Jump to content

Српски војник на Косову!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Прочит`о сам те одавно и знам те и зато ми и чудно...

И ај` сад, нећу да се бавим ичијим импресијама, ставовима и критикама гледе војске. (Коју свакако треба критиковати, тамо где је критика оправдана)

А Ако ћемо већ, што се тиче бројног стања, са својих око 40000 припадника (колико има и колико је према Споразуму о регионалној сарадњи дозвољено), наша војска је и поред свега (првенствено застареле ваздушне опције) највећа војна организација на нашем полуострву, рачунајући све државе настале из СФРЈ, те Румуњску и Бугарску приде...

Те стога, мало мање дефетизма молим... Не браним, (и не могу, нити хоћу да браним), ал` ајмо да разговарамо "са" чињеницама...

Brate Milane društvo je unizilo ratne veterane a bez vojnika (nas koji smo rezervni sastav kao i oni koji bi u slučaju rata bili mobilisani) ne postoji vojska . 

Prosto se čudim da ti ne razumeš moje tekstove koji su na ivici noža ponekad. (moraš ponekad istine radi da posegneš i tom metodom kako bi nekog zainteresovao. 

Ipak molim te ostani da su po broju slični. ( naravno da 40000 nije vojska, jer vojska je svaki gradjanin koji je potpuno demoralisan za bilo kakvu odbrambenu varijantu rata. (osvajači nismo)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

И да! Ово сам хтео...

Ва времја оно, када су тебе и све остале резервисте и добровољце, нарочито у овом граду дочекивали као циркус... Јесте! Ал` то је време прошло. Нажалост, од неких страна јесте било тако, али су постојали и посоје људи у војсци, који су првенствено својим делима радили на томе да се тако нешто не понови.. И са тог аспекта, такве људе, ако не респектовати, а оно их барем не треба попишати... Е у томе је ствар.

Успут, ватрогасци примају плату од Премијера, тј. МУП-а, а не од војске... 

Brate milane molim te ... Ne pričam o stručnosti postojećeg kadra već pročitaj bolje moju misao da vojska ne postoji ako se bazira na 40000 vonika,spremnih na oslobodilački rat, već je to dužnost svih gradjana koji su ratno sposobni.(demoralisani su)

I oprosti mi što ja još uvek vidim to.

Подели на овим сајтовима

Само си ти одрастао у неком лимбу очошћеном од комунарства, па сад са пуним правом дођеш овде и попишаш нас све, јер ми смо деца комунизма, а ти си ваљда дете не знам ни ја чега...

Да ли имам или немам појма о теби, имам колико је довољно да знам да ниси човек од интегритета... Нио ни то нема везе...

Нека се обави референдум, слажем се, и ако се Сораби одлуче да иду на Космет, очекујем те у првим редовима...

Mozda je covek mlad pa se ne seca kako je bilo u tom strashnom komunizmu.

Ja sam malo matorija madame pa sam i rodjena i krstena i skolovala se u komunizmu.

Mojoj prodici nisu nista oduzeli ( nista nismo ni imali), a nista nismo ni dobili, ali sam ja

u tom komunizmu imala srecno detinjstvo, lepu mladost, sa ljubavlju se secam tog vremena.

I uzasno me nervira kada meni, a koja sam svedok i akter tog vremena, neko objasnjava da mi je

bilo lose. Kao kada mi neko na silu uzima detinjstvo i mladost.

Kosovo ne mozemo nikada da povratimo, ni milom, ni silom. Kosovo je izgubljeno svejedno

sta stoji u Ustavu.

U Ustavu Spanije stoji da se recimo Katalonija moze odcepiti, ali samo ako referndum bude

odrzan u celoj Spaniji i ako se vecina odluci za to. Medjutim samo ce Katalonci odrzati referendum

i ako imaju vecinu ( a imace je) izaci ce iz Spanije. I sta sada? Da Madrid tenkovima ide na Barselonu?

Nisu oni ni svoj rat od skoro pa i 100 godina jos rascistili, jos uvek je strasan razdor u spanskom drustvu

tako da se nece upustati kao Don Kihoti u neke besmislene ratove.

Подели на овим сајтовима

Успут, ватрогасци примају плату од Премијера, тј. МУП-а, а не од војске... 

Baš mi je žao što si me shvatio da sam rekao i ono što nisam napisao. (po broju= vatrogasci isključivo to mislim na onaj deo da sa ovakvim stanjem ne mogu da oforme jednu samo jednu brigadu koja bi u sebi imala i vojnike koji su van profesionalnog angažmana u vojsci)

Plata tim profesionalnim vojnicima nije svetinja da bi ti tako reagovao ali saborna borba svih u srbiji radi oslobodilačkog rata jeste svetinja. 

Подели на овим сајтовима

Baš mi je žao što si me shvatio da sam rekao i ono što nisam napisao. (po broju= vatrogasci isključivo to mislim na onaj deo da sa ovakvim stanjem ne mogu da oforme jednu samo jednu brigadu koja bi u sebi imala i vojnike koji su van profesionalnog angažmana u vojsci)

Plata tim profesionalnim vojnicima nije svetinja da bi ti tako reagovao ali saborna borba svih u srbiji radi oslobodilačkog rata jeste svetinja. 

Марко брате, ја не знам шта си ти мислио, али сам видео шта си написао и на основу тога сам и коментарисао...

Srbija dok god se to ne promeni nema vojsku osim onih (po broju) vatrogasaca koji primaju platu od vojske srbije.

Подели на овим сајтовима

Ух, ух, ух, ух...

Како је лепо из комфора топле собе или пак канцеларије ван Космета, критиковати људе на Космету који су узели документа тзв. државе Косово...

А што се тиче Устава ту си у праву, али постоје и међународни уговори, које си и сам поменуо, а који не дозвољавају такву могућност... За сада... Или предлажеш да опет заратимо са читавим светом... Ај` мало реалности...

Јесте ух, ух, ух,  али постоји разлика узети документа по сили или узети први документа и тиме пунити насловне стране и ударне емисије шиптарских медија као што су урадили неки представници цркве на КиМ. Тиме се већ позивају и обични грађани да то исто учине. И ако су узели документа, бар да су то урадили задњи.

• Волим 1

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Није док се не потпише признање.
brate gde ti živiš? Kosovo ima svoju vladu, policiju, vojsku, predsednika, sad imaju i reprezentaciju. To je bilo isto kao i kad je CG odcepila se Koštunica čini mi se rekao "Srbija i CG nastavljaju da postoje, samo bez CG". Naše potpisivanje priznavanja KiM ništa ne znači  

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

Јесте ух, ух, ух,  али постоји разлика узети документа по сили или узети први документа и тиме пунити насловне стране и ударне емисије шиптарских медија као што су урадили неки представници цркве на КиМ. Тиме се већ позивају и обични грађани да то исто учине. И ако су узели документа, бар да су то урадили задњи.

Урадили су задњи у јужном делу, само што тебе нико није обавестио о томе да доле сви већ деценију имају косовска документа. Свештеници северно од Ибра мислим и да немају косовска документа, јер им нису потребна.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Марко брате, ја не знам шта си ти мислио, али сам видео шта си написао и на основу тога сам и коментарисао...

Srbija dok god se to ne promeni nema vojsku osim onih (po broju) vatrogasaca koji primaju platu od vojske srbije.

Da to sam napisao , Srbija se oslonila samo na profesionalnu vojsku to je deo (po broju) i izjednačio sam ih sa brojem vatrogasaca

Oko plate koju ti ljudi dobijaju mislim samo to da još postoji formalna institucija zvana vojska.(pravno)

Ali realno ta vojska više i ne treba da postoji ukoliko nema uključene sve vojno sposobne gradjane. I nastavak je da sam skoro pa siguran da ne mogu da oforme i jednu jedinu brigadu jer im se niko neće odazvati.

Moj otac je bio oficir, moja majka je radila u generalštabu, ja sam od malih nogu znao kako izgleda unutrašnjost kasarne i koji je sve ljudi čine, ja sam sam bio deo vojske koji dobrovoljno ulazi u odbrambeni rat i još puno ljudi časnih i poštenih koji nisu dobijali platu u vojsci su bili meni rame uz rame.

Takvih ljudi danas nema više pa nam je i vojska samim tim praktično na nivou (po broju) vatrogasaca.

Šta te najviše povredilo u mom tekstu?

Dakle da rezimiram, rečenica primaju platu od vojske srbije je usmerena ka tome da takva institucija postoji ali je potpuno degradirana. (el treba da sad napišem što je degradirana?)

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Mozda je covek mlad pa se ne seca kako je bilo u tom strashnom komunizmu.

Ja sam malo matorija madame pa sam i rodjena i krstena i skolovala se u komunizmu.

Mojoj prodici nisu nista oduzeli ( nista nismo ni imali), a nista nismo ni dobili, ali sam ja

u tom komunizmu imala srecno detinjstvo, lepu mladost, sa ljubavlju se secam tog vremena.

I uzasno me nervira kada meni, a koja sam svedok i akter tog vremena, neko objasnjava da mi je

bilo lose. Kao kada mi neko na silu uzima detinjstvo i mladost.

Kosovo ne mozemo nikada da povratimo, ni milom, ni silom. Kosovo je izgubljeno svejedno

sta stoji u Ustavu.

U Ustavu Spanije stoji da se recimo Katalonija moze odcepiti, ali samo ako referndum bude

odrzan u celoj Spaniji i ako se vecina odluci za to. Medjutim samo ce Katalonci odrzati referendum

i ako imaju vecinu ( a imace je) izaci ce iz Spanije. I sta sada? Da Madrid tenkovima ide na Barselonu?

Nisu oni ni svoj rat od skoro pa i 100 godina jos rascistili, jos uvek je strasan razdor u spanskom drustvu

tako da se nece upustati kao Don Kihoti u neke besmislene ratove.

Ето видиш ја баш мислим да си ти пример онога што је било лоше у комунизму. Зато наравно и не можеш то да видиш.

Подели на овим сајтовима

Лепо је видети српског војника и српску војну униформу на Косову и Метохији, на било који начин!

Мислим да је наслов теме непотпун! Не мислим него јесте, ал'  ае..

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Урадили су задњи у јужном делу, само што тебе нико није обавестио о томе да доле сви већ деценију имају косовска документа. Свештеници северно од Ибра мислим и да немају косовска документа, јер им нису потребна.

Моје мишљење да је и државни и црквени врх колаборационистички у негативном контексту. Време ће показати и онима којима сада није јасно.

Подели на овим сајтовима

Моје мишљење да је и државни и црквени врх колаборационистички у негативном контексту. Време ће показати и онима којима сада није јасно.

Добро, а шта је решење, конкретно, за све људе који доле хоће да живе, који хоће да остану, а да то решење не буде издаја за тебе?

Ајде испали већ једном то генијално решење, па да радимо сви на томе, јер ја стварно не видим како ће се људи доле одржати тиме што ће се конфронтирати са косовским органима, са међународном зајендицом, са војним и полицијским и правосудним органима доле и свим осталим? Ал да решење буде и могуће, не решење по ком ће се сви избегли магичним штапићем вратити или по ком ће се преговори вратити у оквире УН или решење по ком ће наша војска и полиција сићи доле да заведу ред, јер то није могуће.

Само да те обавестим и да су пробали са бојкотом косовских институција у прво време, и тек то им се није исплатило. Овако макар имају формалне и институционалне могућности да ураде онолико колико им је могуће да ураде...

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Добро, а шта је решење, конкретно, за све људе који доле хоће да живе, који хоће да остану, а да то решење не буде издаја за тебе?

Ајде испали већ једном то генијално решење, па да радимо сви на томе, јер ја стварно не видим како ће се људи доле одржати тиме што ће се конфронтирати са косовским органима, са међународном зајендицом, са војним и полицијским и правосудним органима доле и свим осталим? Ал да решење буде и могуће, не решење по ком ће се сви избегли магичним штапићем вратити или по ком ће се преговори вратити у оквире УН или решење по ком ће наша војска и полиција сићи доле да заведу ред, јер то није могуће.

Само да те обавестим и да су пробали са бојкотом косовских институција у прво време, и тек то им се није исплатило. Овако макар имају формалне и институционалне могућности да ураде онолико колико им је могуће да ураде...

Puške u ruke (naravno sve u stilu videa sa YT koji sam ranije postavio) i uzdamo se u vojnu pomoć braće Rusa.

Подели на овим сајтовима

Решење је пре свега одбацити мантру коју нам стално врте баш ти колаборационисти. Нису они ништа друго пробали а само говоре да је ово једино решење. Што се тиче бојкотовања то су могли да науче од шиптара како се ради.

Нису шиптари а ни запад мутави, него су прво добро поставили позиције на противничкој страни, па су кренули у завршницу свог плана. Као што рекох време ће показати.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...