R.Žiskar Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Sto je covek racionalniji i osvesceniji nece da siri patnju na druge radjajuci ih u ovu kaljugu. Надам се да ћеш примером показати рационалност и освешћеност. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Да не копирам остале изјаве које су класично спиновање и избегавање суштине (али добро, свако како уме), Ako ti tako kažeš... овим смајлијем на крају сматраш да је твоја изјава шала или да си осмислио нешто јако паметно? Ne, već da je predlog Dveri smešan. Како си повезао отказ због трудноће са свим овим што си горе навео а што спада у повреду радне обавезе? Tako što: 1) i u sadašnjem zakonodavstvu ne postoji "otkaz zbog trudnoće", šta više otkaz je eksplicitno zabranjen za vreme porodiljskog i trudničkog bolovanja (što ima smisla budući da tokom bolovanja zaposlena i ne može da učini bilo šta što bi predstavljalo razlog za otkaz)... šta više, sadašnje zakonodavstvo usled nepreciznosti predstavlja problem jer ako ti saznaš da te je zaposlena npr. potkradala nakon što ona ode na porodiljsko bolovanje, ne možeš joj ništa; 2) ti si predlog Dveri predstavio kao da se zaposlenim ženama ne može dati otkaz čim izjave da su u drugom stanju... nisi naveo da im se ne može dati otkaz iz tog i tog razloga... iz čega proizilazi da se predložena zabrana otkaza odnosi na sve potencijalne razloge za otkaz (kao što je i sada za vreme porodiljskog i trudničkog bolovanja)... te je sasvim razumno pretpostaviti da Dveri misle na sve razloge. Inače, razloga za otkaz po zakonu ima 9, na koji od njih Dveri misle (da ne gledamo u bob): 1) ako zaposleni ne ostvaruje rezultate rada, odnosno nema potrebna znanja i sposobnosti za obavljanje poslova na kojima radi; 2) ako zaposleni svojom krivicom učini povredu radne obaveze utvrđene opštim aktom ili ugovorom o radu; 3) ako zaposleni ne poštuje radnu disciplinu propisanu aktom poslodavca, odnosno ako je njegovo ponašanje takvo da ne može da nastavi rad kod poslodavca; 4) ako zaposleni učini krivično delo na radu ili u vezi sa radom; 5) ako se zaposleni ne vrati na rad kod poslodavca u roku od 15 dana od dana isteka roka za neplaćeno odsustvo ili mirovanje radnog odnosa u smislu ovog zakona; 6) ako zaposleni zloupotrebi pravo na odsustvo zbog privremene sprečenosti za rad; 7) ako zaposleni odbije zaključenje aneksa ugovora o radu u smislu člana 171. stav 1. tač. 1) - 4) ovog zakona; 8) ako zaposleni odbije zaključenje aneksa ugovora o radu u vezi sa članom 33. stav 1. tačka 10) ovog zakona; 9) ako usled tehnoloških, ekonomskih ili organizacionih promena prestane potreba za obavljanjem određenog posla ili dođe do smanjenja obima posla. Као кад бих ја сад повезао први твој одговор о томе како си противан подршци трудницама са твојом жељом да Срби изумру. Али, ко зна... Da... to je potpuno isto... osim što sam ja komentarisao realne posledice onoga što ti jesi napisao a ne neke izmišljene motive... Млађони and florenntina је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Да, да, дакле, све је бајно и сјајно и не треба мењати. ako zaposleni ne ostvaruje rezultate rada Ево, само на овом примеру имаш потпуно недефинисане критеријуме и одрешене руке послодавца да да отказ било коме било кад. Чињеница је да труднице добијају отказе, нарочито код приватника, јер постају чист трошак. То што ти наведеш трудници да је не отпушташ због трудноће него због смањења резултата рада је врхунац цинизма. Али, важно је да се ништа не промени јер је некоме добро, зар не? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Да, да, дакле, све је бајно и сјајно и не треба мењати. Daleko bilo... Ево, само на овом примеру имаш потпуно недефинисане критеријуме и одрешене руке послодавца да да отказ било коме било кад. Чињеница је да труднице добијају отказе, нарочито код приватника, јер постају чист трошак. То што ти наведеш трудници да је не отпушташ због трудноће него због смањења резултата рада је врхунац цинизма. Dobijaju razni zaposleni otkaz kod privatnika bez zakonom osnovanih razloga... oni koji u takvim situacijama tuže bivšeg poslodaca, uglavnom dobiju spor... veći problem ove teme je neefikasnost sudstva, koja mnoge građane odbija od toga da tuže u ovakvim situacijama. A kriterijumi su definisani, što kroz (ovde nepomenute) odredbe zakona, što kroz sudsku praksu. Da bi nekog otpustio zbog neostvarivanja rezultata rada, potrebno je: da si definisao "rezultate rada" odnosno takozvanu normu (npr. stolar mora dnevno da napravi 10 stolica), što iziskuje da je posao takav da se rezultati mogu normirati, da zadati rezultati rada nisu nerealni, da drugi zaposleni ostvaruju te rezultate tj. da je ovaj kojeg otpuštaš najgori, itd... nije dovoljno samo da kažeš da neko ne ostvaruje rezultate rada. Али, важно је да се ништа не промени јер је некоме добро, зар не? Ne, važno je da se promene bitne stvari a ne da se nekim bezveznim rešenjima (koja lepo zvuče) maskira odsustvo suštinskih promena. Млађони је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Dobijaju razni zaposleni otkaz kod privatnika bez zakonom osnovanih razloga... oni koji u takvim situacijama tuže bivšeg poslodaca, uglavnom dobiju spor... veći problem ove teme je neefikasnost sudstva, koja mnoge građane odbija od toga da tuže u ovakvim situacijama. A kriterijumi su definisani, što kroz (ovde nepomenute) odredbe zakona, što kroz sudsku praksu. Da bi nekog otpustio zbog neostvarivanja rezultata rada, potrebno je: da si definisao "rezultate rada" odnosno takozvanu normu (npr. stolar mora dnevno da napravi 10 stolica), što iziskuje da je posao takav da se rezultati mogu normirati, da zadati rezultati rada nisu nerealni, da drugi zaposleni ostvaruju te rezultate tj. da je ovaj kojeg otpuštaš najgori, itd... nije dovoljno samo da kažeš da neko ne ostvaruje rezultate rada. Некако мешаш ствари какве би требале да буду да се поштује закон, ствари какве би требале да буду јер мислиш да је тако најбоље и оно што је пракса у Србији. Да би се разумели, потребно је да се договоримо о чему причамо (иако смо одмакли од основне теме онолико). Ако причамо о законској основи, онда је све у реду. Нема дискриминације (јер је забрањена), нема крађе (забрањено), нема отимачине (забрањено). И можемо ми да тражимо кривца у судовима, полицији, где год. То је дискусија за неко проширење. Али кад неко каже да треба заштити труднице и изнесе део мера а оквалификујеш га као промашај, онда ту нешто није у реду са поимањем избора. Ако кажем да труднице треба штитити законом онда не мислим само на немогућност отказа или нека додатна примања да им се олакша период кад принова дође у кућу. Ради се о широком спектру потеза који треба да доведу до тога да труднице буду позитивно дискриминисане (ако могу педери и Цигани, зашто не и та категорија становништва?) И Вучић само виче како ће бити боље али нигде ни помена на који начин ће то да уради. А и сви остали редом. Ради се о предизборној кампањи где свако покушава да испотенцира неке основне тачке програма. А кога привуку те основе, онда потражи објашњење и информише се мало више о плановима појединих странки. Сви редом увек причају да судство мора да буде независно, па је л` независно? Далеко од тога. Тако нешто једноставно не постоји. Дакле, што се тиче Двери, окретање домаћим снагама и улагање у домаће производе и рад у интересу државе Србије је, по мени, позитивна ствар. Да ли ће они то и урадити, не знам. Да ли имају кадрове, ни то не знам, надам се да имају. Али, да је овако како је сада добро, видим из прича других да није. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 [12.43]ПОЧЕЛО ЈЕ ОКУПЉАЊЕ!ДОЂИТЕ И ВИ!ТРГ НИКОЛЕ ПАШИЋА 14ч. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Ево га Српски мерцедес.. на ком пише икарбус. Да се подсетимо шта је Радуле причао Аурор and Јанко је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 A kriterijumi su definisani, što kroz (ovde nepomenute) odredbe zakona, što kroz sudsku praksu. Da bi nekog otpustio zbog neostvarivanja rezultata rada, potrebno je: da si definisao "rezultate rada" odnosno takozvanu normu (npr. stolar mora dnevno da napravi 10 stolica), što iziskuje da je posao takav da se rezultati mogu normirati, da zadati rezultati rada nisu nerealni, da drugi zaposleni ostvaruju te rezultate tj. da je ovaj kojeg otpuštaš najgori, itd... nije dovoljno samo da kažeš da neko ne ostvaruje rezultate rada. Pa dobro, moze i drzava da da "otkaz" firmi i oduzme licencu ako ne ispunjava norme propisane od strane drzave ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 [12.43]ПОЧЕЛО ЈЕ ОКУПЉАЊЕ! ДОЂИТЕ И ВИ! ТРГ НИКОЛЕ ПАШИЋА 14ч. A zasto se okupljaju? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Pa dobro, moze i drzava da da "otkaz" firmi i oduzme licencu ako ne ispunjava norme propisane od strane drzave ... И ако су те норме нерационалне, шта треба да останемо без посла јер неки генијалци у држави смислили неке глупе законе и високе порезе а ми треба слепо да поштујемо државу? Мајко мила... Просто ми недостајло ово твоје лупетање, видим да се ниси ни трунку променио.. идаље не знаш ништа... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Некако мешаш ствари какве би требале да буду да се поштује закон, ствари какве би требале да буду јер мислиш да је тако најбоље и оно што је пракса у Србији. Да би се разумели, потребно је да се договоримо о чему причамо (иако смо одмакли од основне теме онолико). Ако причамо о законској основи, онда је све у реду. Нема дискриминације (јер је забрањена), нема крађе (забрањено), нема отимачине (забрањено). И можемо ми да тражимо кривца у судовима, полицији, где год. То је дискусија за неко проширење. Ne, nije u redu... postoji mnogo propisa koje je potrebno promeniti da bi sve bilo u redu... Али кад неко каже да треба заштити труднице и изнесе део мера а оквалификујеш га као промашај, онда ту нешто није у реду са поимањем избора. Ако кажем да труднице треба штитити законом онда не мислим само на немогућност отказа или нека додатна примања да им се олакша период кад принова дође у кућу. Ради се о широком спектру потеза који треба да доведу до тога да труднице буду позитивно дискриминисане (ако могу педери и Цигани, зашто не и та категорија становништва?) Ja se potpuno slažem sa tim da je potrebno zaštiti trudnice... samo sam istakao da je predložena mera (da ne mogu da dobiju otkaz čim kažu da su trudne) pogrešna i naveo razloge zašto je pogrešna... И Вучић само виче како ће бити боље али нигде ни помена на који начин ће то да уради. А и сви остали редом. Ради се о предизборној кампањи где свако покушава да испотенцира неке основне тачке програма. А кога привуку те основе, онда потражи објашњење и информише се мало више о плановима појединих странки. Slažem se i mislim da je veliki problem što se tako radi... o čemu sam već i pisao... ne kažem da su ostali mnogo bolji po tom pitanju od Dveri... ti si postavio ona pitanja, ja sam odgovorio... Сви редом увек причају да судство мора да буде независно, па је л` независно? Далеко од тога. Тако нешто једноставно не постоји. Najveći problem našeg sudstva je nepostojanje odgovornosti tj. potpuno odsustvo razrešenja sudija koji evidentno ne rade dobro svoj posao.... a to može da se reši ili bar poboljša... Дакле, што се тиче Двери, окретање домаћим снагама и улагање у домаће производе и рад у интересу државе Србије је, по мени, позитивна ствар. S obzirom na to da je danas sasvim lako osnovati kompaniju, prebaciti sredstva za proizvodnju i kapital bilo gde, i to da ne možeš strancima da zabraniš da budu vlasnici domaćih kompanija, potenciranje "domaćih" snaga je postalo sasvim besmisleno i predstavlja dobar pokazatelj toga da nečiji privredni plan nije ozbiljan... taj ko to potencira živi u 19. veku... (osim ako pod domaćim snagama ne podrazumevaš i kompanije u stranom vlasništvu... a ako je to, onda naravno svi to potenciraju) Милан Ракић, florenntina and Млађони је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 S obzirom na to da je danas sasvim lako osnovati kompaniju, prebaciti sredstva za proizvodnju i kapital bilo gde, i to da ne možeš strancima da zabraniš da budu vlasnici domaćih kompanija, potenciranje "domaćih" snaga je postalo sasvim besmisleno i predstavlja dobar pokazatelj toga da nečiji privredni plan nije ozbiljan... taj ko to potencira živi u 19. veku... (osim ako pod domaćim snagama ne podrazumevaš i kompanije u stranom vlasništvu... a ako je to, onda naravno svi to potenciraju) Уз то бих хтео да додам да двери причају против америчког капитала и за кинески капитал, а кинески капитал је уствари алоциран амерички, КИна живи како живи добрим делом због инвестиција из америке. Јако су неозбиљни двераши што се привреде тиче. Вазда су свесни да неће да добију власт, а мора бошко од нечега да храни децу, па би му лоше дошло да не добије макар посланичку плату.... Вазда се труди... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Ja stvarno ne mogu da verujem da u nasoj zemlji ima toliko ljudi koji bi podrzali ovakve nebuloze. Btw. Sta se desava sa Dragasem? Izlazi li na izbore? Iskreno se nadam da se u medjuvremenu distancirao od Dveri... Dragas je sklepao ekonomski pokret i izlazi na izbore, a sa dverima je zavrsio saradnju jos odavno, odma posle onih nekoliko javnih tribina. Ali dve stvari su koje nas sprecavaju da napredujemo, to su strah i zaglupljenost. Tako da se izgleda jos necemo mrdnuti, nego kad situacija postane uberkatastrofalna i kad nestane leba e onda... a kako stvari stoje izgleda da cemo docekati da se politicari medjusobno istrebe... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Ja se potpuno slažem sa tim da je potrebno zaštiti trudnice... samo sam istakao da je predložena mera (da ne mogu da dobiju otkaz čim kažu da su trudne) pogrešna i naveo razloge zašto je pogrešna... Могуће је да ниси упознат са чињеницом да труднице добијају отказе чим затраже трудничко боловање и да се потписују споразуми којима се прихватају откази у случају трудноће код младих девојака које успеју да се запосле. Зато сам ти и напоменуо да је разлика да ли гледамо шта би требало и шта јесте. Ако Двери кажу да неће смети да се отпусти трудница због трудноће а већ постоји закон који то регулише, сасвим је јасно да се ради о томе да Двери причају о реализацији и поштовању тог закона а то је сређивање судства и инспекцијских органа. Ако ћемо да посматрамо само форму реченог, онда би ту многи били кандидати за установе затвореног типа са мирним двориштима. Без двери (врата). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Могуће је да ниси упознат са чињеницом да труднице добијају отказе чим затраже трудничко боловање и да се потписују споразуми којима се прихватају откази у случају трудноће код младих девојака које успеју да се запосле. Зато сам ти и напоменуо да је разлика да ли гледамо шта би требало и шта јесте. Ако Двери кажу да неће смети да се отпусти трудница због трудноће а већ постоји закон који то регулише, сасвим је јасно да се ради о томе да Двери причају о реализацији и поштовању тог закона а то је сређивање судства и инспекцијских органа. Ако ћемо да посматрамо само форму реченог, онда би ту многи били кандидати за установе затвореног типа са мирним двориштима. Без двери (врата). Ne znam otkud ti te informacije. Ja sam bila na trudnickom 1g i to radim za stranu kompaniju. Pre par meseci sam se vratila sa trudnickog bez ikakvih problema. U medjuvremenu mi je poslodavac isplacivao plate a drzava mu je sve to refundirala, doduse sa malim zakasnjenjem ali je ipak refundirala tako da ne vidim u cemu je problem. Ako vredis kao radnik poslodavcu, on ce se uvek truditi da te zadrzi isto kao sto ces se ti kao radnik truditi da budes odgovorna da bi te poslodavac koji je ok zadrzao. Simple as that! https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука