Trifke Написано Август 16, 2014 Пријави Подели Написано Август 16, 2014 Гледајући овај видео, размишљам, како да кажем, дефинитивно, често кад сам помогла у Србији (не мислим на ближње) били су у питању лопови и шпекуланти који су искористили доброту, да не причам колико су тој помоћи неки гледали у зубе ако није био новац, мобилни или компјутер, најке које саме везују пертле, људи који су кукали да немају средстава да се прехране а послату новчану помоћ уградили у мозаичке, топле подове. И онда ова поплава, читам људима ни после три месеца није исплаћена помоћ коју је дијаспора и остали прикупила. Колико је јаднo бити нечовек и човеку којем заиста треба помоћ подметати ногу. Сада ме брине моја повремена хладноћа и равнодушност према људима. Eh Tanja netreba zaboraviti da su oni koji to cine vec sebi napravili pakao. Oni vec zive u paklu i ako se ne pokaju sledi im pakao u vecnosti. Na zalost to je njihov izbor. Meni se u ovakvim filmovima svidja upravo ona druga strana svega sto je ovaj momak dobio ne slava, ne moc, ne materijalna sredstva, vec osmeh zagrljaj i posledice dobrih dela (devojcica koja ide u skolu). To se nemoze zaista nicim kupiti! A i na nezahvalnost treba gledati onako kako je Spasitelj gledao: Oce oprosti im jer neznaju sta cine! Олимп and nana је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 16, 2014 Пријави Подели Написано Август 16, 2014 Ма Тања, на мама је да дате од срца ако можете, ако не можете, бар пожелите да можете да им дате, то је довољно. Као да имате, па бисте им дали. Е та воља се од нас тражи, и значи исто колико и када заиста даш. Можда моја констатација није баш права и у скалду са вашим одговором. Праштајте. Ма да, требало је само да ми узврате осмехом. И јесу, узвратили су осмехом од којег ми се смучило... Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Август 16, 2014 Пријави Подели Написано Август 16, 2014 Гледајући овај видео, размишљам, како да кажем, дефинитивно, често кад сам помогла у Србији (не мислим на ближње) били су у питању лопови и шпекуланти који су искористили доброту, да не причам колико су тој помоћи неки гледали у зубе ако није био новац, мобилни или компјутер, најке које саме везују пертле, људи који су кукали да немају средстава да се прехране а послату новчану помоћ уградили у мозаичке, топле подове. И онда ова поплава, читам људима ни после три месеца није исплаћена помоћ коју је дијаспора и остали прикупила. Колико је јаднo бити нечовек и човеку којем заиста треба помоћ подметати ногу. Јесте Тања , али то нама не сме да буде изговор да не помогнемо . Има таквих примера као што си написала , али има и супротних и вадити се на то није добро јер се налази изговор да се човеку не помогне , а човеку можда итекако треба помоћ. Према томе ја сматрам човеку треба помоћи јер је то узвишени чин , и ако многи сматрају супротно и ти што сматрају супротно они никоме не помажу. Ми такође не можемо да утичемо на људе који су примили нашу помоћ , али Господ све види и Он суди свакоме по заслузи . Господ тражи од нас да помажемо другим , а да не тражимо ништа за узврат . Олимп је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 16, 2014 Пријави Подели Написано Август 16, 2014 Eh Tanja netreba zaboraviti da su oni koji to cine vec sebi napravili pakao. Oni vec zive u paklu i ako se ne pokaju sledi im pakao u vecnosti. Na zalost to je njihov izbor. Meni se u ovakvim filmovima svidja upravo ona druga strana svega sto je ovaj momak dobio ne slava, ne moc, ne materijalna sredstva, vec osmeh zagrljaj i posledice dobrih dela (devojcica koja ide u skolu). To se nemoze zaista nicim kupiti! A i na nezahvalnost treba gledati onako kako je Spasitelj gledao: Oce oprosti im jer neznaju sta cine! Да, то је та страна, где ти не треба слава да се за помоћ од 500 евра рекламираш по свим могућим и немогућим медијима. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 16, 2014 Пријави Подели Написано Август 16, 2014 Ма да, требало је само да ми узврате осмехом. И јесу, узвратили су осмехом од којег ми се смучило... Na ovoj zemlji je to normalno. Pa pogledaj cime smo mi uzvratili Bogu za sve sto nam poklanja: sudjenje najsramnija smrt... Takvi osmesi su najbolja prilika da se priblizis Bogu! Тања1 је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 16, 2014 Пријави Подели Написано Август 16, 2014 Јесте Тања , али то нама не сме да буде изговор да не помогнемо . Има таквих примера као што си написала , али има и супротних и вадити се на то није добро јер се налази изговор да се човеку не помогне , а човеку можда итекако треба помоћ. Према томе ја сматрам човеку треба помоћи јер је то узвишени чин , и ако многи сматрају супротно и ти што сматрају супротно они никоме не помажу. Ми такође не можемо да утичемо на људе који су примили нашу помоћ , али Господ све види и Он суди свакоме по заслузи . Господ тражи од нас да помажемо другим , а да не тражимо ништа за узврат . Не тражим изговор. Сада помоћ иде само кругу најближих, људима које лично познајемо. Имали смо до скоро једну породицу са троје деце, из мексика (мексиканци), што је више нас у породици помагало, недавно смо добили писмо да им помоћ није више потребна. Хвала Богу, сада могу сами зарадити свој хлеб. DYNABLASTER, Ненад Р. and nana је реаговао/ла на ово 3 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 16, 2014 Пријави Подели Написано Август 16, 2014 Мене је ипак стид што сам и овде написала да ми зна левица шта је радила десница, хоћу само рећи да сам огорчена на свој народ, бесна сам што не видим напретка, а толико тога многи добри људи чине, али од лопова не може нормално да се живи. Kaludjerovic Sreten, Дијана., Trifke and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Август 16, 2014 Пријави Подели Написано Август 16, 2014 Заборавих да убацим једну дивну ствар која ме је оплеменила. Пре око 3 недеље, како је испред зграде стајао паркиран мој аутомобил(на тротоару, али је делом био на путу), а како нисам увукао ретровизоре, крећући ка граду, видео сам ову етикету закачену за брисач на шофершајбни. Мислио сам: "Ма само флајер" и умало хтео да поцепам и бацим. У том тренутку сам видео да се прецртао маркер. Окренуо, и видео ово. Био сам заиста у шоку. Ретровизор је био скоз у реду, само се сајла која држи стакло мало отпустила, те је мало било изван лежишта... Мислим се, неки људи некоме олупају пола аутомобила и побегну, а овај човек је за ову ситницу оставио свој број телефона, спреман да санира "штету" и претрпи осуду. Отац је позвао и захвалио се. Ретки су овакви људи. Нека их Господ благослови и укрепи. Ненад Р., ivanaika, Данче* and 11 осталих је реаговао/ла на ово 14 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 16, 2014 Пријави Подели Написано Август 16, 2014 Jednom sam gledao jedan kratak film o decaku (Korejancu) koji je ukrao lekove u jednoj apoteci i apotekarka ga je uhvatila ali jedan prodavac hrane ga je zastitio i platio te lekove. Jos je rekao cerki da mu da supu za njega. U medjuvremenu je decko ispricao da je ukrao te lekove za svoju bolesnu majku. Prodavac mu je rekao da dodje i drugih dana po supu. deckic je dolazio jedno vreme i prestao. Godine su prolazile i jednom dok je radio sada vec stari prodavac je oseti tezak bol oko srca. Pao je. Brzo su ga odneli u bolnicu. Dosla je i cerka i tamo saznala da ce operacija njenog oca kostati velike pare i da ce morati da proda sve cak i prodavnicu za tu operaciju. Otac je bio operisan. Njoj je stigao racun ali je pisaloda je u potpunosti placen. Ona je otisla kod doktora i pitala ko je platio. Onda se doktor predstavio kao taj mali decko kome su kupili lekove i dali supu. Da li neko zna gde bih mogao ponovo da odgledam taj film? Пг, Олимп, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Август 16, 2014 Пријави Подели Написано Август 16, 2014 @Олимп Mogao si mu blurovati telefon, cisto onako, prevencije radi Trifke, obi-wan and Олимп је реаговао/ла на ово 3 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Август 16, 2014 Пријави Подели Написано Август 16, 2014 Jednom sam gledao jedan kratak film o decaku (Korejancu) Pretraži, ovde ćeš je naći pod nekim brojem. Oprosti, meni je bilo komplikovano da baš tu priču pronađem i postavim (iz već svima znanih razloga (( :4869:) ) ) www.thaigoodstories.com Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Октобар 28, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2014 Петровчани уједињени за Милин први корак У Петровцу на Млави је покренута хуманитарна акција за помоћ трогодишњој девојчици Мили, која болује од церебралне парализе. Акцији за прикупљање 65.000 евра за Милину операцију у Америци одазвао се велики број Петровчана. Трогодишња Мила Станисављевић из Петровца на Млави рођена је у седмом месецу. При рођењу остала је без кисеоника. Последица тога је церебрална парализа, због које Мила не може да хода и трчи као њени вршњаци. Припремио Новица Савић Мама Александра Васић каже да је Мила весела, позитивна, ментално очувана девојчица и да другари из вртића воле да се друже са њом. Милини другари из вртића "Галеб" били су с њом на петровачком градском тргу, дајући јој подршку за њен први корак. За операцију у Сент Луису, после које би Мила проходала, потребно је 65.000 евра. Њени родитељи су покренули хуманитарну акцију за прикупљање новчане помоћи. Врло брзо одазвао им се цео Петровац на Млави. "Ланчано је кренуло, људи су се масовно одазивали и то иде само од себе", каже Бранко Станисављевић, Милин тата. Јелена Јанковић, активисткиња у кампањи, каже да су дигли цео град на ноге, а надају се да ће тако и остати. Акцију су подржали Фудбалски клуб "Слога", Општина Петровац, многе локалне институције, приватни предузетници и појединци. На градском тргу у Петровцу на Млави чланице удружења жена из околних села организовале су продају колача за Милин први корак. Тања Бошковић из Удружења жена из Старчева каже да свако даје и више. За свега неколико недеља прикупљено је око 4.000 евра. Потребно је још 60.000. Валентина Костић, Милина бака, каже да је крајњи рок крај априла. "Општина неће да дозволи да једно дете из Петровца на Млави не оде на операцију", каже бака. Према речима Милиних родитеља, лекари у Сент Луису гарантују им да ће њихова ћеркица проходати шест месеци после операције, која је заказана за јун 2015. године. До тада треба прикупити још шездесет хиљада евра, како би можда већ у ово време следеће године Мила направила први корак. Извор :http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/56/%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B0+%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81/1732754/%D0%9F%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%B8+%D1%83%D1%98%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%9A%D0%B5%D0%BD%D0%B8+%D0%B7%D0%B0+%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BD+%D0%BF%D1%80%D0%B2%D0%B8+%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BA.html Плутон and Фидер је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 # Сва добра дела наилазе на препреке, међутим Свето Писмо каже да онај ко је започео добро дело треба да га саврши до краја. Таква дела управо и бивају посведочена невољама. Напротив, дела која се савршавају у духу овога света, на штету и осуду својој души и душама ближњих, одвијају се као подмазана. 6. 604# Свети оци саветују: када замишљено и предузето добро дело не може да се обави са потребном тачношћу, недостатак испуњења надокнађује се смирењем. У том случају треба се смирити пред Богом: замолити од Њега опроштај због претераног полета и мањкавости у извршењу доброг дела. 6. 682# “Добру се обавезно супротставља невоља од ђавоље зависти, али молитвом се то добро умножава” (свети Варсануфије Велики). 6. 766# Ону добродетељ која није праћена невољама свети оци сматрају за одбачену од Бога. 6. 741 св Игњатије Брјанчанинов ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 STVORENI SMO ZA DOBRA DELA Ljubaznost i pomaganje drugima ne samo da će vas usrećiti nego će i smanjiti rizik od infarkta i depresije. Osim što ljubaznost jača društvo, pomaže i pojedincima. Ljudi koji svakom strancu pridrže vrata da bi ušao iza njih, još mesec dana su srećniji od onih koji su to učinili samo jedanput, pokazalo je američko istraživanje. Nije presudno pitanje da li ste bili ljubazni prema nekome koga volite ili strancu. "Veliki čin ljubaznosti prema nekome ima značajne socijalne posledice: možda steknete novog prijatelja, možda vam se velikodušno zahvali, ali u svakom slučaju usrećujete i sebe i njega", objašnjava autor istraživanja Sonja Libomirski. Na primer, ako strancu platite kafu (možda zato što je zaboravio novčanik), verovatno ćete malo pročavrljati, a ako preuzmete na sebe brigu da starijem susedu svaki dan donesete ono što treba iz prodavnice, stvorićete verovatno kvalitetan odnos. Samo "hvala" je jače čak i od novčane nagradeIstraživanje u kojem su roditelje, koji su kasnili u školu po decu, novčano kaznili pokazalo je da su nakon toga kasnili dvostruko češće, a manje su kasnili nakon što im je učiteljica zahvalila. Zahvalnost mozak doživljava kao odgovornost prema drugom, a novac kao odgovornost prema sebi. Ljubaznost pobeđuje strah, ljutnju i stresLjubaznost može pomoći u regulisanju naših emocija, što opet ima pozitivan uticaj na naše zdravlje. Teško je biti besan, ljut, ogorčen ili u strahu kad jedanput pokažete nesebičnu ljubav prema drugom i osetite pozitivne efekte toga, ističu stručnjaci. Pomaganje jača imunitet i mozakOni koji su redovno pomagali drugima imali su bolje mentalno zdravlje i manju mogućnost da padnu u depresiju. Istraživanja pokazuju da će takvi ljudi ređe oboleti od hroničnih bolesti i da najčešće imaju bolji imunološki sistem. Dobro se dobrim vraćaLjubaznost i geni koji regulišu proizvodnju dopamina, hormona euforije, povezani su, pokazalo je izraelsko istraživanje. Nakon što su pomagali drugima, ispitanici su bili zadovoljniji i imali više samopouzdanja pa stručnjaci stoga tvrde da je altruizam motivisan i vlastitim interesom. No ako se i onaj koji pomaže i onaj koji prima pomoć osećaju dobro - još bolje. Ljubaznost je stvar izbora, stav da možete promeniti nečiji život, makar i nekom sitnicom. Ali, hormoni deluju i obrnuto. Istraživači Bib Latan i Džon Darli otkrili su fenomen poznat kao efekt posmatrača: kad nekom treba pomoć na javnom mestu, što je više ljudi oko njega, to je manja verovatnoća da će mu neko pružiti pomoć zato što svi žele da pobegnu od gužve i pretpostavljaju da će drugi preuzeti odgovornost. Takvo ignorisanje trenutno ubrzava puls i podstiče lučenje kortizola, hormona stresa, a dugoročno ruši samopouzdanje. Jedini ljudi koji mogu ignorisati druge bez posledica su - psihopate. Nasmej se i 70 odsto je izglednije da će ti pomoćiLjudi koji su srećniji ne samo da okolinu posmatraju vedrije nego i dozivaju srećne okolnosti. Nasmejanim ispitanicima kojima je pukla kesa s namirnicama prolaznici su i do 70 odsto češće priskočili u pomoć nego mrgudima koji su opsovali, pokazala je britanska studija. Novac usrećuje, ali samo ako ga trošite na drugeLjudi koji novac troše na iskustvo, odnosno doživljaj poput koncerta, srećniji su od onih koji kupuju materijalne stvari, pokazalo je američko istraživanje. No, novac još više usrećuje ako iskustvom "počastite" nekog drugog. Osmeh je najbolja plata za pomaganjeUsrećite li nekog drugog, njegov osmeh i sreća će vas "zaraziti". Čak će i odglumljeni osmeh podstaći lučenje serotonina i poboljšati raspoloženje. Izvor: 24sata.hr ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Децембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2014 Чланак из Блица - 8.12.2014. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука