Jump to content

Српски војник на Косову!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Тачно, и да додам затворио битну касарну у Новом Пазару...

Не шири дезинформације! 

Коју касарну у Новом Пазару?

Проблем су високи официри из бившег система...мало је нових.

И ово је дезинформација. Комплетан генералски кор и виши официри из војске је кадар "настао" у последњих 20-ак година, тако да ниси ни овде у праву. Они из комунарства су давно умировљени... Ако си на то наравно мислио.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Тадић није истопио тенкове који су били у оперативној употреби. Према неком правилу, закону, уговору (не могу сад да тражим). Дакле, према неком Међународном уговору о бројном стању и потенцијалима војски на Балкану, било је предвиђено да сав вишак борбених потенцијала буде стављен ван "бројног стања". Дакле, у конкретном случају, наша војкса је могла да "задржи" нпр. око 300 тенкова. И задржала је. И њену б/г свакако нисје повећавало неколико десетина и стотина тенкова нпр. Т-34, који ничему не служе... То је истопљено. Иста ствар и са авионима (нпр. Г-2 је повучен из оперативне употребе-ено га читаво гробље крај сурчинског музеја)

Оно што је остало, и даље представља и чини (чак и у мери технолошке застарелости) највећи војни потенцијал на Балкану. А тај који ти је то причао је би вероватно мало "на крај срца". Ево и ја се тиме бавим читав живот, па тврдим да није тако, као што су ти они рекли. А још мање да би нападали ЦГ.

Уосталом-твоје право да верујеш коме хоћеш. 

Ja nisam vojnik tj bio sam nekada davno. Oni koji su mi pricali su bili oficiri Srpske vojske koje sam imao prilike da ugostim u jednom manastiru. Bilo je tu generala i pukovnika kao i akademaca. 

Ugovor o kome govoris je nas interni ugovor sa Nato paktom koji smo podpisali kasnije prilikom ulaska u partnerstvo. Znaci nije medjunmarodni nego lokalni kapitulantski. A nisu se samo t 34 topili veruj mi. T 34 je bio dobar dole u borbi za Kosovo neznam sta je falilo da ga tako pricuvamo za eto nedaj Boze,

Nisam ja rekao da bi mi napali CG nego da nasa vojska nebi sada mogla da pobedi ni CG.

No da ti verujem da je u Srpskoj vojsci sve u redu iako znamo da nije.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

А ти своју олакашаваш на начин што их критикујеш... Не видим разлику.

О теби знам довољно, и више него што ти мислиш, а топла соба ти свакако није нигде на територији Космета.

Није ниједан закон "већи" од Устава наравно. То сам и рекао да се слажем.. А сад реци, шта ти предлажеш!? Да ратујемо опет?

Види се дете комунизма у свима са времена на време.....како се лако пробуди

Немаш ти појма..о мени...али није ни битно...

Ја предлажем да се обави референдум...да народ гласа..

Јел признајете независност косова или да поштујемо устав и да вратимо КиМ под устав и законе Србије..

То је демократија ...

ако Срби кажу да признамо...да признамо..

ако каже да идемо да свим расположивим средствима вратимо КиМ под устав и законе...да идемо...

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Не шири дезинформације! 

Коју касарну у Новом Пазару?

И ово је дезинформација. Комплетан генералски кор и виши официри из војске је кадар "настао" у последњих 20-ак година, тако да ниси ни овде у праву. Они из комунарства су давно умировљени... Ако си на то наравно мислио.

Ја сам био у НП када се градила касарна..за Рашки округ...коју је Бота блокирао..и напустио..

како само измишљаш..

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Ugovor o kome govoris je nas interni ugovor sa Nato paktom koji smo podpisali kasnije prilikom ulaska u partnerstvo.

Уговор је међународни. И да је само са НАТО пактом (а није) био би међународни. Уговор је, иначе, споразум између новостворених држава са подручја бивше СФРЈ после ратних дејстава о максимално расположивим војним снагама, с том оградом да Србија (односно тада СРЈ) тај споразум све до 2000. није примењивала.

И ја сам додуше чуо да се ту свашта топило, ал ако је другачије рекао човек који је цео живот у томе, немам разлога да му не верујем.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Уговор је међународни. И да је само са НАТО пактом (а није) био би међународни. Уговор је, иначе, споразум између новостворених држава са подручја бивше СФРЈ после ратних дејстава о максимално расположивим војним снагама, с том оградом да Србија (односно тада СРЈ) тај споразум све до 2000. није примењивала.

И ја сам додуше чуо да се ту свашта топило, ал ако је другачије рекао човек који је цео живот у томе, немам разлога да му не верујем.

Јел имаш тај уговор

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Колко је лако и лепо стајати са стране и пљувати. Посебно пљувати по људима који стварно јесу доле и муче се и довијају на све могуће начине само да би остали на огњиштима, некад потпуно гетоизирани, врло често шикарнирани и остало. 

Много је лепо викати на монахе који су узели косовска документа, ал не видим да се било ко одавде поломио да оде у Дечане када су биле демонстрације пред манастиром или у Ораховац код монаха који свакодневно добијају претње, псовке и увреде.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Uredu da ti verujem mada mi je sve to sumnjivo, onako iskreno..

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Ja nisam vojnik tj bio sam nekada davno. Oni koji su mi pricali su bili oficiri Srpske vojske koje sam imao prilike da ugostim u jednom manastiru. Bilo je tu generala i pukovnika kao i akademaca. 

Ugovor o kome govoris je nas interni ugovor sa Nato paktom koji smo podpisali kasnije prilikom ulaska u partnerstvo. Znaci nije medjunmarodni nego lokalni kapitulantski. A nisu se samo t 34 topili veruj mi. T 34 je bio dobar dole u borbi za Kosovo neznam sta je falilo da ga tako pricuvamo za eto nedaj Boze,

Nisam ja rekao da bi mi napali CG nego da nasa vojska nebi sada mogla da pobedi ni CG.

No da ti verujem da je u Srpskoj vojsci sve u redu iako znamo da nije.

Дакле, то није никакав интерни уговор наше војске са НАТО пактом, него је то анекс Дејтонског споразума, оглашеног о Аранђеловадну 1995. године, а овај анекс је усвојен лета 1996. године...

http://www.oscebih.org/documents/osce_bih_doc_1999073011120616ser.pdf

И не верујем ти да је ишта топљено од тенкова сем Т-34, и можда понеки Т-72, који није могао да се каниобализује. Т-84 није ни један свакако... А Т-34 јесте био на Космету, али само у улози лажних мета за оне иза НАТО-а. Па су га и они "топили"-а пријављивали командирима да су уништавали 84-ке... Зато се мамалзи и јесу чудили када су видели онолики број тенкова када се војска повукла са Космета након Кумановског споразума...

А нигде нисам рекао да је у војсци све у реду. Али хоћу да кажем, да се и поред свих мука и невоља, настоји да се стање поправи и доведе у ред. И неко се труди и поред свих материјалних ограничења и кризе, али је ружно рећи да војска не постоји. На то сам мислио, ако капираш, а не да се сад с` тобом препирем и "ово-оно"

Подели на овим сајтовима

Дакле, то није никакав интерни уговор наше војске са НАТО пактом, него је то анекс Дејтонског споразума, оглашеног о Аранђеловадну 1995. године, а овај анекс је усвојен лета 1996. године...

http://www.oscebih.org/documents/osce_bih_doc_1999073011120616ser.pdf

И не верујем ти да је ишта топљено од тенкова сем Т-34, и можда понеки Т-72, који није могао да се каниобализује. Т-84 није ни један свакако... А Т-34 јесте био на Космету, али само у улози лљажних мета за оне иза НАТО-а. Па су га и они "топили"-а пријављивали командирима да су уништавали 84-ке...

А нигде нисам рекао да је у војсци све у реду. Али хоћу да кажем, да се и поред свих мука и невоља, настоји да се стање поправи и доведе у ред. И неко се труди и поред свих материјалних ограничења и кризе, али је ружно рећи да војска не постоји. На то сам мислио, ако капираш, а не да се сад с` тобом препирем и "ово-оно"

Da sam ijednog trenutka pomislio da je ovo prepiranje iz momenta bih prekinuo!

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Види се дете комунизма у свима са времена на време.....како се лако пробуди

Немаш ти појма..о мени...али није ни битно...

Ја предлажем да се обави референдум...да народ гласа..

Јел признајете независност косова или да поштујемо устав и да вратимо КиМ под устав и законе Србије..

То је демократија ...

ако Срби кажу да признамо...да признамо..

ако каже да идемо да свим расположивим средствима вратимо КиМ под устав и законе...да идемо...

Само си ти одрастао у неком лимбу очошћеном од комунарства, па сад са пуним правом дођеш овде и попишаш нас све, јер ми смо деца комунизма, а ти си ваљда дете не знам ни ја чега...

Да ли имам или немам појма о теби, имам колико је довољно да знам да ниси човек од интегритета... Нио ни то нема везе...

Нека се обави референдум, слажем се, и ако се Сораби одлуче да иду на Космет, очекујем те у првим редовима...

Подели на овим сајтовима

Јок, ал ако копаш, наћи ћеш га негде по Нету.

ок..то је битно скупити..јел су посклањали доста докумената...

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Само си ти одрастао у неком лимбу очошћеном од комунарства, па сад са пуним правом дођеш овде и попишаш нас све, јер ми смо деца комунизма, а ти си ваљда дете не знам ни ја чега...

Да ли имам или немам појма о теби, имам колико је довољно да знам да ниси човек од интегритета... Нио ни то нема везе...

Нека се обави референдум, слажем се, и ако се Сораби одлуче да иду на Космет, очекујем те у првим редовима...

Ја сам био једном...није проблем поново..

причате о неком праву и ЕУ а немате намеру да проводите права и законе..

а нема потребе да се вређаш...

мало је глупо...ипак си модератор...

а одрастао сам ослобођен комунизма јер ми нико није био комуниста у фамилији...

одузели су нам све...и нису вратили до данас ништа..

покушавали су да ми убију ђеда , оца затварали због Српских песама..и сада њихова деца и они уводе демократију...и глуме молитвенике по Црквама..

јад и беда..

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Ја сам био у НП када се градила касарна..за Рашки округ...коју је Бота блокирао..и напустио.. како само измишљаш..

А за "ово" очекујем исприку... Дакле, не сумњам да си био у Новом Пазару када је БоТа нешто "блокирао..и напустио"... Само не знам да ли смо били у истим Новим Пазарима :) Ти или ја...

Ти, у ономе који ја "као само измишљаш.."-како кажеш, или ја у оном Новом Пазару, у којем је ономад, у касарни "Рифат Бурџевић Тршо", освештан богослужбени простор за православне и војнике исламске веросисповести...

Отворени богослужбени простори у новопазарској касарни

4ad0b9d2-5dc0-11e3-8f17-00163e135009.jpg

MJV_9012.JPG

MJV_9108.JPG

Извор за фото: МОРС

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...