Натан Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Ја поштујем припаднике друге вере па и папу , али више волим нашег патријарха . Са Католичком вером треба гајити добросусетске односе , али не више од тога . Наравно да поштујемо припаднике свих вера. Питање око тоге се и не поставља, него, члан форума, Калиник је изјавио да ''Православци признају папу за првог по части'' и рекао да је ''кул'' као Патријарх Павле, а ја му на шаљив начин одговорио да то нема везе са истином. Ненад Р. and Жика је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Za mene ikumenizam pod svaku cenu, jer ikumenizam znači vraćanje Hristu a taj povratak nema alternativu, tu cena nije bitna, naša vera nije se na početku zvala Pravoslavlje, a nije ni Katoličanstvo, nakon što je Hrist Vaskrsao, rodilo se Hrišćanstvo, sve ostale odrednice koje su nastale u 11. veku, stvorene su zarad veštačkih podela a radi primata i moći, potpuno nebitno sa koje strane više, Hrist je jedan, Hrišćanstvo je naša vera, naša religija, zajedništvo u Hristu je ono čemu svi treba da težimo. To ne znači suzbijanje prava na različit način veroispovedanja, različite tradicije i sl. Takodje sve fotke koje sam objavio, objavio sam, ne iz cinizma, već iz sreće, obuzme me radost kada vidim susret verskih poglavara sada, razjedinjenog Hrišćanstva, nadam se u neko vreme obnovljenog i ujedinjenog. Сви смо ми хришћани било да смо Православци или Католици и сви смо ми пред Господом једнаки и не видим разлога зашто би се по сваку цену требало спојити . И мени је мило када се сретну припадници Католичке и Православне цркве и када разговарају и имају сарадње , али уз сво поштовање према Католичкој вери ми смо ипак Православци и мислим да то не треба да изгубимо. Мени је најдраже што сам Хришћанин , али ми је драго што сам Православац. Натан је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никанорац Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Ма мени је неизмерно драго што сам рођен у народу Србском Православном. А овај екуменизам и то све је више политика нема то везе са Истином која се налази само и једино у Православној Цркви. Ми имамо све ништа нам не фали. *Blue*, Натан and bgpj је реаговао/ла на ово 3 "Простимо људима да Бог нама прости, сви смо ми на земљи привремени гости." А ти, Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никада ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала сво ју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и живиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу, и Он ће те осветлити и спасти. Амин. Свети Владика Николај Велимировић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 А овај екуменизам и то све је више политика нема то везе са Истином која се налази само и једино у Православној Цркви. Misliš li da Istina kao dobri Pastir ne skuplja izgubljene ovce koje su iz Njegovog 10 vekovnog stada nestale? Ostao je Hristos samo u pravoslavnoj Crkvi i podigao kineski zid kao ljuti Otac i ne dozvoljava nikome više da se vrati u sabornu apostolsku Crkvu kojoj je Sam glava? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никанорац Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Misliš li da Istina kao dobri Pastir ne skuplja izgubljene ovce koje su iz Njegovog 10 vekovnog stada nestale? Ostao je Hristos samo u pravoslavnoj Crkvi i podigao kineski zid kao ljuti Otac i ne dozvoljava nikome više da se vrati u sabornu apostolsku Crkvu kojoj je Sam glava? Ти кажеш... Врата Православља су отворена свима па и папи римском. Приђи, покуцај, покај се, уђи! Натан and bgpj је реаговао/ла на ово 2 "Простимо људима да Бог нама прости, сви смо ми на земљи привремени гости." А ти, Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никада ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала сво ју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и живиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу, и Он ће те осветлити и спасти. Амин. Свети Владика Николај Велимировић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
*Blue* Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Misliš li da Istina kao dobri Pastir ne skuplja izgubljene ovce koje su iz Njegovog 10 vekovnog stada nestale? Ostao je Hristos samo u pravoslavnoj Crkvi i podigao kineski zid kao ljuti Otac i ne dozvoljava nikome više da se vrati u sabornu apostolsku Crkvu kojoj je Sam glava? Gde ce papu da ostave? salim se, ne zameri.. Stvar je u tome sto oni smatraju da su na pravom putu i da je njihova vera prava, a ne nasa. Volim_Sina_Bozjeg, Никанорац, bgpj and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Kyrie Eleison Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 не видим разлога зашто би се по сваку цену требало спојити spajanje po svaku cenu se zove sinkretizam ai apsolutno je stran pojam u Pravoslavnoj duhovnosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Gde ce papu da ostave? salim se, ne zameri.. Stvar je u tome sto oni smatraju da su na pravom putu i da je njihova vera prava, a ne nasa. Njihov problem, ali ne zaboravi da naša dužnost nije a da ne damo ruku papi koji pada u bunar. (pa tako i svakom čoveku makar bio i mnogobožac) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Ти кажеш... Врата Православља су отворена свима. Приђи, покуцај, покај се, уђи! Držaću se toga u tebi dok god ne ponudiš suštu Istinu. Malo si izmenio odgovor ili mi se čini? (nije oštrina pila vodu?) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
*Blue* Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Njihov problem, ali ne zaboravi da naša dužnost nije a da ne damo ruku papi koji pada u bunar. (pa tako i svakom čoveku makar bio i mnogobožac)Hoce li je prihvatiti? Kyrie Eleison Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никанорац Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Držaću se toga u tebi dok god ne ponudiš suštu Istinu. Ау па ти си строг јако. Само Истину има само Христос а сви су људи лаже и греше више или мање. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Простимо људима да Бог нама прости, сви смо ми на земљи привремени гости." А ти, Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никада ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала сво ју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и живиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу, и Он ће те осветлити и спасти. Амин. Свети Владика Николај Велимировић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Hoce li je prihvatiti? DA! A neki će je i Odbaciti. Nismo mi ti koji našu ruku pružaju jer je to navodno lepo. Mi je pružamo jer nam Upravitelj okrepljuje ruku koja se približava savršenoj ruci Hrista koji grešnika miluje i poziva na pokajanje.(ne samo zato što ima razlike u tumačenju vere, već zato što smo svi mi grešni a to i rimokatolici vrlo dobro znaju) (pa kako znaju ko im dade na znanje?) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Ау па ти си строг јако. Само Истину има само Христос а сви су људи лаже и греше више или мање. Toliko sam strogo to prihvatio da je Istina sam Hristos da me ni on ne želi ispraviti Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Изгледа да је екуменизам у религији исто што и демократија у политици. Теоретски лепо звучи, мало (више) је другачије у пракси. *Blue* and bgpj је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Изгледа да је екуменизам у религији исто што и демократија у политици. Теоретски лепо звучи, мало (више) је другачије у пракси. Evo dok čitaš deset Božjih zapovesti, teoretski mož staviš glavu na panj, da nijednu nećeš prekršiti jer su savršene (znaš to i osećeš) a malčice je drugčije u praksi. Samo polako mislim da se neki i slade dok imamo neslaganja ovakvih vrsta. Натан је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука