Jump to content

Јесте ли крштени?

Препоручена порука

Овај наслов је ту само да привуче пажњу.Дакле говорим о крштењу. У данашње вријеме примјећујем бар у мојој околини велики број који нису крштени. Доста њих није упознато шта је заправо крштење. На крштење гледају као на неки "фолклор". Нарочито међу младима влада такво мишљење. Моја генерација и генерално млади данас нису упознати шта је крштење,пост,причешће,никад се нису молили,о одласку у цркву и да не говорим.....по некад се стварно запитам јесмо ли одрастали заједно!

Подели на овим сајтовима

Нису млади криви за то , криви су њихови родитељи и њих треба кривити за то. Сада је ситуација таква каква јесте и ми треба да се боримо да се ситуација поправи колико је то могуће у датим околностима. .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Nazalost,to je istina!Danas je pomodarstvo ili bolje reci u modi da budes krsten (to ti je ono "kada to svi rade,sto ne bi ni ja").Obicno mnogima je posle krstenja zadnji dolazak u crkvu.

Citiracu jednog svestenika:"Crkva je danas postala mesto raznih usluga,a mi svestenici ceremonijal-majstori!" 8086.gif

Подели на овим сајтовима

On 10. 2. 2014. at 21:26, Piksi94 рече

Nazalost,to je istina!Danas je pomodarstvo ili bolje reci u modi da budes krsten (to ti je ono "kada to svi rade,sto ne bi ni ja").Obicno mnogima je posle krstenja zadnji dolazak u crkvu.

Citiracu jednog svestenika:"Crkva je danas postala mesto raznih usluga,a mi svestenici ceremonijal-majstori!" 8086.gif

То је то! У мом крају је доста који нису крштени а и они који су крштени чисто из неке "моде". Заправо мало њих зна смисао крштења!

Подели на овим сајтовима

" Када може комшија , што не могу ја ,, веома често се тако гледа , на жалост.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Tužno je to da moji vršnjaci skoro i ne idu u opšte u Hram na Liturgiju. mislim da krivicu podjednako dele roditelji i mladi, ali i crkva deo krivice ima. Moje misljenje je tako jer nisam jos nikad video da je popa kod nas nesto uradio da prizove bilo koga.

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

On 11. 2. 2014. at 6:04, Страхиња Матковић рече

Tužno je to da moji vršnjaci skoro i ne idu u opšte u Hram na Liturgiju. mislim da krivicu podjednako dele roditelji i mladi, ali i crkva deo krivice ima. Moje misljenje je tako jer nisam jos nikad video da je popa kod nas nesto uradio da prizove bilo koga.

Vidi ovako to što neko oni ne moraju da idu. Oni kada bi išli, išli bi zbog sebe a ne zbog drugih. Deca uče najviše od roditelja. Znam primer jedne devojke koja ima 24 godine i ona je ateista nikada nije ni pokušala da razgovara nikada na temu o Bogu. Crkva ima najmanje krivice a i ne može pop da se nadgovara sa vernicima. Čoveku treba jedan put reći ako je pametan. 

Подели на овим сајтовима

On 11. 2. 2014. at 6:04, Страхиња Матковић рече

мислим да највећи удио у кривици имају родитељи. Јер кад би родитељи упућивали на прави пут 100% би их заинтересовало да оду. Причали смо са нашим свештеником који је рекао да он није у стању  неког да вуче за рукав да дође. И то је тачно. Код нас је организована вјеронаука,црквени хор....Народ је о томе обавијештен али омладине нигдје. Кад се све сабере нас младих који редовно долазе има 7-8.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...