Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Bolje bilo koje knjige od Svetih Otaca nego samo danasnje teologe. Bogu hvala sto i dalje ima "kamiondzija" I ja to mislim... Inače i oko tih duhovnih saveta, ispašće da se ni u Crkvi više nećeš moći spasiti ako ti duhovnik nije (naprimer ime) ugledan i jak. Pravoslavlje je opit, jedan život kojeg daruje Onaj koji Jeste i sam Život. Ako nekog sv.oca Crkve ne razumeš oma, to ne znači da ćeš ga po automatizmu pogrešno tumačiti već će se (iskustvom i prikupljenim informacijama) mišljenje izbrusiti kao dragulj. Срђан(Православац), *Blue*, Orion and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Самокритичности имам Деки. Сушта истина је да онај наведени са теолошког аспекта нема појма,чак је јуче и признао да не познаје ни библију већ је читуцка како каже.Тако да можеш њему да проследиш те стихове. Дела Владике Николаја познајем,он је Српски Јован Златоусти за мене,теби препоручујем да га читаш што више кад га већ наводиш. У здравље. Eto nek si ti nama poslao još jednu poučnu lekciju iz vere i iz života Срђан(Православац) and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Bolje bilo koje knjige od Svetih Otaca nego samo danasnje teologe. Bogu hvala sto i dalje ima "kamiondzija" I današlji teolozi će biti svrstani medju svete oce , mislim neki od njih... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Самокритичности имам Деки. Сушта истина је да онај наведени са теолошког аспекта нема појма,чак је јуче и признао да не познаје ни библију већ је читуцка како каже.Тако да можеш њему да проследиш те стихове. Nisam rekao da ne poznajem - vec da ne razumem. Lazovchino... Nasli se artemijevci da me uce teologije.... vala vas slushajuci pravoslavac tesko ko moze da postane bilo, pod uslovom da ima mozak koji funkcionise. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Ako nekog sv.oca Crkve ne razumeš oma, to ne znači da ćeš ga po automatizmu pogrešno tumačiti već će se (iskustvom i prikupljenim informacijama) mišljenje izbrusiti kao dragulj. Мени тај став да не разумеш свето писмо или неког светог оца, није јасан. Христос је тако говорио да га сви схвате а исто су радили и свети оци, па они су писали и обраћали се верном народу и трудили се да им изражавање буде такво да их сви схвате. Ја нисам читао неразумљиво дело од светих отаца или такво да му требају додатна тумачења(осим у смислу историјских околности, сврхе писања итд.). То зависи од начина са којим приступаш читању, компликован човек ће увек видети нешто између редова и стално извртати смисао исуштину написаног а не држећи се здраворазумског тумачења. Што је човек светији он велике тајне зна да објасни простим и разумљивим језиком, и то је управо оно што по мени краси светоотачку литературу, и знање даје као воду из чистог извора и читалац напаја своју душу из њега и просветљује се и постане ревностан за добро и за службу Богу. Срђан(Православац), Натан and *Blue* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 I današlji teolozi će biti svrstani medju svete oce , mislim neki od njih... Da napravimo temu i izdvojimo te neke današnje teologe? Deluješ mi potpuno siguran. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Da napravimo temu i izdvojimo te neke današnje teologe? Deluješ mi potpuno siguran. Crkva diše Duhom Svetim, dok je tako, a biće tako do kraja sveta, biće i svetih otaca... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Crkva diše Duhom Svetim, dok je tako, a biće tako do kraja sveta, biće i svetih otaca... Da to verujemo svi pa i oni po tebi malo nestašni Ništa samo mi je palo na pamet mislio sam da se u nekim krugovima ozbiljno računa na odredjene ljude pa rekoh da obratimo pažnju. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Мени тај став да не разумеш свето писмо или неког светог оца, није јасан. Христос је тако говорио да га сви схвате а исто су радили и свети оци, па они су писали и обраћали се верном народу и трудили се да им изражавање буде такво да их сви схвате. Ја нисам читао неразумљиво дело од светих отаца или такво да му требају додатна тумачења(осим у смислу историјских околности, сврхе писања итд.). То зависи од начина са којим приступаш читању, компликован човек ће увек видети нешто између редова и стално извртати смисао исуштину написаног а не држећи се здраворазумског тумачења. Што је човек светији он велике тајне зна да објасни простим и разумљивим језиком, и то је управо оно што по мени краси светоотачку литературу, и знање даје као воду из чистог извора и читалац напаја своју душу из њега и просветљује се и постане ревностан за добро и за службу Богу. Da to sam i ja rekao pre par postova, nego reče neko da ima i teških i ozbiljnijih dela nekih od Hristovih svetih, pa ja potrča sistemom može i ovako a može i onako jer verujem da nema nerazumljivih Duhom nadahnutih pisanija svetih otaca.. (poenta: nekad su ti jasni iz prve a nekad iz treće ali sigurno ti nikad neće ostati nejasni zauvek) Megidon, *Blue* and Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Nisam rekao da ne poznajem - vec da ne razumem. Lazovchino... Nasli se artemijevci da me uce teologije.... vala vas slushajuci pravoslavac tesko ko moze da postane bilo, pod uslovom da ima mozak koji funkcionise. Може мало културе у говору? И без инсинуација. Хвала! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Da to verujemo svi pa i oni po tebi malo nestašni Ništa samo mi je palo na pamet mislio sam da se u nekim krugovima ozbiljno računa na odredjene ljude pa rekoh da obratimo pažnju. svi krugovi imaju svoje favorite Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Bićanić-beg se i dalje junački bori protiv neprijatelja vjere ekumenističke? Руси долазе је реаговао/ла на ово 1 Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Nisam rekao da ne poznajem vec da ne razumem.... :.mislise. Кад дубље размислим и нисам погрешио.Дакле кад је упознаш онда ћеш и разумети. Наравно кад баталиш да упијаш разно интернет смеће и окренеш се светитељима. А што се овога другог тиче прво излечи своју психозу и делузиони поремећај па ми онда давај дијагнозе. Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Може мало културе у говору? И без инсинуација. Хвала! Nazivam lazova pravim imenom. Sta ti oces od mene? Кад дубље размислим и нисам погрешио.Дакле кад је упознаш онда ћеш и разумети. Наравно кад баталиш да упијаш разно интернет смеће и окренеш се светитељима. Tebi je i Vladika David - neverodostojan. Ja mislim da je tebi vreme da batalis artemijevo smece. On da valja sinod ga ne bi rasclanio cina. А што се овога другог тиче прво излечи своју психозу и делузиони поремећај па ми онда давај дијагнозе. Lagati nije dijagnoza, lagati je odlika slabosti. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Nazivam lazova pravim imenom. Sta ti oces od mene? Нећу ништа, само овакво писање боде очи ономе који чита. Додуше, ја то и не морам да читам, али дао сам ти добронамеран савет. То је моја Хришћанска обавеза. Пошто смета, нећу више, обећавам. Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука