града... Носите их од Бгд-а што даље, то боље... Zar nije bolje da prestanu sa parazitskim uzivanjem nego da prestanu sa parazitskim uzivanjem u Beogradu? Walter је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2013 drugi razloog je recimo psihičko-fašističke prirode,nekako mi Srbija mala izgleda,glavni grad mi tu pod nosom,a da je 400 km odavde,Srbija bi mi djelovala veća i moćnija A onima u Krusevcu i okolo nek izgleda mala a? Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2013 A onima u Krusevcu i okolo nek izgleda mala a? pa dobro moje ideje imaju izvjesnih mana,to su samo nacrti,kasnije bi mozda trebalo proširivati neke stvari da kruševac dođe negdje na sredinu npr. šala je to bila brate... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 Ministarstvo odbrane da se izmesti u Rasku a ministarstvo policije u Bujanovac ,da panduri budu blize svojim poslovnim partnerima Crveni Baron, Candy Butcher, Raymond Red Reddington and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 Meni se recimo dopalo što je Patrijarh rekao da smo na ovim prostorima sa albancima živeli 3 veka. Eto recimo da bi ta istina mogla biti politički jako dobro iskorištena. Toliko... Crveni Baron and Интегра је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 Ja se zalazem za to da ovi nasi cirkuzanti u skupstini svake godine menjaju lokaciju,da cirkulisu kroz Srbiju od grada do grada sa sve pratecom "opremom".Kao muzicki karavan RTS-a. Evo i predloga naziva te atrakcije,sa moje strane- Putujuci cirkus "Parlamentarac" Интегра and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 Ne znam može li sam da odluči,ali znam da može sam da se izbori za to Ово што си предложио није немогуће, само што не мислим да би одлазак патријарха у Пећ био повољан на основу његових година (83). Старост је та која подвлачи црту борби, не сумњам у то да се и патријарх среће са изазовима и проблемима које доноси старост,.. ту су џомбасти и мокри путеви (јеси ли био некад?) , дуг је и трновит пут до Пећке патријаршије. Онда, не би био у могућности да прима и све госте људе у Христу...свакако све је лакше у Београду, и у томе мислим да нема ништа лоше. Deki992 and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 Не мора се трон ВРАЋАТИ у Пећ .. то је могло већ одавно да се деси али је шанса за то пропуштена .. а било је шансе ..Међутим .. Овај став је МОРАО , да се јасно и гласно чује ЧИМ НЕКО ПИТА ПАТРИЈАРХА О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ било шта ... и то од почетка његовог троновања ... А не онако .. како је било ... да ником не буде јасно ништа, а да сви све знају ... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 Не мора се трон ВРАЋАТИ у Пећ .. то је могло већ одавно да се деси али је шанса за то пропуштена .. а било је шансе ..Међутим .. Овај став је МОРАО , да се јасно и гласно чује ЧИМ НЕКО ПИТА ПАТРИЈАРХА О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ било шта ... и то од почетка његовог троновања ... А не онако .. како је било ... да ником не буде јасно ништа, а да сви све знају ... Када је то за враћање трона у Пећ било шансе и ко је ту шансу пропустио? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 Gde vi odlutaste sa temom Zar ova patrijarhova izjava nije od pre? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 Bez Kosova smo vec ostali, a za Evropu cemo videti. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 Ако КФОР обезбеду заштиту... Не него Српска Војска... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 iz mnogo razloga,navešću npr. jedan,volio bi da prebacim gl.grad npr.natrag u Kruševac,možda bi tako spasio jug od propadanja,cijenim da bi se ovim našim političkim facama zgadilo da zapinju svojim skupim cipelama po kruševačkom kamenju na ulicama,možda bi se postidjeli da u Kruševcu dočekuju karlu del ponte,pa bi malo sredili sam grad i okolinu....eto jedan komunalan razlog КРУШЕВАЦ ЗА ПРЕСТОЛНИЦУ! A onima u Krusevcu i okolo nek izgleda mala a? Неће да нам изгледа... није мала није мала - трипут ратова.а kordun је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Поводом ктиторске славе манастира Високи Дечани, Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј служио је у недељу, 24. новембра 2013. лета Господњег, Свету архијерејску Литургију у овој светињи на Косову и Метохији, а потом освештао обновљени манастирски – Призренски конак, који је раније под тим именом постојао у овој светој обитељи, а онда био спаљен и уништен. Саслуживали су Епископи рашко-призренски Теодосије, шумадијски Јован и врањски Пахомије. Радио Слово Љубве, благодарећи Дечанским монасима, доноси извештај и тонски запис беседе са Свете Литургије и после освећења Конака. http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/5/13/11/24.11.13.p.irinejdecanisv.kraljstefanbeseda_na_lit.pa_beseda_po_osvecenju_konaka_celosredjeno_za_sajt.mp3 Патријарх Иринеј је поручио да ће Косово и Метохија бити наше док је свети краљ Стефан Дечански у Дечанима, свети кивоти у Пећкој Патријаршији, многобројне цркве и манастири и Богословија у Призрену, а Косово и Метохија у нашим срцима - одакле их нико не може истерати. „Једино нам остаје да не заборавимо на Господа и свете угоднике Божје из рода нашега, да се угледамо на њих, да све своје животне проблеме препустимо Господу који нас неће оставити, да будемо стрпљиви и паметно чинимо и радимо по закону и вољи Божјој, да се молимо да се народ врати на Косово и Метохију, својим домовима и храмовима и да то увек буде у нашој свести, а Господ ће дати“, истакао је Свјатјејши. Патријарх српски је у манастиру Дечани освештао Призренски конак који је у овој светињи некада постојао, био спаљен и уништен. „Нека је слава Господу што страдамо, али када страдамо - да славимо Господа, верујући да нам неће дати Крст тежи и већи него што можемо да носимо. Мера Крста нашега је мера наше моћи, да потврдимо своју веру страдањем својим за Његово име и истину“, навео је Патријарх Иринеј и додао да се и поред страдања Косова и Метохије и српских светиња и домова, Дечани обнављају и то више него икада. „Није ли то доказ да је Господ са нама“, закључио је Патријарх позивајући Србе да се врате својој вери и Цркви и да буду уверени да су на правом путу Божјем. На предлог Епископа рашко-призренског Теодосија Свети Архијерејски Синод Српске Православне Цркве доделио је Влади Краљевине Норвешке, Европској комисији и Канцеларији за Косово и Метохију Владе Србије високо одликовање СПЦ - Орден Светог Саве првог степена, као и амбасадору Краљевине Норвешке у Приштини од 2008. до 2012. године Свере Јохану Kвалеу - Орден Светог Саве другог степена, за делотворну љубав према Српској Цркви нарочито пружањем несебичне материјале помоћи за изградњу и уређење Призренског конака у манастиру Високи Дечани, као и свесрдном подршком повратницима на Косово и Метохију. Патријарх се захвалио свима који су помогли градњу конака, рекавши да је ово време једно од тежих времена у нашој историји и да је велика радост целог нашег народа да је баш ово време дочекало да се у њему подигне величанствени манастирски дом који ће моћи да прими „и путника и намерника, поконике уметности и све оне који долазе у Дечане да виде њихову вредност“. „А вредност није само у грађевини већ у томе што она улива дух, наду и поверење у људе добре воље“, истакао је Патријарх Иринеј поручивши да то највише значи за српски народ на Косову и Метохији који преживљава тешке тренутке, да се охрабри у трпљењу и нади да Косово и Метохија нису изгубљени. Честитајући славу монаштву свете обитељи у Дечанима Патријарх је истакао да је управо њихов велики број на Косову и Метохији гаранција свима, не само српском народу, већ и позив свима који су отишли да се врате. Говорећи о светом краљу Стефану Дечанском Патријарх српски Иринеј је истакао да овај дивни угодник Божји као краљ српски није владао страхом и трепетом, него љубављу према свом народу. „Чинећи му на свакоме месту добро, сматран је светим краљем и за живота и уживао је велико поштовање свог народа. Живот свој је почео мученички, а тако га је и завршио. И данас свети краљ влада душама и срцима свог народа, али не само хришћана, већ и људи друге вере јер је читавог живота носио Бога у свом срцу и сведочио ту љубав својим страдањем“, казао је Његова светост. „Свети угодник Божји краљ Стефан Дечански и данас светли својим примером да следимо његов свети пут, пут Христов, пут правде, љубави и истине Божје“, поручио је Патријарх подсетивши да „ономе коме је много дато много ће се и тражити“ и да „нико неће имати изговора да није имао прилику да чује јер имамо много примера светих на које треба да се угледамо“ . Слово Љубве Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука