Zoran Đurović Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Драги Поукаши, ево да видите како Муса дере јарца. Ови борбаши вас стално нешто узимају у уста, мене држе архијеретиком и вођом новотараца, па се латих тастатуре да им одговорим. И то само на основу једног текстића, јер су они океан глупости. Не би човек знао одакле да почне. Ево линка: http://stanjestvari.wordpress.com/2014/01/25/%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D1%92%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%83-%D1%81%D0%B0%D1%98%D1%82-%D0%BA%D0%BE/ О. Зоран Ђуровић Manastir Bradaca, Pontifex Emeritus and Jakov Edeski је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Eh da je to jedino bilo bi dobro! Bio sam svedokom nekih vesti koje su oni prenosili! Sam Gebels bi im zavideo! Zoran Đurović, Pontifex Emeritus and Manastir Bradaca је реаговао/ла на ово 3 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Neki se plaše potpune Svetlosti radi gubitka sopstvene mistike gde pakuju oslabljenu sopstvenu veru i propovedaju je kao volju Božju. (ako sam jasan). Mislim pre svega na Liturgiju. Zoran Đurović and Manastir Bradaca је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 27, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Eh da je to jedino bilo bi dobro! Bio sam svedokom nekih vesti koje su oni prenosili! Sam Gebels bi im zavideo! Гелбес, тако би га они назвали Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 27, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Neki se plaše potpune Svetlosti radi gubitka sopstvene mistike gde pakuju oslabljenu sopstvenu veru i propovedaju je kao volju Božju. (ako sam jasan). Mislim pre svega na Liturgiju. Апсолутно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Pomaze Bog oce Zorane. Ja ne razumeh bas poentu vaseg teksta. Kazete da vidimo kako `` Musa dere jarca`` ( to znamo iz onog vica) a vi odraste jaricu, tj Ponomarjevu. Ne znam da li vam je bila zelja da kritikujete Borbu za Veru, Ponomarjevu ili da jednostavno operete ``crnog`` papu? Ne razumeh oce, oprostite i blagoslovite. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Апсолутно. Najteže je osetiti svoju veru na apsolutnoj Svetlosti. Nadam se Hristovoj veličini i milosti pogotovo to za mene važi. ( i to je takodje najteže priznati, pogotovo za one koji bi da uče druge jer takvu blagodat su sami tražili) Nije lako naći Spasenje a pogotovo nije lako razumeti one koji su se toga udostojili(zbog grešne prirode svetitelja). (lakše je u mraku i neprestanoj borbi tamo gde bitku biješ tipa može sa bitkom a može i bez bitke. (praznoslovlja) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Леп текст оче. Ми се нисмо обазирали на њихова писања о нашем сајту, нити преносили. Нисмо желели да им дајемо на публицитету и водили смо се оном народном ,пси лају, ветар носи. Manastir Bradaca, Никола Поповић, Срђан Шијакињић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Iako oni to nece da priznaju ali taj i jos nekoliko sajtova su stvorili i Akakija i Artemija! Manastir Bradaca је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Папа приноси у тајности жртве ђаволу. Понављам, оваква перспектива је плод механизма: препознајем у другоме оно што ја јесам Феноменална реченица из текста, желим да је истакнем. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Ako smem da pitam (meni se nekako učinilo u kontekstu) ima li zabeleženo negde različita reagovanja unutar Crkve u vreme kad je skinuta anatema? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Strava i užas, Bogu hvala ne posećujem više takve sajtove. Muka mi je od "boraca za pravu vJeru prađedovsku" ti tekstovi nisu ni na korist ni na radost, pa i nemam neku želju da ih čitam. Пг је реаговао/ла на ово 1 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Драги Поукаши, ево да видите како Муса дере јарца. Ови борбаши вас стално нешто узимају у уста, мене држе архијеретиком и вођом новотараца, па се латих тастатуре да им одговорим. И то само на основу једног текстића, јер су они океан глупости. Не би човек знао одакле да почне. Ево линка: http://stanjestvari.wordpress.com/2014/01/25/%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D1%92%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%83-%D1%81%D0%B0%D1%98%D1%82-%D0%BA%D0%BE/ О. Зоран Ђуровић Sve je to lepo i fino, ali zašto uvek morate da opalite po katolicima? To geslo nije jezuitsko, smislio ga je Makjaveli i on ga je promovisao (Pogledati njegovog Vladara), doduše ni on u tom smislu kao što se Isusovcima stalno podmeće. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 A jeste vi oce Zorane mozda ranije bili potpisani kao Zeebedee? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Sve je to lepo i fino, ali zašto uvek morate da opalite po katolicima? To geslo nije jezuitsko, smislio ga je Makjaveli i on ga je promovisao (Pogledati njegovog Vladara), doduše ni on u tom smislu kao što se Isusovcima stalno podmeće. Neposteno padre, bas neposteno, tu njihovu (jezuitsku) nauku poturati drugome koga je tokom istorije jezuitska propaganda vec prokazala kao smutljivca, sto on nije ni u kom slucaju. Vladalac (Il Principe) se ne sastoji od normativa, ponajmanje etickih, u pitanju je istoriografija vladanja jos vise ovladavanja drzavama. Ta knjiga nije Makijavelijev odgovor na to kako treba da bude nego kako jeste oduvek bilo kroz istoriju. A sve stavljeno u kontekst kako ubediti, motivisati Lorenca di Medicija da pocne da radi na ujedinjenju Italije koja je tada podeljena na vise nezavisnih delova. A ono sto je jos vaznije, sto se tice toga za sta se Nikolo zalagao, je pitanje da li je to moralni imperativ!? Da li je to mogao biti njegov moralni imperativ?! Ko je citao malo vise o njemu i malo vise dela od samog Vladaoca moze lako zakljuciti da to nikako ne mzoe biti slucaj. Sam njegov nacin misljenja je potpuno isklkucivao takve uopste ideje, vec sve razmatrao u kontekstu neceg veoma konkretnog. Da ga je neko pitao da li on smatra da cilj opravdava sredstvo najverovatnije bi uzvratio pitanjem "Koji cilj, koje sredstvo?". Preporucujem http://www.doiserbia.nb.rs/img/doi/0353-5738/2011/0353-57381103045Z.pdf Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука