ПиП Написано Фебруар 11, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2014 U principu, sve kvalitetne promene polaze sa mikro plana (od pojedinca), ne sa marko plana (celo drustvo). Zato nam i nema boljitka sve do sad, niti ce ga biti dokle god ne promenimo na bolje koren samog svog razmisljanja i etiku kojom zivimo... Ево мисли Светог Николаја српског у том контексту: ХРИШЋАНСКА РЕВОЛУЦИЈА И РЕВОЛУЦИЈЕ "Ја сматрам Христову науку - у смислу учења моје цркве - потпуно револуционарном, не само у односу на човека према самом себи. Унутрашња, морална и духовна револуција, јесте револуција хришћанска. То је једина оправдана, корисна, позитивна и конструктивна револуција. Све остало што је Европа назвала револуцијом, јесте обична гомила злочина, већа и мања. Лекару излечи се сам! Ова Христова реч грми као гром против оних, који с мачем у руци и сопственим гресима у срцу устају против својих ближњих ради отмице било права, или власти, или части, или хлеба. Више може учинити молитва једног светог човека, него бунт једног целог народа. Милосрђе је решило више питања него гнев и мач. Но, ко то може доказати данас младим људима у Европи, који нису ни покушали магију милосрђа, магију службе Богу и магију службе ближњима. Ко то може доказати очајницима, који се из дана у дан кљукају по свим школама несретне Европе мрачном славом спољашњих крвавих револуционара, тј. болесника, који су губави устали са своје постеље да лече остале болеснике. Ох, млади људи, нека вам само Бог буде у помоћи. Погрешно је питати, да ли се Христова наука може применити на модеран живот. Христос није дошао да примењује своју науку на један или други период времена него на људе. А људи су и данас исти као у старо време. Да ли се људи возе на фараонским двоколицама или на аеропланима, то ни најмање не мења наш однос према Христу." obi-wan and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Фебруар 11, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2014 http://www.naslovi.net/vremenska-prognoza/ Imamo srBsko prolece feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Фебруар 11, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2014 Први сам који критикује власт, и који каже да је издајничка. То је једна ствар. Друга ствар је везана баш за оно што је оби-вван рекао и чему сам само придодао мисли Светог Николаја Српског. Свака револуција у световном смислу је само преврат где силазе мање лоши, да би се попели још гори или обрнуто (небитно). Али заметак свих "болести" остаје нетакнут и само даље шири своје метастазе. Зато јесам за револуцију на личном плану. Ослободити се пре свега греха без чега је немогуће ослободити се војне, економске и духовне окупације. Што би иначе савремени манипулатори и поробљивачи прво ишли на морално развраћивање једног народа, који је после лако поробити у сваком смислу? коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Фебруар 11, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2014 Ne ne verujem da srpske gradjane neko spijunira, nasi su politicari humani, pametni, iskreno vole svoj narod, brinu se o nama. Види Justina... за те политичаре ме боле бриге, мање више су сви исти - властохлепљива багра, али ми је шарм субјекта који пролази кроз оперативну обраду и мере којечега искрено дојадио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 11, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2014 Medjutim, mi svi veoma dobro znamo da ovo sto si ti brate napisao nema ni u crtanom filmu... Zasto nema? Ali da nema preko noci nema, to je tacno. I naravno da nema ako nema ideja ... A niko nije riodjen da se bavi politikom ... Ko god zeli moze ... Samo sto uspeh nije zagarantoivan, zavisi od biraca ... Nesto slicno pevacima, svi mogu da pevaju ali nisu svi podjednako uspesni. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 11, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2014 Zasto nema? Ali da nema preko noci nema, to je tacno. I naravno da nema ako nema ideja ... A niko nije riodjen da se bavi politikom ... Ko god zeli moze ... Samo sto uspeh nije zagarantoivan, zavisi od biraca ... Nesto slicno pevacima, svi mogu da pevaju ali nisu svi podjednako uspesni. Evo da vidimo kako ce Radulovic proci. On je sad i poznat, ne krece totalno od nule. Ali mislim da nema nista od njega i njegove stranke. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 11, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2014 Evo da vidimo kako ce Radulovic proci. On je sad i poznat, ne krece totalno od nule. Ali mislim da nema nista od njega i njegove stranke. To sve zavisi od biraca. Proci ce onako kako ljudi budu gladsali za njega. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 11, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2014 Ljudi cesto govore kako trebaju promene, kako ovi ne valjaju a niti sta rade da promene niti pomisljaju da druge ne zanimaju bas "te" promene i na "taj" nacin ... Svako od nas misli svojom glavom a u Srbiji ima, ako ne gresim, 7 miliona biraca ... Oni biraju i koje promene zele i ko da izvede te promene a ne niko pojedinacno ... Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Фебруар 11, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2014 Zasto nema? Ali da nema preko noci nema, to je tacno. I naravno da nema ako nema ideja ... A niko nije riodjen da se bavi politikom ... Ko god zeli moze ... Samo sto uspeh nije zagarantoivan, zavisi od biraca ... Nesto slicno pevacima, svi mogu da pevaju ali nisu svi podjednako uspesni. Бароне, нема зато што и да успеш да организујеш странку (за чега теба имати пуно живаца, пуно времена и пуно новца пре свега) опет та странка не можеш да будеш ти сам, странку чине људи. Пошто су људи кварљива роба долази до тога да они којима твоја идеја и политичка моћ не одговара, једне људе у твојој странци купују а друге ти сами подмећу. И опет и опет све постаје контролисано. Зато демократија и јесте највећа превара до сада. Код неких тоталитарних уређења бар ниси имао илузију да нешто бираш и тиме ниси умртвљивао сопствену савест. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Фебруар 11, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2014 U principu, sve kvalitetne promene polaze sa mikro plana (od pojedinca), ne sa marko plana (celo drustvo). Zato nam i nema boljitka sve do sad, niti ce ga biti dokle god ne promenimo na bolje koren samog svog razmisljanja i etiku kojom zivimo... Мислим да се социјалне (и политичке идеологије) и проблематика (на макро нивоу) сударају се са психолошким портретима тешких општих људских услова (на микро нивоу)?! Другим речима ако друштво има потешкоћа да се мења на макро плану, тешко да може да састави крај с крајем у малом. Где по теби макро план среће микро план? Надам се да сам јасно питала. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 11, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2014 Бароне, нема зато што и да успеш да организујеш странку (за чега теба имати пуно живаца, пуно времена и пуно новца пре свега) опет та странка не можеш да будеш ти сам, странку чине људи. Пошто су људи кварљива роба долази до тога да они којима твоја идеја и политичка моћ не одговара, једне људе у твојој странци купују а друге ти сами подмећу. И опет и опет све постаје контролисано. Зато демократија и јесте највећа превара до сада. Код неких тоталитарних уређења бар ниси имао илузију да нешто бираш и тиме ниси умртвљивао сопствену савест. Pa demokratija jeste iluzija ali smo sami odabrali tu iluziju i trebali bi da zivimo po tim pravilima ... Znaci glasanje, izbori, parlament, vlada ... ili moze i drugacije, ali sve promene moraju biti mirne, bez nasilja. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Фебруар 11, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2014 Medjutim, mi svi veoma dobro znamo da ovo sto si ti brate napisao nema ni u crtanom filmu... Микро цртани филмови. Можда је ово донекле одговор на моје претходно питање?! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 11, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2014 Evo da vidimo kako ce Radulovic proci. On je sad i poznat, ne krece totalno od nule. Ali mislim da nema nista od njega i njegove stranke. Ima jos jedna satvar koju ljudi obicno ne vide kada govore o politicarima. Niko od njih se ne bavi politikom od "juce" vec pocinju od srednjoskolskih i fakultetskih dana da se angazuju po strankama, politickim organizacijama itd. Niko tu ne pada s neba na izbornu listu vec su iza njih godine i decenije angazovanja. Pogledajte Seselja, on je od svoje 20-21 godine u politici a sada ima 60...Ili Djindjic, i on je poceo kao srednjoskolac ... Ako propratite malo videcete da su svi oni decenijama u politickim organizacijama. I ako nekome tu nesto ne pase treba da se angazuje i da to traje decenijama, pa bi tek onda mozda imao prilike da plasira svoje ideje ... Nista nema preko noci ... osim revolucije ...boljsevicke ili bilo koje druge ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Фебруар 11, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2014 Pa demokratija jeste iluzija ali smo sami odabrali tu iluziju i trebali bi da zivimo po tim pravilima ... Znaci glasanje, izbori, parlament, vlada ... ili moze i drugacije, ali sve promene moraju biti mirne, bez nasilja. Слажем се ја са овим, и у претходним порукама сам писао да сам против насилних промена. Хтео сам само да кажем да има јако много људи који не схватају илузију демократије па умртвљујући своју савест (тиме што су изашли на изборе) остају пасивни у деловању на микро плану. Ти људи чекају да им неко други, или да се на волшебан начин све реши само од себе. Дотле глупаци владају и стварају испране мозгове. Ја сам најпре за револуцију у себи (борба са страстима и гресима) али и за револуцију која значи утицање пре свега на своју децу и најближе окружење у циљу подизања свести о превари званој демократија. Многи људи о томе чак никада и не говоре. Људи тога нису свесни! Све је у свести човека! Треба покретати теме у друштву, на улици, аутобусу, школи. Када би се стекла критична маса васпитаних, поштених а самосвесних младих људи ствари би се саме од себе промениле. Пре свега треба причати са младим људима које ми (ја имам 40 г., за тебе не знам) често олако одбацујемо као зелене, па их онда разни преваранти врло лако обрлате за своје идеје и интересе. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Фебруар 11, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2014 Evo, sada ce izbori, pravi i jedini nacin za promene ... ako imas neke nove ideje lepo registrujes stranku, izadjes pred birace i njima prepustis izbor i odluku ... neka hvala Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука