Цвеле1993 Написано Јул 24, 2010 Пријави Подели Написано Јул 24, 2010 ...pomoću nauke čovek je leteo na mesec... Као прво, јавна је тајна, да је све то намештено. А и да није, човек није помоћу науке летео на месец, него помоћу ракете... poklon Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 24, 2010 Пријави Подели Написано Јул 24, 2010 ...pomoću nauke čovek je leteo na mesec... Као прво, јавна је тајна, да је све то намештено. А и да није, човек није помоћу науке летео на месец, него помоћу ракете... poklon 29dz8zk :bla: dada Čuo sam i to. Neka bude svemir*. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 24, 2010 Пријави Подели Написано Јул 24, 2010 тебе баш опседа вера, јелда bangin нема тему коју ниси испамовао са атеизмом а сад погледај наслов Ja sam mislio da vi volite da vidite drugačije viđenje stvari kad ono ali međutim! Ne volim te Milane i jako sam na tebe. 0102_laugh ovo darko onaj sto pise na temi o takozvanim sektima ili neki drugi ili sve pomijesaсузо, није исти Дарко у питању ... онај други је модератор и има ону сличицу са плавим штитовима испод имена Uveravam vas da je ovaj jednako dobar! Čak iako nema plave krstove. Da. и с тим се слажем клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јул 24, 2010 Пријави Подели Написано Јул 24, 2010 bila sam u Rumuniji pre neku godinu. presla sam je uzduz i popreko i svuda i na skoro svakom raskrscu (bilo veliko ili malo) je bio krst. negde veci, negde manji. i vidjala sam ljude koji se mole ispred njih. zaustave automobil ili naslone bicikl na obliznje drvo i ljudi se mole. i mnogo mi je bilo cudno i pomalo mi je smetalo to mnostvo krstova i taj narod koji se moli tako javno nehajuci za sve sto se desava oko njih. isto tako mi je bilo cudno da su crkve prepune i radnim danom i na jutrenju i na vecernjoj. cudno mi je bilo i sto ti ljudi klece sve vreme sluzbe (bilo koje). mnogo mi je bilo cudno... "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 24, 2010 Пријави Подели Написано Јул 24, 2010 Licno smatram da bi svaki grad trebao da dobije svoj Krst, na nekom adekvatnom mestu... Pored tolike agresije ateista i muslimana - gde bi prvi da Krst izbrisu i zaborave, a drugi da dizu isalmske centre gde ih nikad nije bilo - bas treba da se zna da je ova zemlja hriscanska vec vise od milenijum i po, pa joj pre svih drugih obelezja svakako prilici Krst... 0110_hahaha Slažeš li se sa izjavom George Bush starijeg da ateiste ne treba ni smatrati građanima? Ima da gradim simbole svoje vere i svojih ubeđenja. Ne znam zašto je zemlja hrišćanska stvarno... Valjda što su hrišćani prvi došli ovde i ubedili Slovene da prime njihovu veru. A sa Rusima je bilo zanimljivo da kad su došli muslimani da ih ubede da prime Islam, oni su, kad su čuli da Islam brani da se pije, oterali sve muslimane da čuvaju stoku u nekoj pustinji. xD Da nije hrišćanska nego da su uzeli nordijske bogove, sad bi vi kreacionisti zastupali tezu da su svet stvorili Vili, Odin i Ve tako što su ubili demona po imenu Ymir i iskoristili njegovo telo da stvore ovaj svet. I sada biste se radovali što je izgrađena Othala tj. Odinova runa. A kada bi Isus došao sada, šokirao bi se da je njegova institucija ljudi koji veruju u njega i slave njega - čisto oličenje zla. Ili mi bar tako percipiramo to. Ili ja bar percipiram tako. Ograđivanja nikada dovoljno, zar ne? Skoro satanistički. Povlačim tu reč. Koju, pitaćete? Pa reč skoro naravno. Samo pogledajte Obraz ili neke druge sledbenike i sve će ti biti jasno. Čuj izjave nekih ljudi i vidi njihove postupke. Kao kod političara, ima propaganda za izbore... a realnost je nešto drugo. Realnost je tamo gde nema mesija, nema otkrovenja, čuda koja prkose zakonima fizike, ljudi koji ustaju iz mrtvih, gde knjige nijedne religije nemaju nikakve osnove. I niko od nas neće tražiti od vas da ne gradite to, gradite šta hoćete i verujte u šta god hoćete. Reci cu ti za sad samo ovo: 1. Ne slazem se nimalo sa tom izjavom Busa, za koju ionako nisam ni znao, a iskreno bas nimalo ne kapiram kakve to veze ima sa ovim sto sam ja rekao... 2. Nisam kreacionista, nesto si ti zesce ovde pobrkao, a i da jesam imas nesto protiv mozda?... 3. Sa ovim ostalim sto si nalupao ko otvoren prozor nemam bas nikakve veze, pa ne bi bilo lose da vidis da nisi pogresio sagovornika... A da, nacin ophodjenja sa ljudima ti je za nulu... Ako budes resio da nekad sidjes sa svoje nedostizne visine, pa naucis da lepo razgovaras sa neistomisljenicima, onda se javi pa da pricamo... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 24, 2010 Пријави Подели Написано Јул 24, 2010 Okeeej, I will show some respect, I can do that. I nemam ništa protiv da je neko kreacionista, zašto bih? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 24, 2010 Пријави Подели Написано Јул 24, 2010 Darko kad ćeš da nam ispričaš ono o Solomonu što je rekla tvoja majka? :cheesy: Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јул 24, 2010 Пријави Подели Написано Јул 24, 2010 тебе баш опседа вера, јелда dada нема тему коју ниси испамовао са атеизмом klapklap а сад погледај наслов klapklap Ja sam mislio da vi volite da vidite drugačije viđenje stvari kad ono ali međutim! Ne volim te Milane i jako sam ljut na tebe. :229229229: ovo darko onaj sto pise na temi o takozvanim sektima ili neki drugi ili sve pomijesa Pišem na ' Dijalog sa ateistima'. Ne znam da li je to tebi sekta ili ne. U nekim forumima je topic po imenu 'Sekte'. Ali ja sam srećan što mi je glava na mestu. U Iranu bi bacali kamenje na nju. Oduvek sam umeo da budem srećan sa malim stvarima. Kao što je recimo to što mi je glava i dalje tu gde jeste i takva kakva jeste - velika, lepa i pametna. I skromna :291291291:. :cheesy: ti kazes a mislila sam na temi o sektima za darka Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 24, 2010 Пријави Подели Написано Јул 24, 2010 bila sam u Rumuniji pre neku godinu. presla sam je uzduz i popreko i svuda i na skoro svakom raskrscu (bilo veliko ili malo) je bio krst. negde veci, negde manji. i vidjala sam ljude koji se mole ispred njih. zaustave automobil ili naslone bicikl na obliznje drvo i ljudi se mole. i mnogo mi je bilo cudno i pomalo mi je smetalo to mnostvo krstova i taj narod koji se moli tako javno nehajuci za sve sto se desava oko njih. isto tako mi je bilo cudno da su crkve prepune i radnim danom i na jutrenju i na vecernjoj. cudno mi je bilo i sto ti ljudi klece sve vreme sluzbe (bilo koje). mnogo mi je bilo cudno... Како је то дивно! Bogorodicaaaaaa slava3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јул 24, 2010 Пријави Подели Написано Јул 24, 2010 Патријарх Иринеј освештао крст (висок 18 метара) на улазу у Крагујевац Samo 18 metara ... Mali je brate, mali .... Da je bar duplo veći pa i nekako, a ovako.... bojim se promaći će nekom pogledu .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 25, 2010 Пријави Подели Написано Јул 25, 2010 е овако, мало обавештење ... очистио сам тему Патријарх освештао Крст и постове који немају везе са њом пребацио овде ... https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7510.0.html ОДАВДЕ су сви постови са те теме, па мало прелистајте и дискутујте ... https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7510.msg201905.html#msg201905 овде се и даље налази тема о Крсту https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7536.0.html и молим вас да се трудите да не спамујете теме ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 29, 2010 Пријави Подели Написано Јул 29, 2010 Evo stava građana Kragujevca o krstu od 300 metara: Onoga mi krsta (Čuj, vidi, pokreni, Kragujevac 2010) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 29, 2010 Пријави Подели Написано Јул 29, 2010 То су снимили ученици Прве крагујевачке гимназије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 29, 2010 Пријави Подели Написано Јул 29, 2010 То су снимили ученици Прве крагујевачке гимназије. I trajao bi duže ali oni nemaju bioskop u kom mogu da ga prikažu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Јул 29, 2010 Пријави Подели Написано Јул 29, 2010 Немам ништа против уметничке слободе и здравог хумора али ови га малкице претераше. Једна познатија група на Егзиту има већи хонорар за један сат свирке него што кошта израда оваквог крста. А парцела је очигледно џабе и неупотребљива за било шта друго. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука