Срђан(Православац) Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Buraaz, ona brani sektasa Miroljuba Petrovica... mislim da iz toga treba da ti budu jasne neke stvari. Taj petrovic je pricao da je pravoslavna liturgija prizivanje demona, pa ti vidi. Брате није мој комент имао везе са Мирољубом,што се њега тиче прочитаће о њему већ па ће сконтати. Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 5. Dopustanje nedovoljno upucenim ljudima da autoritativno iznose neistinite cinjenice o pojedinim ljudima npr. o dr Miroljubu Petrovicu; У праву си, ово је пресудно кад причам што овај сајт не ваља! Manolis, GeniusAtWork, Млађони and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 NIje presudna, ali nije mesto ovakvoj temi na sajtu sa ovakvim nazivom. О свему треба разговарати, драга сестро у Христу...одређен модус и квалитет разговора су оно што било којој теми, а ни једна тема није сама по себи бесмислена, даје (бес)смисао. Manolis, Volim_Sina_Bozjeg and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 3 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
*Blue* Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Sestro, nisi me razumela. Ne kazem da su sveti oci manje mudri od teologa, vec da smo mi manje mudri. Ovde N.Petrovic slobodno tumaci sta je koji sveti otac hteo reci, i sta je od tog teksta dogma(sustina pravoslavlja) a sta je misljenje svetog oca. Ja se pak ne usudujujem da tumacim sta su sveti oci hteli reci, niti da izdvojim ono sto je sustina nase vere - a ono to je njihovo misljenje.Razumem o cemu mi pricas ali nisu oni pisali bez veze sve te knjige. Ne treba ti ne znam koja mudrost za tumacenje, jasne su kao dan Duhovnici preporucuju citanje Svetih Otaca za pocetnike Срђан(Православац), Orion and Натан је реаговао/ла на ово 3 Kyrie Eleison Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Razumem o cemu mi pricas ali nisu oni pisali bez veze sve te knjige. Ne treba ti ne znam koja mudrost za tumacenje, jasne su kao dan Duhovnici preporucuju citanje Svetih Otaca za pocetnike Ja vidim ovde neke koji su tako citali sv.Oce pa imaju neka malo cudna misljenja.. ja cu ipak za sada da ostanem na teolozima i njihovoj intepretaciji... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
*Blue* Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Ja vidim ovde neke koji su tako citali sv.Oce pa imaju neka malo cudna misljenja.. ja cu ipak za sada da ostanem na teolozima i njihovoj intepretaciji... Ok, tvoj zivot, tvoj izbor. Svako dobro Kyrie Eleison Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Ja vidim ovde neke koji su tako citali sv.Oce pa imaju neka malo cudna misljenja.. ja cu ipak za sada da ostanem na teolozima i njihovoj intepretaciji... Врати се у први разред и учи катихизис,ниси за теологе ти. Натан је реаговао/ла на ово 1 Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Врати се у први разред и учи катихизис,ниси за теологе ти. Cemu konstatno taj neki prikriveni bezobraazluk? Nit imas znanja, nit imas zvanja da mi se tako obracas. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 људи, чему овај правац размишљања, не може нам нико Христа одузети из срца осим удаљавањем од Бога и љубави нас самих. Не видим страх од разговора, дијалога (не желим да улазим у тему) и исповедања вере православне увек. Волим да цитирам блаженопочившег Патријарха Павла: "Не заборавимо да смо дужни да своју веру, не намећући је, проповедамо речима и у време и невреме, а хришћанским животом свагда. Јер нас Часни крст, свете Тајне и припадност православљу не спасавају механички. Потребна је жива вера која кроз љубав дејствује (Гал.5,6)" Тако имајмо љубави и једни према другима, па и овде на форуму, јер саблажњавањем шта смо учинили добро и у име љубави? Мислим да је искрено мерило сваког дела и речи љубав, љубав према ближњем и брату (и сестри ). И у том правцу треба да "проповедамо речима и у време и невреме, а хришћанским животом свагда" и тада неће бити бојазни ни "страха" јер једна је истина и пут. Volim_Sina_Bozjeg, Јанко, Дијана. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 људи, чему овај правац размишљања, не може нам нико Христа одузети из срца осим удаљавањем од Бога и љубави нас самих. Волим да цитирам блаженопочившег Патријарха Павла: "Не заборавимо да смо дужни да своју веру, не намећући је, проповедамо речима и у време и невреме, а хришћанским животом свагда. Јер нас Часни крст, свете Тајне и припадност православљу не спасавају механички. Потребна је жива вера која кроз љубав дејствује (Гал.5,6)" Тако имајмо љубави и једни према другима, па и овде на форуму, јер саблажњавањем шта смо учинили добро и у име љубави? Мислим да је искрено мерило сваког дела и речи љубав, љубав према ближњем и брату (и сестри ). И у том правцу треба да "проповедамо речима и у време и невреме, а хришћанским животом свагда" и тада неће бити бојазни ни "страха" јер једна је истина и пут. facenew22222222 facenew22222222 ИгорМ and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Razumem o cemu mi pricas ali nisu oni pisali bez veze sve te knjige. Ne treba ti ne znam koja mudrost za tumacenje, jasne su kao dan Duhovnici preporucuju citanje Svetih Otaca za pocetnike Jedno je čitati svetog Maksima ispovednika a drugo oca Tadeja, a jedno je kad te savetuju duhovnici bivši taksisti i kamiondzije a drugo je kad te savetuju zaista i duhovni i obrazovani ljudi, recimo kao što je otac Sava Janjić i slični... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Врати се у први разред и учи катихизис,ниси за теологе ти. samokritike ti ne bi bilo na odmet... Što bi rekao vladika Nikolaj, lako je naučiti prostaka i životinju al kad se neko nenaučen postavio kao učitelj drugima , to je nemoguće... misli o tome. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Malo mi je cudno sto ovo cesto pominjes. Bi li trebalo onda da malo forsiramo sablazni jer treba da dodju? Ili da se vodimo onim: "Tesko onome koji sablazni jednog od ovih malih"? bez akcije nema ni reakcije , da nema stvari koje sablažnjavaju narod , verovatno niko ne bi uzeo da se uči o svojoj veri. a ovo drugo ne želim da komentarišem... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
*Blue* Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Jedno je čitati svetog Maksima ispovednika a drugo oca Tadeja, a jedno je kad te savetuju duhovnici bivši taksisti i kamiondzije a drugo je kad te savetuju zaista i duhovni i obrazovani ljudi, recimo kao što je otac Sava Janjić i slični... Bolje bilo koje knjige od Svetih Otaca nego samo danasnje teologe. Bogu hvala sto i dalje ima "kamiondzija" Volim_Sina_Bozjeg, Orion, Срђан(Православац) and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Kyrie Eleison Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 samokritike ti ne bi bilo na odmet... Što bi rekao vladika Nikolaj, lako je naučiti prostaka i životinju al kad se neko nenaučen postavio kao učitelj drugima , to je nemoguće... misli o tome. Самокритичности имам Деки. Сушта истина је да онај наведени са теолошког аспекта нема појма,чак је јуче и признао да не познаје ни библију већ је читуцка како каже.Тако да можеш њему да проследиш те стихове. Дела Владике Николаја познајем,он је Српски Јован Златоусти за мене,теби препоручујем да га читаш што више кад га већ наводиш. У здравље. Фидер, Руси долазе and Orion је реаговао/ла на ово 3 Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука