DankaM Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9F%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%B7%D0%B0 Психоза је психички поремећај код кога је као примарни симптом присутно отуђење пацијента од реалности... Једна од функционалних психоза је шизофренија. Ова реч је кованица и значи „расцеп душе“, слободније речено, распадање личности. Loš članak, na samoj strani piše da je tačnost nekih činjenica osporena. Bolje koristi englesku verziju. A da ne spominjem koliko samo ima teorija o mentalnim poremećajima... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Loš članak, na samoj strani piše da je tačnost nekih činjenica osporena. Bolje koristi englesku verziju. A da ne spominjem koliko samo ima teorija o mentalnim poremećajima... Де ме интересују дијагнозе,ово сам на брзину нашао. Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Loš članak, na samoj strani piše da je tačnost nekih činjenica osporena. Bolje koristi englesku verziju. A da ne spominjem koliko samo ima teorija o mentalnim poremećajima... Nah, zar je bitno kakav je clanak, covek ubedio sebe da je svako ko se ne slaze sa njim psihotik, pa samim tim i ja. Де ме интересују дијагнозе,ово сам на брзину нашао. Care, passivna agresivnost nije mentalni poremecaj, ja tebi nisam rekao da si mentalno poremecen(a ti meni jesi). Pasivna agresivnost je vid agresije cesto prisutan medju ljudima. On mu dodje kao crta lichnosti. To su ti oni ljudi sto kad se ljute ne opsuju te odmah, nego ti posle nekako vrate, ili kroz nepricanje sa toobm, ili kroz neki drugi vid bezobrazluka, cinizam, sarkazam itd. Dakle nisam ti dao nikakvu dijagnozu, a ti meni jesi. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 JA sam pokusao da se pomirim sa njim, i iskreno mu pruzio ruku, on je nastavio sa pasivnom agresivnoscu. Nisam mnogo citao duhovnike, ali jesam citate i odlomke i postoji jedan vrlo dobar deo o tome kako - ne valja prastati ako se sagovornik ne pokaje. Ja sam se bio pokajao iskreno sto sam ga u pocetku uvredio, ali kada neko nastavi da te ne postuje kao lichnost, da ne postuje tvoj argument, tvoj stav, i tvoje misljenje, da ti deli VISIKODUHOVNE SAVETE, i da ti prica da oni teolozi koje si ti citao ne valjaju, pa ce on bolje da te savetuje sta da citas, i sta treba da radis.... nema razloga za pomirenje. Sve dok se takva prica prica. To i jeste problem pasivne agresivnosti, pasivno agresivni ( za razliku od nas otvoreno agreisvnih) ne zele da pokazu svoju agresuju vec je kriju kao zmija noge ili je potiskuju. Kada ostavi pasivuno agresivnost, i bude otvoren u tome sta mu smeta i sta misli i zasto i kako to misli (kao sto sam ja bio kada sam priznao da bibliju ne razumem u potpustnosti) onda moze da pricamo. A ne da se ulece sa nekim drskim i ispod pojasa prozvikavama "bio si ateista mozda si i dalje" "Malo pre je priznao da bibliju samo citkucka" ... Dok ima takvog ponasanja, nema sanse nizakakvo pomirenje, a nije ni hriscansku - da se miris sa nekim ko se ne kaje. Брате први си почео са агресијом.Ја смиреније ти жешће,нисам ја једини слепац овде,нешто те и други не готиве. Ја ти синоћ рекох да бих радо очи у очи разменио речи,не знам какво ту непријатељство видиш. Тако да за речи које сматраш да су биле тешке могу лично да се извиним. Некако имам осећај да сам ти ја балван који не можеш да прескочиш,па се својски трудиш,први си почео увек први а после се оправдаваш. Настави слободно,више се нећу обазирати. Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Брате први си почео са агресијом.Ја смиреније ти жешће,нисам ја једини слепац овде,нешто те и други не готиве. Ajd da ti ponovim, pasivno si agresivan. Dok god bacas takve stvari, to je pasivna agresija. Zasto si morao da izjavis tu stvar "nesto te i drugi ne gotive" to je jasna odlika pasivne agresije. Ajde sad razmisli, ja tebi da kazem da i tebe ne gotive neki ljudi, kako bi se ti osecao? Da kazem da sam primetio da i za tebe neki ljudi misle da lupas gluposti ko maksim po diviziji? Razmisli o tome. Некако имам осећај да сам ти ја балван који не можеш да прескочиш,па се својски трудиш,први си почео увек први а после се оправдаваш. Ovo je isto akt pasivne agresije. Cist. I kako ja da verujem da si ti dobronameran? Ti buraz toliku pasivnu agresivnost pokazujes da me ne bi cudilo da mi na "izvinjenje" dodjes sa palicom (ne kazem da oces, samo da me ne bi cudilo) oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Megidon, RYLAH, *Blue* and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Млађони, Милан Ракић, Juanito and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 JA sam pokusao da se pomirim sa njim, i iskreno mu pruzio ruku, on je nastavio sa pasivnom agresivnoscu. Nisam mnogo citao duhovnike, ali jesam citate i odlomke i postoji jedan vrlo dobar deo o tome kako - ne valja prastati ako se sagovornik ne pokaje. Ja sam se bio pokajao iskreno sto sam ga u pocetku uvredio, ali kada neko nastavi da te ne postuje kao lichnost, da ne postuje tvoj argument, tvoj stav, i tvoje misljenje, da ti deli VISIKODUHOVNE SAVETE, i da ti prica da oni teolozi koje si ti citao ne valjaju, pa ce on bolje da te savetuje sta da citas, i sta treba da radis.... nema razloga za pomirenje. Sve dok se takva prica prica. To i jeste problem pasivne agresivnosti, pasivno agresivni ( za razliku od nas otvoreno agreisvnih) ne zele da pokazu svoju agresuju vec je kriju kao zmija noge ili je potiskuju. Kada ostavi pasivuno agresivnost, i bude otvoren u tome sta mu smeta i sta misli i zasto i kako to misli (kao sto sam ja bio kada sam priznao da bibliju ne razumem u potpustnosti) onda moze da pricamo. A ne da se ulece sa nekim drskim i ispod pojasa prozvikavama "bio si ateista mozda si i dalje" "Malo pre je priznao da bibliju samo citkucka" ... Dok ima takvog ponasanja, nema sanse nizakakvo pomirenje, a nije ni hriscansku - da se miris sa nekim ko se ne kaje. Треба читати свете оце и друге теологе, не треба се конзервирати и ограничити само на једнан вид. Апостол Павле каже у посланицама ,, дарови су раазличити али је Дух исти,, свако служи по дару који му је Бог доделио, неко више разуме ово неко оно. Није случајно што се теолози не упуштају у овакве расправе јер су свесни колико су то комплексне теме, тј. ствари су се закомпликовале и тешко их је размрсити. Екуменизам као дијалог није погрешан, молитва са јеретицима је забрањена канонима, Неки епископи кажу да су канони и њихово тумачење ствар цркве и као епископи узимају себи то за право и тумаче другачије али сабор се још увек придржава устава спц који пуну законску снагу даје типику Светог Саве који у својим наводима говори да се стриктно придржава канона свих признатих сабора и садржи у себи књигу правила. Сваки епископ онда поштује како он хоће, и најбоље ти је по мом мишљењу да не учествујеш у таквим темама, а исто мислим и за њега. Јер шта он има од тога што ће убедити тебе или ти њега као да ви можете нешто променити. Ако они као епископи не могу већ више од десет година да се договоре око неких ствари, то треба да те упути да ствари нису баш тако једноставне и да ту треба још много рада и година да се утврди којим ће се путем ићи. Жика, Срђан(Православац) and feeble је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Де ме интересују дијагнозе,ово сам на брзину нашао. Onda si otišao u žešći oftopik, pošto si samo isekao dve rečenice, i ostavio svakom da tumači tvoj post kako mu drago. A da ne spominjem da je psihodijagnostika ozbiljna stvar, za koju treba fakultet, znanje i iskustvo... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Треба читати свете оце и друге теологе, не треба се конзервирати и ограничити само на једнан вид. Апостол Павле каже у посланицама ,, дарови су раазличити али је Дух исти,, свако служи по дару који му је Бог доделио, неко више разуме ово неко оно. Nisam ni rekao da necu, ali da bih citao hegela, prvo citam osnove filozofije. Nadam se da kapiras. Није случајно што се теолози не упуштају у овакве расправе јер су свесни колико су то комплексне теме, тј. ствари су се закомпликовале и тешко их је размрсити. Екуменизам као дијалог није погрешан, молитва са јеретицима је забрањена канонима, Неки епископи кажу да су канони и њихово тумачење ствар цркве и као епископи узимају себи то за право и тумаче другачије али сабор се још увек придржава устава спц који пуну законску снагу даје типику Светог Саве који у својим наводима говори да се стриктно придржава канона свих признатих сабора и садржи у себи књигу правила. Сваки епископ онда поштује како он хоће, и најбоље ти је по мом мишљењу да не учествујеш у таквим темама, а исто мислим и за њега. Јер шта он има од тога што ће убедити тебе или ти њега као да ви можете нешто променити. Ако они као епископи не могу већ више од десет година да се договоре око неких ствари, то треба да те упути да ствари нису баш тако једноставне и да ту треба још много рада и година да се утврди којим ће се путем ићи. Kao sto si rekao, tema je kompleksna, i ne nameravam da raspravljam o njoj dubinski. Ja veruem da ako sedam-osam vladika radi nesto, rade iz najbolje namere. Dok sve kritike koje vidim, vidim kao tezak vid agresije. Od artemijeve pobune koja je bila krajnje nasilna (cak je i tuca bilo koliko se secam) do ovih tekstova po internetu, koji se bave jako niskim udarcima, prozivkama itd. Dakle, samo sbornost i dijalog. Druga stvar, kanoni jesu bitni, ali ako se nesto sgresi po kanonimane intepretira bilo ko. Kanoni su zakon unutar crkve, i kao sto zakon unutar drzave intepretira sud kao vrhovni autoritet, tako u kanonskom pravu - ima ko intepretira kanone, a ne ja i ti. I na kraju, vrlo vazna stvar, kanani su (kao i sveke druge vrste pravnih normi) promenljivi. Moguce je dodati nove kanone ili ukinuti neke stare. Koliko se ja secam iz kanonskog prava. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Onda si otišao u žešći oftopik, pošto si samo isekao dve rečenice, i ostavio svakom da tumači tvoj post kako mu drago. A da ne spominjem da je psihodijagnostika ozbiljna stvar, za koju treba fakultet, znanje i iskustvo... У реду је Данка,олуја је прошла. Касниш. Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 У реду је Данка,олуја је прошла. Касниш. Meni, kao diplomiranom psihologu, koji svakako ima iskustva u radu sa osobama sa mentalnim poremećajima, nije. Sad se svako nalazi pametan da priča o svemu... Juanito and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 На неким темама је заиста потребна стручна помоћ... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Druga stvar, kanoni jesu bitni, ali ako se nesto sgresi po kanonimane intepretira bilo ko. Kanoni su zakon unutar crkve, i kao sto zakon unutar drzave intepretira sud kao vrhovni autoritet, tako u kanonskom pravu - ima ko intepretira kanone, a ne ja i ti. I na kraju, vrlo vazna stvar, kanani su (kao i sveke druge norme) promenljivi. Moguce je dodati nove kanone ili ukinuti neke stare. Koliko se ja secam iz kanonskog prava. Видиш и то је јако тешко питање. Сва литература која тако посматра каноне није старија од десет година. Кроз историју канони су посматрани као општеважећи закон и на њих се гледало као на одреднице које чувају цркву. Било је тога да се неко канони практичног карактера крше али догматског и оног који утврђује принципе цркене свести није. Мораш разумети да наша црква има пуно свештеника и теолога из претходних генерација којима није познат овакав систем нити икада видели савремене догматике ту спада и доста епископа. Свети оци су на каноне гледали као на важећи закон, и овакав став је вековима био заступљен. Значи први проблем је што је дошло до промене погледа на каноне а још ни тај начин размишљања не налази своју саборску потпору. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 A da ne spominjem da je psihodijagnostika ozbiljna stvar, za koju treba fakultet, znanje i iskustvo... Ал кад човек има осећај за те ствари, то је тотално непотребно, чисто губљење времена, Ђуро Станивук, DankaM and Juanito је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука