Милан Ракић Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 Иначе, НГШ се састао са генералом Фарином јуче у Приштини гледе имплементације Војнотехничког споразума... https://www.pouke.org/forum/topic/32158-%D1%81%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BA-%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D1%88%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%B0-%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0/ Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 Pa ti budi dobar brat pa umesto mene postavi saopstenja sabora i izjave podparola pa ce svima biti sve jasno! Сад си ко мало дете-ја вам тврдим, а ви докажите,било овако или онако. Батице, ја поред троје клинаца, посла, куће и осталог немам времена (као и многи овде) да доказујем туђе. И веруј ми, већина прескаче писања без аргумената, нема времена да се бави истраживањем. Значи, ако хоћеш да будеш прихваћен као озбиљан саговорник - тврдња плус аргумент. Ја не стижем ни да одговорим где сам обећао, а камо ли да копам твоје линкове. Свако добро од Бога. "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 МОРС verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 Не знам сада да ли је за ових скоро 15 година неки наш начелник генералштаба посетио КиМ или је ово прва посета? Није прва, и до сада је било састанака... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 To je nepotrebna formalnost! To cak nece ni traziti od nas. Ovaj narod je nepredvidiv i to sto trenutno izgleda kao mrtvo more ne znaci da nece negde eksplodirati kao vulkan! Vojska odavno prakticno i ne postoji. A sto se Crkve tice, tu se ne bojim jer se uvek setim Sv Marka Efeskog! Znas kada je papa pitao da li su svi potpisali uniju i kada su mu rekli svi sem Marka efeskog, Papa je rekao: E onda nista nismo uradili. I nisu. Tako da se ja za te stvari ne brinem. Zivi bili pa videli jos ce se svasta tu desavati! Не није формалност.. Запад ради као машина..све се мора ставити на папир.. То ће бити на крају приступних преговора... Код њих нема ништа на реч.. Као Дејтон, као муслиманско хрватски савез у Сплиту 93... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 Како? Ако на територији која је по уставу и међ.уговорима...и у УН у , терористи и убице Срба формирају власт уз подршку неке стране војне силе..и ако она окупира део твоје територије по уставу...као што је случај на КиМ... то је директна објава рата држави под чијим уставом се налази та територија.. Војска је по уставу дужна да брани ту територију...или да је сматра окупираном...па и ако постоји примирје војно...треба да јача борбене ефективе до повратка те територије под устав и законе државе којој припада... сви грађани Србије који узму документа те терористичке државе..или на било који начин признају ту пара структуру су се огрешили о устав и законе Србије... То је право.. право не познаје тежак положај и могућност кретања.. По уставу и закону Србије...свако ко поседује "косовске" документе је починио издају. Војска свакако дана док се Косово и Метохија налазе под страном окупацијом крши устав јер није ништа радила да врати КиМ под уставни поредак и законе Србије... Или да мењају устав...или да признају КиМ... али ово данас што имамо је то што причам... Врх државе и цркве неће да поштује устав Србије..а очекујемо то од мањина.. смешно ПиП and Trifke је реаговао/ла на ово 2 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 Ако на територији која је по уставу и међ.уговорима...и у УН у , терористи и убице Срба формирају власт уз подршку неке стране војне силе..и ако она окупира део твоје територије по уставу...као што је случај на КиМ... то је директна објава рата држави под чијим уставом се налази та територија.. Војска је по уставу дужна да брани ту територију...или да је сматра окупираном...па и ако постоји примирје војно...треба да јача борбене ефективе до повратка те територије под устав и законе државе којој припада... сви грађани Србије који узму документа те терористичке државе..или на било који начин признају ту пара структуру су се огрешили о устав и законе Србије... То је право.. право не познаје тежак положај и могућност кретања.. По уставу и закону Србије...свако ко поседује "косовске" документе је починио издају. Војска свакако дана док се Косово и Метохија налазе под страном окупацијом крши устав јер није ништа радила да врати КиМ под уставни поредак и законе Србије... Или да мењају устав...или да признају КиМ... али ово данас што имамо је то што причам... Врх државе и цркве неће да поштује устав Србије..а очекујемо то од мањина.. смешно Ух, ух, ух, ух... Како је лепо из комфора топле собе или пак канцеларије ван Космета, критиковати људе на Космету који су узели документа тзв. државе Косово... А што се тиче Устава ту си у праву, али постоје и међународни уговори, које си и сам поменуо, а који не дозвољавају такву могућност... За сада... Или предлажеш да опет заратимо са читавим светом... Ај` мало реалности... Срђан Шијакињић and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 Које ти нико као што видиш, не само о војсци, него о било чему (па и о инсајдерским информацијама из Патријаршије) не оспорава. Али би било лепо, када већ јавно пишеш и оглашаваш се да онда кажеш зашто ти мислиш и како процењујеш да војску немамо или како си већ рекао... Уколико сматраш да је довољно само ово што си рекао-немамо и тачка, у реду-поштујем! Жив и здрав био! Pa evo prvo da kazem ono sto je Tadic uradio. Istopio tenkove, smanjio broj vojnika i oficirski kadar na minimum minimuma. Oficirski kadar isto tako umanjio tako kada sam slusao neke ljude koji se time bave da oni kazu da sada nebi mogli ni Crnu Goru da napadnemo. Eto zato mislim da ovo vojske sto imamo kao da nemamo! Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 Ma vojska postoji , nije onako kao što trifko kaže ALI naša sadašnja vojska nema više vojnika, svi su pobedjeni bajkovitim pričama naše vlade i stanja(obećanja suviše pacifičkih) u zemlji. Tako to vojnici osećaju. (ja prvi, pa neka bude da važi samo za mene) Trifke је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 Хајде Трифке молим те се потруди да нађеш те твоје тврдње на интернету тако ти Бога ! Мислим да си апсолутно у криву ! Pa posto mislis da sam u krivu i ocekujes da ja to potkrepim citatima onda potkrepi i ti pa dokazi da sam u krivu. Evo za pocetak objasni izjavu potparola povodom izjave patrijarha u Rusiji. A mislim da ce to biti dovoljno. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 Ух, ух, ух, ух... Како је лепо из комфора топле собе или пак канцеларије ван Космета, критиковати људе на Космету који су узели документа тзв. државе Косово... А што се тиче Устава ту си у праву, али постоје и међународни уговори, које си и сам поменуо, а који не дозвољавају такву могућност... За сада... Или предлажеш да опет заратимо са читавим светом... Ај` мало реалности... Причаш епп...ових који себи савјест олакшавају том спин причом.. устав је устав...могу себе да лажу како год желе.. и немаш појма о мени ништа...тако немој да закључујеш јел причам из топле собе или не.. Који то међ. нису дозволили? И Који су виши акт од устава једне земље? Ако је држави стало до угледа наравно... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 Pa evo prvo da kazem ono sto je Tadic uradio. Istopio tenkove, smanjio broj vojnika i oficirski kadar na minimum minimuma. Oficirski kadar isto tako umanjio tako kada sam slusao neke ljude koji se time bave da oni kazu da sada nebi mogli ni Crnu Goru da napadnemo. Eto zato mislim da ovo vojske sto imamo kao da nemamo! Тадић није истопио тенкове који су били у оперативној употреби. Према неком правилу, закону, уговору (не могу сад да тражим). Дакле, према неком Међународном уговору о бројном стању и потенцијалима војски на Балкану, било је предвиђено да сав вишак борбених потенцијала буде стављен ван "бројног стања". Дакле, у конкретном случају, наша војкса је могла да "задржи" нпр. око 300 тенкова. И задржала је. И њену б/г свакако нисје повећавало неколико десетина и стотина тенкова нпр. Т-34, који ничему не служе... То је истопљено. Иста ствар и са авионима (нпр. Г-2 је повучен из оперативне употребе-ено га читаво гробље крај сурчинског музеја) Оно што је остало, и даље представља и чини (чак и у мери технолошке застарелости) највећи војни потенцијал на Балкану. А тај који ти је то причао је би вероватно мало "на крај срца". Ево и ја се тиме бавим читав живот, па тврдим да није тако, као што су ти они рекли. А још мање да би нападали ЦГ. Уосталом-твоје право да верујеш коме хоћеш. verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 Pa evo prvo da kazem ono sto je Tadic uradio. Istopio tenkove, smanjio broj vojnika i oficirski kadar na minimum minimuma. Oficirski kadar isto tako umanjio tako kada sam slusao neke ljude koji se time bave da oni kazu da sada nebi mogli ni Crnu Goru da napadnemo. Eto zato mislim da ovo vojske sto imamo kao da nemamo! Тачно, и да додам затворио битну касарну у Новом Пазару... Читав свет се наоружава..ми се разоружавамо... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 Ma vojska postoji , nije onako kao što trifko kaže ALI naša sadašnja vojska nema više vojnika, svi su pobedjeni bajkovitim pričama naše vlade i stanja(obećanja suviše pacifičkih) u zemlji. Tako to vojnici osećaju. (ja prvi, pa neka bude da važi samo za mene) Наш млађи официрски кадар који је прошао кроз ових пар ратова је одличан... Проблем су високи официри из бившег система...мало је нових... и проблем је небулозна политика коју воде све наше владе од 90 тих до данас... nana је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 Причаш епп...ових који себи савјест олакшавају том спин причом.. устав је устав...могу себе да лажу како год желе.. и немаш појма о мени ништа...тако немој да закључујеш јер причам из топле собе или не.. Који то међ. нису дозволили? И Који су виши акт од устава једне земље? А ти своју олакашаваш на начин што их критикујеш... Не видим разлику. О теби знам довољно, и више него што ти мислиш, а топла соба ти свакако није нигде на територији Космета. Није ниједан закон "већи" од Устава наравно. То сам и рекао да се слажем.. А сад реци, шта ти предлажеш!? Да ратујемо опет? Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука